Në prag

 

 

Një nga funksionet kryesore të këtij apostoliti shkrimor është të tregojë se Zoja dhe Kisha janë vërtet pasqyra të një një tjetër - domethënë, sa autentike e ashtuquajtura "zbulesë private" pasqyron zërin profetik të Kishës, veçanërisht atë të papëve. Në fakt, për mua ka qenë një hapje e shkëlqyeshme e syve për të parë se si pontifikët, për më shumë se një shekull, kanë paralelizuar mesazhin e Nënës së Bekuar të tillë që paralajmërimet e saj më të personalizuara janë në thelb "ana tjetër e medaljes" paralajmërimet e Kishës. Kjo është më e dukshme në shkrimet e mia Pse nuk Bërtasin Papët?

Në shkrimin tim të fundit Ngrini velat tuaja, Unë tregova se si Zoja ka dhënë paralajmërime të forta në "natën e fundit të vitit". Epo, kështu bëri edhe Papa Benedikti në një fjalim të paharrueshëm në 2010 përpara fundit të Vitit të Ri. Isshtë më e rëndësishme, më e afërt sot se kurrë, ndërsa kombet fillojnë të përgatiten për një Luftë të Tretë Botërore. E tillë është përmbushja e Vulës së Dytë të Zbulesës kur kalorësi është mbi një kalë të kuq "Dhënë fuqi për të hequr paqen nga toka, në mënyrë që njerëzit të masakronin njëri-tjetrin". [1]Rev 6: 3-4 Ky ishte paralajmërimi tek Fatima, dhe tani ai i papëve tanë pasi shpërbërja universale e moralit nuk mund të mos çojë në shpërbërjen e civilizimit.

E megjithatë, të gjitha këto gjëra për të cilat jam detyruar të paralajmëroj për më shumë se një dekadë - dhe kjo është gjithashtu ngushëlluese. Do të thotë që asgjë që është këtu dhe që po vjen nuk po e habit Zotin në befasi. Dhe as nuk duhet të jeni ju, nëse "shikoni dhe luteni":

Por ju, vëllezër, nuk jeni në errësirë, që ajo ditë t'ju mundë si një vjedhës. Për të gjithë ju jeni fëmijë të dritës dhe fëmijë të ditës. Ne nuk jemi të natës ose të errësirës. (1 Këta 5: 4-5)

Kjo është arsyeja pse Zoti e nisi këtë apostolë, për t'ju ndihmuar të qëndroni si "fëmijët e ditës". Fatmirësisht, shumë prej jush e kanë përgatitur veten ndërsa qëndrojmë "në prag" të këtyre ndryshimeve dramatike për Kishën dhe botën. Prandaj, kushtojini vëmendje të veçantë fundit të këtij shkrimi në pjesën "Agimi i Shpresës". Zoja e Fatimes tha që Zemra e saj e Papërlyer do të ishte streha jonë. Ndërsa kjo është kryesisht një strehë shpirtërore, ajo do të jetë gjithashtu një strehë fizike për shumë ndërsa jetojnë për të parë fjalët e Psalmit 91 të përmbushura në jetën dhe shtëpitë e tyre. 

E fundit, po ju shkruaj nga shkëputja si gruaja ime dhe festoj 25 vjet të një martese të bekuar. Zoti na ka dhënë tetë fëmijë të bukur, dy dhëndër besnikë dhe një mbesë. Ne jemi kaq mirënjohës që shohim fëmijët tanë duke ndjekur Jezusin dhe duke e vendosur Atë në qendër të zemrave dhe familjeve të tyre. Ata janë pjesë e brezit që do të popullojë epokën e re. Ka shumë shpresë… prandaj është gjuha e "dhimbjeve të lindjes" të përdorura nga Jezusi dhe Shën Pali të fuqishëm: flasin edhe për agoninë, edhe për lindjen, për hidhërimin dhe gëzimin. Prandaj, ndreqni tuajën përtej kësaj ore errësire që po vendos botën tonë, dhe vendosi ato në agimin e shpresës që po vjen ... Unë dhe Lea po lutemi për të gjithë ju. 

