Përndjekje! … Dhe Tsunami Moral

 

 

Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz po zgjohen nga përndjekja në rritje e Kishës, ky shkrim adreson pse dhe ku po shkon e gjithë kjo. Botuar për herë të parë më 12 dhjetor 2005, unë kam azhurnuar preambulën më poshtë

 

Unë do të qëndroj në këmbë për të parë, dhe do të qëndroj në kullë, dhe do të shikoj përpara për të parë se çfarë do të më thotë ai, dhe çfarë do të përgjigjem në lidhje me ankesën time. Dhe Zoti m'u përgjigj: "Shkruaj vegimin; bëjeni të thjeshtë në pllaka, kështu që ai mund të vrapojë ai që e lexon ". (Habakuku 2: 1-2)

 

A Disa javë të kaluara, unë kam dëgjuar me forcë të përtërirë në zemrën time se po vjen një përndjekje - një "fjalë" që Zoti dukej se ia përcolli një prifti dhe unë ndërsa isha tërhequr në 2005. Ndërsa përgatitesha të shkruaj për këtë sot, Kam marrë emailin e mëposhtëm nga një lexues:

Natën e kaluar pashë një ëndërr të çuditshme. U zgjova këtë mëngjes me fjalët “Persekutimi po vjen" Po mendoni nëse edhe të tjerët po e marrin këtë

Kjo është, të paktën, ajo që nënkuptoi Kryepeshkopi Timothy Dolan i Nju Jorkut javën e kaluar në këmbë të martesave homoseksuale duke u pranuar në ligj në New York. Ai shkroi…

Worry ne shqetësohemi vërtet për këtë liria e fesë. Redaktoret tashmë bëjnë thirrje për heqjen e garancive të lirisë fetare, me kryqtarët që bëjnë thirrje që njerëzit e besimit të detyrohen të pranojnë këtë ripërcaktim. Nëse përvoja e atyre disa shteteve dhe vendeve të tjera ku kjo tashmë është ligj është ndonjë tregues, kishat dhe besimtarët, së shpejti do të ngacmohen, kërcënohen dhe tërhiqen në gjyq për bindjen e tyre se martesa është midis një burri, një gruaje, përgjithmonë , duke sjellë fëmijë në botë.- nga blogu i Kryepiskopit Timothy Dolan, "Disa Afterthoughts", 7 korrik 2011; http://blog.archny.org/?p=1349

Ai po i bën jehonë Kardinalit Alfonso Lopez Trujillo, ish President i Këshilli Papnor për Familjen, i cili tha pesë vjet më parë:

"… Të flasësh në mbrojtje të jetës dhe të drejtave të familjes po bëhet, në disa shoqëri, një lloj krimi kundër shtetit, një formë e mosbindjes ndaj qeverisë ..." —Vatikan, 28 qershor 2006

Ai paralajmëroi se një ditë Kisha mund të sillet "përpara një Gjykate ndërkombëtare". Fjalët e tij mund të provojnë se janë profetike, ndërsa vrulli drejt interpretimit të formave alternative të martesës si një "e drejtë kushtetuese" po merr një forcë të jashtëzakonshme. Ne kemi skenat e çuditshme dhe të pashpjegueshme të kryebashkiakëve dhe politikanëve në paradat e "krenarisë homoseksuale" që kalojnë së bashku me argëtuesit nudo, para fëmijëve dhe policisë (sjellje që do të ishin kriminale në çdo ditë tjetër të vitit), ndërsa në asambletë e tyre legjislative, zyrtarë po përmbysin ligjin natyror, duke uzurpuar një autoritet që shteti nuk e ka dhe nuk mund ta ketë. A është ndonjë çudi që Papa Benedikti thotë se tani ekziston një "eklips i arsyes" që errëson botën? [1]shih Në prag

Duket se nuk ka asgjë që e ndalon këtë tsunami moral të përfshijë botën. Ky është momenti i "valës homoseksuale"; ata kanë politikanët, të famshmit, paratë e korporatave dhe ndoshta mbi të gjitha, opinionin publik në favor të tyre. Ajo që ata nuk kanë është mbështetja "zyrtare" e Kishës Katolike për t'u martuar me ta. Për më tepër, Kisha vazhdon të ngrejë zërin e saj se martesa midis një gruaje dhe një burri nuk është një trend i modës që ndryshon me kohën, por një bllok ndërtimi universal dhe themelor i një shoqërie të shëndetshme. Ajo thotë kështu sepse është vërteta.

