Zoja: Përgatitja - Pjesa I

 

KJO pasdite, dilja për herë të parë pas një karantine dy javore për të shkuar në rrëfim. Unë hyra në kishë duke ndjekur pas priftin e ri, një shërbëtor besnik dhe të përkushtuar. Në pamundësi për të hyrë në rrëfim, unë u gjunjëzova në një podium të ndërrimit, të vendosur në kërkesën e "distancimit shoqëror". Babai dhe unë e shikuam secilin me mosbesim të qetë, dhe pastaj hodha një vështrim në Tabernakull… dhe shpërtheva në lot. Gjatë rrëfimit tim, nuk mund të ndaloja së qari. Jetim nga Jezusi; jetim nga priftërinjtë në persona Christi por më shumë se kaq, unë mund të ndiej Zojen dashuri dhe shqetësim i thellë për priftërinjtë e saj dhe Papën.

Pas Sakramentit, fjalët eterike të faljes e kthyen shpirtin tim në një gjendje të pacenuar, por zemra ime mbeti e trishtuar. Ai më pas më tha se sa priftërinj po luftojnë tani me depresionin, duke u ndeshur me atë që ka ndodhur kaq shpejt.

Ashtu si dishepujt në Ungjill, ne u kapëm nga një stuhi e papritur, e trazuar. —POPE FRANCIS, Bekimi Urbi et Orbi, Sheshi i Shën Pjetrit, Romë; 27 Mars. 2020; regjistruesi.com

Shteti (dhe kështu, peshkopët që kanë pak zgjedhje - shih shënimin në fund të faqes)[1]Ndërsa isha duke e shkruar këtë sonte, mora një tekst nga një mik. Një prift që ai e njeh tha se, “si një organizatë, nëse Kisha nuk do të ndiqte protokollet Covid-19, ata mund të gjobiteshin me 500,000 dollarë. Falimentimi i menjëhershëm. Dhe njerëzit në komunitet, "tha ai," po bëjnë fotografi dhe po shikojnë ". i kanë parandaluar ata të ushqehen dhe të jenë të pranishëm në kongregacionet e tyre. Mund të them se ky prift i ri ishte i gatshëm të vdiste për kopenë e tij, ose të paktën, po vdiste të ushqehej dhe të ishte me ta. Ne kujtuam heroizmin e Shenjta Damian dhe Charles Borromeo të cilët vdiqën duke shërbyer kopetë e tyre gjatë murtajës. Por tani, edhe shpërndarja e sigurt e Eukaristisë dhe ndalimi i besimtarëve nga lutja në kisha në disa vende, ka bërë që ai dhe vëllezërit e tij priftërinj të ndjehen më shumë si duar të punësuar sesa barinj.

Unë jam bariu i mirë. Një bari i mirë jep jetën e tij për delet. Një burrë i punësuar, i cili nuk është një bari dhe delet e të cilit nuk janë të tijat, sheh një ujk që po vjen dhe i lë delet dhe ikën, dhe ujku i kap dhe i shpërndan. (Gjoni 10: 11-12)

Duke u shpërndarë me përqafimin e zakonshëm që i bëra, unë dhashë një fjalë të shkurtër inkurajimi dhe falënderimi dhe u ktheva te Tabernakulli dhe pëshpërita, "Mirupafshim Jezus". Më shumë lotë.

Kur u ktheva në automjetin tim, Zoja filloi të më fliste për djemtë e saj të dashur, të cilët unë do t'i vendos me fjalë këtu në mënyrën e zakonshme, si dhe një fjalë për laikët në Pjesën II. Ekziston një konfirmim i fuqishëm që mora pasi fillova të shkruaj gjithë këtë, një fjalë tjetër për priftërinjtë, të cilën do ta vë në përfundim të Pjesës II.

 

MOS Dëshpëroni, por PRERGATITENI

Gjëja e parë që ndjeva Zonjën tonë duke thënë është se "Është ajo që është". Se çfarë ka ndodhur, çfarë po ndodh dhe çfarë po vjen nuk mund të ndalet më shumë se a nënë në punë të vështirë mund të ndalojë ndryshimet dramatike në trupin e saj që çojnë në lindje. Stuhia e Madhe që tani po mbulon tokën nuk do të përfundojë derisa të ketë arritur qëllimin e saj: për të sjellë Triumfin e Zemrës së Papërlyer dhe një epokë të paqes.

