Zoja: Përgatitja - Pjesa III

Ylli i detit by Tianna (Mallet) Williams
Dashuria dhe mbrojtja e Zojës sonë mbi Barque of Peter, Kisha besnike

 

Kam shumë më tepër për të të thënë, por ti nuk mund ta durosh tani. (Gjoni 16:12)

 

në vijim është pjesa e tretë dhe e fundit e asaj që mund të përmblidhet në fjalë "Përgatitja" që Zoja më ka vënë në zemër. Në disa mënyra, sikur unë kam përgatitur 25 vjet për këtë shkrim. Gjithçka ka hyrë në vëmendje më shumë gjatë javëve të fundit - si një perde e ngritur dhe ajo që u pa e errët tani është më e qartë. Disa gjëra që do të shkruaj më poshtë mund të jenë të vështira për t'u dëgjuar. Disa, ju mund t'i keni dëgjuar tashmë (por besoj se do t'i dëgjoni me veshë të rinj). Kjo është arsyeja pse unë kam filluar me imazhin e bukur sipër që vajza ime pikturoi kohët e fundit e Zojës. Sa më shumë që e shikoj, aq më shumë forcë më jep, aq më shumë ndjej Mammën me mua… me ne. Mos harroni, gjithmonë, se Zoti e ka siguruar Zojën si një strehë të sigurt dhe të sigurt.

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Zoja jonë e Fatimes, shfaqja e dytë, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

Nëna ime është Arka e Noes - Flaka e Dashurisë, f. 109; sanksionim nga Kryepeshkopi Charles Chaput 

Disa vjet më parë, po shëtisja në rrugën tonë të vendit, kur, në një sekondë të sekondës, e "kuptova" atë asnje do ta arrijë përmes kësaj Stuhi e Madhe përveç nga hir vetëm. Të gjitha zgjuarsitë, njohuritë dhe mirëkuptimet tona teologjike, të gjitha dhuratat, aftësitë dhe zgjuarsia jonë personale nuk janë të mjaftueshme; Providenca Hyjnore vetëm do të bartë popullin e Zotit në këto kohë po aq sa arka mbarte Noeun dhe familjen e tij. Me fjalë të tjera, dikush mund të jetë një notar olimpik, por nëse nuk jeni në Arkë, nuk do të jeni në gjendje të shkelni ujërat e kësaj Stuhie.

Pra, më duket se një vazhdim i mirë i këtij shkrimi do të jetë një mësim i thjeshtë se si të hysh në Arkë, të qëndrosh atje dhe të ndihmosh fëmijët tuaj dhe të tjerët të hipin në bord. Tingellon bukur? Me këtë, pra, le të kapim mantelin e Zojës, ta mbështjellim rreth vetes si një batanije dhe të fshihemi pranë saj si një fëmijë i vogël. Meqenëse e ndiej se është dora e saj mbi mua që të shkruaj pjesën e tretë të kësaj serie, dhe kështu, ajo që do të na ushqejë me mençurinë, dritën dhe mirëkuptimin që duhet ta dimë gjithçka -vuajtjet, lavdia - të gjitha qëndrojnë brenda planeve të Providencës Hyjnore. Në fund të fundit, ju jeni Zhurma e vogël e zonjës sonë dhe ajo tani po na trajnon personalisht.

I vogël është numri i atyre që më kuptojnë dhe më ndjekin —Zoja jonë për Mirjanën, 2 maj 2014

Më lejo të të çoj tani në një udhëtim të vogël, atë që Zoti më ka sjellë përsëri në ndezje disa javë më parë, duke thurur së bashku një mozaik paralajmërimi për të përgatitur Nusen e Tij, Kishën. Unë përsëri kërkoj falje që kjo seri është më e gjatë se zakonisht, por unë mendoj se lexuesi i pjekur mund të kuptojë domosdoshmërinë e përmbajtjes në këtë kohë në botë (dhe të gjitha këto unë i paraqita përsëri drejtorit tim shpirtëror para se ta botoja këtë).

Nëse dëshironi të shtypni këtë ose ndonjë shkrim tjetër,
Klikoni në butonin Print në fund të faqes,
i cili do t'ju lejojë të printoni me ose pa imazhe.
 

 

ADVERSARI

Kur isha djalë i ri, mbase vetëm 3-4 vjeç, prindërit e mi më kishin shtrirë në shtrat. Drita ishte fikur dhe dera ishte e mbyllur. Unë ngrita sytë te drita në tavan, në një reflektim të vogël të kuq mbi të. Ajo filloi të rritej dhe të rritej derisa kuptova se po vështroja fytyrën e Satanit. Unë bërtita dhe nëna ime erdhi dhe më mbajti në krahë ndërsa dridhesha.

Për disa arsye, Zoti ma ka kthyer këtë kujtim disa herë kohët e fundit. Duket se djalli gjeti një kundërshtar te një djalë i vogël që një ditë do të shenjtëronte jetën e tij Gruas së Zanafillës 3:15 dhe Zbulesës 12: 1 për ta ndihmuar atë të shtypte atë kokë të ndyrë.

 

DNDRRA E NJ LA LIGJOR

Njëzet vjet më vonë, në fillim të ministrisë sime të muzikës rreth vitit 1993, pashë një ëndërr të paharrueshme. Kur Covid-19 u shpall një "pandemi" në Mars, duke rezultuar në mbylljen e kishave në të gjithë botën dhe pranë ligjit ushtarak në të gjithë globin, Zoti më kujtoi përsëri atë ëndërr. Sidoqoftë, kësaj here dëgjova qartë në zemrën time: «Interpretoni këtë fjalë për fjalë tani… ” Unë e kam botuar këtë ne te shkuaren, por kam me guxim disa detaje që lashë në atë kohë sepse mendoja se ishin të parëndësishme - deri më tani:

Unë isha në një ambient tërheqjeje me të krishterë të tjerë, duke adhuruar Zotin, kur papritmas hyri një grup i të rinjve. Ata ishin në të njëzetat, burra dhe gra, të gjithë ata shumë tërheqës. Ishte e qartë për mua se ata po merrnin në heshtje këtë shtëpi tërheqëse. Mbaj mend që duhet t’i depozitoja pranë tyre nëpër kuzhinë. Ata ishin të buzëqeshur, por sytë e tyre ishin të ftohtë. Kishte një të keqe të fshehur nën fytyrat e tyre të bukura, më të prekshme sesa të dukshme.

Gjëja tjetër që mbaj mend është se po del nga izolimi. Nuk kishte roje sigurie por ishte sikur unë duhej të isha atje dhe, përfundimisht, u largova me dëshirën time. Më dërguan në një dhomë të bardhë të ngjashme me laboratorin e ndriçuar me dritë të bardhë. Atje, gjeta gruan dhe fëmijët e mi në dukje të droguar, të dobësuar, të abuzuar në një farë mënyre.

U zgjova. Dhe kur e bëra, e ndjeva - dhe nuk e di se si - frymën e "Antikrishtit" në dhomën time. E keqja ishte aq e madhe, aq e tmerrshme, aq e paimagjinueshme, saqë fillova të qaj, “Zot, nuk mund të jetë. Nuk mund të jetë! Jo Zot ””. Asnjëherë më parë ose që atëherë nuk kam provuar një të keqe të tillë "të pastër". Dhe ishte kuptimi i qartë se kjo e keqe ishte ose e pranishme, ose duke ardhur në tokë

Gruaja ime u zgjua, duke dëgjuar shqetësimin tim, qortoi shpirtin dhe paqja ngadalë filloi të kthehej