Kisha… synon të vazhdojë të ngrejë zërin e saj në mbrojtje të njerëzimit, edhe kur politikat e Shteteve dhe shumica e opinionit publik lëvizin në drejtim të kundërt. E vërteta, me të vërtetë, tërheq forcë nga vetvetja dhe jo nga sasia e pëlqimit që zgjon.  —POPA BENEDIKTI XVI, Vatikan, 20 mars 2006

Por përsëri, ne e shohim që jo të gjithë kisha është gjithmonë pranë së vërtetës me Atin e Shenjtë. Unë kam folur me disa priftërinj amerikanë që vlerësojnë se të paktën gjysma e atyre në seminarin që morën pjesë ishin homoseksualë, dhe se shumë prej atyre burrave vazhduan të bëhen priftërinj dhe disa madje peshkopë. [2]shih Gjë e neveritshme Megjithëse kjo është një provë anekdotale, ato janë megjithatë akuza befasuese të konfirmuara nga priftërinj të ndryshëm nga rajone të ndryshme. A mundet që "martesa homoseksuale" të bëhet një çështje që do të krijojë një përçarje në Kishë kur perspektiva e burgut përballet me udhëheqësit e kishës për të mbajtur një pikëpamje në kundërshtim me tekat e Shtetit? A është ky "koncesioni" që Bekimi Anne Catherine Emmerich pa në një vizion?

Unë kisha një vizion tjetër të shtrëngimit të madh… Më duket se u kërkua një koncesion nga klerikët që nuk mund të jepej. Unë pashë shumë priftërinj të vjetër, veçanërisht një, që qanin me hidhërim. Disa më të rinj po qanin… Ishte sikur njerëzit të ndaheshin në dy kampe.  - E bekuara Anne Catherine Emmerich (1774–1824); Jeta dhe Zbulimet e Anne Catherine Emmerich; mesazh nga 12 Prilli 1820

 

Vala GAY

Disa vjet më parë, një tërbim tërbimi filloi të ngrihej kundër Kishës, veçanërisht në Amerikë. Protestat kundër masave demokratike për të mbajtur martesën siç përcaktohet midis një burri dhe një gruaje morën një kthesë të papritur, të guximshme. Të krishterët që ishin paraqitur për t'u lutur ose kundër-protestuar u shkelmuan, u shtynë, sulmuan seksualisht, urinuan dhe madje u thanë kërcënime me vdekje kundër tyre, sipas dëshmitarëve dhe videos. Ndoshta më surreali ishte skena në Kaliforni ku kryqi i gjyshes u hodh në tokë dhe u shkel nga demonstruesit të cilët filluan të nxisin kolegët demonstrues për të "luftuar". Ironikisht, në të gjithë botën, parlamenti hungarez ligje të miratuara ndalimin e "sjelljes degraduese ose frikësuese" ndaj homoseksualëve.

Kohët e fundit në korrik 2011, Kryeministri i Ontario (ku martesa homoseksuale hyri për herë të parë në ligj në Kanada) ka detyruar të gjitha shkollat, përfshirë ato katolike, të formojnë klube lezbike, homoseksuale, biseksuale ose transgjinore. 

Kjo nuk është çështje zgjedhjeje për bordet e shkollës ose drejtorët. Nëse studentët e dëshirojnë, ata do ta kenë.  - Kryeministri Dalton McGuinty, Lajme Lifesite, Korrik, 4, 2011

Në shpërfillje befasuese për "lirinë e fesë", ai vazhdoi duke thënë se miratimi i ligjeve nuk është i mjaftueshëm, duke sinjalizuar se Shteti ka nevojë të zbatojë "qëndrimet":

Oneshtë një gjë… të ndryshosh një ligj, por është krejt tjetër të ndryshosh një qëndrim. Qëndrimet formohen nga përvojat tona të jetës dhe të kuptuarit tonë të botës. Kjo duhet të fillojë në shtëpi dhe të shtrihet thellë në komunitetet tona, duke përfshirë shkollat ​​tona.
- Po aty.