 

Më poshtë u botua më 31 dhjetor 2010: 

 

THREE vite më parë e deri më sot, dëgjova atëherë, në prag të Festës së Nënës së Zotit (gjithashtu Dita e Vitit të Ri), fjalët:

Ky është viti i shpalosjes (Shih këtu).

Pesë muaj më vonë, në prag të pranverës, dimension nga ato fjalë erdhën në një tjetër duke pëshpëritur në zemrën time:

Shumë shpejt tani. Ekonomia, pastaj shoqërore, pastaj rendi politik. Secili do të shembet mbi tjetrin si domino  (Shih këtu).

Më pas, filloi shpalosja. Në tetor të vitit 2008, ekonomitë e botës filluan të shpartallohen. Iluzioni i kombeve "të pasura" perëndimore filloi të prishej duke zbuluar se borxhi, jo prosperiteti i vërtetë, ka huazuar pjesën më të madhe të stilit të jetesës së kombeve "bota e parë". Kjo kolaps, larg nga e mbara, tashmë ka filluar të tërheqë rendin shoqëror në kaos në disa vende, të tilla si Greqia dhe vendet në zhvillim, ku çmimet e ushqimit po lëkunden siç shkruaj. Paniku që pasoi ka bërë që shumë udhëheqës botërorë të kërkojnë haptas një "monedhë globale" dhe të paralajmërojnë një "rend të ri botëror" (shih këtu). Onlyshtë vetëm çështje kohe para se trazirat të përhapen në pjesën tjetër të botës - një fakt i vonuar nga shtypja e parave dhe hipotekimi i sovranitetit përmes bankave botërore.

Pastaj, unë ndava me ju këtë nëntor të kaluar fjalë më urgjente në lidhje me këtë Shpalosje:

Kanë mbetur shumë pak kohë. Ndryshime të mëdha po vijnë mbi sipërfaqen e tokës. Njerëzit janë të papërgatitur (Shih këtu).

Megjithatë, si gjithmonë, vëllezër dhe motra, nuk do të prisja që ju të mbështeteni në fjalët të cilave unë nuk i mbështes. Kjo do të thotë, unë jam përpjekur me gjithë zemrën dhe mendjen dhe shpirtin tim të nënvizoj çdo gjë që thuhet këtu me i sigurt fjalët e Besimit tonë Katolik siç gjenden në Etërit e hershëm të Kishës, Papët modernë dhe post-modernë dhe ato shfaqjet e Nënës Sonë të Bekuar që janë vulosur me miratim zyrtar. Unë jam i habitur se si, herë pas here, fjalët e mia personale janë kaq të panevojshme përballë autoritetit dërrmues të barinjve tanë që flasin qartë dhe pa mëdyshje.

Sonte, ne qëndrojmë jo vetëm në prag të një viti të ri, por në atë vit prag i fundit të epokës sonë. Dhe kjo deklaratë e guximshme, kjo depërtim në dukje apokaliptike, vjen edhe një herë nga jo më pak se zëri i Pjetrit.

 

BENEDIKTI I POPS — PROFET N IN KOHT TONA

Para Krishtlindjes, unë citova nga një adresë që Ati i Shenjtë i bëri Curia Romake. Atje, ai bëri një krahasim befasues dhe të papërpunuar të Kishës sot me një grua të bukur të mërzitur dhe të sulmuar (shih Mirra e Krishtlindjes). Në të njëjtën kohë, Papa Benedikti përshkroi gjendjen e botës sonë dhe të ardhmen e saj me fjalë që kishin nevojë për pak interpretim. Këtu përsëri, siç e theksova në Pse nuk Bërtasin Papët? Ati i Shenjtë po flet qartë për "shenjat e kohërave" dhe në terma apokaliptike, jo më pak.