Interpretimi "më i mirëfilltë" më erdhi shpejt: "Qendra e tërheqjes" përfaqëson Kishën sot. Njerëzit që hynë brenda e bënë këtë të paftuar - ata thjesht na thanë se çfarë të bënim. Unë e mbaj mend qartë duke ecur nëpër kuzhinë pas një linje që bllokonte hyrjen në dollapët dhe frigoriferin, domethënë Sakramentet, veçanërisht Eukaristinë e Shenjtë. E tyre fytyrat ishin të bukura, por e keqja qëndronte poshtë. Kjo është, neve na thuhet tani se "kontrolli" mbi pothuajse çdo aspekt të jetës sonë është "për të mirën tonë". Mbyllja pa roje lehtë mund të kuptohet si "vet-izolim". E fundit, pjesa më shqetësuese dhe mbase më e vështira e ëndrrës ishte se si familja ime dukej e shëmtuar "jo e botës". Kjo pjesë është e vështirë për mua të shpjegohet; por ishte sikur të kishte një "të keqe të re" që e bëri këtë. Kjo u pasua nga aktual zbulesa e Antikrishtit. [Shënim: "Antikrishti" për të cilin flitet në Shkrimet dhe Traditat is një burrë i vërtetë. Shih shënimin në fund të faqes.] [1]Duke hedhur poshtë idenë se ai nuk është, Mjeku i Kishës St. Robert Ballarmine deklaroi: “Për të gjithë katolikët në të vërtetë e perceptojnë Antikrishtin si një njeri të caktuar, por të gjithë heretikët e përmendur më parë, në një mënyrë të veçantë për ta, mësoni Antikrishtin të mos jetë një person i vetëm, por përkundrazi Antikrishti të jetë një fron i vetëm, ose mbretëri tiranike, ose karrigia apostolike e atyre që kryesojnë të Kishës (Katolike) ". -Opera Omnia, Diskutim nga Roberti Bellarmini. De Controversiis, Christianae Fidei; cituar në Antikrishti dhe Fundi i Kohës, Rev. Joseph Iannuzzi, f. 13

Unë do të shtoj se kam bërë nuk mendoj se kjo do të ndodhte me familjen time, por përkundrazi, se ishte një ParalajmërimiHelmimi i Madh të njerëzimit që tashmë ka filluar dhe ende nuk ka arritur kulmin e saj përmes një lloj "të keqeje të re". Deri më tani, shumica e lexuesve të mi katolikë e kuptojnë se çfarë ka të bëjë me atë "helmim":

Faraoni i lashtë, i përhumbur nga prania dhe shtimi i bijve të Izraelit, i nënshtroi ata ndaj çdo lloj shtypjeje dhe urdhëroi që çdo fëmijë mashkull i lindur nga gratë Hebre të vritej (krh. She. 1: 7-22). Sot, jo pak nga të fuqishmit e tokës veprojnë në të njëjtën mënyrë. Ata gjithashtu janë të përhumbur nga rritja aktuale demografike… Si pasojë, në vend që të dëshirojnë të përballen dhe zgjidhin këto probleme serioze në respekt të dinjitetit të individëve dhe familjeve dhe për të drejtën e pacenueshme të jetës së çdo personi, ata preferojnë të promovojnë dhe të imponojnë me çfarëdo mjeti një program masiv i kontrollit të lindjes [popullsisë]. —POPA ST. JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 16

Po, kur dëgjova për shpërthimin e ri të koronavirusit, mendova se Princi Phillip kishte vdekur.

Nëse do të rimishërohesha, do të dëshiroja të kthehesha në tokë si një virus vrasës për të ulur nivelet e popullsisë njerëzore. —Princ Phillip, Duka i Edinburgut, udhëheqës i Fondit Botëror të Kafshëve të Egra, cituar në “A jeni gati për të ardhmen tonë të epokës së re?”Insiders Report, American Policy Center, dhjetor 1995

 

RESTRAINER është duke ngritur

Ishte një peshkop Kanadez i cili më kërkoi së pari të tregoja përvojën vijuese me ju

Në vitin 2005, po vozisja vetëm në British Columbia, Kanada. Isha në një turne koncertesh, duke shijuar peizazhin, duke u zhvendosur në mendime, kur papritmas dëgjova në zemrën time fjalët e mëposhtme:

Unë e kam ngritur kufizuesin.

Ndjeva diçka në shpirtin tim që është e vështirë të shpjegohet. Ishte sikur një valë tronditëse përshkoi tokën - sikur "diçka" në fushën shpirtërore të ishte hequr. Kjo natën në dhomën time të motelit, unë e pyeta Zotin nëse ajo që dëgjova ishte në Shkrimet e Shenjta, pasi fjala "kufizues" ishte krejt e panjohur për mua. Unë kapa Biblën time dhe ajo u hap drejt 2 Selanikasve 2: 3. Fillova të lexoj:

… [Mos u tronditni] nga mendja juaj papritmas, ose… të shqetësoheni nga një “shpirt”, ose nga një deklaratë gojore, ose nga një letër që pretendohet se nga ne për efekt se dita e Zotit është afër. Askush të mos ju mashtrojë në asnjë mënyrë. Për përveç nëse braktisje vjen e para dhe një i paligjshëm zbulohet. Dhe ju e dini se çfarë është frenues atë tani që të mund të zbulohet në kohën e tij. Sepse misteri i paligjshmërisë tashmë po funksionon; vetem ai qe tani frenon do ta bëjë këtë derisa ai të mos dalë nga rruga. Dhe atëherë i palejimi do të zbulohet

Atë vit, Kanadaja ripërcaktoi «martesën». Vendet e tjera ndoqën shembullin. Pastaj erdhi një valë e kombeve të reja që lejuan abortin, pastaj pilula e abortit, më pas forma më alternative të martesës, pastaj "ideologjia gjinore", pastaj persekutimi aktiv për të heshtur ata që do të kundërshtonin këto dekrete ... me një fjalë, paligjshmeri -përmbysja e ligjit të Zotit.

Ju e kuptoni, vëllezër të nderuar, çfarë është kjo sëmundje -braktisje nga Zoti… Kur të shqyrtohet e gjithë kjo, ka një arsye të mirë për të pasur frikë se mos kjo shtrembërim i madh mund të jetë si të ishte një shije paraprake, dhe ndoshta fillimi i atyre të këqijave që janë rezervuar për ditët e fundit; dhe që mund të ketë tashmë në botë "Biri i Shuarjes" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike Mbi Rivendosjen e Gjithë Gjërave në Krisht, n 3, 5; 4 tetor 1903

Jezusi tha që, para se të vinte Ai, do të ishte «Si në ditët e Noeut». Si ishin ditët e Noeut?

… Toka ishte e korruptuar nga pikëpamja e Zotit dhe plot paligjshmëri. (Zan 6:11)

Pastaj, në ditëlindjen time në 2013, Papa Benedikti XVI dha dorëheqjen papritur. Për të paktën dy javë, unë vazhdoja të dëgjoja vazhdimisht në zemrën time me fuqi dhe urgjencë, "Ju po hyni në kohë të rrezikshme dhe konfuze ”. Pas zgjedhjes së Papa Françeskut, një konfuzion i jashtëzakonshëm (për një numër arsyesh) hyri me të vërtetë në Kishë. Vetëm pas mendjes tani fjalët e Jezusit drejtuar shikuesit amerikan, Jennifer, bëhen mrekullisht të qarta:

Kjo është ora e tranzicionit të madh. Me ardhjen e udhëheqësit të ri të Kishës Sime do të vijë një ndryshim i madh, ndryshim që do të shkulë ata që kanë zgjedhur rrugën e errësirës; ata që vendosin të ndryshojnë mësimet e vërteta të Kishës Sime. - 22 Prill, 2005, fjalëfromjesus.com

Sigurisht, "paligjshmëria" filloi të përhapet "në të hapur" brenda hierarki vetë, ndërsa propozimet e çuditshme u futën në sinodë, formulime të hapura u përdorën në dokumentet zyrtare dhe konferencat e tëra peshkopëve filluan të propozonin ide heterodokse.

...nuk është e drejtë që kaq shumë peshkopë po interpretojnë Amoris Laetitia sipas mënyrës së tyre të të kuptuarit të mësimeve të Papës. Kjo nuk qëndron në vijën e doktrinës katolike ... Këto janë sofistikime: Fjala e Zotit është shumë e qartë dhe Kisha nuk e pranon sekularizimin e martesës. - Kardinali Müller (ish Prefekti i Kongregatës për Doktrinën e Besimit), Herald katolik, 1 shkurt 2017

braktisje, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. —POPA PAUL VI, Fjalimi në Gjashtëdhjetë Vjetorin e Shfaqjeve të Fatimas, 13 tetor 1977

Pastaj, në atë që dukej një moment i rrezikshem me të vërtetë, një grup hyri në kopshtet e Vatikanit dhe, në prani të Papës, u përkul para grumbujve të papastër dhe jo të shenjtë images duke shkaktuar zhurmë dhe skandal. Atë javë, shkrova Vendosja e Degës në Hundën e Zotit dhe si ishte në Dhjatën e Vjetër idhujtari që bëri që Zoti të "ngrejë kufirin" e mbrojtjes mbi popullin e Tij.