Përtej kufirit në Shtetet e Bashkuara, California sapo ka miratuar një ligj që do të "kërkojë" nga shkollat ​​të "mësojnë studentët për kontributet e amerikanëve lezbike, homoseksuale, biseksuale dhe transgjinore". [3]San Francisco Chronicle, Korrik 15th, 2011 Kurrikula e re me sa duket do të mësojë të gjithë, nga kopshti në shkollë të mesme, për kontributet homoseksuale në historinë amerikane. Kjo lloj ideologjie e detyruar, mbi fëmijët jo më pak, është pikërisht shenja e parë që persekutimi po afrohet.

E gjitha është ndoshta një jehonë e largët e përndjekjes së plotë që ndodhi në Indi, ku peshkopët po paralajmërojnë se ekziston një 'master plan për të zhdukur krishterimin'. Iraku po sheh gjithashtu një rritje të aktivitetit antikristian ndërsa besimtarët e Koresë së Veriut vazhdojnë të durojnë kampet e burgut dhe martirizimi pasi diktatura atje gjithashtu përpiqet të 'fshijë krishterimin'. Kjo çlirim nga Kisha, në fakt, është ajo që sugjerojnë hapur promovuesit e "axhendës homoseksuale":

… Parashikojmë që martesa homoseksuale do të rezultojë me të vërtetë në rritjen e pranimit të homoseksualitetit që po zhvillohet tani, siç frikësohet [Peshkopi Fred] Henry. Por barazia martesore do të kontribuojë gjithashtu në braktisjen e feve toksike, duke çliruar shoqërinë nga paragjykimi dhe urrejtja që ka ndotur kulturën për shumë kohë, falë pjesërisht falë Fred Henry dhe llojit të tij. -Kevin Bourassa dhe Joe Varnell, Pastrimi i fesë toksike në Kanada; 18 janar 2005; EGALE (Barazi për homoseksualët dhe lezbiket kudo) në përgjigje të peshkopit Henry të Calgary, Kanada, duke përsëritur qëndrimin moral të Kishës për martesën.

Dhe në Amerikë në 2012, Presidenti Barack Obama u zhvendos për të sjellë legjislacionin shëndetësor që do të bënte detyrojë Institucionet katolike si spitalet dhe shërbimet e tjera shëndetësore për të siguruar pajisje kontraceptive dhe kimikate - në kundërshtim me mësimet katolike. Një rresht po tërhiqet në rërë… Dhe është e qartë se vendet e tjera po ndjekin shembullin në heqjen dorë nga liria fetare.

Bota po ndahet me shpejtësi në dy kampe, shoqërinë e anti-Krishtit dhe vëllazërinë e Krishtit. Vijat midis këtyre dyve po tërhiqen. Sa do të zgjasë beteja, ne nuk e dimë; nëse shpatat do të duhet të zhvishen nuk e dimë; nëse do të duhet të derdhet gjak, ne nuk e dimë; nëse do të jetë një konflikt i armatosur ne nuk e dimë. Por në një konflikt midis së vërtetës dhe errësirës, ​​e vërteta nuk mund të humbasë. - Peshkopi Fulton John Sheen, DD (1895-1979) 

Një nga kardinalët kryesorë në Curia të Vatikanit deklaroi se cili është një mesazh qendror që përsëritet shpesh në këtë sit: se i tërë Kisha mund të jetë gati të hyjë në Pasionin e saj:

Për disa vitet e ardhshme, Gethsemane nuk do të jetë margjinale. Ne do ta njohim atë kopsht. —James Francis Cardinal Stafford duke iu referuar rezultatit të zgjedhjeve në SHBA; Burgu i Madh i Burgjeve Apostolike të Selisë së Shenjtë, www.LifeSiteNews.com, Nëntor 17, 2008

Për këtë arsye, unë jam duke ribotuar këtë "fjalë" nga dhjetori 2005, me informacion të azhurnuar, një nga shkrimet e para në këtë faqe në internet të një "lule profetike" [4]Shiko Petalet që tani duket se po shpaloset me shpejtësi 

 

—PETALI I DYT -

 

Krishtlindjet TSUNAMI

Ndërsa jemi afër Ditës së Krishtlindjes, ne gjithashtu pranë përvjetorit të një prej katastrofave më të mëdha të ditëve moderne të kohërave tona: Tsunami Aziatik i 26 Dhjetorit 2004.

