Në krahët e engjëllit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 tetor 2014
Memoriali i Engjëjve të Shenjtë Gardianë,

Tekste liturgjike këtu

 

IT është e jashtëzakonshme të mendosh se, pikërisht ky moment, pranë meje, është një qenie engjëllore që jo vetëm po më shërben, por po shikon fytyrën e Atit në të njëjtën kohë:

Amen, unë po të them, nëse nuk kthehesh dhe nuk bëhesh si fëmijë, nuk do të hysh në Mbretërinë e qiellit… Ruhu se nuk përbuz një nga këta të vegjël, sepse unë po të them se engjëjt e tyre në parajsë gjithmonë shikojnë fytyra e Atit tim qiellor. (Ungjilli i sotëm)

Mendoj se pak kush, me të vërtetë, i kushton vëmendje këtij kujdestari engjëllor që u është caktuar, e lëre më bisedoj me ta. Por shumë nga shenjtorët si Henry, Veronica, Gemma dhe Pio rregullisht flisnin me dhe i shihnin engjëjt e tyre. Unë ndava një histori me ju se si u zgjova një mëngjes nga një zë i brendshëm që, dukej se e dija intuitivisht, ishte engjëlli im mbrojtës (lexo Flisni Zot, unë jam duke dëgjuar) Dhe pastaj është ai i huaj që u shfaq atë Krishtlindje (lexo Një përrallë e vërtetë për Krishtlindje).

Ishte edhe një herë tjetër që më qëndron si një shembull i pashpjegueshëm i pranisë së engjëllit mes nesh ...

Unë isha duke folur në një konferencë në Kaliforni me disa të tjerë disa vjet më parë, përfshirë Sondra Abrahams, një grua në moshë mesatare e cila vdiq klinikisht në tryezën e operacionit në 1970. Ajo tregoi se si pa Xhennetin, Ferrin dhe Purgatorin, si dhe Jezusi, Maria dhe Shën Mikaeli Kryeengjëlli. Por një gjë që ndodh në momentet kur ajo po flet është se "pendët e engjëjve" shfaqen fjalë për fjalë nga askund. Ato shfaqen shpesh si pendë të vogla dhe të buta të bardha që mund t'i gjesh në jastëk poshtë. Megjithëse e gjeta mesazhin e Sondrës të fuqishëm, që flitej shpesh me lot sikur po takonte përsëri udhëtimin e saj shpirtëror për herë të parë, unë isha pak i butë për gjithë gjënë e pendës.

Unë u takova me Sondrën prapa skenës pak më vonë dhe e ftova të më takonte privatisht. Rrugës për në një dhomë takimesh, kaluam nëpër një korridor ngjitur. Papritmas, u mbyta me aromën e faqekuq. "Ndodh gjithë kohën," tha Sondra pa humbur asnjë goditje.

Kur hymë në dhomën e takimeve, u ulëm dhe folëm për shumë gjëra. Teologjia e saj ishte e shëndoshë dhe ne menjëherë u lidhëm zemër me zemër. Papritmas, në bluzën e saj, një pendë e bardhë u materializua para syve të mi. I befasuar, e theksova. "Oh, mirë, kjo shpesh ndodh," tha ajo ndërsa vuri pendën në tryezë, duke shpjeguar se engjëjt (të cilët ajo shpesh i sheh) shfaqin praninë e tyre në këtë mënyrë. Ajo më pyeti në një moment nëse doja të nderoja një relike të klasit të parë të Kryqit që ajo ishte e lejuar të mbante dhe unë i thashë po, natyrisht. Ajo zgjati dorën në çantë, hapi një qese të vogël lëkure dhe puplat e bardha u derdhën. Ajo qeshi, "Unë mendoj se ata e bëjnë këtë për argëtim, në disa raste."

Ndërsa vështroja pendët, kisha dyshimet e mia duke menduar se ato ishin tashmë aty brenda - kur një copëz sekondë më vonë, një pendë e vogël e bardhë ra ngadalë nga sipër meje dhe në të djathtën time, duke lundruar butësisht në tokë. E kuptova që ishte e pamundur që ajo ta kishte bërë këtë. Nuk ishte askush tjetër në dhomë, ne nuk po ecnim përreth, dhe unë isha ulur disa metra larg saj. Më lanë të konkludoja se penda ka të ngjarë të vinte nga një prej dy burimeve… dhe asnjëri nuk ishte nga ky plan tokësor.