Bir njeriu, a po shikon se çfarë po bëjnë? A i shihni neveritjet e mëdha që shtëpia e Izraelit po praktikon këtu, kështu që unë duhet të largohem nga shenjtërorja ime? Do të shikoni neveri edhe më të mëdha! (Ezekieli 8: 3)

Dy ditë pas atij rituali të çuditshëm në Kopshtet e Vatikanit, Sr. Agnes Sasagawa nga Akita, i cili në 1973 paralajmëroi për një ndarje që do të vinte në Kishën e "Kardinalët që kundërshtojnë kardinalët, peshkopët kundër peshkopëve", [2]Zoja tek Sr. Agnes Sasagawa nga Akita, Japoni, 13 tetor 1973 mori një tjetër "fjalë" në 6 tetor 2019. I njëjti engjëll që i foli asaj në vitet 1970 gjoja u shfaq përsëri me një mesazh të thjeshtë:

Vendosni hi dhe lutuni për një rruzare pendimi çdo ditë. - burimi i bashkëpunëtorit të EWTN Radio WQPH; wqphradio.org; përkthimi këtu duket i vështirë (origjinali ishte "rruzare e pendimit") dhe mund të përkthehet, "lutni një rruzare për pendim çdo ditë" ose "lutuni një rruzare të pendimit çdo ditë".

Një shënim shoqërues nga "lajmëtari" engjëllor i referohej profecisë së Jonës (3: 1-10), e cila ishte gjithashtu Lexim masiv më 8 tetor 2019 (atë ditë, ungjillin kishte të bënte me Martën që vinte gjëra të tjera para Zotit!). Në atë kapitull, Jona udhëzohet të mbulohet me hi dhe të paralajmërojë Ninivën: "Dyzet ditë të tjera dhe Ninive do të përmbyset."

A duhej që kjo të ishte fjalë për fjalë? Nuk mund të themi me siguri. Veçanërisht, dyzet e tre ditë më vonë, sipas një raporti të cituar nga South China Post Morning, një burrë 55 vjeç mund të ketë kontraktuar COVID-19 më 17 nëntor 2019 - fillimi i pandemisë.[3]Mars 13th, 2020, South China Morning Post; Wikipedia.com

 

P FORRDYT DIT M M SHUM

Në fillim të këtij apostoli me shkrim, numri "dyzet" u impresionua vazhdimisht në zemrën time. Numri dyzet mbart rëndësi në Shkrimet që, për të krishterët, ka simbolizuar një "periudhë përgatitjeje".[4]Regis Flaherty, stpaulcenter.com Për shembull, dyzet ditët e tundimit të Jezuit në shkretëtirë, dyzet vjet pas Rrëshajëve kur tempulli në Jeruzalem u shkatërrua, dhe dyzet vitet e bijve të Izraelit që endeshin dhe po provonin në shkretëtirë:

Dyzet vjet e durova atë brez. Unë thashë: "Ata janë një popull, zemra e të cilit shkon keq dhe nuk i dinë rrugët e Mia". Kështu që unë u betova në zemërimin Tim, "Ata nuk do të hyjnë në prehjen time". (Psalmi 95)

Kështu, më kujtohej vetëm tani që, në fund të vitit 2007, kisha shtruar pyetjen Sa eshte ora? Unë shkruajta:

… Ndërsa i afrohemi fundit të këtij viti, ne shohim se kanë kaluar dyzet vjet që kur Shpirti i Shenjtë u derdh në Rinovimin Karizmatik në 1967; dyzet vjet që kur Izraeli u bë një komb përsëri në Luftën Gjashtë Ditore të 1967; janë gati dyzet vjet që nga mbyllja e Vatikanit II; dhe në vetëm muaj, do të kalojnë dyzet vjet që nga ajo kohë Humanae Vitae- paralajmërimi enciklik papnor kundër përdorimit të kontrollit të lindjes. - krh. Sa eshte ora? Dhjetor 3rd, 2007

Kjo do të na sillte në 2007-2008. Çfarë nga ajo?

Para asaj prag të Vitit të Ri në 2007, ndjeva një tërheqje të fortë të papritur për të lënë festat familjare dhe për të shkuar të lutem vetëm. Ndërsa u gjunjëzova pranë shtratit, ndjeva praninë e Zojës dhe më pas dëgjova këto fjalë në zemrën time:

Ky është viti i shpalosjes.

Nuk e kuptoja se çfarë kuptimi kishin ato fjalë deri më vonë atë pranverë:

Shumë shpejt tani...

Kuptimi ishte që ngjarjet nëpër botë do të zhvilloheshin me shpejtësi. Unë "pashë" në zemrën time tre urdhra të shembeshin, njëri mbi tjetrin si domino:

… Ekonomia, pastaj shoqërore, pastaj rendi politik.

Nga kjo, kuptova, do të ngrihej shkurtimisht një Rend i Ri Botëror,[5]Shiko Falsifikimi që vjen Përpjekja e dënuar e Satanit për të uzurpuar Mbretërinë e Krishtit. Pastaj, në Festën e Kryeengjëjve, Michael, Gabriel dhe Raphael, këto fjalë kumbuan në shpirtin tim:

Djali im, përgatitu për sprovat që tani fillojnë.

Atë vjeshtë në vitin 2008, ekonomia filloi të shembet. Miliarda u humbën brenda natës dhe po të mos kishte qenë për mbështetjen artificiale të jetës (dmth. Shpëtimi i kompanive dhe "shtypja e parave") gjithçka mund të ishte shembur. Nuk ishin më të krishterë, por ekonomistë duke paralajmëruar se ishim në kohë të huazuar.

Por tani, kriza COVID-19 është pothuajse me siguri pika e fundit që rrëzon të gjithë shtëpinë e kartave ndërsa tregjet gyrate, bizneset afër, thahen zinxhirët e furnizimit, faturat rritet, bllokimet bëhen të papërcaktuara, dhe kombet prodhojnë triliona dollarë nga "ajri i hollë" për të paguar qytetarët e tyre. Kur bota falimenton, ajo do të ndodhë ata që i huazuan paratë që do t'i zotërojnë ato. Ndërsa origjina e këtij koronavirusi vazhdon të diskutohet, ajo që është e sigurt është se po bëhet lehtësisht instrumenti për të filluar me guxim ri-renditja e plotë e ekonomisë sipas parimeve marksiste. Në fund të fundit është Komunizmi nga dera e pasme, dhe në krye të këtij "rendi të ri" në rritje janë Kombet e Bashkuara me gjuhën e tyre të zakonshme të fshehtë:

Rimëkëmbja nga kriza (COVID-19) duhet të çojë në një ekonomi tjetër. Gjithçka që bëjmë, gjatë dhe pas kësaj krize, duhet të jetë me një fokus të fortë në ndërtimin e ekonomive dhe shoqërive më të barabarta, gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme që janë më elastike përballë pandemive, ndryshimit të klimës dhe shumë sfidave të tjera globale me të cilat përballemi. - Shefi i KB António Guterres, 31 mars 2020; mrctv.org

Frimason, Sir Henry Kissinger, është pak më transparent:

Adresimi i nevojave të momentit në fund të fundit duhet të shoqërohet me një vizion bashkëpunues global dhe programi dem Demokracitë në botë kanë nevojë për të mbrojnë dhe mbështesin vlerat e tyre të iluminizmit... -Frimason, Sir Henry Kissinger, Washington Post, 3 Prill, 2020

Dhe ish-presidenti i BRSS Michel Gorbachev gjithashtu humbi kohën duke bërë thirrje për një Sesion Emergjent të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara për të promovuar ato "vlera", duke shtuar, "Kjo nuk duhet të jetë asgjë më pak sesa rishikimi i gjithë agjendës globale."[6]6 Prill, 2020; shtypenza.com Kjo është ajo që ai do të thotë:

Socializëm… Ka të gjitha kushtet për zgjidhjen e problemeve të kombësisë në bazë të barazisë dhe bashkëpunimit… convshtë bindja ime që raca njerëzore ka hyrë në një fazë ku të gjithë jemi të varur nga njëri-tjetri. Asnjë vend ose komb tjetër nuk duhet të konsiderohet në ndarje totale nga një tjetër, e lëre më të vihet përballë një tjetri. Kjo është ajo e jona komunist fjalori e quan internacionalizëm dhe kjo do të thotë promovim i vlerave universale njerëzore. - Michel Gorbaçov, Perestrojka: Mendimi i Ri për vendin tonë dhe botën, 1988, fq. 119, 187-188 (theksi im)

E vetmja gjë që duhet vërtet është e drejta njeri për të na bashkuar të gjithëve

 

Gjëmimet e një rendi të ri

Në vitin 2009, një e shtënë paralajmëruese u qëllua në të gjithë harkun e botës. Ishte viti kur Barack Obama u zgjodh President i Shteteve të Bashkuara. Ju lutem më lejoni të shpjegoj - kjo nuk ka të bëjë shumë me politikën, por a nëntokë shpirtërore (Unë jam një Kanadez, prandaj ju lutem më dëgjoni ...).

Obama kishte bërë fushatë jo vetëm në SHBA por edhe në Evropë me rekuizione të hollësishme pagane që u proklamojnë 200,000 të mbledhurve për ta dëgjuar: «Ky është momenti të qëndroj si një… ”, e cila çoi në një komentator televiziv gjerman për të thënë:“ Ne sapo kemi dëgjuar Presidentin e ardhshëm të Shteteve të Bashkuara… dhe Presidenti i ardhshëm i Botës.”Obama shpalli me guxim në Henderson, Nevada“ Unë do të ndryshoj botën ”. Dhe një media e lajmeve nigeriane tha se një fitore e Obamës "... do të fronojë SHBA si selinë globale të demokracisë. Do të nis një Rend të Ri Botëror”Spikeri i MSNBC News, Chris Matthews, përshkroi 'një emocion që më ngjitet në këmbë' ndërsa Obama fliste dhe se, 'ai duket se ka përgjigjet. Kjo është Dhiata e Re.'Të tjerët bënë krahasime të Obamës me Jezusin dhe Moisiun dhe e përshkruan senatorin në kuptimin e të qenurit një "mesia" që do të kapte të rinjtë. Kohe e gjate Newsweek veterani Evan Thomas tha, 'Në një farë mënyre, Obama qëndron mbi vendin, mbi-mbi botën. Ai është një lloj Zoti. Ai do të bashkojë të gjitha anët e ndryshme '. [7]shih Paralajmërim nga e kaluara Kush, pra, ishte ky senator amerikan praktikisht i panjohur, i cili papritmas do të ndryshonte botën?

Michael D. O'Brien, një autor kanadez i shkëlqyer dhe profetik, i cili ka kohë që paralajmëron për shenjat e një totalitarizmi global të ardhshëm, kishte këtë për të thënë për zeitgeistin e ri:

… Tani që pashë videon e fjalimit në Berlin mendoj se ka më shumë AVT_Michael-D-OBrien_3658këtu sesa bie në sy. Ai është me të vërtetë një manipulues i fuqishëm i turmave, edhe pse shfaqet gjithnjë kaq i përulur dhe mjaft simpatik. Unë dyshoj se ai është sundimtari i profetizuar prej kohësh i botës, por gjithashtu besoj se ai është një bartës i një virusi moral vdekjeprurës, në të vërtetë një lloj konceptesh dhe agjendash përhapje anti-apostull që nuk janë vetëm anti-Krisht, por edhe anti- njerëzore gjithashtu. Në këtë kuptim ai është i frymës së Antikrishtit (ndoshta pa e ditur atë), dhe ndoshta është një nga disa figurat kryesore në botë që (me vetëdije ose pa dije) do të jetë i dobishëm në fillimin e kohës së sprovës së madhe për Kishën nën persekutimi i fundit dhe më i keq, në mes të mundimeve të tjera të shumta të profetizuara në librat e Danielit dhe Zbulesës, dhe letrat e Shën Palit, Shën Gjonit dhe Shën Pjetrit. - 1 nëntor, Studiobrien.com 

Duke reflektuar mbi atë që po ndodhte në Amerikë, Lori Kalner, e cila i mbijetoi regjimit të Hitlerit, deklaroi troç:

… Unë i kam provuar shenjat e politikës së Vdekjes në rininë time. Unë i shoh përsëri tani —Wicatholicmusings.blogspot.com  

Jo, unë jam nuk duke thënë se Obama është Antikrishti. Unë po e them atë bota është qartë e gatshme për një tjetër.[8]“Fëmijë, është ora e fundit; dhe ashtu si dëgjuat që antikrishti po vinte, kështu që tani janë shfaqur shumë antikrishta. Kështu që ne e dimë se kjo është ora e fundit. ” - 1 Gjonit 2:18 Por Shkrimi thotë se "kufizuesi" duhet së pari të hiqet

 

LEXIMI I RESTREINER

Më 18 Mars, 2020, në sitin më të famshëm të shfaqjeve aktive në botë në Medjugorje, u njoftua se Zoja nuk do të shfaqej më në 2 të çdo muaji në një shfaqje në të cilën ajo u lut për jobesimtarët. Unë iu drejtova së fundmi në Përplasja e mbretërive. Ajo që nuk thashë atëherë është se kanë kaluar pothuajse dyzet vjet që kur Zoja filloi të shfaqej më 24 qershor 1981, festa e Gjon Pagëzorit, i cili ishte paraardhës i menjëhershëm i Krishtit i cili shpalli ardhjen e "ditës së Zotit":

Përgatitni rrugën e Zotit! (Mat 3:3)

Papa Benedikti bëri një vëzhgim të fuqishëm, jo ​​vetëm për fuqinë frenuese të pranisë së Zojës, por edhe për atë burra dhe gra të shenjta.

… Fuqia e së keqes frenohet përsëri dhe përsëri; [dhe] përsëri dhe përsëri fuqia e vetë Zotit tregohet në fuqinë e Nënës dhe e mban atë gjallë. Kisha është gjithmonë e thirrur të bëjë atë që Perëndia i kërkoi Abrahamit, e cila do të thotë të ketë mjaft njerëz të drejtë për të shtypur të keqen dhe shkatërrimin. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e Botës, f. 166, Një bisedë me Peter Seewald (shtypi Ignatius)

Jo aq shumë Qielli e ka tërhequr këtë shfaqje, por ne Të krishterët janë tërhequr nga Parajsa! Léon Bloy njëherë tha: “Kushdo që nuk i lutet Zotit Zoti i lutet djallit ". Dikush mund të thotë gjithashtu se ai që nuk e shpall Jezu Krishtin e shpall botën. Ky ishte mesazhi i qartë që nga fillimi i Papa Françeskut, duke inkurajuar të gjithë Kishën për "një takim të ri personal me Jezu Krishtin"[9]Evangelii Gaudium, n 3 në mënyrë që ta zgjojnë nga dremitja, ta thërrasin atë prapa dyerve të mbyllura të rektoratit të saj dhe mënyrave të rehatshme të jetesës dhe t'i kthehen mesazhit themelor të shpëtimit, gëzimit të Ungjillit dhe të bëjnë të njohur dashuri E vërtetë të Krishtit. Dhe po, në mënyrë.