Turistët filluan të mbushin plazhet atë mëngjes përgjatë qindra miljeve të vijës bregdetare. Ata ishin atje për të shijuar pushimet e Krishtlindjeve në diell. Gjithçka dukej mirë. Por nuk ishte kështu.

Uji u tërhoq papritur nga vija e bregut, duke ekspozuar shtratin e detit sikur batica ishte shuar papritur. Në disa fotografi, ju mund të shihni njerëz që ecin midis rërave të sapo ekspozuara, duke marrë predha, duke shëtitur së bashku, plotësisht të pavetëdijshëm për rrezikun e afërt.

Pastaj u shfaq në horizont: një kreshtë të vogël të bardhë. Filloi të rritet në përmasa ndërsa i afrohej bregut. Një valë e madhe, një cunami i gjeneruar nga tërmeti i dytë më i madh i regjistruar në historinë sizmike (një tërmet që tronditi të gjithë tokën), po mblidhte lartësinë dhe fuqinë shkatërruese ndërsa u rrokullis drejt qyteteve bregdetare. Anijet mund të shiheshin duke fluturuar, duke u hedhur, duke u përmbysur në valën e fuqishme, derisa më në fund, ajo doli në breg, duke shtyrë, dërrmuar, duke asgjësuar gjithçka që ishte në rrugën e saj.

Por nuk kishte mbaruar.

Pasoi një e dytë, pastaj një valë e tretë, duke bërë sa më shumë dëm ose më shumë sa ujërat të shtyheshin më në brendësi, duke zhdukur fshatra dhe qytete të tëra nga themelet e tyre.

Më në fund, sulmi i oqeanit u ndal. Por valët, pasi kishin shkarkuar kaosin e tyre, tani filluan udhëtimin e tyre përsëri në det, duke tërhequr me vete të gjithë vdekjen dhe shkatërrimin që ata arritën. Mjerisht, shumë që i shpëtuan valëve të baticës, tani u kapën në rrjedhën e poshtme, pa asgjë për të qëndruar, asgjë për të kapur, pa shkëmb ose tokë në të cilën mund të gjenin siguri. Të thithur, shumë humbën në det, përgjithmonë.

Megjithatë, kishte vendas në disa vende që dinin çfarë të bënin kur panë shenjat e para të cunamit. Ata vrapuan në tokë të lartë, lart kodrave dhe shkëmbinjve, atje ku valët prishëse nuk mund t'i arrinin ato.

Në tërësi, gati një çerek milion njerëz humbën jetën.

 

TSUNAMI MORAL

Ç'lidhje ka kjo me fjalën "persekutim“? Tri vitet e kaluara, ndërsa kam udhëtuar në Amerikën e Veriut në turne koncertesh, imazhi i një valë vazhdimisht më ka ardhur në mendje

Ashtu si cunami aziatik filloi me një tërmet, ashtu bëri edhe ajo që unë e quaj një “cunami moral”. Ky tërmet shpirtëror-politik goditi pak më shumë se dyqind vjet më parë, kur Kisha humbi ndikimin e saj të fuqishëm në shoqëri gjatë vitit Revolucioni Francez. Liberalizmi dhe demokracia u bënë forcat dominuese.

Kjo gjeneroi një valë të fuqishme të të menduarit laik, e cila filloi të shqetësonte detin e moralit të krishterë, dikur i përhapur në Evropë dhe Perëndim. Kjo valë më në fund u mor në fillim të viteve 1960 si një pilulë e vogël e bardhë: kontraceptim.

Ishte një njeri që pa shenjat e këtij cunami moral që po vinte dhe ai ftoi gjithë botën ta ndiqte për sigurinë e një toke të lartë: Papa Palin VI. Në enciklikën e tij, Humanae Vitae, ai pohoi se kontracepsioni nuk ishte në planin e Zotit për dashurinë e martuar. Ai paralajmëroi që përqafimi i kontracepsionit do të rezultojë në prishjen e martesës dhe familjes, një rritje të pabesisë, degradimin e dinjitetit njerëzor, veçanërisht të grave, dhe një rritje të aborteve dhe formave të kontrollit të lindjeve të kontrolluara nga shteti. 