Zoti na ka dhënë engjëj për të na ruajtur, udhëhequr dhe shërbyer. Më kujtohet dëshmia e dikujt nga një vend i botës së tretë i cili u trondit kur dëgjoi se ne nuk shohim engjëj në Amerikën e Veriut. "Ne i shohim ata gjatë gjithë kohës," tha ai. Unë u përgjigja, “Unë mendoj se kjo është për shkak se ne nuk jemi më të varfër në shpirt, dhe nuk jemi më fëmijë shpirtërorë. Lum ata që janë me zemër të pastër: ata do të shohin Perëndinë… dhe gjërat e Perëndisë ".

Por kam një ndjenjë që po hyjmë në kohëra kur fare mirë mund të fillojmë të shohim këta agjentë qiellorë të hirit ndërsa Zoti zhvesh Kishën e Tij dhe ajo, edhe një herë, bëhet si fëmijë. Dhe Ai do të na mbajë në krahët e engjëjve. 

Ose pendët. 

Shihni, unë po dërgoj një engjëll para jush, për t'ju ruajtur gjatë rrugës dhe për t'ju sjellë në vendin që kam përgatitur. Jini të vëmendshëm ndaj tij dhe bindjuni atij. Mos u rebelo kundër tij, sepse ai nuk do ta falë mëkatin tënd. Autoriteti im është brenda tij. Nëse i bindeni dhe zbatoni të gjitha ato që ju them, unë do të jem një armik i armiqve tuaj dhe një armik i armiqve tuaj. (leximi i parë opsional; Eksodi 23: 20-22)

 

 

Na duhet mbështetja juaj për të qëndruar në det
në këtë apostolitë me kohë të plotë. Faleminderit, dhe ju bekoftë!

TANI NË DISPOZICION!

Një roman i ri i fuqishëm katolik

 

TREE3bkstk3D.jpg

PEMA

by
Denise Mallett

 

Të quash Denise Mallett një autor tepër të talentuar është një nënvlerësim! Pema është magjepsëse dhe e shkruar bukur. Vazhdoj të pyes veten, "Si mund të shkruaj dikush diçka të tillë?" I pagojë.
- Ken Yasinski, Folës katolik, autor dhe themelues i Ministrive të FacetoFace

Nga fjala e parë në të fundit isha i rrëmbyer, i pezulluar midis frikës dhe habisë. Si i shkruajti një person kaq i ri linja kaq të ndërlikuara komploti, personazhe kaq kompleksë, dialog kaq tërheqës? Si e kishte zotëruar një adoleshent i thjeshtë zanatin e të shkruarit, jo vetëm me aftësi, por me thellësi të ndjenjës? Si mund të trajtojë ajo tema të thella kaq të shkathëta pa më së paku predikim? Unë jam akoma me frikë. Cleshtë e qartë se dora e Zotit është në këtë dhuratë. Ashtu siç Ai ju ka dhënë çdo hir deri më tani, le të vazhdojë t'ju udhëheqë në rrugën që Ai ka zgjedhur për ju nga e gjithë përjetësia.
-Janet Klasson, autore e Blog Pelianito Journal

Pema është një vepër fantastike jashtëzakonisht premtuese nga një shkrimtar i ri, i talentuar, i mbushur me imagjinatë të krishterë duke u përqëndruar në luftën midis dritës dhe errësirës.
- Peshkopi Don Bolen, Dioqeza e Saskatoon, Saskatchewan

 

RENDOSENI KOPJEN TUAJ SOT!

Libri i pemës

Për një kohë të kufizuar, ne kemi kufizuar transportin në vetëm 7 dollarë për libër. 
SHENIM: Transporti falas në të gjitha porositë mbi 75 $. Bleni 2, merrni 1 Falas!

Për të marrë La Tani Word,
Meditimet e Markut mbi leximet masive,
dhe meditimet e tij mbi "shenjat e kohës",
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT, LEXIMET masive dhe tagged , , , , .