Kurdoherë që jeta jonë e brendshme përfshihet në interesat dhe shqetësimet e veta, nuk ka më vend për të tjerët, nuk ka vend për të varfërit. Zëri i Zotit nuk dëgjohet më, gëzimi i qetë i dashurisë së tij nuk ndihet më dhe dëshira për të bërë të mirë zbehet. Ky është një rrezik shumë real edhe për besimtarët. Shumë bien pre e tij, dhe përfundojnë të mllefosur, të zemëruar dhe të palëkundur.  OPPOPE FRANCIS, Evangelii Gaudium, Nxitja Apostolike, 24 Nëntor 2013; n 2

Kështu, ai tha:

Unë e shoh Kishën si një spital fushor pas betejës. Useshtë e kotë të pyesni një person të dëmtuar rëndë nëse ka kolesterol të lartë dhe për nivelin e sheqernave të tij në gjak! Ju keni për të shëruar plagët e tij. Atëherë mund të flasim për gjithçka tjetër. Shëroni plagët, shëroni plagët. Dhe duhet të fillosh nga toka. —POPA FRANCIS, intervistë me Revista Amerikane, Shtator 30th, 2013

Por në vend që të përqafojnë këtë direktivë sfiduese dhe vendimtare, shumë (deri më sot) vazhdojnë të akuzojnë papën se po përpiqet të përmbysë doktrinën për shkak të theksimit të tij te mëshira (që, në kundërshtim me atë që pretendojnë disa media katolike, ai ka nuk bëhet për përjashtimin e së vërtetës. Shiko Papa Françesku Më dhe se si ai e ka riafirmuar Traditën e Shenjtë herë pas here, megjithëse, si pontifët e tjerë, ai gjithashtu ka bërë gabime).

Kështu, në vitin 2018, Zoti filloi publik korrigjimi i Kishës bëri jehonë në tre kapitujt e parë të Zbulesës që paraprijnë dhimbjet e mundimit të rëndë. Gjatë Sinodit të Papës mbi familjen, unë vazhdoja të dëgjoja në zemrën time: "Ju po jetoni letrat drejtuar kishave në Zbulesë." Pra, kur Papa Françesku më në fund foli në fund të Sinodit, nuk mund ta besoja atë që po dëgjoja: ashtu si Jezusi ndëshkoi pesë nga shtatë kishat në Zbulesë, gjithashtu, bëri Papa Françesku pesë qortime ndaj Kishës universale (lexo Pesë korrigjimet) Kardinalët dhe peshkopët në dhomë qëndruan për disa minuta në një ovacion të zgjatur në këmbë. Por ajo që dëgjova ishte bubullima.

Kufizuesi po ngrihet sepse pak tani do ta dëgjojnë Papën ashtu si shfaqjet e Zojës janë tallur dhe shtypur, madje edhe nga klerikët. Ne - ne të krishterët, Kisha - që mbajmë anën e së keqes ose i ftojmë ata.

Nëse të krishterët lënë zellin e tyre të ftohtë atëherë frenimi i së keqes do të pushojë së zbatuari dhe rebelimi do të pasojë. -Bibla Navarre koment për 2 Thesalonikasve 2: 6-7, Selanikasit dhe Letrat Baritore, faqe 69-70

Por më pas, Etërit e Hershëm të Kishës gjithashtu thanë që Perandoria romake është "kufizuesi" që mban Antikrishtin dhe se do të hiqet nga kjo rebelim, a revolucion.

Kjo revoltë [apostazia], ose rënia, përgjithësisht kuptohet, nga etërit e lashtë, e një revolte nga perandoria Romake, e cila u shkatërrua e para, para ardhjes së Antikrishtit. Ndoshta, mund të kuptohet gjithashtu për një revoltë të shumë kombeve nga Kisha Katolike e cila, pjesërisht, ka ndodhur tashmë, me anë të Mahomet, Luther, etj. Dhe mund të supozohet se do të jetë më e përgjithshme në ditët e të Antikrishtit. - shënimi në 2 Thesalëve 2: 3, Bibla e Shenjtë Douay-Rheims, Baronius Press Limited, 2003; f. 235

Shton St. John Henry Newman:

Tani kjo fuqi frenuese [pranohet] të jetë përgjithësisht perandoria Romake ... Unë nuk pranoj që perandoria Romake është zhdukur. Larg nga ajo: perandoria Romake mbetet edhe sot e kësaj dite.  - (1801-1890), Predikimet e Adventit mbi Antikrishtin, Predikimi I

Ja përse: nën Perandorin Romak Kostandin, persekutimi i të krishterëve pushoi dhe, me këtë, krishterimi filloi të lulëzojë dhe të përhapet në të gjithë botën duke ndërtuar një civilizim të ri të rendit dhe ligjit mbi parimet Judeo-Christian. Ai e transformoi peizazhin me katedrale të larta, artin dhe muzikën e shenjtë, ndërtimin e shkollave, spitaleve dhe universiteteve dhe kontribute të konsiderueshme në shkenca. Dredhat e mbinatyrshme të Kishës arritën kudo ndërsa qindra e qindra urdhra fetarë dhe shenjtorë u ngritën. Por sot, refuzimi i kësaj trashëgimie të krishterë në perëndim është shenja më e madhe se shembja totale e "Perandorisë Romake" tani është e afërt.

Kriza shpirtërore përfshin të gjithë botën. Por burimi i saj është në Evropë. Njerëzit në Perëndim janë fajtorë për refuzimin e Zotit… Rënia shpirtërore ka një karakter shumë perëndimor. - Kardinali Robert Sarah, Herald katolik5th prill, 2019

Siç kam shkruar gjerësisht diku tjetër, kjo krizë shpirtërore i ka rrënjët në periudhën e iluminizmit - një revolucion filozofik i qëllimshëm i nxitur nga shoqëritë ”në mënyrë që të minojnë të vërtetën me arsyeja njerëzore vetëm Në këtë mënyrë, "perandoria" e krishterë do të rrëzohej dhe në vend të saj një perandori humaniste e paperëndishme mund të lindte duke imituar parimet e "barazisë" dhe "lirisë", por duke i minuar plotësisht ato përmes globale komunizëm.

Në këtë periudhë, sidoqoftë, partizanët e së keqes duket se po ndërthuren së bashku dhe do të luftojnë me një qëndrim të bashkuar, të udhëhequr ose ndihmuar nga ajo shoqatë e organizuar dhe e përhapur fuqishëm e quajtur Frimasonët. Duke mos bërë më sekrete të qëllimeve të tyre, ata tani po ngriten me guxim kundër Vetë Zotit ... që është qëllimi i tyre i fundit që e detyron vetë të shikojë - domethënë, përmbysjen e plotë të këtij rendi fetar dhe politik të botës që ka mësimi i krishterë prodhuar, dhe zëvendësimi i një gjendje të re të sendeve në përputhje me idetë e tyre, nga të cilat themelet dhe ligjet do të nxirren nga natyralizmi i thjeshtë. —POPA LEO XIII, Gjinia Humanum, Enciklikë për Masonerinë, n.10, Apri 20th, 1884

Na paralajmëruan - dhe bëmë pak. Kështu, gabimet e Iluminizmit tani janë përhapur në të gjithë botën, duke përmbushur fjalët profetike të Zojës në Fatima:

Do të vij të kërkoj shenjtërimin e Rusisë në zemrën time të papërlyer dhe Kungimin e dëmshpërblimit të Shtunat e Para. Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe. Nëse jo, [Rusia] do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. Të mirët do të martirizohen; Ati i Shenjtë do të ketë shumë për të vuajtur; kombe të ndryshme do të asgjësohen. EssMesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Pak e kuptojnë se Papa Benedikti paralajmëroi këtë "revoltë" globale dhe shembje e afërt të "Perandorisë Romake" (dhe kështu afrimi i Antikrishtit) kur ai krahasoi kohët tona me rënien e po asaj perandorie:

Shpërbërja e parimeve kryesore të ligjit dhe e qëndrimeve themelore morale që i mbështesnin ato hapën digat të cilat deri në atë kohë kishin mbrojtur bashkëjetesën paqësore midis popujve. Dielli po perëndonte mbi një botë të tërë. Fatkeqësitë e shpeshta natyrore e rritën edhe më tej këtë ndjenjë të pasigurisë. Nuk kishte asnjë pushtet në sy që mund ta ndalte këtë rënie. Aq më këmbëngulës, pra, ishte thirrja e fuqisë së Zotit: lutja që ai të vinte dhe të mbronte popullin e tij nga të gjitha këto kërcënime. -Papa BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010; katolike.co.uk

Ajo që ka ndodhur, paralajmëroi ai, është se "konsensusi themelor i marrë nga trashëgimia e krishterë" është refuzuar, duke rrezikuar kështu të ardhmen e botës:

Vetëm nëse ekziston një konsensus i tillë mbi gjërat thelbësore, kushtetutat dhe ligji mund të funksionojnë ... Për t'i rezistuar këtij eklipsi të arsyes dhe për të ruajtur aftësinë e tij për të parë gjërat thelbësore, për të parë Zotin dhe njeriun, për të parë atë që është e mirë dhe çfarë është e vërtetë, është interes i përbashkët që duhet të bashkojë të gjithë njerëzit me vullnet të mirë. E ardhmja e botës është në rrezik. - Po aty.

