Korrektësia Politike dhe Braktisja e Madhe

 

Një konfuzion i madh do të përhapet dhe shumë do të ecin si të verbërit që drejtojnë të verbërit.
Qëndro me Jezusin. Helmi i doktrinave të rreme do të kontaminojë shumë nga fëmijët e Mi të varfër

-
Zoja jonë thuhet se i është drejtuar Pedro Regis, 24 shtator 2019

 

Botuar për herë të parë më 28 shkurt 2017

 

POLITIKE korrektësia është bërë aq e ngulitur, aq mbizotëruese, aq e përhapur në kohën tonë sa që burrat dhe gratë nuk duken më të aftë të mendojnë për veten e tyre. Kur paraqitet me çështje të së drejtës dhe të gabuarës, dëshira për të "mos ofenduar" është më e madhe se ajo e së vërtetës, drejtësisë dhe arsyes së shëndoshë, saqë edhe vullnetet më të forta rrëzohen nën frikën e përjashtimit ose talljes. Korrektësia politike është si një mjegull përmes së cilës kalon një anije duke e bërë edhe busullën të padobishme mes shkëmbinjve dhe cepave të rrezikshëm. Isshtë si një qiell i mbuluar me re që mbulon aq shumë diellin saqë udhëtarit i humbet çdo sens drejtimi në mes të ditës. Isshtë si një shkelje e kafshëve të egra që garojnë drejt buzës së shkëmbit të cilët padashur dëmtojnë veten e tyre deri në shkatërrim.

Korrektësia politike është baza e farës braktisje. Dhe kur është kaq e përhapur plotësisht, ajo është toka pjellore e Braktisja e Madhe.

 

MISIONI I VUERTET

Papa Pal VI i famshëm tha:

… Tymi i Satanit po depërton në Kishën e Zotit përmes çarjeve në mure. —POPA PAUL VI, së pari Homeli gjatë meshës për Shën. Peter & Paul, Qershor 29, 1972

Gabim dhe herezi, domethënë modernizëm, duke qenë mbjellë në bazën e korrektësisë politike "fetare" në shekullin e kaluar, ka lulëzuar sot në formën e një mëshira e rreme. Dhe kjo mëshirë e rreme tani ka depërtuar kudo në Kishë, madje edhe në majën e saj.

Bishti i djallit po funksionon në shpërbërjen e botës katolike. Errësira e Satanit ka hyrë dhe është përhapur në të gjithë Kishën Katolike madje deri në majën e saj. Braktisja, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. —POPA PAUL VI, Fjalimi në Gjashtëdhjetë Vjetorin e Shfaqjeve të Fatimas, 13 tetor 1977; raportuar në gazetën italiane 'Corriere della Sera', në faqen 7, 14 tetor 1977

"Humbja e besimit" këtu nuk është domosdoshmërisht një humbje e besimit në Krishtin historik, apo edhe një humbje e besimit që Ai ende ekziston. Përkundrazi, kjo është një humbje e besimit në të Tij Prado Luxury Hotel, shpallur qartë në Shkrimet e Shenjta dhe Traditën e Shenjtë:

Ju duhet ta quani Jezus, sepse ai do ta shpëtojë popullin e tij nga mëkatet e tyre. (Mat 1:21)

Qëllimi i predikimit, mrekullive, pasionit, vdekjes dhe ringjalljes së Jezuit ishte të çlironte njerëzimin nga fuqia e mëkatit dhe e vdekjes. Megjithatë, që nga fillimi, Ai e bëri të qartë se ky çlirim ishte një individual zgjedhje, një që çdo burrë, grua dhe fëmijë në moshën e arsyes janë të ftuar ta bëjnë personalisht në një përgjigje falas.

Kush beson në Birin ka jetë të përjetshme, por kush nuk i bindet Birit nuk do ta shohë jetën, por zemërimi i Perëndisë mbetet mbi të. (Gjoni 3:36)

