Zoja: Përgatitja - Pjesa II

Ringjallja e Llazarit, afresk nga kisha San Giorgio, Milano, Itali

 

priftërinjtë janë urë mbi të cilën Kisha do të kalojë në Triumfi i Zojës. Por kjo nuk do të thotë që roli i laikëve është i parëndësishëm në kohët në vazhdim - veçanërisht pas Paralajmërimit.

 

UNBINDING

Vite më parë, edhe para se të lindte ky apostolë me shkrim, një Shkrim nga Ezekieli u dogj në zemrën time aq thellë, saqë ndonjëherë do të qaja duke e dëgjuar. Kjo është në pak fjalë:

Dora e Zotit erdhi mbi mua dhe ai më nxori jashtë në frymën e Zotit dhe më vendosi në qendër të luginës së gjerë. Ishte mbushur me kocka… Pastaj ai më tha: Profetizo mbi këto kocka dhe u thuaj atyre: Kocka të thata, dëgjoni fjalën e Zotit! Kështu thotë Zoti, Zoti, këtyre kockave: Dëgjoni! Unë do të bëj që fryma të hyjë në ty që të mund të vijë në jetë. Unë do të vë sinews mbi ty, do të bëj që mishi të rritet mbi ty, do të të mbuloj me lëkurë dhe do të jap frymë në ty që të mund të jesh në jetë ... ata erdhën në jetë dhe qëndruan në këmbë, një ushtri e madhe ... Kështu thotë Zoti, Zoti ... Unë do të vendos shpirtin tim në ju që të mund të merrni jetë dhe unë do t'ju vendos në vendin tuaj. Atëherë do të pranoni që unë jam Zoti. (Ezekieli 37: 1-14)

Ky është vizioni i Ezekiel për përfundimin "Ringjallja"Përshkruar në Zbulesa 20: 1-4, versioni i tij i"Epoka e Paqes”Përpara kryengritjes së fundit satanike (Gog dhe Magog) në fund të kohës.[1]Shiko Timeline Tri herë gjatë gjithë asaj pjese, Zoti urdhëron Ezekiel të flasë një profetik fjalë kockave: t'u jepni mish, t'i bëni të marrin frymë përsëri dhe t'i ngrisni nga varret e tyre. Kjo profeci do ta gjejë realizimin e saj pjesërisht përmes Paralajmërimit kur shpirtrat plangprishës që janë "të vdekur në mëkat" do të kthehen në jetë.

… Kaq të mëdha janë nevojat dhe rreziqet e epokës aktuale,kaq i gjerë horizonti i njerëzimit i tërhequr drejt bashkëjetesa botërore dhe e pafuqishme për ta arritur atë, se nuk ka shpëtim për të përveç në a derdhje e re e dhuratës së Zotit.Le të vijë Atëherë, Shpirti Krijues,për të ripërtërirë faqen e tokës! —POPULLI PAUL VI, Gaudete në Domino, Maj 9th, 1975 www.vatican.va

Një ringjallje e re e Jezusit është e nevojshme: një ringjallje e vërtetë, e cila nuk pranon më zotëri të vdekjes ... Në individë, Krishti duhet të shkatërrojë natën e mëkatit të vdekshëm me agimin e hirit të rifituar. Në familje, nata e indiferencës dhe e ftohtësisë duhet t'i japë vendin diellit të dashurisë. Në fabrika, në qytete, në kombe, në tokë keqkuptimi dhe urrejtje nata duhet të rritet e ndritshme si dita, nox sicut vdes ndriçues, dhe grindjet do të pushojnë dhe do të ketë paqe. —POPI PIUS XII, Urbi dhe Orbi adresa, 2 Mars 1957; vatikan.va 

Po, Pius XII po flet për një ringjallja shpirtërore brenda njeriut para fundi i kohës (nëse nuk do të ketë fabrika që heqin qafën në Parajsë.) Çfarë pjese do të kenë laikët në këtë?