Kjo është, bota tani është në rrezik të i fundit mashtrimi:

Përndjekja që shoqëron pelegrinazhin e saj në tokë do të zbulojë "misterin e paudhësisë" në formën e një mashtrimi fetar që u ofron burrave një zgjidhje të dukshme të problemeve të tyre me çmimin e braktisjes nga e vërteta. Mashtrimi suprem fetar është ai i Antikrishtit ... veçanërisht forma politike "thelbësisht e mbrapshtë" e një mesianizmi laik. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675-676

Në përgjithësi, Kisha Katolike është "kufizuese" që mban Antikrishtin. Por sepse burrat dhe gratë e shenjta (Kisha), Zoja (Nëna e Kishës), Eukaristia (Zemra e Kishës) dhe Papa (shkëmbi i Kishës) janë të lidhura thelbësisht së bashku, kufizuesi është shumë- i facetuar. Shtë e qartë se ngjarjet e javëve të kaluara sinjalizojnë se sa afër është bota me atë "mashtrim suprem fetar"

 

DELUSIONI I FORT

Në vitin 2005, unë isha i ftuar të jepja një koncert në një famulli afër New Orleans, LA. Pewsat ishin të mbushura vetëm me dhomë në këmbë. Atë natë, një fjalë e fortë më erdhi për të paralajmëruar njerëzit që a cunami shpirtëror, një valë e madhe mashtrimi do të kalonte nëpër famullinë e tyre dhe në të gjithë botën dhe se ata kishin nevojë të përgatiteshin për këtë përmbysje të madhe. Dy javë më vonë, uragani Katrina goditi dhe një mur me ujë prej 35 metrash u rrit përmes kishës. Kjo Tsunami shpirtëror nuk po vjen më, është këtu.

Ku jemi tani në një kuptim eskatologjik? Arshtë e diskutueshme që ne jemi në mes të rebelim dhe se në të vërtetë një mashtrim i fortë ka ardhur mbi shumë, shumë njerëz. Thisshtë ky mashtrim dhe rebelim që paralajmëron se çfarë do të ndodhë më pas: dhe njeriu i paligjshmërisë do të zbulohet. - artikulli, Msgr. Charles Papa,"A janë këto bandat e jashtme të një gjykimi që vjen?", 11 nëntor 2014

Çfarë ka ndodhur në vetëm çështje ditësh në vitin 2020 është tronditëse. Unë jam duke folur për anulimin me shumicë të kremtimit publik të meshës në shumicën e vendeve. Ndërsa Shteti lejon katolikët të hyjnë dhe të dalin nga dyqanet për të blerë ushqime dhe sende të tjera të domosdoshme me "distancën shoqërore" të duhur, në shumë vende, të njëjtët nuk mund të hyjnë në një kishë për të marrë Kungimin e Shenjtë me të njëjtën masë paraprake. Dyfishimi i shtetit në këtë çështje është i dukshëm. Por kështu është bashkëpunim të hierarkisë.

Ndalimi kundër adhurimit të Zotit është një shenjë e "braktisjes së përgjithshme". Ajo përpiqet të bindë të krishterët të marrin "një rrugë më të arsyeshme dhe më paqësore", duke iu bindur "parimeve të fuqive të botës" që përpiqen ta ulin fenë në "një çështje private". —POPA FRANCIS, Homily, 28 nëntor 2013; vatikan.va

Askush nuk po sugjeron një maturi të pashpresë gjatë një pandemie. Ne duhet të marrim masa paraprake logjike dhe të arsyeshme për të mirën e të tjerëve pasi dhurata e parë që iu dha Adamit ishte një tru. Por e mira e përbashkët e të tjerëve është më së shumti veçanërisht mirëqenien e përjetshme të shpirtrave të tyre. Isshtë e tmerrshme të mësosh se po vdes në shumë vende mohoi ritet e fundit. Në disa raste, këta mund të jenë shpirtra të cilët, më në fund, në orën e tyre të fundit, e shohin nevojën e tyre për t'u pajtuar me Zotin - dhe po bëhen mohoi vizita e një prifti. Nëse mjekë dhe infermierë po hyjnë dhe dalin nga spitalet ndërsa marrin masat e nevojshme, pse jo mjekët shpirtërorë?

Por përsëri, ky është vetëm pjesërisht ndikimi i Shtetit në këtë pikë. Kam dëgjuar në më shumë se një rast tani që disa priftërinj thjesht nuk duan të shkojnë, të frikësuar se do të kapin virusin dhe do të vdesin. Ndërsa kjo është një përgjigje e kuptueshme njerëzore - nuk është ajo hyjnore.

Unë jam bariu i mirë. Një bari i mirë jep jetën e tij për delet. (Gjoni 10:11)

Profesioni i një prifti is për të dhënë jetën e tij për qengjat e tij. Shën Tereza e Kalkutës njëherë tha se nëse nënat amerikane nuk dëshironin të mbanin foshnjat e tyre, atëherë jepja asaj asaj! Edhe mua më pëlqen të them: "Nëse nuk doni t'ia sillni Eukaristinë të sëmurëve dhe që vdesin, ma jep Jezusin dhe unë do ta marr Atë! " Nuk ka asnjë hubris në ato fjalë. Ruajtja e jetës sonë për hir të Ungjillit nuk ka qenë kurrë në ekuacion (megjithëse kërkimi me dashje i vdekjes është i shkurajuar nga Kisha):

Kush kërkon të ruajë jetën e tij do ta humbasë, por kush e humbet do ta shpëtojë atë. (Luka 17:33)

Për të qenë i sigurt, unë njoh shumë priftërinj që janë gati të japin jetën e tyre për Krishtin. Por le të jemi gjithashtu brutalisht të sinqertë: modernizmi në Kishë, relativizmi moral në para dhe fryma e racionalizmit që mohon jo vetëm mrekullitë dhe fuqinë e Jezusit, karizmat dhe dhuratat e Shpirtit të Shenjtë, shfaqjet dhe vendndodhjet e Zojës, dhe po, madje edhe hyjnia e Krishtit -është shumë e përparuar. A nuk mund t'i dëgjoni fjalët e Krishtit, "A do të gjejë Biri i Njeriut besim në tokë kur të kthehet?" Nëse vërtet besojmë se Eukaristia është "burimi dhe maja e jetës së krishterë", ne kurrë nuk do ta prisnim atë Burim. Nëse vërtet besojmë se Jezusi është Mjeku i Madh dhe se Ai është i njëjti "Dje, sot dhe përgjithmonë", ne kurrë nuk do ta karantinim Atë nga i sëmuri. Nëse vërtet do të besonim në fuqinë e Sakramenteve dhe në Emrin e Jezusit, nuk do t'i fshihnim me turp! Sa të çuditshme janë devocionet dhe praktikat që çuan për mrekulli përsëri plagët dhe murtajat në kohërat e kaluara… por ne jemi brezi i iluminuar! Vetëm shkenca mund të na shpëtojë! Shteti e di më së miri!