Të mirët do të martirizohen; Ati i Shenjtë do të ketë shumë për të vuajtur; kombe të ndryshme do të asgjësohen. Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje. - Zoja jonë e Fatimes, Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Ditën tjetër, unë pashë nga dritarja ime përpara dhe pashë një djalë që dëshironte duke luajtur me zhurmë në ajrin e pranverës dhe një tjetër duke gjuajtur një top hokeji në atë që kishte mbetur nga sheshi i akullit tonë shtëpiak. Në fillim, isha e mbushur me trishtim: "Pse këta djem duhet të kalojnë nëpër këto trishtime?" Por pastaj përgjigja erdhi shpejt:

Sepse kjo nuk është bota në të cilën unë doja të jetoja. Ata kanë lindur për epokën tjetër

"Po, Zot, ke të drejtë". Une mos dua t'i dërgoj bijtë e mi në një botë që nuk beson më se Zoti ekziston, atje ku do të jenë gjuajtur nga pornografia, i përmbytur nga konsumizmi dhe i humbur në një det të relativizmit moral; një botë ku ka humbur pafajësia, lufta është gjithmonë në pragun e shtëpisë, dhe frika ka vendosur hekura në dritaret tona dhe brava në dyert tona (shih Të dashur bij dhe bija). Po, dragoi ka hapur gojën dhe ka nxjerrë një cunami të ndyrësisë dhe mashtrimit

Gjarpri ed nxori një përrua uji nga goja e tij pasi gruaja e largoi me rrymën… (Zbulesa 12:15)

Kjo luftë në të cilën ne e gjejmë veten… [kundër] fuqive që shkatërrojnë botën, flitet në Kapitullin 12 të Zbulesës that Thuhet se dragoi drejton një lumë të madh uji kundër gruas që po ikën, për ta larguar atë away Unë mendoj se është e lehtë për të interpretuar atë që lumi përfaqëson: janë këto rryma që dominojnë të gjithë, dhe duan të eleminojnë besimin e Kishës, e cila duket se nuk ka ku të qëndrojë para fuqisë së këtyre rrymave që imponojnë veten si e vetmja mënyrë të menduarit, mënyra e vetme e jetës. —POPA BENEDICT XVI, sesioni i parë i sinodit special për Lindjen e Mesme, 10 tetor 2010

Dhe kështu, Zoja u thotë priftërinjve të saj dhe të gjithë neve sot:

Mos shiko prapa! Shikoni përpara!

Kokrra e grurit duhet të bjerë në tokë dhe të vdesë, por ajo do të japë fryte njëqindfish. Timeshtë koha të heqim dorë nga kjo epokë; të heqim dorë nga ato për të cilat jemi ngjitur, fantazmat e kënaqësisë boshe dhe lavdisë së neonit që venitet. Ndërsa qëndronte vetëm në Sheshin e Shën Pjetrit, një pamje që ishte vetëm tronditëse, Papa Françesku lexoi lavdërimin e kohërave tona paralajmëruar nga Stuhia e Madhe:

Stuhia ekspozon cenueshmërinë tonë dhe zbulon ato siguri të rreme dhe të tepërta rreth të cilave ne kemi ndërtuar programet tona ditore, projektet tona, zakonet dhe përparësitë tona. Kjo na tregon sesi kemi lejuar të bëhemi të shurdhër dhe të dobët pikërisht ato gjëra që ushqejnë, mbështesin dhe forcojnë jetën tonë dhe komunitetet tona. Stuhia nxjerr të gjitha idetë tona të paketuara dhe harresën e asaj që ushqen shpirtrat e njerëzve tanë; të gjitha ato përpjekje që na anestetizojnë me mënyra të të menduarit dhe vepruar që gjoja na "shpëtojnë", por përkundrazi provojnë të paaftë për të na vënë në kontakt me rrënjët tona dhe për të mbajtur gjallë kujtimin e atyre që kanë shkuar para nesh. Ne e privojmë veten nga antitrupat që na duhen për t'u përballur me fatkeqësitë. Në këtë stuhi, fasada e atyre stereotipave me të cilat kemi kamufluar egon tonë, gjithmonë duke u shqetësuar për imazhin tonë, ka rënë, duke zbuluar edhe një herë atë përkatësi (të bekuar) të përbashkët, prej së cilës nuk mund të privohemi: përkatësinë tonë si vëllezër dhe motra. - Bekimi Urbi et Orbi, Sheshi i Shën Pjetrit, Romë; 27 Mars. 2020; regjistruesi.com