Vetëm disa ndoqën Papën, madje edhe midis klerikëve.

Vera e vitit 1968 është një rekord i orës më të nxehtë të Zotit… T
kujtimet nuk harrohen; ato janë të dhimbshme ... Ata banojnë në shakullinë ku banon zemërimi i Zotit. 
—James Francis Cardinal Stafford, IEVP Major i IEVP Apostolik i Selisë së Shenjtë, www.LifeSiteNews.com, Nëntor 17, 2008

Dhe kështu, vala iu afrua bregut.

 

VINI ASHORE

Viktimat e para të tij ishin ato anije të ankoruara në det, dmth. familje. Ndërsa iluzioni i seksit "pa pasoja" u bë i mundur, filloi një revolucion seksual. "Dashuri e Lirë" u bë motoja e re. Ashtu si ata turistë aziatikë filluan të enden në plazhet e ekspozuara për të mbledhur predha, duke e menduar atë të sigurt dhe të padëmshëm, ashtu edhe shoqëria filloi të përfshihej në forma të lira dhe të larmishme të eksperimentimeve seksuale, duke menduar se ishin beninje. Seksi u divorcua nga martesa ndërsa divorci "pa faj" e bëri më të lehtë për çiftet që t'i jepnin fund martesave të tyre. Familjet filluan të hidheshin e të copëtoheshin ndërsa ky cunami moral u ndez nëpër to.

Pastaj vala goditi bregun në fillim të viteve 1970, duke shkatërruar jo vetëm familjet, por edhe individët personalitete. Përhapja e seksit të rastësishëm rezultoi në një fryrje të "foshnjave të padëshiruara". Ligjet u hoqën duke e bërë aksesin në abort një "të drejtë". Përkundër paralajmërimeve të politikanëve që aborti do të përdorej "rrallë", ai u bë "kontrolli i lindjeve" i ri duke prodhuar një numër të vdekurish në dhjetëra miliona.

Pastaj një valë e dytë, e pamëshirshme, gjëmoi në breg në vitet 1980. SST të pashërueshme të tilla si herpesi gjenital dhe AIDS-i u përhapën. Në vend që të vraponte për në tokë të lartë, shoqëria vazhdoi të kapte shtyllat e shkatërruara dhe pemët që bien të sekularizmit. Muzika, filmat dhe media justifikuan dhe promovuan sjellje imorale, duke kërkuar mënyra për të bërë dashuri në mënyrë të sigurt, në vend se të bëjnë dashuri të sigurt.

Në vitet 1990, dy valët e para kishin shpërbërë aq shumë themelet morale të qyteteve dhe fshatrave, saqë çdo lloj ndyre, mbeturinash dhe mbeturinash lanin shoqërinë. Numri i të vdekurve nga STDS i vjetër dhe i ri ishte bërë aq tronditës, sa po merreshin masa në një shkallë ndërkombëtare për t'i luftuar ato. Por në vend që të kandidojë për sigurinë e ngurta tokë e lartë, prezervativët u hodhën si vozitje jete në ujërat e thata - një masë e kotë për të shpëtuar një brez që po mbytej në "dashuri të lirë". 

Nga ana e mijëvjeçarit, një valë e tretë e fuqishme goditi: pornografi. Ardhja e internetit me shpejtësi të lartë solli ujërat e zeza në çdo zyrë, shtëpi, shkollë dhe rektorat. Shumë martesa që i rezistuan dy valëve të para u shkatërruan nga kjo valë e heshtur që prodhoi një përmbytje varësish dhe zemra të thyera. Së shpejti, pothuajse çdo shfaqje televizive, shumica e reklamave, industria e muzikës, madje edhe mediat kryesore u pikuan nga modestia dhe epshi për të shitur produktin e tyre. Seksualiteti u bë një rrënojë e ndotur dhe e përdredhur, e panjohur nga bukuria e saj e synuar.

