Në prag të Revolucionit


Revolucioni: "Dashuria" prapa

 

Qysh prej kohës Fillimet e krishterimit, kurdoherë revolucion ka shpërthyer kundër saj, ajo ka ardhur më shpesh si një hajdut natën.

 

Revolucioni i parë

Edhe pse kishte shenja paralajmëruese rreth tyre, Apostujt u tronditën dhe u habitën kur ai revolucion djallëzor shpërtheu në Kopshtin e Gjetsemanit. Zoti i kishte paralajmëruar ata që të "Shiko dhe lutu", e megjithatë, ata vazhdimisht binin në gjumë. 

Pastaj u kthye te dishepujt e vet dhe u tha atyre: “A jeni ende duke fjetur dhe duke pushuar? Vini re, ora është afër kur Biri i njeriut do t'u dorëzohet mëkatarëve. Çohu, le të shkojmë. Shikoni, tradhtari im është afër ”. Ndërsa ai ishte ende duke folur, Juda, një nga të Dymbëdhjetët, arriti, i shoqëruar nga një turmë e madhe, me shpata dhe shkopinj… (Mat 26: 45-47)

Po, revolucioni shpërtheu "ndërsa ai ende po fliste". Kjo do të thotë, shpesh vjen kur njerëzit janë në mes të projekteve të tyre, në mes të planeve të tyre, shpresave dhe ëndrrave të tyre. I merr shumë në befasi sepse nuk mendojnë se jeta do të ndryshojë ndonjëherë; se modelet që ata janë mësuar, strukturat në të cilat janë mbështetur dhe ndihmën që ata kanë pasur gjithmonë, do të jenë gjithmonë atje. Por papritmas, si një hajdut natën, këto letra me vlerë tronditen dhe nata e revolucionit bie me një zhurmë të dhunshme.

Atëherë të gjithë dishepujt e lanë dhe ikën. (Mat 26:56)

Kjo është ajo që ndodh kur revolucioni i zë në befasi të krishterët, kur zgjon në mënyrë të vrazhdë ata që kanë rënë në gjumin e mëkatit dhe vetëkënaqësinë e rehatisë. Gjumi na kap përpara kur botëroria, kënaqësia dhe ankthet e jetës e mbytin dhe heshtin zërin e Zotit.

"It'sshtë vetë përgjumja jonë për praninë e Zotit që na bën të pandjeshëm ndaj së keqes: ne nuk e dëgjojmë Zotin sepse nuk duam të shqetësohemi dhe kështu qëndrojmë indiferentë ndaj së keqes."A një gjendje e tillë çon në "Një farë pashprese e shpirtit ndaj fuqisë së së keqes". Papa ishte i etur të theksojë që qortimi i Krishtit ndaj apostujve të tij të përgjumur - "qëndroni zgjuar dhe rrini zgjuar" - vlen për të gjithë historinë e Kishës. Mesazhi i Jezusit, tha Papa, është një “Mesazh i përhershëm për të gjitha kohërat sepse 'përgjumja e dishepujve nuk është problem i atij momenti, përkundrazi i gjithë historisë,' përgjumja 'është e jona, e atyre prej nesh që nuk duam të shohim tërë forcën e së keqes dhe të bëjmë nuk dua të hyjë në Pasionin e tij. " —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 Prill 2011, Audienca e Përgjithshme

 

REVOLUCIONI I DYT

Këtë javë të kaluar në leximet masive, ne kemi reflektuar në Kishën e hershme menjëherë pas Ngjitjes së Jezusit në Qiell. Nuk u desh shumë që revolucioni të trazohej edhe një herë, por tani kundër trup të Krishtit, duke filluar me Stefanin.

Ata i nxitën njerëzit, pleqtë dhe skribët, e thirrën, e kapën dhe e çuan përpara Sinedrit (Veprat 6:12)

Ashtu si Jezusi, E vërtetë u gjykua. Por, në vend që t'i nxisë dëgjuesit e tij për arsyetim dhe reflektim, e vërteta vetëm i zemëroi ata. Siç tha Jezusi,

… Ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. Sepse kushdo që bën gjëra të mbrapshta e urren dritën dhe nuk vjen drejt dritës, që të mos zbulohen veprat e tij. (Gjoni 3: 19-20)

Po kështu, me Stephen, "Ata nuk mund t'i rezistonin mençurisë dhe frymës me të cilën ai foli". [1]Veprat 6: 10 Drita e jetës dhe e dëshmisë së tij ishte shumë e ndritshme për të duruar ndërgjegjen e tyre, dhe kështu, ata e vranë me gurë. Ishte fillimi i një revolucioni tjetër.

Atë ditë, shpërtheu një përndjekje e ashpër e kishës… Sauli… po përpiqej të shkatërronte kishën; duke hyrë shtëpi më shtëpi dhe duke tërhequr burra dhe gra, ai i dorëzoi ata për burg. (Veprat 8: 3)

 

Revolucioni përfundimtar i kësaj epoke

Tani, unë i quaj këto persekutime kundër Jezusit dhe Kishës së hershme "revolucione" sepse ato ishin me të vërtetë një përpjekje për të përmbysur mësimin e krishterë, i cili në vetvete, po vendoste një rend të ri (shih Veprat e Apostujve 2: 42-47). Isshtë përmbysja e këtij urdhri - urdhri i Zotit - që është gjithmonë qëllimi i Satanit dhe ka qenë që nga Kopshti i Edenit dhe ai revolucion i hershëm. Në zemër të saj ishte kjo sofistikë:

… Do të jeni si perëndi. (Zan 3: 5)

Në zemër të çdo revolucioni pagan është gjithnjë gënjeshtra që ne mund të bëjmë pa urdhrin e Zotit, pa kufizimet e ligjit hyjnor, të vërtetës dhe moralit - të paktën, ligjet, të vërtetat dhe moralin e vendosur nga Vetë Zoti. Kështu është sot:

Përparimi dhe shkenca na kanë dhënë fuqinë për të mbizotëruar forcat e natyrës, për të manipuluar elementet, për të riprodhuar gjallesat, gati në pikën e prodhimit të vetë njerëzve. Në këtë situatë, lutja ndaj Zotit duket e tejkaluar, e pakuptimtë, sepse ne mund të ndërtojmë dhe krijojmë gjithçka që duam. Ne nuk e kuptojmë se jemi duke rijetuar të njëjtën përvojë si Babel. —POPA BENEDIKTI XVI, Homeli i Rrëshajëve, 27 maj, 2102

Në të vërtetë, ndërsa Kanadaja dhe kombet e tjera fillojnë të përcaktojnë se kush do të jetojë dhe kush do të vdesë përmes eutanazisë, abortit dhe të ashtuquajturave "ligje" të kujdesit shëndetësor, ne kemi rindërtuar qartë Kullën e Re të neveritshme të Babelit. [2]shih Kulla e Re e Babelit

Kjo [kulturë e vdekjes] nxitet në mënyrë aktive nga rryma të fuqishme kulturore, ekonomike dhe politike të cilat inkurajojnë një ide të shoqërisë që merret tepër me efikasitetin. Duke parë situatën nga ky këndvështrim, është e mundur të flitet në një kuptim të caktuar të një lufte të të fuqishmëve kundër të dobëtve: një jetë e cila do të John_Paul_II.jpgkërkojnë pranim më të madh, dashuria dhe kujdesi konsiderohet i padobishëm, ose konsiderohet si një barrë e patolerueshme, dhe për këtë arsye refuzohet në një mënyrë apo në një tjetër. Një person i cili, për shkak të sëmundjes, aftësisë së kufizuar ose, më thjesht, thjesht duke ekzistuar, komprometon mirëqenien ose stilin e jetës së atyre që janë më të favorizuar, ka prirjen të shikohet si një armik që duhet rezistuar ose eliminuar. Në këtë mënyrë lëshohet një lloj "komploti kundër jetës". Kjo konspiracion përfshin jo vetëm individë në marrëdhëniet e tyre personale, familjare ose në grup, por shkon shumë përtej, deri në dëmtimin dhe deformimin, në nivelin ndërkombëtar, të marrëdhënieve midis popujve dhe shteteve. OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 12

Këtu, Shën Gjon Pali II ka ringjallur
vealed se ky Revolucion i tanishëm është tani global në natyrë, duke kërkuar të trondisë të gjithë rendin e kombeve. Kjo është pikërisht ajo që parashikoi Papa Pius IX: 

Ju jeni me të vërtetë të vetëdijshëm, se qëllimi i këtij komploti më të padrejtë është të shtyjë njerëzit të përmbysin të gjithë rendin e çështjeve njerëzore dhe t'i tërheqin ata drejt teorive të liga të këtij Socializmi dhe Komunizmi —POPE PIUS IX, Nostis et Nobiscum, Enciklikë, n. 18, 8 DHJETOR 1849

Nuk është për t'u habitur, pra, të shohësh hapur kandidatë politikë socialistë dhe komunistë duke marrë vrull, siç janë të nominuarit Demokratë në Amerikë, ose Kryeministrin e ri të Kanadasë. Larg nga të qenit një "teori konspiracioni", këta burra dhe gra thjesht po bashkëpunojnë me fuqi sekrete që kanë nxitur prej kohësh një Revolucioni Global.

Ne mendojmë për fuqitë e mëdha të ditëve të sotme, për interesat financiare anonime që i kthejnë njerëzit në skllevër, të cilat nuk janë më gjëra njerëzore, por janë një fuqi anonime të cilës njerëzit i shërbejnë, me të cilat njerëzit torturohen dhe madje theren. Ata janë një fuqi shkatërruese, një fuqi që kërcënon botën. —POPA BENEDICT XVI, Reflektim pas leximit të zyrës për Orën e Tretë këtë mëngjes në Sinodin Aula, Qyteti i Vatikanit, 11 tetor 2010

… Ai që është qëllimi i tyre përfundimtar e shtyn veten të kuptohet - domethënë përmbysjen e plotë të të gjithë rendit fetar dhe politik të botës që ka prodhuar mësimi i krishterë dhe zëvendësimin e një gjendjeje të re të gjërave në përputhje me idetë e tyre, të të cilat bazat dhe ligjet do të nxirren nga thjesht natyralizmi. —POPA LEO XIII, Gjinia Humanum, Enciklikë për Masonerinë, n.10, Apri 20th, 1884

Si do t'i arrijnë qëllimet e tyre? Epo, ato tashmë janë ndërsa "kultura e vdekjes" forcon kontrollin e saj përmes paligjshmërisë së Gjykatave të Larta të drejtuara nga ideologjia. [3]shih Ora e paligjshmërisë Për më tepër, kolapsi i ekonomisë siç e njohim ne përmes një prishjeje të kontrolluar të "naftës-dollarit" është duke u zhvilluar. Ordo ab kaos—"Urdhër nga kaosi" - e tillë është motoja e masonëve të shkallës së 33-të, të cilët papët i kanë shoqëruar prej kohësh për të ndihmuar në krijimin e një "rendi të ri botëror".

 

EVA E REVOLUCIONIT

Ndërsa po përgatitesha të shkruaj këtë reflektim, siç ndodh shpesh, një email mbërriti papritmas me një konfirmim hyjnor të llojeve. Këtë herë, ajo erdhi nga një teolog në Francë, i cili tha:

Unë nuk e di se si janë gjërat në Kanada tani, por këtu kjo është diçka e një kohe surreale. Po, Franca është teknikisht ende në gjendje të jashtëzakonshme, por shumica dërrmuese e njerëzve janë akoma në një modalitet "biznesi si zakonisht" që as tmerri i sulmeve të nëntorit nuk e shuajti. Një mik i imi shumë i shenjtë anglikan, kohët e fundit e krahasoi situatën aktuale me 'Luftën Phoney' në Evropën Perëndimore në vitet 1939-40 gjatë muajve në të cilët ishin shpallur zyrtarisht armiqësitë (dhe Polonia u martirizua, jo ndryshe nga Siria sot) por asgjë nuk dukej po ndodh. Pastaj kur Blitzkrieg mbërriti në 1940 e kapi Francën plotësisht të papërgatitur - letër, 15 prill 2016

Po, mirë një "Blitzkrieg" i llojeve po formohet kundër Kishës ndërsa flasim. Ajo po nxitet nga qeveritë pagane liberale, gjyqtarët mashtrues të Gjykatës së Lartë, ateistët militantë, "edukatorët" e seksit dhe tani, madje edhe peshkopët dhe kardinalët brenda Kishës që po kapin paqartësitë e Papës për të hequr dorë nga doktrina nga praktika baritore, duke vendosur epërsi mbi individin "Ndërgjegjja" sesa e vërteta objektive.

… Do të jeni si perëndi. (Zan 3: 5)

Nuk më pëlqen të them, 'kjo është revolucionare', sepse revolucionare tingëllon si të heqësh dorë ose të shkatërrosh diçka nga dhuna, ndërsa [nxitja e Papës, Amoris Laetitia] është një ripërtëritje dhe një azhurnim i vizionit origjinal holistik katolik. - Kardinali Walter Kasper, Vatikani i Brendshëm, 14 Prill, 2016; lastampa.it

Dhe këtu është paralajmërimi që unë ndihem i detyruar të jap: si revolucioni i parë dhe i dytë, dhe shumica e të gjithë të tjerëve në mes, ky Revolucion Global do të habisë shumë, si një hajdut natën. Në Prill, 2008, Shenjtori Francez, Thérèse de Lisieux, iu shfaq në një ëndërr një prifti Amerikan që unë njoh dhe i sheh shpirtrat në purgator gati çdo natë. Veshur me një fustan për Kungimin e saj të parë, ajo e drejtoi atë drejt kishës. Sidoqoftë, me të arritur te dera, atij iu ndalua të hynte. Ajo u kthye drejt tij dhe i tha:

Ashtu si vendi im [Francë], që ishte vajza më e madhe e Kishës, vrau priftërinjtë dhe besnikët e saj, kështu do të ndodhë edhe persekutimi i Kishës në vendin tuaj. Në një kohë të shkurtër, kleri do të shkojë në mërgim dhe nuk do të jetë në gjendje të hyjë në kisha hapur. Ata do t'u shërbejnë besimtarëve në vendet klandestine. Besimtarët do të privohen nga "puthja e Jezusit" [Kungimi i Shenjtë]. Laikët do ta sjellin Jezusin tek ata në mungesë të priftërinjve.