Unë e ndiej në këtë moment që Mamaja dëshiron që ne të dëgjojmë përsëri me veshë të freskët atë profeci të dhënë në Sheshin e Shën Pjetrit në prani të Papës Palit VI dyzet e pesë vjet më parë. Sepse ne po e jetojmë atë tani...

Meqenëse të dua, dua të të tregoj se çfarë po bëj sot në botë. Une dua t'ju përgatisë për atë që do të vijë. Ditët e errësirës po vijnë bota, ditë shtrëngimi ... Ndërtesat që janë tani në këmbë nuk do të jenë më në këmbë Mbështetjet që janë për popullin tim tani nuk do të jenë atje. Unë dua që ti të jesh i përgatitur, populli im, të më njohësh vetëm Mua dhe të lidhesh me Mua dhe të më kesh Mua në një mënyrë më të thellë se kurrë më parë. Unë do t'ju çoj në shkretëtirë ... Unë do t'ju zhvesh gjithçka nga e cila varet tani, kështu që varet vetëm nga Unë. Një kohë e errësira po vjen në botë, por një kohë lavdie po vjen për Kishën Time, a koha e lavdisë po vjen për popullin tim. Unë do të derdh mbi ju të gjitha dhuratat e My Spirit Unë do t'ju përgatis për luftime shpirtërore; Unë do t'ju përgatis për një kohë ungjillizimi që bota nuk e ka parë kurrë. Dhe kur nuk ke asgjë përveç Meje, do të keni gjithçka: tokë, fusha, shtëpi, dhe vëllezër e motra dhe dashuri dhe gëzim dhe paqe më shumë se kurrë më parë. Bëhuni gati, Populli im, unë dua të përgatitem ti- Dr. Ralph Martin, e hëna e Rrëshajëve të Majit, 1975; Sheshi i Shën Pjetrit, Romë, Itali

"Lëreni!" Zoja po thotë: “Bëni gjithçka që Ai ju thotë ”:

Askush që i jep dorën parmendës dhe shikon atë që lamë pas nuk është i përshtatshëm për Mbretërinë e Perëndisë. (Luka 9:62)

 

P PRGATITJA P FORR PENTECOST

Ajo për të cilën Zonja jonë po na përgatit është ardhja e Mbretërisë së Zotit - Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor që kemi thirrur në Meshë dhe në lutjen tonë personale për 2000 vjet: "Mbretëria jote do të vijë, vullneti yt do të bëhet në tokë ashtu si është në qiell ". Kjo nuk është një thirrje për fundin e botës, por që Jezusi të vijë dhe të mbretërojë në të gjithë botën kështu përgatit ne për fund. Dhe

… Mbretëria e Zotit do të thotë Vetë Krishti, të cilin dëshirojmë çdo ditë të vijmë dhe ardhjen e të cilit dëshirojmë ta shfaqim shpejt tek ne. Sepse, siç është ringjallja jonë, pasi që në të ne ngrihemi, kështu që ai gjithashtu mund të kuptohet si Mbretëria e Perëndisë, sepse në të ne do të mbretërojmë.-Katekizmi i Kishës Katolike, n 2816

Kështu, Zoja na tregon, veçanërisht priftërinjtë e saj: Mos e humbni shpresën, por përgatituni. Përgatituni për një Rrëshajë të re.

Siç do ta shihni në të renë Timeline kemi krijuar në CountdowntotheKingdom.com, ky "moment i Rrëshajëve" vjen në atë që quhet në misticizmin katolik "Ndriçimi i ndërgjegjes" ose "Paralajmërim": kur të gjithë do ta shohin shpirtin e tyre sikur të ishin duke përjetuar një gjykim-në-miniaturë.

Ndërgjegjet e këtij populli të dashur duhet të tronditen në mënyrë të dhunshme në mënyrë që ata të mund të "vendosin shtëpinë e tyre në rregull" is Një moment i shkëlqyeshëm po afron, një ditë e shkëlqyer drite ... është ora e vendimit për njerëzimin. - Shërbëtori i Zotit Maria Esperanza, Antikrishti dhe Kohët e Fundit, Fr. Joseph Iannuzzi, f. 37

Por kjo "dritë" do të shërbejë edhe për një qëllim tjetër për ata që janë përgatitur për të:

Fryma e Shenjtë do të vijë për të vendosur mbretërimin e lavdishëm të Krishtit dhe do të jetë një mbretërim hiri, shenjtërie, dashurie, drejtësie dhe paqeje. Me dashurinë e Tij hyjnore, Ai do të hap dyert e zemrave dhe do të ndriçojë të gjitha ndërgjegjet. Everydo person do ta shohë veten në zjarrin e ndezur të së vërtetës hyjnore. Do të jetë si një gjykim në miniaturë. Dhe atëherë Jezu Krishti do të sjellë mbretërimin e Tij të lavdishëm në botë. —Pr. Stefano Gobbi, Për Priftërinjtë, Bijtë e Dashur të Zojës sonë, 22 maj, 1988 (me sanksionim)

Shtë "konceptimi" i Krishtit brenda kisha në një mënyrë krejt të re, e cila do të prodhojë atë që Shën Gjon Pali II e quan një "shenjtëri e re dhe hyjnore”Për të përgatitur Nusen për Ditën e Dasmës së saj. Çfarë ndodhi në Lajmërim? Fryma e Shenjtë e errësoi Zojën dhe ajo u ngjiz një Bir. Po ashtu, Shpirti i Shenjtë do të vijë në këtë ngjarje mbarëbotërore për të sjellë një "Dhuratë": është Flaka e Dashurisë së Zemrës së Papërlyer të Zojës sonë, dmth. Jezu:

… Shpirti i Rrëshajëve do të përmbyt tokën me fuqinë e tij dhe një mrekulli e madhe do të tërheqë vëmendjen e gjithë njerëzimit. Ky do të jetë efekti i hirit të Flakës së Dashurisë… që është vetë Jezu Krishti… diçka e tillë nuk ka ndodhur që kur Fjala u bë mish. - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, f. 61, 38, 61; 233; nga ditari i Elizabeth Kindelmann; 1962; sanksionim Kryepeshkopi Charles Chaput

Kjo është mënyra se si Jezusi konceptohet gjithmonë. Kjo është mënyra se si Ai riprodhohet në shpirtra. Ai është gjithmonë fryti i qiellit dhe i tokës. Dy artizanë duhet të pajtohen në punën që është njëkohësisht kryevepra e Zotit dhe produkti më i lartë i njerëzimit: Fryma e Shenjtë dhe Virgjëresha Mari më e shenjtë… sepse ata janë të vetmit që mund të riprodhojnë Krishtin. —Ark. Luis M. Martinez, Shenjtëruesi, P. 6

 

Priftërinjtë dhe Triumfi

Ky është Triumfi i Zemrës së Papërlyer! Toshtë për të vendosur mbretërimin e Birit të saj në zemrat e sa më shumë shpirtrave, para ndëshkimeve, të cilat do të përgatisin tokën për një "periudhë paqeje". Kur Papa Benedikti u lut në 2010 për shpejtimin e “përmbushjes së profecisë së triumfit të Zemrës së Papërlyer të Marisë”, ai më vonë tha:

Kjo është ekuivalente në kuptim të lutjes sonë për ardhjen e Mbretërisë së Zotit Kështu që mund të thuash triumfi i Zotit, triumfi i Marisë, janë të qetë, sidoqoftë janë të vërteta.-Drita e Botës, f. 166, Një bisedë me Peter Seewald (shtypi Ignatius)

Po, edhe tani, një mbetje ka filluar të vendosë brenda vetes këtë Flakë të Dashurisë, këtë Mbretëri të Vullnetit Hyjnor (kjo është arsyeja pse shikuesit thonë se, për ata që përgatiten, Paralajmërimi do të jetë një hir i madh). Kjo është arsyeja pse Zoja është shfaqur në të gjithë botën duke na thirrur për t'u lutur, agjëruar dhe përgatitur në mënyrë që një grup i vogël (Zhurma e vogël e zonjës sonë) mund të drejtojë ngarkesën kur ndodh Ndriçimi (shih Gideoni i Ri).