 

PINNACLE 

Jeta njerëzore tani kishte humbur dinjitetin e saj të qenësishëm, aq shumë, saqë personat në të gjitha fazat e jetës filluan të shiheshin si të disponueshëm. Embrionet ishin ngrirë, hedhur poshtë ose eksperimentuar; shkencëtarët nxitën për klonimin e njerëzve dhe krijimin e hibrideve kafshë-njerëzore; të sëmurët, të moshuarit dhe depresionet u eutanizuan dhe truri u dëmtua nga uria për vdekje - të gjitha shënjestrat e lehta të shtytjeve të fundit të dhunshme të këtij cunami moral.

Por sulmi i saj dukej se arriti kulmin e saj në 2005. Tani, themelet morale ishin larë pothuajse plotësisht në Evropë dhe Perëndim. Gjithçka po lundronte - një lloj moçali i relativizmit moral - ku morali nuk bazohej më në ligjin natyror dhe në Zot, por në çfarëdo ideologjie të qeverisë në pushtet (ose grupit të lobit) që lëvizte nga. Shkenca, mjekësia, politika, madje edhe historia i humbi bazat e saj të tilla që vlerat dhe etika e brendshme u zhvendos nga arsyeja dhe logjika, dhe mençuria e së kaluarës u baltos dhe u harrua.

Në verën e vitit 2005 - pika e ndaljes së valëve - Kanada dhe Spanjë filloi të drejtojë botën moderne në hedhjen e një pseudo-themeli të ri. Kjo eshte, ripërcaktimi i martesës, blloku ndërtues i civilizimit. Tani, vetë imazhi i Trinisë: Babai, Biri, Fryma e Shenjtë, ishte ripërcaktuar. Vetë rrënja e asaj që jemi, njerëzit e bërë në "shëmbëlltyrën e Zotit", ishte bërë e përmbysur. Cunami moral jo vetëm që shkatërroi bazat e shoqërisë, por edhe dinjitetin themelor të vetë personit njerëzor. Papa Benedikti paralajmëroi se njohja e këtyre sindikatave të reja do të çonte në:

… Një shpërbërje e imazhit të njeriut, me pasoja jashtëzakonisht të rënda.  —Maj 14 maj 2005, Romë; Kardinal Ratzinger në një fjalim mbi identitetin evropian.

Për shkatërrimin e valëve nuk ka mbaruar! Ata tani po kthehen në det me "pasoja jashtëzakonisht të rënda" për një botë të kapur në rrjedhën e tyre të poshtme. Për këto valë janë pa drejtim, dhe megjithatë i detyrueshëm; ato duken të padëmshme në sipërfaqe, por përmbajnë një nëntokë të fuqishme. Ata lënë një themel i cili tani është një dysheme rëre pa formë, e zhvendosur. Ajo e ka çuar të njëjtin Papë të paralajmërojë për një rritje

"… Diktatura e relativizmit" - Kardinal Ratzinger, Hapja e Homelit në Konklavë, 18 Prill 2004

Në të vërtetë, këto valë në dukje të padëmshme kanë si

Measure matja përfundimtare e të gjitha gjërave, asgjë tjetër përveç vetvetes dhe orekseve të saj. (Po aty)

 

NDERRTIMI: DREJT TOTALITARANIZMIT 

Nënkryma e fuqishme nën sipërfaqe është një totalitarizmi i ri- një diktaturë intelektuale që përdor fuqitë shtrënguese të shtetit për të kontrolluar ata që nuk pajtohen duke i akuzuar ata për "intolerancë" dhe "diskriminim", për "gjuhë urrejtjeje" dhe "krim urrejtjeje".

Kjo luftë paralelizon me luftimin apokaliptik të përshkruar në [Zb 11: 19-12: 1-6, 10 për betejën midis "gruas së veshur me diell" dhe Dragoi"]. Betejat e vdekjes kundër jetës: një "kulturë e vdekjes" kërkon të imponohet në dëshirën tonë për të jetuar dhe për të jetuar plotësisht ... Sektorët e mëdhenj të shoqërisë janë të hutuar për atë që është e drejtë dhe çfarë është e gabuar, dhe janë në mëshirën e atyre me fuqia për të "krijuar" mendimin dhe për t'ia imponuar atë të tjerëve. —POPA JOHN PAUL II, Homely Park Cherry Creek State, Dita Botërore e Rinisë, Denver, Colorado, 1993

Kush akuzohen për gjëra të tilla? Kryesisht ata që kanë vrapuar në tokë të lartë- te Shkëmbi, që është Kisha. Ata kanë përparësi (mençuri të dhënë hyjnisht) për të parë rreziqet që janë të pranishme dhe të afërta dhe ato që do të vijnë akoma. Ata po u japin fjalët e shpresës dhe të sigurisë atyre që janë në ujëra… por për shumë njerëz, ato janë fjalë të padëshiruara, madje të konsideruara si fjalë urrejtjeje.