Një prift që unë njoh dërgoi një mesazh duke i këshilluar besimtarët të përdorin Ujin e Shenjtë për të ndihmuar ata dhe familjet e tyre në mbrojtjen nga murtaja. Ai citoi fjalët e ritit të ekzorcizmit të Ujit të Shenjtë dhe Kripës së Shenjtë që

… Largoni shpirtrat e këqij dhe shpërndani sëmundjen, në mënyrë që gjithçka në shtëpitë dhe ndërtesat e tjera të besimtarëve që spërkatet me këtë ujë, të pastrohet nga çdo papastërti dhe të lirohet nga çdo dëm. Mos leni asnjë frymë infeksioni dhe asnjë ajër që mbart sëmundje në këto vende. -Riti nga Rituali Romak, countdowntothekingdom.com

Por ai u hesht. Në vend që t'i spërkasim besimtarët me Ujë të Shenjtë, ne e kemi derdhur atë në tokë. Po, ju mund ta shihni se avullohet atje përpara kishave tona boshe - pranë shpatullave të shkelura, medaljeve të mrekullueshme të ndryshkura dhe rruazave të thyera.

Jeruzalemi ishte i pabanuar, si një shkretëtirë; asnjë nga fëmijët e saj nuk hyri dhe nuk doli. Shenjtërorja u shkel me këmbë dhe të huajt ishin në kështjellë… Gëzimi ishte zhdukur nga Jakobi, dhe flauti dhe harpa ishin në heshtje. (1 Mak. 3:45)

Si fjalët e St. John Henry Newman marrin një rëndësi thyerëse të zemrës:

… Nëse do të ketë një persekutim, mbase do të ndodhë atëherë; atëherë, mbase, kur të gjithë jemi në të gjitha pjesët e të ashtuquajturit krishterim kaq të përçarë, dhe kaq të reduktuar, kaq plot përçarje, aq afër herezisë. Kur ta kemi hedhur veten mbi botën dhe të varemi për mbrojtje prej saj, dhe ta kemi hoqëm dorë nga pavarësia dhe forca jonë, atëherë [Antikrishti] do të na shpërthejë me tërbim për aq sa Zoti e lejon atë. - Shën. John Henry Newman, Predikimi IV: Përndjekja e Antikrishtit

Njeri nga shkrimet e para i këtij apostoli, menjëherë pas Uraganit Katrina, ishte një paralajmërim për markën "dyzet vjeç", ndërsa citoi Ezekielin:

Mjerë barinjtë e Izraelit që kanë kullotur veten e tyre! Ju nuk i keni forcuar të dobëtit, as nuk i keni shëruar të sëmurët dhe as nuk i keni lidhur të plagosurit. Ju nuk i kthyet të humburit dhe as nuk i kërkuat të humburit ... Kështu që ata u shpërndanë për mungesën e një bariu dhe u bënë ushqim për të gjitha kafshët e egra. (Ezekieli 34: 1-11)

Leaders udhëheqës të tillë nuk janë pastorë të zellshëm që mbrojnë kopetë e tyre, përkundrazi ata janë si mercenarë që ikin duke u strehuar në heshtje kur ujku shfaqet ... Kur një pastor ka frikë të pohojë atë që është e drejtë, a nuk e ka kthyer shpinën dhe nuk ka ikur duke qëndruar në heshtje? - Shën. Gregori i Madh, vëll. IV, Liturgjia e Orëve, P. 343

Një shikues katolik më tha se Jezusi me zë i tha asaj kohët e fundit: "Fëmija im, unë jam Mjeku i vërtetë dhe Shëruesi i të gjithë shpirtrave, por jam i vetmi mjek që nuk lejohet të kujdesem për pacientët e mi." 

O, nëse mund ta pyes Shëlbuesin Hyjnor, siç bëri profeti Zachary në shpirt, 'Cilat janë këto plagë në duart tuaja?' përgjigjja nuk do të ishte e dyshimtë. 'Me këto unë u plagosa në shtëpinë e atyre që më donin. Unë u plagosa nga miqtë e mi që nuk bënë asgjë për të më mbrojtur dhe që, në çdo rast, e bënë veten bashkëpunëtorë të kundërshtarëve të mi. ' Ky fyerje mund t'u drejtohet katolikëve të dobët dhe të ndrojtur të të gjitha vendeve. —POPA PIUS X, Publikimi i Dekretit të Virtyteve Heroike të Shën Joanës së Harkut, etj., 13 dhjetor 1908; vatikan.va

Më duket, pra, se ka mbetur një kufizues i fundit, dhe ai është vetë Papa:

Abrahami, babai i besimit, është me anë të besimit të tij shkëmbi që frenon kaosin, përmbytja fillestare e shkatërrimit dhe kështu e mbështet krijimin. Simon, i pari që rrëfeu Jezusin si Krishti ... tani bëhet me anë të besimit të tij Abrahamik, i cili rinovohet në Krishtin, shkëmbi që qëndron kundër valës së papastër të mosbesimit dhe shkatërrimit të saj të njeriut. —POPA BENEDICT XVI (Kardinal Ratzinger), Thirrja në Kungim, Kuptimi i Kishës Sot, Adrian Walker, Tr., F. 55-56

Ndërsa zyra e Pjetrit është "e përhershme" sipas mësimeve të Kishës, kjo nuk do të thotë që ai që zë fronin nuk mund të shtypet.

Unë pashë një nga pasardhësit e mi që po fluturonte mbi trupat e vëllezërve të tij. Ai do të strehohet i maskuar diku; pas një pensioni të shkurtër ai do të vdesë një vdekje mizore. Ligësia e tanishme e botës është vetëm fillimi i hidhërimeve që duhet të ndodhin para fundit të botës. —POPA PIUS X, Profecitë katolike, P. 22

Kështu, kur fillova këtë seri javën e kaluar, e ndjeva Zojën lypur ne të lutemi më shumë se kurrë për barinjtë tanë.

 

Përgatitja për refugjatin

Dua ta mbyll duke ndarë një element tjetër të lidhur të udhëtimit të brendshëm që ka formuar bazën e këtij shkrimi. Pas Uraganit Katrina, unë pata një përvojë të thellë gjatë pesë ditëve, kur unë dhe prifti nga ajo famulli në Luiziana morëm në formë "sythi" gjithçka që kam shkruar -katër "petale" që do të formonte "lulen profetike" të asaj që tani janë mbi 1500 shkrime.

Gjatë atyre pesë ditëve në këmbët e Shkëmbinjve Kanadezë, unë pata një "vizion" të brendshëm ndërsa lutja para Sakramentit të Bekuar. Ky vizion na kthen përsëri në fillim të këtij shkrimi dhe mënyrën sesi Zoti do të sigurojë strehë për njerëzit e Tij të dy shpirtërisht dhe fizikisht në kohën që do të vijë. Më lejoni të parathënë këtë vizion së pari me këtë depërtim paraprak nga Papa Shën Pali VI:

Në këtë kohë, ekziston një shqetësim i madh në botë dhe në Kishë, dhe ajo për të cilën bëhet fjalë është besimi… Unë ndonjëherë lexoj fragmentin e Ungjillit të kohëve të fundit dhe dëshmoj se, në këtë kohë, disa shenja të këtij fundi po shfaqen… Ajo që më godet, kur mendoj për botën katolike, është se brenda katolicizmit, duket se ndonjëherë -të dominojë një mënyrë jo-katolike të të menduarit, dhe mund të ndodhë që nesër ky mendim jo-katolik brenda katolicizmit, të do nesër bëhuni më të fortë. Por kurrë nuk do të përfaqësojë mendimin e Kishës. Necessaryshtë e nevojshme që një tufë e vogël ekziston, pa marrë parasysh sa e vogël mund të jetë. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

 

Vizioni i Komuniteteve Paralele

(botuar për herë të parë në 14 Shtator 2006 në
Festa e Lartësimit të Kryqit dhe prag të
Përkujtimore e Zojës së Dhembjeve)  

Unë pashë që, në mes të kolapsit virtual të shoqërisë për shkak të ngjarjeve kataklizmike, një "udhëheqës botëror" do të paraqiste një zgjidhje të patëmetë për kaosin ekonomik. Kjo zgjidhje në dukje do të shërojë jo vetëm këto shtame ekonomike, por nevojën e thellë shoqërore të shoqërisë, domethënë nevojën për të Komuniteti. Unë menjëherë kuptova që teknologjia dhe ritmi i shpejtë i jetës kanë krijuar një mjedis izolimi dhe vetmie -tokë e përsosur për një i ri koncepti i bashkësisë që do të shfaqet. Në thelb, unë pashë se çfarë do të ishte "Bashkësitë paralele" për komunitetet e krishtera. Komunitetet e krishtere do të ishin krijuar tashmë përmes "ndriçimit" ose "Paralajmërimit" ose ndoshta më shpejt (ato do të çimentoheshin nga hiret e mbinatyrshme të Shpirtit të Shenjtë dhe do të mbroheshin nën mantelin e Nënës së Bekuar.)