Të gjithë janë të ftuar të bashkohen me forcën time speciale luftarake. Ardhja e Mbretërisë sime duhet të jetë qëllimi juaj i vetëm në jetë ... Mos u bëni frikacakë. Mos prit. Përballuni me Stuhinë për të shpëtuar shpirtrat. - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, fq. 34, botuar nga Fondacioni Children of the Father; sanksionim Kryepeshkopi Charles Chaput

Laikët që janë të përgatitur do të jenë si ata pesë virgjëresha të mençura të cilët kishin mjaft vaj në llambat e tyre për të dalë dhe takoni Dhëndri (Mat 25: 1-13). Ata që nuk janë të përgatitur, pëlqejnë pesë i pamatur virgjëreshat, do të pyesin se si ta gjejnë dhëndrin sepse ato janë gjetur pa vaji i hirit. Laikët do të jenë në gjendje t'u tregojnë atyre se ku të shkojnë, por ata nuk do të jenë në gjendje t'u japin atyre vajin e hirit, dmth. sakramentet e shpëtimit.

Dhe kjo është arsyeja pse ju, të dashur priftërinj, po thirreni Zoja për t'u përgatitur! Kjo është arsyeja pse ajo ka qenë duke formuar një grup priftërinjsh, besnikë ndaj Birit të saj dhe mësimeve të vërteta të Kishës së Tij! Sepse ju duhet të jeni gati të merrni shpirtra që do të vijnë tek ju me qindra, duke rreshtuar për rrëfim dhe duke kërkuar Pagëzimin. Ju duhet të jeni gati të shpjegoni se çfarë sapo ka ndodhur me ta, si Ati i do ata dhe se si, përmes Jezusit, nuk është vonë për t'u kthyer në Shtëpinë e Atit. Ju vetë duhet të jeni në një "gjendje hiri" në mënyrë që të dalloni dhe t'i rezistoni profetëve të rremë të cilët do të ngrihen për të interpretuar paralajmërimin në Termat e Epokës së Re. Dhe gati për të marrë dhurata të reja dhe karizma për të shëruar dhe çliruar shpirtrat. Po, Zoja po ju thotë, priftërinjtë e saj të dashur, të bëheni gati për Korrja e Madhe! Behu gati! Zoja dhe Fryma e Shenjtë do t'ju ndihmojnë (shih Priftërinjtë dhe Triumfi që Vjen). ju janë çelësi, sepse vetëm ju mund të administrojë vaj që u mungon llambave të tyre. Vetëm ju mund të përjashtoni djemtë plangprishës. Vetëm ju mund të ushqeni, përmes duarve tuaja, vajzat plangprishëse. Kjo është arsyeja pse virgjëreshat e mençura nuk mund ta ndajnë vajin e tyre - ato nuk janë priftërinj! Dhe do të keni vetëm një dritare të shkurtër për ta bërë këtë para se të mbyllet dera e mëshirës dhe të hapet dera e drejtësisë.

Më pas erdhën virgjëreshat e tjera dhe thanë: "Zot, Zot, na hap derën!" Por ai duke u përgjigjur tha: "Amen, unë po të them se nuk të njoh". Prandaj, qëndroni zgjuar, sepse nuk e dini as ditën, as orën. (Mat 25: 11-13)

Oh, sa të mjerë janë ata që nuk përfitojnë nga mrekullia e mëshirës së Zotit! Do të thërrisni kot, por do të jetë vonë. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n 1448

Kjo është arsyeja pse Zoja filloi Lëvizja Mariane e Priftërinjve; për të përgatitur bijtë e saj të zgjedhur për këtë detyrë të veçantë për të ndihmuar përhapjen e Flakës së Dashurisë. Thirrja e Papa Françeskut që Kisha të bëhej një "spital fushor" ishte profetike, ashtu siç ishte Nxitja e tij e parë Apostolike në Ungjillëzimi që Kisha të "shoqërojë" të humburit. Sa pasagjerë kanë nevojë mëshirë autentike!