Por mos gabo: shkëmbi nuk ka qenë i paprekur. Shkelësit e kanë përplasur atë, e kanë ndotur me mbeturina dhe kanë gërryer shumë nga bukuria e tij, ndërsa valët janë fryrë pranë majës, duke tërhequr në ujërat e çuditshme shumë teologë dhe madje edhe klerikë.

Në ndërhyrjen prej 40 vjetësh që nga ajo kohë Humanae Vitae, Shtetet e Bashkuara janë hedhur mbi rrënoja. —James Francis Cardinal Stafford, IEVP Major i IEVP Apostolik i Selisë së Shenjtë, www.LifeSiteNews.com, Nëntor 17, 2008

Skandali pas skandalit dhe abuzimi pas abuzimit kanë
i rrahur kundër Kishës, duke shpëtuar në pjesë të Shkëmbit. Në vend që të bërtisnin paralajmërime për tufat e tyre për cunamin që do të vinte, shumë barinj u duk se u bashkuan, nëse jo t'i çonin kopetë e tyre në plazhe të rrezikshme.

Po, është një krizë e madhe (abuzim seksual në priftëri), duhet ta themi atë. Ishte mërzitëse për të gjithë ne. Ishte me të vërtetë pothuajse si krateri i një vullkani, nga i cili papritmas erdhi një re e madhe e ndyrë, duke errësuar dhe ndotur gjithçka, kështu që mbi të gjitha priftëria papritmas dukej se ishte një vend turpi dhe çdo prift ishte nën dyshimin e të qenurit një si kjo gjithashtu ... Si rezultat, besimi si i tillë bëhet i pabesueshëm dhe Kisha nuk mund të paraqitet më me besueshmëri si lajmëtari i Zotit. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e Botës, Papa, Kisha dhe Shenjat e Kohëve: Një Bisedë Me Peter Seewald, fq. 23-25

Kështu Papa Benedikti e përshkroi Kishën në një moment si

… Një varkë që do të fundoset, një varkë që merr ujë nga të gjitha anët. - Kardinal Ratzinger, 24 mars 2005, Meditimi i së Premtes së Mirë për Rënien e Tretë të Krishtit

 

NJE REMNANT 

Ndërsa ujërat e "kulturës së vdekjes" fillojnë të tërhiqen përsëri në oqean, ata po thithin jo vetëm pjesë të mëdha të shoqërisë me ta, por edhe copa të mëdha të Kishës - njerëz që pretendojnë të jenë katolikë, por jetojnë dhe votojnë krejt ndryshe. Kjo po lë një "mbetje" besnikësh mbi Shkëmb - një mbetje e detyruar gjithnjë e më shumë të zvarritet më lart në Shkëmb ... ose qetësisht të rrëshqasë në ujërat poshtë. Po ndodh një ndarje. Delet po ndahen nga dhitë. Dritë nga errësira. E vërteta nga gënjeshtra.

Duke pasur parasysh një situatë kaq të rëndë, na duhet tani më shumë se kurrë të kemi guximin për të parë të vërtetën në sy dhe për të thirrni gjërat me emrin e tyre të duhur, pa iu nënshtruar kompromiseve të përshtatshme ose tundimit të vetë-mashtrimit. Në këtë drejtim, fyerja e Profetit është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë: "Mjerë ata që e quajnë të keqen të mirë dhe të mirë të mirë, të cilët vendosin errësirën për dritën dhe dritën për errësirën" (5shtë 20:XNUMX). OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae "Ungjilli i jetës", n 58

