Hidh zemrën tënde

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 14 janar 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

MË KUJTOHET duke vozitur nëpër një nga kullotat e vjehrrit tim, e cila ishte veçanërisht me gunga. Ai kishte tuma të mëdha të vendosura rastësisht në të gjithë fushën. "Cilat janë të gjitha këto tuma?" Unë pyeta. Ai u përgjigj, "Kur po pastronim koralet një vit, ne e hodhëm plehun në grumbuj, por kurrë nuk arritëm ta përhapnim atë." Ajo që vura re është se, kudo që ishin tumat, aty ishte bari më i gjelbër; aty ishte rritja më e bukur.

E shihni, siç thotë në Psalmin e sotëm, Zoti mund të bëjë që diçka e bukur të vijë nga grumbulli i "mutave" që keni bërë nga jeta juaj:

Ai ngre nevojtarët nga pluhuri; nga grumbulli i bajgave ai ngre të varfërit.

Varet nëse i kemi dorëzuar apo jo planet tona dhe kontrollin e plotë të jetës sonë - nëse jemi bërë "të varfër". Por kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se duhet ta pëlqejmë gjithmonë.

Okshtë në rregull të tundësh para Zotit. Për t’i thënë Atij jeni i pakënaqur, i lënduar dhe i hutuar. Okshtë në rregull t’i thuash Atij që nuk i pëlqen planet e Tij dhe se nëse është e mundur, do të preferosh një mundësi tjetër. Quhet të qenit real. Quhet "e vërteta". Mbi të gjitha, Jezusi tha se Ati po kërkonte ata që do ta adhuronin Atë në "Shpirt dhe të vërtetë". [1]krh. Gjn 4:23

Hannah, në leximin e parë, ishte një shpirt kaq i ndershëm. “Unë jam një grua e palumtur," ajo qan. Ajo nuk pretendon të jetë një shenjtore me flluska, duke cituar Shkrime të Shenjta dhe duke bërë buzëqeshje përpara Eliut duke u përpjekur ta impresionojnë atë me besimin e saj. Ajo është thjesht e sinqertë.

Në hidhërimin e saj ajo iu lut Zotit, duke qarë me bollëk

Zoti e dëgjon lutjen e saj jo vetëm sepse derdhet në rrjedhën e e verteta, por moreso sepse vjen nga burimi i besimi. Për ditën tjetër, megjithëse nuk e di me siguri nëse Zoti do ta përmbushte kërkesën e saj për një fëmijë, thuhet,

Herët në mëngjes, ata adhuruan përpara Zotit dhe u kthyen në shtëpinë e tyre në Ramah.

Hannah akoma adhurohet. Ajo akoma iu bind. Ajo akoma mbeti besnik. E shihni, është një gjë të bësh të ditur Zotin se si ndihesh, dhe pastaj të jetosh në rebelim duke u përpjekur ta "lëndosh" Atë dhe veten tënde nga mëkati - dhe një tjetër të thuash, "Mirë, Zot. Thjesht duhej të ta tregoja atë. Por unë do ta bëj në mënyrën tënde ”.

"Fiat".

Kjo është përfundimisht ajo që do të thotë të "adhurosh" Perëndinë. Nuk është aq shumë lavdërim i zëshëm, megjithëse mund të jetë pjesë e tij, por dorëzimi i jetës së dikujt plotësisht Zotit, ashtu siç jeni, në rrethanat në të cilat ndodheni, pasi ato duket se po shkojnë - dhe ende të besueshme.

Prandaj, vëllezër, ju bëj thirrje, me mëshirën e Zotit, t'i paraqisni trupat tuaj si një flijim i gjallë, i shenjtë dhe i pranueshëm nga Zoti, që është adhurimi juaj shpirtëror. (Rom 12: 1)

Ne nuk duhet të shohim më tej sesa Jezusi, vetë Biri i Zotit, për të mësuar se si të derdhim zemrën e dikujt. Ai qau nga thellësia e trishtimit, duke pyetur Atin nëse kishte ndonjë mënyrë tjetër, por shtoi: “Jo vullneti im, por yti bëftë. ”

Prandaj vëllai im i lënduar, motra ime e plagosur, mos ndalo së shkuari në meshë; mos e shmangni lutjen; mos zgjatni shishen ose internetin për të mjekuar dhimbjen tuaj. Në vend të kësaj, derdhni zemrën tuaj Zotit, duke qenë i sinqertë, duke qarë për ndihmën e Tij dhe pastaj ta adhuroni Atë duke ndjekur urdhërimet dhe vullnetin e tij të shenjtë me gjithë zemrën tuaj, gjithë shpirtin tuaj, gjithë mendjen dhe trupin tuaj.

Dhe Jezusi, i cili është i njëjti dje, sot dhe përgjithmonë, i njëjti Jezus që dëbon demonët, shëron të sëmurët, ngushëllon të përulurit dhe u jep prehje atyre me ngarkesa të rënda, nuk do të mungojë të mos ju rritë. Ai do të bëjë diçka të bukur nga grumbujt e plehut organik në jetën tuaj ... në mënyrën e Tij, kohën e Tij, dhe saktësisht në mënyrën që do të jetë më e mira për shpirtin tuaj dhe të të tjerëve.

Për Ringjalljen gjithmonë ndjek Kryqin.

Besoji Zotit në çdo kohë, populli im! Hidhini zemrat tuaja Zotit, strehës sonë ... Derdhni zemrën tuaj si ujë përpara pranisë së Zotit. (Ps 62: 9; Lam 2:19)

Ne e dimë se të gjitha gjërat funksionojnë për mirë për ata që e duan Perëndinë, të cilët thirren sipas qëllimit të tij ... Sepse dashuria për Perëndinë është kjo, që ne të zbatojmë urdhërimet e tij (Rom 8:28; 1 ​​Gjn 5: 3)

 

 

 

Për të marrë La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

Ushqimi Shpirtëror për Mendimin është një apostol me kohë të plotë.
Faleminderit per mbeshtetjen!

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gjn 4:23
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , .