Në kohë dhe shpërqendrime

KRESHME RETREAT
Dita 35

shpërqendrimet5a

 

OF natyrisht, një nga pengesat e mëdha dhe tensionet në dukje midis jetës së brendshme të dikujt dhe kërkesave të jashtme të profesionit të tij është kohë. “Nuk kam kohë të lutem! Une jam nene! Nuk kam kohe! Unë punoj gjithë ditën! Unë jam një student! Une udhetoj! Unë drejtoj një kompani! Unë jam një prift me një famulli të madhe Nuk kam kohe!"

Një peshkop më tha një herë se çdo prift që ai e dinte se ishte larguar nga priftëria, e kishte i parë la jetën e tij të lutjes. Koha është dashuri, dhe kur ndalemi së luturi, fillojmë të mbyllim valvulën "propan" të Shpirtit të Shenjtë që nxit flakët e dashurisë për Perëndinë dhe të afërmin. Atëherë dashuria në zemrat tona fillon të ftohet dhe ne fillojmë një zbritje të trishtuar drejt rrafshit tokësor të pasioneve të kësaj bote dhe dëshirave të tepruara. Siç tha Jezusi,

Ata janë njerëzit që e dëgjojnë fjalën, por ankthi i kësaj bote, joshja e pasurisë dhe dëshira për gjëra të tjera ndërhyn dhe e mbyt fjalën, dhe nuk jep asnjë fryt. (Marku 4: 18-19)

Dhe kështu, ne duhet t'i rezistojmë këtij tundimi nuk të lutesh. Në të njëjtën shenjë, sa kohë kemi kaluar në lutje për t'iu përshtatur gjendjes sonë të jetës. Këtu, St. Francis de Sales ofron disa mençuri të përjetshme:

Kur Zoti krijoi botën, Ai urdhëroi secilën pemë të jepte fryt sipas llojit të saj; dhe madje kështu Ai u bën thirrje të krishterëve - pemëve të gjalla të Kishës së Tij - të japin fryte të përkushtimit, secili sipas llojit dhe thirrjes së tij. Kërkohet një ushtrim i ndryshëm i përkushtimit nga secili - fisniku, artizani, shërbëtori, princi, vajza dhe gruaja; dhe për më tepër një praktikë e tillë duhet të modifikohet në përputhje me forcën, thirrjen dhe detyrat e secilit individ. Unë të pyes ty, fëmija im, a do të ishte e përshtatshme që një Peshkop të kërkonte të bënte jetën e vetmuar të një Karthusiani? Dhe nëse babai i një familje do të ishte i pavarur në sigurimin e së ardhmes si një Kapuçin, nëse artizani kalonte ditën në kishë si një Fetar, nëse Fetari përfshihej vetë në të gjitha llojet e biznesit në emër të fqinjit të tij si Peshkop thirrur për të bërë, a nuk do të ishte një përkushtim i tillë qesharak, i rregulluar keq dhe i patolerueshëm? -Hyrje në jetën e devotshme, Pjesa I, Ch. 3, f.10

Drejtori im shpirtëror një herë më tha: “Ajo që është e shenjtë nuk është gjithmonë e shenjtë ju."Në të vërtetë, e vetmja rrugë e shenjtë e vërtetë dhe e pagabueshme është vullneti i Zotit. Kjo është arsyeja pse duhet të jemi të kujdesshëm për të zbuluar, me ndihmën e Zotit, mënyrën tonë të veçantë për të la Mënyra kur bëhet fjalë për jetën e brendshme. Ne duhet të imitojmë virtytin e Shenjtorëve; por kur bëhet fjalë për juaj jetën e lutjes, ndiqni Frymën e Shenjtë që do t'ju çojë në rrugën më të përshtatshme për gjendjen tuaj të tanishme të jetës.

Në këtë drejtim, si t'i trajtojmë ndërprerjet dhe shpërqendrimet brenda kohën e lutjes së dikujt, veçanërisht si prindër me fëmijë të vegjël, ose kur bie telefoni, ose dikush shfaqet në derë? Përsëri, ndiqni rrugën e pagabueshme të vullnetit të Zotit, detyrën e momentit, "rregullin e dashurisë". Kjo është, ndiqni Jesus.

… Ai u tërhoq… në një varkë në një vend të vetmuar veç e veç. Por turmat, kur e morën vesh, e ndoqën në këmbë nga qytetet. Ndërsa dilte në breg, ai pa një turmë të madhe; dhe ai kishte mëshirë për ta dhe shëroi të sëmurët e tyre. (Mat 14: 13-14)

Sigurisht, ne duhet të bëjmë më të mirën për të zgjedhur një kohë kur ka shumë të ngjarë nuk të ndërpritet.

Zgjedhja e kohës dhe kohëzgjatjes së lutjes lind nga një vullnet i vendosur, duke zbuluar sekretet e zemrës. Dikush nuk ndërmerr lutje soditëse vetëm kur ka kohë: dikush bën kohë për Zotin, me vendosmëri të vendosur të mos dorëzohet, pavarësisht nga sprovat dhe thatësia që mund të hasë. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2710

Kur jemi vetëm me Zotin, duhet të mbajmë larg larg vëmendjen si telefonat celularë, postën elektronike, televizionin, radion, etj. Por nëse një pelenë duhet të ndërrohet, ose nëse bashkëshorti juaj bën thirrje për ndihmë, ose një mik troket në derë që kërkon të flasë, atëherë njohni fytyrën e Jezusit në to, duke ardhur tek ju në maskimin e varfërisë së tjetrit, nevojën e tjetrit. Bujaria në këtë moment do të shërbejë vetëm për të rritur Flakën e Dashurisë në zemrën tuaj, jo për ta shpërndarë atë. Dhe pastaj, nëse është e mundur, kthehuni përsëri në lutjen tuaj dhe përfundojeni atë.

A nuk është ngushëlluese të dihet se Jezusi ishte shpërqendruar edhe nga të tjerët? Kur bëhet fjalë për vështirësitë në lutje, ne kanë një Zot që kupton plotësisht.

Meqenëse ai vetë u sprovua përmes asaj që vuajti, ai është në gjendje të ndihmojë ata që po sprovohen. (Heb 2:18)

Sigurisht, aspekti më i vështirë, nëse jo i dhimbshëm, i lutjes është ai mendor shpërqendrime që na sulmojnë ndërsa përpiqemi të lutemi, qoftë privatisht ose në meshë. Këto mund të jenë ose shfaqja e pasioneve tona, ose tundime nga fuqitë e errësirës. Si të merreni me to është shpesh për të mos u marrë fare me ta.

Vështirësia e zakonshme në lutje është shpërqendrimi… Të fillosh të gjesh shpërqendrimet do të thotë të biesh në grackën e tyre, kur gjithçka që është e nevojshme është të kthehemi përsëri në zemrën tonë: sepse një shpërqendrim na zbulon atë për të cilën jemi të lidhur dhe këtë përulësi vetëdija para Zotit duhet të zgjojë dashurinë tonë preferenciale për të dhe të na drejtojë me vendosmëri t'i ofrojmë atij zemrën tonë për t'u pastruar. Aty qëndron beteja, zgjedhja e cilit master të shërbejë. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2729

Këtu është çelësi: është e mundur të lutemi, edhe në mes të shpërqendrimeve, sepse vendi ynë "sekret" i takimit me Zotin është në thellësitë e zemrës. Lërini të trokasin në derë ... thjesht mos e hapni. Isshtë gjithashtu e mundur që të "lutemi gjithmonë", edhe kur nuk mund të lutemi në vetmi, duke bërë detyrën e momentit - madje edhe më të voglin e gjërave - me shumë dashuri. Atëherë puna juaj bëhet një lutje. Shërbëtori i Zotit Catherine Doherty u tha prindërve në veçanti, 

Mos harroni se kur bëni detyrën e momentit, ju bëni diçka për Krishtin. Ju bëni një shtëpi për Të, në vendin ku banon familja juaj. Ju e ushqeni Atë kur ushqeni familjen tuaj. Ju i lani rrobat e Tij kur i pastroni. Ju e ndihmoni Atë në njëqind mënyra si prind. Atëherë, kur të vijë koha që ju të paraqiteni para Krishtit për tu gjykuar, Ai do t'ju thotë: “Unë kam qenë i uritur dhe ju më dhatë të ha. Unë kam qenë i etur dhe ti më ke dhënë të pi. Unë isha i sëmurë dhe ti më kujdese. ” -Të dashur prindër, nga Kalendari "Momentet e Hirit", 9 Mars

Kjo do të thotë, si mund të thoshte Ai që ju keni lënë pas dore të jeni me Të në lutje, kur në të vërtetë po kujdeseshit për Të?

Pra, edhe nëse erërat e ftohta të shpërqendrimit fryjnë kundër 'balonës' së zemrës suaj, ato nuk mund të depërtojnë në brendësi, e cila mbetet akoma dhe e ngrohtë - nëse nuk i lejoni. Dhe kështu, ndonjëherë lutja, në dukje e hedhur nga këto erëra, mund të mbetet e frytshme duke mbajtur thjesht të ndezur "dritën pilot" të dëshirës, ​​një dëshirë për të bërë vullnetin e Tij në gjithçka. Dhe kështu, ne mund t'i themi Zotit:

Unë dua të lutem dhe të reflektoj, Atë, por një turmë e madhe është në derën e zemrës sime. Prandaj tani, dije që unë të dua dhe vendosi "pesë bukët dhe dy peshqit" e mi - domethënë dëshira ime - në shportën e Zemrës së Papërlyer të Marisë, që t'i shumosh ato sipas vullnetit tënd të mirë.

Njeriu nuk mund të meditojë gjithmonë, por gjithnjë mund të hyjë në lutje të brendshme, pavarësisht nga kushtet e shëndetit, punës ose gjendjes emocionale. Zemra është vendi i këtij kërkimi dhe takimi, në varfëri dhe në besim. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2710

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Koha që ne i kushtojmë lutjes duhet të jetë në përpjesëtim me thirrjen tonë. Shpërqendrimet që durojmë janë një mundësi për të provuar dashurinë tonë për Masterin.

Pastaj i sollën fëmijë që ai të vinte duart mbi ta dhe të lutej. Dishepujt e qortuan popullin; por Jezusi tha: “Lërini fëmijët të vijnë tek unë dhe mos i pengoni; sepse atyre u përket mbretëria e qiejve ". Dhe ai vuri duart mbi ta dhe iku. (Mat 19: 13-14)

 uritur

 

Marku dhe familja dhe shërbesa e tij mbështeten plotësisht
mbi Providencën Hyjnore.
Faleminderit për mbështetjen dhe lutjet tuaja!

 

Këtë Javë të Pasionit, lutuni Pasionin me Markun.
Shkarkoni një kopje FALAS të Chaplet Divine Mercy
me këngë origjinale nga Mark:

 

• Klikoni CdBaby.com për të shkuar në faqen e tyre të internetit

• Zgjidhni Chaplet hyjnore mëshirë nga lista e muzikës time

• Klikoni “Shkarkoni $ 0.00”

• Klikoni “Arkë” dhe vazhdoni.

 

Klikoni në kopertinën e albumit për kopjen tuaj falas!

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.