Me dokumentin e fundit të Kishës Katolike që ndalon homoseksualët nga priftëria dhe pozicionin e saj të paluajtshëm mbi martesën dhe praktikat seksuale homoseksuale, faza e fundit është vendosur. E vërteta do të heshtet ose do të pranohet. Eshte përballja përfundimtare midis "kulturës së jetës" dhe "kulturës së vdekjes". Këto ishin hijet e parashikuara nga një kardinal polak në një adresë në 1976:

Tani jemi duke qëndruar përballë përballjes më të madhe historike që ka kaluar njerëzimi. Unë nuk mendoj se qarqet e gjera të shoqërisë amerikane ose qarqet e gjera të komunitetit të krishterë e kuptojnë këtë plotësisht. Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit dhe anti-Ungjillit. Kjo përballje qëndron brenda planeve të providencës hyjnore. Shtë një provë që e gjithë Kisha. . . duhet të marrë përsipër.  - ribotuar më 9 nëntor 1978, numri i Wall Street Journal 

Dy vjet më vonë, ai u bë Papa Gjon Pali II.

 

PËRFUNDIM

Cunami aziatik ndodhi në të vërtetë më 25 dhjetor - me kohën e Amerikës së Veriut. Kjo është dita kur ne festojmë lindjen e Jezusit. Alsoshtë gjithashtu fillimi i përndjekjes së parë kundër të krishterëve kur Herodi dërgoi Magët për të zbuluar vendndodhjet e foshnjës Jezus.

Ashtu si Perëndia e drejtoi Jozefin, Marinë dhe Birin e tyre të porsalindur në siguri, ashtu edhe Perëndia do të na udhëzojë - edhe në mes të përndjekjes! Prandaj i njëjti Papë që paralajmëroi për përballjen e fundit gjithashtu thirri "Mos ki frikë!" Por ne duhet të "shikojmë dhe lutemi", veçanërisht për guximin për të qëndruar në Shkëmb, për të qëndruar në Tufë si zërat e refuzimit dhe persekutimit bëhen më të zhurmshëm dhe më agresivë. Mbërtheni Jezusin i cili tha,

“Lum ju kur njerëzit ju urrejnë, dhe kur ju përjashtojnë dhe ju ofendojnë dhe denoncojnë emrin tuaj si të lig për shkak të Birit të Njeriut. Gëzohu dhe kërce nga gëzimi atë ditë! Vini re, shpërblimi juaj do të jetë i madh në qiell ". (Lluka 6: 22-23)

Pas instalimit të tij si papa i 265-të, Benedikti XVI tha,

Zoti, i cili u bë një qengj, na tregon se bota shpëtohet nga i Kryqëzuari, jo nga ata që e kryqëzuan atë Lutu për mua, që të mos iki nga frika e ujqërve.  -Homeli përurues, POP BENEDICT XVI, 24 Prill 2005, Sheshi i Shën Pjetrit).

Le të lutemi me zjarr të përtërirë për Atin e Shenjtë dhe për njëri-tjetrin që të jemi dëshmitarë të guximshëm dashuria dhe e vërteta dhe shpresoj në ditët tona. Për kohën e Triumfi i Zojës po afrohen!

- Festa e Zojës së Guadalupe
Dhjetor 12th, 2005

 

 

Një mbrojtje e thjeshtë e vogël:

 

 

LIDHUR ME LIDHJE:

  • A po jetojmë në kohët apokaliptike? Ky është titulli i një fjalimi që mbajti autori dhe piktori katolik Michael O'Brien në Otava, Ontario. Shtë një perspektivë përkatëse, e fuqishme dhe inteligjente - një perspektivë që duhet të lexohet nga çdo prift, peshkop, fetar dhe laik. Ju mund të lexoni tekstin e adresës së tij, si dhe lëvizësin Pyetje dhe përgjigje periudha që pasoi (shikoni për të dy titujt në këtë lidhje): A po jetojmë në kohët apokaliptike?

 

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

 

 


Tani në botimin dhe shtypjen e tij të tretë!

www.thefinalconfrontation.com

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Në prag
2 shih Gjë e neveritshme
3 San Francisco Chronicle, Korrik 15th, 2011
4 Shiko Petalet
Postuar ne BALLINA, PETALT dhe tagged , , , , , , , , , , .