Sipas Mateut, fjala e parë që predikoi Jezusi ishte «Pendohu." [1]krh. Mat 3:2 Në të vërtetë, Ai fyen ato qytete ku i donte, jepte mësim dhe bënte mrekulli “Meqenëse ata nuk kishte u pendua ". (Mat 11:20) Dashuria e tij e pakushtëzuar gjithmonë e siguroi mëkatarin për mëshirën e Tij: "As unë nuk ju dënoj," Ai i tha një kurorëshkelëse. Por mëshira e Tij gjithashtu e siguroi mëkatarin se Dashuria kërkonte lirinë e tyre: "Shkoni dhe tani e tutje mos mëkatoni më", [2]krh. Gjoni 8:11 për "Kushdo që bën mëkat është skllav i mëkatit". [3]krh. Gjoni 8:34 Kështu, është e qartë se Jezusi erdhi, jo për të rivendosur egon e njerëzimit, por për të Imago dei: imazhi i Zotit në të cilin jemi krijuar. Dhe kjo nënkuptonte - jo kërkoi në drejtësi dhe të vërtetë - që veprimet tona pasqyrojnë atë imazh: “Nëse i mbani urdhërimet e mia, do të qëndroni në dashurinë time." [4]krh. Gjoni 15:10 Sepse nëse "Zoti është dashuri", dhe ne po rikthehemi në imazhin e Tij - që është "dashuria" - atëherë e jona bashkësi me Të, tani dhe pas vdekjes, varet nëse ne në të vërtetë duam: "Ky është urdhërimi im: duam njëri-tjetrin ashtu si unë të dua". [5]John 15: 12 Kungimi, domethënë miqësia me Zotin - dhe në fund të fundit, shpëtimi ynë - varet plotësisht nga kjo.

Ju jeni miqtë e mi nëse bëni atë që ju urdhëroj. Unë nuk ju quaj më skllevër John (Gjoni 15: 14-15)

Kështu, Shën Pali tha: "Si mund të jetojmë në të që kemi vdekur për mëkat?" [6]Rom 6: 2

Për lirinë, Krishti na la të lirë; pra qëndro i vendosur dhe mos iu nënshtro përsëri zgjedhës së skllavërisë. (Gal 5: 1)

Kështu që qëndrimi me dashje në mëkat, mësoi Shën Gjoni, është një zgjedhje e qëllimshme për të mbetur jashtë të prekjes së mëshirës dhe akoma brenda kapja e drejtësisë.

Ju e dini që ai u zbulua për të hequr mëkatet ... Personi që vepron me drejtësi është i drejtë, ashtu si është i drejtë. Kush mëkaton i përket djallit, sepse djalli ka mëkatuar që nga fillimi. Në të vërtetë, Biri i Zotit u zbulua për të shkatërruar veprat e djallit. Askush që është i lindur nga Zoti nuk bën mëkat ... Në këtë mënyrë, fëmijët e Perëndisë dhe bijtë e djallit bëhen të qartë; askush që nuk arrin të veprojë me drejtësi nuk i përket Zotit, as kushdo që nuk e do vëllanë e tij. (1 Gjonit 3: 5-10)

Ekziston një lidhje e brendshme, pra, midis pendimit dhe shpëtimit, midis besimit dhe veprave, midis së vërtetës dhe jetës së përjetshme. Jezusi u zbulua për të shkatërruar veprat e djallit në secilin shpirt - vepra të cilat, nëse lihen të pa penduara, do ta përjashtojnë atë person nga jeta e përjetshme.

Tani veprat e mishit janë të dukshme: imoraliteti, papastërtia, shkathtësia, idhujtaria, magjia, urrejtja, rivaliteti, xhelozia, shpërthimet e tërbimit, aktet e egoizmit, përçarjet, fraksionet, rastet e zilisë, periudhat e pijes, orgjitë dhe të ngjashme. Unë ju paralajmëroj, siç ju paralajmërova më parë, se ata që bëjnë gjëra të tilla nuk do të trashëgojnë mbretërinë e Perëndisë. (Gal 5: 19-21)

Dhe kështu, Jezusi paralajmëroi kishat pas Rrëshajëve në librin e Zbulesës tek "Jini të sinqertë, pra, dhe pendohuni ... qëndroni besnikë deri në vdekje, dhe unë do t'ju jap kurorën e jetës." [7]Zbul 3:19, 2:10

 

NJE MIRI I GABUESHM

Por a mëshira e rreme ka lulëzuar në këtë orë, një që godet egon e mëkatarit me përpjekje për dashurinë dhe mirësinë e Zotit, por pa e nxitur mëkatarin në lirinë që u ble për ta nga gjaku i Krishtit. Kjo është, është një mëshirë pa mëshirë.