Në Ungjillin e së Dielës së kaluar, Jezusi urdhëron Llazarin që të dalë nga varri. Kur ai del, Jezusi urdhëron njerëzit që qëndrojnë atje:

Zgjidhe dhe lëre të shkojë. (Gjoni 11:44)

Shkoni ku? Shkoni të laheni. Shkoni të pastroheni. Shkoni për t'u rrobave. Me fjalë të tjera, roli i laikëve pas Paralajmërimit do të jetë ai që do të ndihmojë "të zgjidhë ata" të lidhur me frikë dhe tronditje. Për të ndihmuar ata që nuk mund të shohin ose mendojnë drejt për të kërkuar te Zoti. Të profetizojnë dhe t'u flasin Fjalën e Zotit. Të ushtrojë karizmat e Shpirtit të Shenjtë. Dhe mbi të gjitha, për t'i çuar përsëri te Jezusi, domethënë te priftërinjtë e Tij në persona Christi të cilët mund t'i lajnë në ujërat e Pagëzimit, t'i çlirojnë përmes Sakramentit të Rrëfimit dhe kështu t'i veshin bijtë dhe bijat plangprishëse në dinjitetin e tyre ndërsa ushqehen me "viçin e majmur" - domethënë Eukaristinë.

Për vite, e kam ndjerë se do të shohim mrekulli pas mrekullie në ato ditë. Mbi të gjitha, do të jetë "ekzorcizmi i dragoit" (shih Paralajmërimi, Ndalimi dhe Mrekullia në tonë Timeline) kur, për një farë kohe, Satanai do të verbohet, i pafuqishëm, mundet përkohësisht ndërsa shpirtrat derdhen nëpër Derën e Mëshirës në vend të derës për në Ferr. Ne duhet të jemi gati:

Pas ndriçimit të ndërgjegjes, njerëzimit do t'i jepet një dhuratë e pashembullt: një periudhë pendimi që zgjat rreth gjashtë javë e gjysmë kur djalli nuk do të ketë fuqinë për të vepruar. Kjo do të thotë që të gjitha qeniet njerëzore do të kenë vullnetin e tyre të plotë të lirë për të marrë një vendim pro ose kundër Zotit. Djalli nuk do ta lidhë vullnetin tonë dhe nuk do të luftojë kundër nesh. Veçanërisht dy javët e para dhe gjysmë, do të jenë jashtëzakonisht të rëndësishme, sepse djalli nuk do të kthehet në atë kohë, por zakonet tona do të kthehen, dhe njerëzit do të jenë më të vështirë të kthehen. —Mistiku Kanadez, Fr. Michel Rodrigue, Pas Paralajmërimit dhe Luftës së Tretë Botërore

 

Misioni juaj është vetëm fillimi

Tre javë më parë, djali im 19 vjeç, një kompozitor i mrekullueshëm, hyri në zyrën time për të kapur diçka. Vështirë se kishim folur atë mëngjes. Sapo e pashë, nga bluja e Zojës sonë doli një fjalë e njohurisë: “Mos mendoni se të gjitha ëndrrat dhe planet tuaja po marrin fund. Përkundrazi, misioni juaj sapo ka filluar". Mendoj se na çuditi të dyve.

E dija që ajo fjalë ishte edhe për ty, Zhurma e vogël e zonjës sonë: Misioni juaj sapo ka filluar. Se ke lindur për këtë orë. Cfare eshte kete mision qe pyet ti? Zoja është komandanti i kësaj gjëme, Gideon i ri. Hershtë për të që ju duhet të dëgjoni me kujdes. Zoja do t'ju tregojë, por ju duhet të jeni besnikë dhe i vëmendshëm. Ne duhet të jemi si "virgjëreshat e mençura" që jo vetëm mblodhën vajin e hirit në llambat e tyre (kështu që ata ishin në një "gjendje hiri"), por edhe fitili i mençuri! Kjo do të thotë që këto orë në izolim duhet të kalohen jo në shpërndarje por në kohë lutjeje të qëllimshme, lexim shpirtëror dhe qetësi (larg luftës psikologjike të titujve). Lutuni, lutuni, lutuni! Sa shpesh Zoja është tallur për përsëritjen e kësaj pa pushim për dyzet vjet. Por tani e kuptoni. Zoja na kërkonte të lutemi, të konvertohemi, të agjërojmë, të lutemi, të shkojmë në rrëfim, të lutemi edhe disa… në mënyrë që të jemi gati për këtë orë. Sa janë gati? Sa ishin të përgatitur shpirtërisht për atë që po ndodh tani?