Duke bërë një krahasim të kohërave tona me rënien dhe rënien e Perandorisë Romake, ai kujtoi fjalët e liturgjisë të formuluara me gjasë në atë periudhë: Excita, Domine, potentiam tuam, dhe veni ("Zgjoje fuqinë tënde, Zot, dhe eja"). E njëjta lutje po ngrihet në buzët tona tani, sugjeroi Benedikti, ndërsa shqyrtonim kohët tona shqetësuese dhe «përvojën e dukshme të mungesës [së Zotit].

Shpërbërja e parimeve kryesore të ligjit dhe e qëndrimeve themelore morale që i mbështesnin ato hapën digat të cilat deri në atë kohë kishin mbrojtur bashkëjetesën paqësore midis popujve. Dielli po perëndonte mbi një botë të tërë. Fatkeqësitë e shpeshta natyrore e rritën edhe më tej këtë ndjenjë të pasigurisë. Nuk kishte asnjë pushtet në sy që mund ta ndalte këtë rënie. Aq më këmbëngulës, pra, ishte thirrja e fuqisë së Zotit: lutja që ai të vinte dhe të mbronte popullin e tij nga të gjitha këto kërcënime. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010; katolike.co.uk

Benedict vazhdoi më tej duke theksuar shkakun dhe rezultatin e caktuar të rënies aktuale në tonë herë:

Për të gjitha shpresat dhe mundësitë e saj të reja, bota jonë shqetësohet në të njëjtën kohë nga ndjenja se konsensusi moral po shembet, konsensus pa të cilin strukturat juridike dhe politike nuk mund të funksionojnë. Si pasojë, forcat e mobilizuara për mbrojtjen e strukturave të tilla duken të dënuara për dështim. - Po aty.

Themeli i një bashkëjetese paqësore në të ardhmen është një "konsensus moral". Kjo është, një marrëveshje midis popujve mbi ligj natyror moral, një ligj që është shkruar nga Zoti në zemrën e çdo burri dhe gruaje që “tejkalon prerjet individuale”:

Vetëm nëse ekziston një konsensus i tillë mbi gjërat thelbësore, kushtetutat dhe ligji mund të funksionojnë. Ky konsensus themelor i marrë nga trashëgimia e krishterë është në rrezik ... Në realitet, kjo e bën arsyen të verbër ndaj asaj që është thelbësore. Për t'i rezistuar këtij eklipsi të arsyes dhe për të ruajtur aftësinë e saj për të parë gjërat thelbësore, për të parë Zotin dhe njeriun, për të parë se çfarë është e mirë dhe çfarë është e vërtetë, është interesi i përbashkët që duhet të bashkojë të gjithë njerëzit me vullnet të mirë. E ardhmja e botës është në rrezik. - Po aty.

A është ndonjë rastësi që Ati i Shenjtë, në prag të hënës eklips që e ktheu hënën në të kuqe në gjak në solsticin e dimrit, e bëri këtë deklaratë? "Eklipsi i arsyes" në kohët tona ka vënë në rrezik vetë "të ardhmen e botës". Dhe rezultati përfundimtar, thotë Ati i Shenjtë, do të jetë shembja e "strukturave juridike dhe politike".

Shumë shpejt tani. Ekonomia, pastaj shoqërore, pastaj rendi politik.

 

Një SHKATRRIM BURGEONING

Fjalët e Atit të Shenjtë tregojnë për një përparim shqetësues që nuk mund të përfundojë në një kolaps të plotë të rendit aktual. Ai ka folur shpesh në të kaluarën për eklipsin e së vërtetës, 'errësimi i dritës së Zotit'. [2]shih Qiri i ndezur  Megjithatë, edhe atëherë, institucionet njerëzore dhe zemrat individuale, me vështirësi, mund të drejtohen nga drita e arsye për të zgjedhur rrugën e "së drejtës" që çon në lirinë e mirëfilltë të njeriut. Por kur vetë "arsyeja" eklipsohet, atëherë më tinzaret e të këqijave mund të përqafohen si një "e mirë". Mund të arsyetohet, siç e kemi parë tragjikisht në të kaluarën, se pjesë të tëra një shoqërie konsiderohen të parëndësishme dhe në këtë mënyrë "reduktohen në artikuj malli" ose eliminohen plotësisht. I tillë ka qenë fryt i regjimeve ateiste që nga shekulli ynë i kaluar (ose në kohën tonë, "spastrimi etnik", aborti, turizmi seksual dhe pornografia e fëmijëve). Thisshtë kjo humbje e dinjitetit dhe bukurisë së brendshme të personit njerëzor, veçanërisht në më të pafajshmit nga të gjithë - fëmijët - që Papa Benedikti e quajti