Për më tepër, në këtë kohë pritje, ne mund ta shpejtojmë ardhjen e Mbretërisë përmes lutjeve dhe agjërimeve tona. Priftërinjtë, nga Meshat tuaja private, ju mund të luteni për të pa penduarit që ata të jenë të bindur ndaj hirit të Ndriçimit.

Kur Zoti prek zemrën e njeriut përmes ndriçimit të Shpirtit të Shenjtë, vetë njeriu nuk është joaktiv ndërsa merr atë frymëzim, pasi ai mund ta refuzojë atë; e megjithatë, pa hirin e Zotit, ai nuk mundet me vullnetin e tij të lirë të lëvizë drejt drejtësisë në sytë e Zotit. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 1993

Drita e butë e Flakës sime të Dashurisë do të ndizet duke përhapur zjarr në të gjithë sipërfaqen e tokës, duke poshtëruar Satanin duke e bërë atë të pafuqishëm, plotësisht të paaftë. Mos kontribuoni në zgjatjen e dhimbjeve të lindjes. Lady Zonja jonë për Elizabeth Kindelmann, Po aty, f. 177

Prandaj, kjo është Ora e Sallës së Epërme. Familjet në të gjithë botën tani janë mbledhur së bashku në shtëpitë e tyre për shkak të koronavirusit. Shtë Ora e cenakullit të familjes. Priftërinjtë janë vetëm në rektoratet e tyre. Isshtë Ora e Vigjilencës. Ndërsa Satani dëshiron që ne të shqetësohemi dhe të tmerrohemi, Mamaja po thotë, "Mos ki frikë. Mos shiko prapa. Shikoni përpara, në një epokë të re. Ju, priftërinjtë e mi, do të formoni Urën mbi përmbytjen e mashtrimit të Satanit ”.

Më 18 Mars, 2020, pas 33 vitesh gjithsej (mosha e Krishtit kur hyri në Pasionin e Tij), mesazhet mujore në të dytën e çdo muaji në Medjugorje përfunduan.[2]Kishte disa vite në mes, kur Zoja nuk paraqitej rregullisht në datën 2. Kanë kaluar 39 vjet që kur shfaqjet filluan për herë të parë tek të gjithë shikuesit. Koha e sekreteve, dhe kështu e Triumfit, afrohet:

Do të doja të zbuloja më shumë për atë që do të ndodhte në të ardhmen, por mund të them një gjë se si lidhet priftëria me sekretet. Ne kemi këtë kohë që po jetojmë tani dhe kemi kohën e Triumfit të zemrës së Zojës. Midis këtyre dy kohëve ne kemi një urë, dhe ajo urë është priftërinjtë tanë. Zoja na kërkon vazhdimisht të lutemi për barinjtë tanë, siç i quan ajo, sepse ura duhet të jetë aq e fortë sa të gjithë ne ta kalojmë atë në kohën e Triumfit. Në mesazhin e saj të 2 tetorit 2010, ajo tha, "Vetëm së bashku me çobanët e tu do të triumfojë zemra ime ". —Mirjana Soldo, shikuese në Medjugorje; nga Zemra ime do të triumfojë, P. 325

Unë shpjegoj në Priftërinjtë dhe Triumfi që Vjen si modelohet kjo "Urë" në Dhjatën e Vjetër. Besoj se ai artikull do të ndërtojë, inkurajojë dhe forcojë shumë prej jush, veçanërisht priftërinjtë e dashur që lexojnë Fjalën Tani.

 

 

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Ndërsa isha duke e shkruar këtë sonte, mora një tekst nga një mik. Një prift që ai e njeh tha se, “si një organizatë, nëse Kisha nuk do të ndiqte protokollet Covid-19, ata mund të gjobiteshin me 500,000 dollarë. Falimentimi i menjëhershëm. Dhe njerëzit në komunitet, "tha ai," po bëjnë fotografi dhe po shikojnë ".
2 Kishte disa vite në mes, kur Zoja nuk paraqitej rregullisht në datën 2. Kanë kaluar 39 vjet që kur shfaqjet filluan për herë të parë tek të gjithë shikuesit.
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.