Papa Françesku ka shtyrë aq sa ka mundësi mesazhin e mëshirës së Krishtit, duke e ditur se ne po jetojmë në një "kohë mëshire" që do të së shpejti skadon [8]shih Hapja Dyert e Mëshirës Kam shkruar një seri me tre pjesë me titull, “Vija e hollë midis mëshirës dhe herezisë" që shpjegon qasjen shpesh të keqinterpretuar të Jezusit që Francis është përpjekur gjithashtu të përdorë (dhe historia do të gjykojë suksesin e tij). Por Françesku paralajmëroi në Sinodin e diskutueshëm mbi familjen, jo vetëm kundër rojeve tepër të zellshëm dhe "të ngurtë" të ligjit, por ai gjithashtu paralajmëroi për

Tundimi për një prirje shkatërruese për të mirën, që në emër të një mëshire mashtruese lidh plagët pa i shëruar më parë dhe duke i trajtuar ato; që trajton simptomat dhe jo shkaqet dhe rrënjët. Shtë tundimi i "atyre që bëjnë mirë", i të frikshmit dhe gjithashtu i të ashtuquajturve "përparimtarë dhe liberalë". -Agjencia e lajmeve katolike, 18 tetor 2014

Me fjalë të tjera, një korrektësi e devotshme politike, e promovuar nga ujqërit me rrobat e deleve, të cilët nuk kërcejnë më nën melodinë e Vullnetit Hyjnor, por përkundrazi vdekja. Për Jezusin tha se "Paga e mëkatit është vdekja". E megjithatë, ne dëgjojmë priftërinj dhe peshkopë që shfaqen sot duke promovuar idenë se fjalët e Jezuit janë akoma të hapura për interpretim; që Kisha nuk mëson të vërteta absolute, por ato që mund të ndryshojnë ndërsa ajo “zhvillon doktrinën”.[9]shih LifeSiteNews Sofistikat e kësaj gënjeshtre janë kaq delikate, kështu që e qetë, që t'i rezistojë duket e ngurtë, dogmatike dhe e mbyllur për Shpirtin e Shenjtë. Por në "Betimin kundër Modernizmit", Papa Shën Piu X kundërshtoi një rast të tillë.

Unë e hedh plotësisht poshtë keqinterpretimin heretik që dogmat evoluojnë dhe ndryshojnë nga një kuptim në tjetrin, ndryshe nga ai që Kisha mbante më parë. —Shtator 1, 1910; papalencycicless.net

Ideashtë ideja heretike që "Zbulesa Hyjnore është e papërsosur, dhe për këtë arsye i nënshtrohet progresit të vazhdueshëm dhe të pacaktuar, që korrespondon me përparimin e arsyes njerëzore". [10]Papa Pius IX, Pascendi Dominici Gregis, n 28; vatikan.va Theshtë ideja, për shembull, që dikush me vetëdije mund të jetë në një gjendje të mëkatit të vdekshëm, pa qëllim për t'u penduar dhe akoma për të marrë Eukaristinë. Isshtë një roman sugjerim që as nuk buron nga Shkrimet dhe Tradita e Shenjtë dhe as nga "zhvillimi doktrinor".

Në një shënim në Amoris Laetitia, të cilën Papa Françesku nuk e mban mend se është shtuar, [11]krh. intervistë në fluturim, Agjencia e lajmeve katolike, 16th prill, 2016 thuhet:

Ucha Eukaristia “nuk është një çmim për të përsosurit, por një ilaç dhe ushqim i fuqishëm për të dobëtit”. -Amoris Laetitia, fusnota # 351; vatikan.va

Marrë në vetvete, kjo deklaratë është e vërtetë. Dikush mund të jetë në një "gjendje hiri" dhe prapëseprapë i papërsosur, pasi edhe mëkati venial "nuk e prish besëlidhjen me Zotin ... nuk e privon mëkatarin nga hiri shenjtërues, miqësia me Zotin, dashuria hyjnore dhe rrjedhimisht lumturia e përjetshme". [12]Katekizmi i Kishës Katolike, n 1863 Por i marrë në një kontekst që dikush mund të vazhdojë me vetëdije në një gjendje mëkati të vdekshëm - dmth. nuk jini në një gjendje hiri - dhe megjithatë merrni Eukaristinë, është pikërisht ajo që Shën Pali paralajmëroi kundër:

Për këdo që ha dhe pi pa dalluar trupin, ha dhe pi gjykim mbi veten e tij. Kjo është arsyeja pse shumë nga ju janë të sëmurë dhe të dobët, dhe një numër i konsiderueshëm po vdesin. (1 Kor 11: 29-30)

Si mund të merret kungimi nëse ai ose ajo është jo në bashkësi me Zotin, por në rebelim të hapur? Kështu, "karizmi i së vërtetës" që Kisha është dhënë përmes Frymës së Shenjtë dhe është ruajtur në Traditën Apostolike, hedh poshtë idenë se that