Kjo është koha kur, duke ndjekur udhëheqjen e Zojës sonë, ne po pajisemi për veprim shpirtëror, për "zgjidhjen" e shumë shpirtrave që aktualisht janë në robëri të tmerrshme të mëkatit. Në historinë biblike, Gideon urdhëron ushtarët e tij të lënë pas armët e tyre konvencionale. Ndërsa bota ruan armë dhe plumba, para dhe letër higjienike, Zoja dëshiron që ne të ruajmë, mbi të gjitha, besim. Shumë. Do të na duhet sepse armët tona do të jenë besim, shpresë, dashuri. Dhe ato vijnë përmes Lutje.

Gideoni i ndau treqind burrat në tre kompani, dhe i siguroi të gjithë me brirë dhe me kavanoza bosh dhe pishtarë brenda kavanozëve. "Shikoni mua dhe ndiqni shembullin tim, ”U tha ai. "Unë do të shkoj në skaj të kampit dhe ashtu si bëj, edhe ti duhet të bësh". (Gjyqtarët 7: 16-17)

Për ata prej jush që tashmë po mësojnë të veprojnë në "dhuratë për të jetuar në Vullnetin Hyjnor, ”Të cilët po thirren në Flakën e Dashurisë, ju tashmë po merrni ose jeni duke u përgatitur të merrni dhurata të mëdha shpirtërore që do të shpërthejnë në mënyrë eksponenciale pas Paralajmërimit. Mund të mos duket si tani. Njerëzit e Gideonit sigurisht që duhet të ishin ndier sikur ishin mundur tashmë me asgjë tjetër përveç kavanozave, pishtarëve dhe instrumenteve muzikorë kundër mijëra ushtarëve të armatosur Madianë. Po kështu, ne mund të ndihemi sikur jemi të pafuqishëm në këtë kohë… por kjo është arsyeja pse ne duhet t'i qëndrojmë afër Zojës dhe ta dëgjojmë atë: "Siç bëj unë, edhe ju duhet të bëni." Kjo është, lutni rruzaren, agjëroni, qëndroni pak, jini besnikë, jini të vëmendshëm.  

Qëllimi i kohëve në të cilat tani po jetojmë është t'u mundësojmë disa shpirtrave të marrin këtë Dhuratë si individë në përgatitje të kohës kur e gjithë bota do ta marrë atë. - Daniel O'Connor, Kurora e Shenjtërisë: Në Zbulesat e Jezusit te Luisa Piccarreta, f. 113 (Kindle Edition)

Këto tre kompani të vogla të Zojës (të përbërë nga një mbetje klerikësh, fetarë dhe laikë) do të drejtojnë akuzën që do të fillojë të Satani i verber Ne do të ndihmojmë Zonjën tonë Triumfin duke profetizuar mbi kockat e ngordhura, duke i ndihmuar ata të marrin Sakramentet dhe fuqinë e Shpirtit të Shenjtë dhe duke i mësuar ata se si të ndjekin Jezu Krishtin, fjalë për fjalë, para se të jetë tepër vonë, për "kohën e mëshirës ”po mbaron. Pse mendoni se Zoti ynë e derdhi Shpirtin e Tij në 1969, duke dhuruar dhe duke e mësuar Kishën përsëri për karizmat e Shpirtit të Shenjtë? Dhe pse Ai ngriti Nënën Angelica dhe lëvizjen e madhe apologjetike në fund të shekullit të kaluar? Dhe pse Ai na dha Gjon Pali II për të vështruar një "pranverë të re" që mund të themelohet vetëm në shkëmbin e fortë të Kishës Katolike?