...shenja më e tmerrshme e kohërave ... [tani për tani] nuk ka diçka të tillë si e keqe në vetvete ose e mirë në vetvete. Ekziston vetëm një "më mirë se" dhe një "më keq se". Asgjë nuk është e mirë ose e keqe në vetvete. Gjithçka varet nga rrethanat dhe nga qëllimi në këndvështrim. - Po aty.

Duke kujtuar Librin e Zbulesës dhe «mëkatet e mëdha të Babilonisë», [3]shih Misteri Babilonia Benedikti e interpreton këtë si "simboli i qyteteve të mëdha jofetare të botës" (të cilat "shemben", sipas vizionit të Shën Gjonit [krh. Zbulesa 18: 2-24]). Në fjalimin e tij, Papa Benedikti vëren se Babilonia tregton në 'shpirtra njerëzorë' (18: 3).

Ty tirania e mammonit […] shtrembëron njerëzimin. Asnjë kënaqësi nuk është kurrë e mjaftueshme, dhe teprimi i mashtrimit të dehjes bëhet një dhunë që copëton rajone të tëra - dhe e gjithë kjo në emër të një keqkuptimi fatal të lirisë që në të vërtetë minon lirinë e njeriut dhe në fund të fundit e shkatërron atë.  - Po aty.

 

TE LUTEM ME FAL

Si mundet që ne si katolikë, nëse jemi duke dëgjuar Vikarin e Krishtit, të mos arrijmë të kuptojmë domethënien e kohërave tona? A mund të falen shpirtrat për shqyrtimin e ditëve tona në dritën e atyre Shkrimeve që flasin për «kohët e fundit»? Këtu është Ati i Shenjtë edhe një herë duke krahasuar kohët tona me ato të përshkruara në Libri i Zbulesës. Për më tepër, ai ka krahasuar periudhën tonë me atë të Perandoria romake që u përfshi nga "katastrofa të shpeshta natyrore" dhe një "ndjenjë e pasigurisë" në rritje. Por perandoria Romake ka një rëndësi më të madhe sesa thjesht një mësim historik.

Papa Benedikti përmend Kardinalin e Bekuar John Henry Newman në adresën e tij. Ishte Bekuar Newman që, duke përmbledhur mësimet e Etërve të Kishës, vëren se «kufizues" [4]shih Heqja e Frenuesit që mban prapa "një i paligjshëm" [5]shih Dreamndërr për një të Paligjshëm "Antikrishti", në fakt është Perandoria Romake:

Tani kjo fuqi frenuese [pranohet] të jetë përgjithësisht perandoria Romake ... Unë nuk pranoj që perandoria Romake është zhdukur. Larg nga ajo: perandoria Romake mbetet edhe sot e kësaj dite.  - I bekuar John Henry Newman (1801-1890), Predikimet e Adventit mbi Antikrishtin, Predikimi I

Mbetet, megjithëse, në një formë tjetër. Kjo formë e së ardhmes është ajo që Etërit e Kishës thanë se ishte "kafsha" nga Zbulesa (Zbul. 13: 1). Çfarë is e njëjta gjë sot si ajo perandori antike është kjo 'ndjenjë e pasigurisë' duke u përhapur më shumë për orë. Dhe Newman tregon për këtë pasiguri, e manifestuar si një mbështetje e tepërt tek shtet, si paralajmërues i kohërave apokaliptike:

Kur ta kemi hedhur veten mbi botën dhe varen për mbrojtje nga ajo, dhe kanë hequr dorë nga pavarësia dhe forca jonë, atëherë ai mund të na shpërthejë me tërbim për aq sa e lejon Zoti. Pastaj papritmas Perandoria Romake mund të shpërbëhet, dhe Antikrishti shfaqet si një përndjekës, dhe kombet barbare përreth shpërthejnë. EdBindur John Henry Newman, Predikimi IV: Përndjekja e Antikrishtit

Prandaj, arsyeja që Papa Benedikti, në enciklikën e tij Caritas në Veritate, i drejtohet formimit "rendit të ri botëror", duke paralajmëruar që

… Pa udhëzimin e bamirësisë në të vërtetë, kjo forcë globale mund të shkaktojë dëme të papara dhe të krijojë ndarje të reja brenda familjes njerëzore… njerëzimi rrezikon rreziqe të reja skllavërimi dhe manipulimi -Caritas në Veritate, n.33, 26

Dhe cili është vlerësimi i Papës për këtë "forcë globale" që nga ajo enciklike? Përsëri,

Cons konsensusi moral po shembet… Për pasojë forcat e mobilizuara për mbrojtjen e strukturave të tilla duken të dënuara për dështim. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Benedikti vë në dukje se, nga tiparet e Perandorisë Romake në atë kohë, “Nuk kishte asnjë pushtet në horizont që mund ta ndalte këtë rënie.”Kjo i bën jehonë fjalëve kthjelluese të paraardhësit të tij, John Paul II… Zgjedhjet e fundit në Shtetet e Bashkuara (2012) janë një shenjë kryesore se drejtimi i“ demokracisë ”në fakt është në kundërshtim të drejtpërdrejtë me Kishën (dhe së fundmi, në 2016) , ne shohim se si një rrymë anti-katolike vazhdon të zbulojë kokën e saj në të dy qarqet juridike dhe politike). Kjo është, "kampioni i lirisë", Amerika, tani po bëhet instrumenti i shkatërrimit të saj (shih Misteri Babilonia për të kuptuar rolin e paditur të Amerikës në kohët tona).

 

GAHA E SHPRESS

Duke parë diellin në perëndim të kësaj epoke të tanishme, Papa Gjon Pali II vërejti:

Sfidat e mëdha me të cilat përballet bota në fillim të këtij Mijëvjeçari të ri na bëjnë të mendojmë se vetëm një ndërhyrje nga lart, e aftë të drejtojë zemrat e atyre që jetojnë në situata konflikti dhe atyre që qeverisin fatet e kombeve, mund të japë arsye për të shpresuar për një të ardhme më të ndritur. OPPOPE JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, 40

Vëllezër dhe motra, ndërsa qëndrojmë edhe një herë në prag të festës së madhe të Marisë, Nënës së Zotit (1 janar), madje edhe përballë gjithë asaj që Etërit e Shenjtë kanë thënë, unë jam i mbushur me një shpresë të fortë. Sepse ndërsa muzgu zbehet në kohën tonë dhe afron mesnata, ne shiko në horizontin e njerëzimit yllin e ndritshëm të mëngjesit, Maris Stella, drita e Zojës së Bekuar që shkëlqen si një "grua e veshur me diell". Ajo është ajo të cilën Zanafilla e parashikoi shumë kohë më parë si gruaja që do të shtypte kokën e gjarprit (Zan. 3:15). Ajo është ajo të cilën dragoi i Zbulesës nuk mund ta mposhtë (12:16). Ajo është ajo që herë pas here i ka sjellë fitoren Kishës.

Në kohërat kur krishtërimi vetë dukej i kërcënuar, çlirimi i tij i atribuohej fuqisë së kësaj lutjeje [të Rruzares] dhe Zoja e Rruzares u vlerësua si ajo ndërmjetësimi i së cilës solli shpëtimin.  OPPOPE JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, 39

Ajo është ajo, së bashku me dhe e pasqyruar në Kishë, [6]shih Çelësi i Gruas i cili zhvillon "betejën e fundit të kohës", e cila është në thelb "kultura e jetës" përkundrejt "kulturës së vdekjes".