… Dogma mund të përshtatet sipas asaj që duket më mirë dhe më e përshtatshme për kulturën e secilës epokë; përkundrazi, që e vërteta absolute dhe e pandryshueshme e predikuar nga apostujt që nga fillimi të mos besohet kurrë se është e ndryshme, të mos kuptohet kurrë në ndonjë mënyrë tjetër. —POPA PIUS X, Betimi Kundër Modernizmit, 1 shtator 1910; papalencycicless.net

 

Vija ndarëse

Dhe kështu, ne po vijmë te Divizioni i Madh në kohën tonë, kulmi i Apostazisë së Madhe që Shën Piu X tha se po nxitej një shekull më parë, [13]shih E Supremi, Enciklikë mbi Rivendosjen e Gjithë Gjërave në Krisht, n. 3, 5; 4 tetor 1903; Shiko Pse nuk Bërtasin Papët? dhe të cilën Papa Françesku e përshkruan si thelbësisht "tradhti bashkëshortore" - një shkelje martesore e asaj bashkësie dhe besëlidhjeje për të cilën secili besimtar hyn në pagëzim. Shtë një "mirësi" që…

… Mund të na bëjë të braktisim traditat tona dhe të negociojmë për besnikërinë tonë ndaj Zotit që është gjithmonë besnik. Kjo quhet braktisje, e cila… është një formë e "shkeljes së kurorës" e cila ndodh kur ne negociojmë thelbin e qenies sonë: besnikëria ndaj Zotit. —POPE FRANCIS nga një homel, Radio Vatikani, 18 nëntor 2013

Thisshtë kjo klima e tanishme e korrektësi politike që po sjell lulëzimin e plotë të frutave të lezetshme të modernizmit: individualizëm, e cila është epërsia e ndërgjegjes mbi shpalljen hyjnore dhe autoritetin. Shtë sikur të thuash: “Unë besoj në ty Jezusin, por jo në Kishën tënde; Unë besoj në ju Jezusin, por jo në interpretimin e Fjalës suaj; Unë besoj në ty Jezus, por jo në rregullat e tua; Unë besoj në ty Jezus - por besoj në veten time më shumë. ”

Papa Pius X jep një zbërthim të saktë të egos politikisht të saktë të shekullit 21:

Lëreni autoritetin t'i qortojë sa të dojë - ata kanë ndërgjegjen e tyre në krah dhe një përvojë intime e cila u tregon atyre me siguri se ajo që meritojnë nuk është faj, por lavdërimi. Pastaj ata pasqyrojnë se, në fund të fundit, nuk ka përparim pa një betejë dhe asnjë betejë pa viktimën e saj, dhe viktimat ata janë të gatshëm të jenë si profetët dhe Vetë Krishti… Dhe kështu ata vazhdojnë rrugën e tyre, qortimet dhe dënimet pavarësisht, duke maskuar një guxim i pabesueshëm nën një pamje tallëse të përulësisë. —POPA PIUS X, Pascendi Dominici Gregis, 8 shtator 1907; n 28; vatikan.va

A nuk është kjo në shfaqje të plotë në Amerikë ku, për të paktën një moment, rimeso e korrektësisë politike është copëtuar, duke ekspozuar thellësinë e shthurjes që ka ekzistuar "nën një pamje tallëse të përulësisë"? Kjo pamje është shndërruar shpejt në zemërim, urrejtje, intolerancë, krenari dhe atë që Françesku e quan "një frymë e progresivizmit adoleshent". [14]shih Zenit.org

Sepse kushdo që bën gjëra të mbrapshta e urren dritën dhe nuk vjen drejt dritës, që të mos zbulohen veprat e tij. (Gjoni 3:20)

Nëse kjo tingëllon e ashpër, kjo është për shkak se prishja e martesës, familja dhe dinjiteti i personit njerëzor nuk janë diçka e vogël. Në fakt, ata janë sheshi kryesor i betejës në këto "kohëra të fundit":

Battle beteja e fundit midis Zotit dhe mbretërimit të Satanit do të jetë për martesën dhe familjen kushdo që vepron për shenjtërinë e martesës dhe familjes do të jetë gjithmonë i diskutuar dhe kundërshtuar në çdo mënyrë, sepse kjo është çështja vendimtare, megjithatë, Zoja tashmë e ka shtypur kokën. —Sr. Lucia, shikuese e Fatimas, në një intervistë me Kardinalin Carlo Caffara, Kryepeshkopin e Bolonjës, nga revista Zëri i Padre Pio, Mars 2008; krh. rorate-caeli.blogspot.com