Ky paralajmërim iu përsërit me zë të tij kohët e fundit ndërsa po thoshte meshën.

Po, shpatat janë lakuar, pishtarët janë ndezur dhe turmat po formohen. Kushdo me sy mund ta shohë qartë këtë. Mund të mos vijë sot dhe nesër mund të duket "biznes si zakonisht". Por Revolucioni po vjen. Prandaj,

Shikoni dhe lutuni që të mos i nënshtroheni provës. Fryma është e gatshme, por mishi është i dobët. (Mat 26:41)

 

 LIDHJE ME LIDHJE

Si një hajdut në natën

Si një hajdut

Revolucion!

Revolucioni i Madh

Revolucioni Global!

Revolucion Tani!

Zemra e Revolucionit të Ri

Fara e këtij revolucioni

Shtatë Vulat e Revolucionit

Kundërrevolucioni

Misteri Babilonia

Rënia e Babilonisë së Misterit

Në prag

Në prag të ndryshimit

Bisha Përtej Krahasoni

2014 dhe Bisha në rritje

 

 

A keni lexuar Përballja përfundimtare nga Marku?
Image FCDuke hedhur mënjanë spekulimet, Marku përcakton kohët në të cilat po jetojmë sipas vizionit të Etërve të Kishës dhe Papëve në kontekstin e "përballjes më të madhe historike" që ka kaluar njerëzimi… dhe fazat e fundit që tani po hyjmë para Triumfi i Krishtit dhe Kisha e Tij.

 

 

Ju mund ta ndihmoni këtë apostolatë me kohë të plotë në katër mënyra:
1. Lutuni për ne
2. E dhjeta për nevojat tona
3. Përhapni mesazhet te të tjerët!
4. Bleni muzikën dhe librin e Markut

 

Shko tek: www.markmallett.com

 

dhuroj 75 dollarë ose më shumë, dhe marrin 50% zbritje of
Libri i Markut dhe e gjithë muzika e tij

dyqan i sigurt në internet.

 

ÇFAR S THOT NJEREOZIT:


Rezultati përfundimtar ishte shpresa dhe gëzimi! … Një udhëzues dhe shpjegim i qartë për kohët në të cilat ndodhemi dhe ato drejt të cilave po shkojmë me shpejtësi.
- John LaBriola, Nje ushtar katolik

… Një libër i shquar.
- Joan Tardif, Vështrim katolik

Përballja përfundimtare është një dhuratë e hirit për Kishën.
- Michael D. O'Brien, autor i At Elia

Mark Mallett ka shkruar një libër që duhet lexuar, një gjë e domosdoshme vade mecum për kohët vendimtare përpara dhe një udhëzues të hulumtuar mirë për mbijetesën ndaj sfidave që kanosin Kisha, kombi ynë dhe bota Conf Përballja Finale do ta përgatisë lexuesin, pasi asnjë vepër tjetër që kam lexuar, të përballet me kohët para nesh me guxim, dritë dhe hir të sigurt se beteja dhe veçanërisht kjo betejë përfundimtare i përket Zotit.
- i ndjeri Fr. Joseph Langford, MC, Bashkëthemelues, Misionarët e Etërve të Bamirësisë, Autor i Nënë Tereza: Në hijen e Zojës sonë, Zjarri i fshehtë i Nënë Terezës

Në këto ditë trazirash dhe tradhtie, përkujtesa e Krishtit për të qenë vigjilent tronditet fuqishëm në zemrat e atyre që e duan Atë ... Ky libër i ri i rëndësishëm nga Mark Mallett mund t'ju ndihmojë të shikoni dhe të luteni gjithnjë e më me vëmendje ndërsa ndodhin ngjarje shqetësuese. Shtë një kujtesë e fuqishme se, sado të errëta dhe të vështira të bëhen gjërat, “Ai që është në ty është më i madh se ai që është në botë.
—Patrick Madrid, autor i Kërkoni dhe Shpëtim Papa Fiksi

 

Në dispozicion në

www.markmallett.com

 

<br />
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Veprat 6: 10
2 shih Kulla e Re e Babelit
3 shih Ora e paligjshmërisë
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.