Për këtë orë! Për këtë orë! Për këtë orë!

(Zoti i Shenjtë, i Shenjti i Fuqishëm, i Shenjti i Pavdekshëm! Ki mëshirë për ne dhe për të gjithë botën!)

 

Mbani mend figurën e madhe

E gjithë kjo që u tha, është e domosdoshme t'ju kujtoj që të mbani në mendje "figurën e madhe". Ne po përballemi me "përballjen përfundimtare" midis fuqive të dritës dhe fuqitë e errësirës. Ky nuk është një test. Si i tillë, në Pjesën III, unë dua t'ju përgatis më tej për sprovat e mëdha që po vijnë. Zoja është me ne. Shën Jozefi është pranë nesh. Zoti ynë është brenda nesh. Mos ki frikë, por le të mos biem në gjumë.

Në kohën tonë, më shumë se kurrë, para pasurisë më të madhe të njerëzve të prirur keq është frikacaku dhe dobësia e njerëzve të mirë, dhe gjithë fuqia e mbretërimit të Satanait është për shkak të dobësisë së lehtë të katolikëve. O, nëse mund ta pyes shëlbuesin hyjnor, siç bëri profeti Zachary në shpirt, 'Cilat janë këto plagë në duart tuaja?'përgjigjja nuk do të ishte e dyshimtë. 'Me këto unë u plagosa në shtëpinë e atyre që më donin. Unë u plagosa nga miqtë e mi që nuk bënë asgjë për të më mbrojtur dhe që, në çdo rast, e bënë veten bashkëpunëtorë të kundërshtarëve të mi. ' Ky fyerje mund t'u drejtohet katolikëve të dobët dhe të ndrojtur të të gjitha vendeve. —POPA PIUS X, Publikimi i Dekretit të Virtyteve Heroike të Shën Joanës së Harkut, etj., 13 dhjetor 1908; vatikan.va

Në ditën që Zoti "zyrtarisht" më thirri në këtë apostol shkrim, gati 15 vjet më parë, në vijim ishte leximi patristik atë ditë në Liturgjia e Orëve. Unë e ndiej Zotin tonë duke thënë se është tani per ty gjithashtu. Pasi ta lexoni, ju lutemi shikoni videon e shkurtër të ftesës suaj.

Ju jeni kripa e tokës. Nuk është për hir të vetvetes, thotë ai, por për hir të botës fjala ju besohet. Unë nuk po ju dërgoj vetëm në dy qytete, ose në dhjetë apo njëzet, as në një komb të vetëm, siç dërgova profetët e lashtësisë, por përtej tokës dhe detit, në të gjithë botën. Dhe kjo botë është në një gjendje të mjerueshme… ai kërkon nga këta burra ato virtyte që janë veçanërisht të dobishme dhe madje të nevojshme nëse do të mbajnë barrën e shumë… ata duhet të jenë mësues jo thjesht për Palestinat por për të gjithë botën. "Mos u habit, pra," ai thote, "që ju drejtohem përveç të tjerëve dhe ju përfshij në një ndërmarrje kaq të rrezikshme… sa më të mëdha të jenë ndërmarrjet në duart tuaja, aq më të zellshëm duhet të jeni. Kur të mallkojnë dhe të përndjekin dhe të akuzojnë për çdo të keqe, ata mund të kenë frikë të dalin përpara ". Prandaj ai thotë: “Nëse nuk jeni të përgatitur për atë lloj gjëje, është kot që unë ju kam zgjedhur. Mallkimet do të jenë domosdoshmërisht pjesa juaj, por nuk do t'ju dëmtojnë dhe thjesht janë një dëshmi e qëndrueshmërisë suaj. Nëse përmes frikës, megjithatë, nuk arrini të tregoni forcën që kërkon misioni juaj, shorti juaj do të jetë shumë më keq. " - Shën. John Chrysostom, Liturgjia e Orëve, Vëll. IV, f. 120-122
 

 

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Shiko Timeline
Postuar ne BALLINA, MARY, KOHA E HIRES.