Kjo luftë paralelizon luftën apokaliptike të përshkruar në [Zb 11: 19-12: 1-6, 10 për betejën midis "gruas së veshur me diellin" dhe "dragoit"]. Betejat e vdekjes kundër Jetës: një "kulturë e vdekjes" kërkon të imponohet në dëshirën tonë për të jetuar dhe për të jetuar plotësisht  —POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993

Ajo është instrumenti i zgjedhur i Zotit në kohën tonë, të cilit Madhështor do të këndohet edhe një herë në të gjithë botën ndërsa Kisha - thembra e saj - këndon një këngë fitore që me siguri do të vijë.

Në këtë nivel universal, nëse fitorja vjen ajo do të sillet nga Maria. Krishti do të pushtojë përmes saj sepse Ai dëshiron që fitoret e Kishës tani dhe në të ardhmen të lidhen me të OPPOPE JOHN PAUL II, Kalimi i Pragut të Shpresës, P. 221

Dhe fitorja që ajo synon të sjellë është niveli i atyre maleve dhe luginave (atyre "forcave globale") që qëndrojnë në rrugën e mesazhit shpëtues të Birit të saj, Jezu Krishtit - një mesazh që do të bëhet forca mbizotëruese në këtë mijëvjeçari i ri Sepse Ai tha Vetë,

Ky ungjill i mbretërisë do të predikohet në të gjithë botën, si një dëshmi për të gjitha kombet; dhe atëherë do të vijë fundi. (Mat 24:14)

Në analizën e fundit, shërimi mund të vijë vetëm nga besimi i thellë në dashurinë pajtuese të Zotit. Forcimi i këtij besimi, ushqimi i tij dhe bërja e tij e ndritshme është detyra kryesore e Kishës në këtë orë… Unë i besoj këto ndjenja lutjeje ndërmjetësimit të Zojës së Shenjtë, Nënës së Shëlbuesit. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Dhe kështu ju inkurajoj ju, vëllezër dhe motra të mia të lodhura nga beteja, të merrni përsëri Rruzares tuaj, të ripërtërini dashurinë tuaj për Jezusin dhe të përgatiteni të luftoni për Mbretin tuaj. Sepse ne jemi në prag të ndryshimeve më të mëdha që bota ka njohur ndonjëherë ...

 

Lutje nga shfaqjet e Zoja e të gjitha Kombeve, 
me miratimin e Vatikanit:

Zoti Jezus Krisht, Biri i Atit,
dërgojeni tani Shpirtin Tuaj mbi tokë.
Lëreni Shpirtin e Shenjtë të jetojë në zemrat tuaja
nga të gjitha kombet, që të ruhen
nga degjenerimi, katastrofa dhe lufta.

Zoja e të gjitha Kombeve,
Shën Mëria e Bekuar,
bëhu Avokati ynë. Amen

 

Shënim për lexuesit: Kur kërkoni këtë faqe në internet, shkruani fjalët (et) e kërkimit tuaj në kutinë e kërkimit dhe më pas prisni që të shfaqen tituj që përputhen më shumë me kërkimin tuaj (dmth. Klikimi i butonit Kërko nuk është i nevojshëm). Për të përdorur funksionin e rregullt të Kërkimit, duhet të kërkoni nga kategoria Daily Journal. Klikoni në atë kategori, pastaj shtypni fjalët (et) e kërkimit tuaj, shtypni enter dhe një listë e postimeve që përmbajnë fjalët e kërkimit do të shfaqet në postimet përkatëse.

 

LIDHJE ME LIDHJE

  • Kufizuesi: një kuptim mbi atë që e mban Antikrishtin

 

Kliko këtu për të Regjistrohu kësaj reviste.

Ju lutemi merrni parasysh të dhjetën tek apostoliti ynë me kohë të plotë.
Faleminderit shume.

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.