Nga ana tjetër, "bashkësitë paralele" do të pasqyronin shumë nga vlerat e komuniteteve të krishtera - ndarja e drejtë e burimeve, një formë e shpirtshmërisë dhe lutja, mendimi i njëjtë dhe ndërveprimi shoqëror u bë i mundur (ose i detyruar të ekzistonte) nga pastrimet e mëparshme, të cilat do t'i detyronin njerëzit të bashkoheshin së bashku. Dallimi do të ishte ky: bashkësitë paralele do të bazoheshin në një idealizëm të ri fetar, të ndërtuar mbi bazat e relativizmit moral dhe të strukturuar nga filozofitë e Epokës së Re dhe Gnostikës. DHE, këto komunitete do të kishin gjithashtu ushqim dhe mjete për mbijetesë të rehatshme.

Tundimi për të krishterët për të kryqëzuar do të jetë aq i madh, sa që ne do të shohim familje të ndara, baballarë të kthyer kundër djemve, vajza kundër nënave, familje kundër familjeve (krh. Marku 13:12). Shumë do të mashtrohen sepse bashkësitë e reja do të përmbajnë shumë nga idealet e komunitetit të krishterë (krh. Veprat 2: 44-45), e megjithatë, ato do të jenë struktura të zbrazëta, pa zot, që shkëlqejnë në një dritë false, të mbajtur së bashku nga frika më shumë sesa nga dashuria dhe të fortifikuara me qasje të lehtë në gjërat e nevojshme të jetës. Njerëzit do të joshen nga ideali - por do të gëlltiten nga gënjeshtra. (Të tilla do të jenë taktikat e Satanit, për të pasqyruar bashkësitë e vërteta të krishtera, dhe në këtë kuptim, për të krijuar një anti-kishë).

Ndërsa uria dhe inkriminimi përshkallëzohen, njerëzit do të përballen me një zgjedhje: ata mund të vazhdojnë të jetojnë në pasiguri (duke folur njerëzisht) duke besuar vetëm te Zoti, ose ata mund të zgjedhin të ushqehen mirë në një komunitet mikpritës dhe në dukje të sigurt. (Ndoshta një farë "shënojë"Do të kërkohet që t'u përkasin këtyre komuniteteve - por një e qartë spekulime të besueshme që nxita (krh. Zbulesa 13: 16-17)).

Ata që refuzojnë këto bashkësi paralele do të konsiderohen jo vetëm të dëbuar, por pengesa për atë që shumë do të mashtrohen duke besuar është "ndriçimi" i ekzistencës njerëzore - zgjidhja e një njerëzimi në krizë dhe e humbur. (Dhe këtu përsëri, terrorizëm është një tjetër element kryesor i planit aktual të armikut. Këto bashkësi të reja do të qetësojnë terroristët përmes kësaj feje të re botërore duke sjellë kështu një "paqe dhe siguri" të rreme, dhe kështu, të krishterët do të bëhen "terroristët e rinj" sepse ata kundërshtojnë "paqen" e vendosur nga udhëheqësi botëror.)

Edhe pse njerëzit deri tani do ta kenë dëgjuar zbulesën në Shkrime në lidhje me rreziqet e një feje të ardhshme botërore (krh. Zbulesa 13: 13-15), mashtrimi do të jetë aq bindës sa shumë do të besojnë Katolicizmi të jetë ajo fe "e keqe" botërore në vend të kësaj. Vrasja e të krishterëve do të bëhet një "akt vetëmbrojtjeje" i justifikueshëm në emër të "paqes dhe sigurisë".

Konfuzioni do të jetë i pranishëm; të gjitha do të testohen; por mbetja besnike do të mbizotërojë. -Nga Bori i paralajmërimit - Pjesa V


 

… Nëse studiojmë por në një moment shenjat e kohës së tanishme, simptomat kërcënuese të situatës sonë politike dhe revolucioneve, si dhe përparimin e civilizimit dhe përparimin në rritje të së keqes, që korrespondon me përparimin e civilizimit dhe zbulimet në material porosi, nuk mund të mos parashikojmë afërsinë e ardhjes së njeriut të mëkatit dhe të ditëve të shkretimit të parathënë nga Krishti view Pikëpamja më autoritare dhe ajo që duket se është në harmoni më me Shkrimin e Shenjtë, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë edhe një herë në një periudhë prosperiteti dhe triumfi.   -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-58; Shtypi i Institutit Sophia

Populli im, koha juaj është tani për t'u përgatitur sepse ardhja e antikrishtit është afër… Ju do të kullosni dhe do të numëroheni si dele nga autoritetet që punojnë për këtë mesia të rremë. Mos lejoni që të llogariteni midis tyre, sepse po lejoni që të bini në këtë kurth të lig. Unë jam Jezusi që jam Mesia juaj i vërtetë dhe nuk i numëroj delet e Mia sepse Bariu juaj ju njeh secili me emër. —Jezusi dyshohet se i është drejtuar Jennifer, 10 gusht 2003, 18 mars 2004; fjalëfromjesus.com

Ich Antikrishti shfaqet përmes një sulmi rrënjësor ndaj besimit në fjalën e Zotit. Përmes filozofëve që fillojnë t'i japin vlera ekskluzive shkencës dhe më pas arsyes, ekziston një tendencë graduale për të formuar inteligjencën njerëzore vetëm si kriter të vetëm të së vërtetës. Lindin gabimet e mëdha filozofike të cilat vazhdojnë me shekuj deri në ditët tuaja Për këtë arsye, unë ju besoj në mbrojtjen e fuqishme të këtyre kryeengjëjve dhe engjëjve tuaj mbrojtës, në mënyrë që të mund të drejtoheni dhe të mbroheni në luftën që po zhvillohet tani midis parajsës dhe tokës, midis parajsës dhe ferrit, midis Shën Mikaelit Vetë Archangel dhe Lucifer, të cilët do të shfaqen shumë shpejt me gjithë fuqinë e Antikrishtit. —Zoja jonë gjoja te Fr. Gobbi, n. 407, "Numri i bishës: 666", f. 612, Botimi i 18-të; shih gjithashtu mesazhin më 29 shtator 1995

 

LIDHJE ME LIDHJE

Papët dhe Rendi i Ri Botëror

 

Zemra ime e Papërlyer do të jetë streha jote
dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti.
- Shfaqja e dytë, 13 qershor 1917,

Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne,
www.ewtn.com

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Duke hedhur poshtë idenë se ai nuk është, Mjeku i Kishës St. Robert Ballarmine deklaroi: “Për të gjithë katolikët në të vërtetë e perceptojnë Antikrishtin si një njeri të caktuar, por të gjithë heretikët e përmendur më parë, në një mënyrë të veçantë për ta, mësoni Antikrishtin të mos jetë një person i vetëm, por përkundrazi Antikrishti të jetë një fron i vetëm, ose mbretëri tiranike, ose karrigia apostolike e atyre që kryesojnë të Kishës (Katolike) ". -Opera Omnia, Diskutim nga Roberti Bellarmini. De Controversiis, Christianae Fidei; cituar në Antikrishti dhe Fundi i Kohës, Rev. Joseph Iannuzzi, f. 13
2 Zoja tek Sr. Agnes Sasagawa nga Akita, Japoni, 13 tetor 1973
3 Mars 13th, 2020, South China Morning Post; Wikipedia.com
4 Regis Flaherty, stpaulcenter.com
5 Shiko Falsifikimi që vjen
6 6 Prill, 2020; shtypenza.com
7 shih Paralajmërim nga e kaluara
8 “Fëmijë, është ora e fundit; dhe ashtu si dëgjuat që antikrishti po vinte, kështu që tani janë shfaqur shumë antikrishta. Kështu që ne e dimë se kjo është ora e fundit. ” - 1 Gjonit 2:18
9 Evangelii Gaudium, n 3
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.