Kjo luftë paralelizon me luftimin apokaliptik të përshkruar në [Zbulesa 11: 19-12: 1-6, 10 mbi betejën midis «gruas së veshur me diell» dhe «dragoit»]. Betejat e vdekjes kundër jetës: një "kulturë e vdekjes" kërkon të imponojë veten në dëshirën tonë për të jetuar dhe të jetojë në tërësi ... Sektorët e gjërë të shoqërisë janë të hutuar për atë që është e drejtë dhe çfarë është e gabuar, dhe janë në mëshirën e atyre me fuqia për të "krijuar" mendim dhe për t'i imponuar të tjerët. —POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993

Shtë pikërisht ky relativizëm individualist që Shën Pali e përshkruan si "paligjshmëri" që, kur bëhet universal, është një paralajmërues i "të paligjshmit", Antikrishtit…

… Që kundërshton dhe lartëson veten e tij mbi çdo të ashtuquajtur zot dhe objekt adhurimi, në mënyrë që të ulet në tempullin e Zotit, duke pretenduar se ai është një zot. (2 Sel. 2: 4)

Kush bën mëkat bën paudhësi, sepse mëkati është paligjshmëri. (1 Gjonit 3: 4)

Gjendja e paligjshmërisë, pra, nuk është domosdoshmërisht kaos i jashtëm - megjithatë, ky është përfundimi i tij i domosdoshëm. Përkundrazi, është një gjendje e brendshme rebelimi ku "unë" ngrihet mbi "ne". Dhe përmes "mashtrimit të fortë" [15]krh. 2 Sel 2: 11 e korrektësisë politike, glorifikimi i "Unë" shkon më tej: të imponosh se është ajo që është më e mira për "ne".

Vëllezër dhe motra, ne duhet të guxojmë "Lutuni dhe luftoni kundër [këtij] materializmit, modernizmit dhe egoizmit". [16]Zoja e Medjugorjes, 25 janar 2017, me sa thuhet te Marija Dhe ne duhet të luftojmë kundër anti-sakramentit të mëshirës së rreme, e cila shfaros pa shëruar dhe "lidh plagët pa i shëruar më parë". Përkundrazi, le të bëhemi secili prej nesh apostuj të Mëshirës Hyjnore që i duan dhe shoqërojnë edhe më të mëdhenjtë e mëkatarëve - por deri në Lirinë e vërtetë.

Ju duhet t'i flisni botës për mëshirën e Tij të madhe dhe ta përgatisni botën për Ardhjen e Dytë të Atij që do të vijë, jo si një Shpëtimtar i mëshirshëm, por si një Gjykatës i drejtë. Oh, sa e tmerrshme është ajo ditë! E vendosur është dita e drejtësisë, dita e zemërimit hyjnor. Engjëjt dridhen para tij. Bisedoni me shpirtrat për këtë mëshirë të madhe ndërsa është akoma koha për [dhurimin] e mëshirës. - Virgjëresha Mari duke folur për Shën Faustinën, Ditari i Shën Faustinës, n 635

 

 

 LIDHJE ME LIDHJE

Anti-Mëshira

Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt

Për ata që janë në mëkatin e vdekshëm

Ora e paligjshmërisë

Antikrishti në Kohët Tona

Kompromisi: Braktisja e Madhe

Antidoti i Madh

Anijet e zeza anije - Pjesa I Pjesa II

Uniteti i rremë - Pjesa I  Pjesa II

Përmbytja e Profetëve të Rremë - Pjesa I   Pjesa II

Më shumë për Profetët e Rremë

 

  
Ju bekoj dhe faleminderit për lëmoshën tuaj.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

  

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Mat 3:2
2 krh. Gjoni 8:11
3 krh. Gjoni 8:34
4 krh. Gjoni 15:10
5 John 15: 12
6 Rom 6: 2
7 Zbul 3:19, 2:10
8 shih Hapja Dyert e Mëshirës
9 shih LifeSiteNews
10 Papa Pius IX, Pascendi Dominici Gregis, n 28; vatikan.va
11 krh. intervistë në fluturim, Agjencia e lajmeve katolike, 16th prill, 2016
12 Katekizmi i Kishës Katolike, n 1863
13 shih E Supremi, Enciklikë mbi Rivendosjen e Gjithë Gjërave në Krisht, n. 3, 5; 4 tetor 1903; Shiko Pse nuk Bërtasin Papët?
14 shih Zenit.org
15 krh. 2 Sel 2: 11
16 Zoja e Medjugorjes, 25 janar 2017, me sa thuhet te Marija
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.