Lutuni më shumë… Flisni më pak

Ora e Vigjilencës; Oli Scarff, Getty Images

 

KUJTIMI I PASIONIT T SA SHENJT JO JOHN PAPTISTIT

 

Vëllezër dhe motra më të dashura ... ka kaluar kaq kohë që nuk kam pasur mundësinë të shkruaj një meditim - një "tani fjalë" për kohët tona. Siç e dini, ne jemi ndjerë këtu nga ajo stuhi dhe të gjitha problemet e tjera që u shkatërruan gjatë tre muajve të fundit. Duket se këto kriza nuk kanë mbaruar, pasi sapo mësuam se çatia jonë është kalbur dhe duhet të zëvendësohet. Përmes të gjithave, Zoti më ka shtypur në kanaçen e thyerjes time, duke zbuluar fushat e jetës sime që duhen pastruar. Ndërsa ndihet si ndëshkim, ai në fakt është përgatitje - për bashkim më të thellë me Të. Sa emocionuese është kjo? Megjithatë, ka qenë jashtëzakonisht e dhimbshme të hysh në thellësitë e vetë-njohjes… por unë shoh disiplinën e dashur të Atit përmes të gjithave. Në javët në vazhdim, nëse Zoti dëshiron, unë do të ndaj atë që Ai po më mëson me shpresën se disa nga ju gjithashtu mund të gjejnë inkurajim dhe shërim. Me këtë, në vazhdim të sotëm Tani Word...

 

DERISA në pamundësi për të shkruar një meditim muajt e kaluar - deri më tani - unë kam vazhduar të ndjek ngjarjet dramatike që shpalosen në të gjithë botën: thyerja e vazhdueshme dhe polarizimi i familjeve dhe kombeve; ngritja e Kinës; rrahja e daulleve të luftës midis Rusisë, Koresë së Veriut dhe Shteteve të Bashkuara; lëvizja për të ulur vendin e Presidentit Amerikan dhe ngritja e socializmit në Perëndim; censura në rritje nga media sociale dhe institucionet e tjera për të heshtur të vërtetat morale; përparimi i shpejtë drejt një shoqërie pa para dhe rendit të ri ekonomik, dhe kështu, kontrolli qendror i të gjithëve dhe gjithçkaje; dhe e fundit, dhe më e rëndësishmja, zbulimet e zhvendosjes morale në hierarkinë e Kishës Katolike që kanë çuar në një tufë gati pa barinj në këtë orë. 

Po, gjithçka për të cilën kam shkruar, duke filluar rreth 13 vjet më parë, tani do të ndodhë, duke përfshirë edhe këtë: Triumfi i Zemrës së Papërlyer të Marisë. E shihni, kjo "grua e veshur me diell" po përpiqet të lindë gjithë trupi i Krishtit. Ajo që kemi filluar të përjetojmë në Kishë janë dhimbjet e "vështira" të punës. Dhe dëgjoj përsëri fjalët e Shën Pjetrit:

Sepse është koha që gjykimi të fillojë me shtëpinë e Perëndisë; nëse fillon me ne, si do të përfundojë për ata që nuk i binden ungjillit të Zotit? (1 Pjetrit 4:17)

Kjo është arsyeja pse unë ndiej brenda shpirtit tim nevojën urgjente për t'iu afruar gjithnjë e më shumë kësaj Gruaje. Sepse ajo është e emëruar në këtë orë, arka që na ka dhënë Zoti, për të mbrojtur kalimin tonë përmes Mundimit që kemi hyrë. Ajo është ajo që do të qëndrojë me ne nën Kryq (edhe një herë) ku Kisha së shpejti do ta gjejë veten, pasi ajo tani hyn në orët më të dhimbshme të pasionit të saj. 

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të lëkundë besimin e shumë besimtarëve. Përndjekja që shoqëron pelegrinazhin e saj në tokë do të zbulojë "misterin e paudhësisë" në formën e një mashtrimi fetar që u ofron burrave një zgjidhje të dukshme të problemeve të tyre me çmimin e braktisjes nga e vërteta. Mashtrimi suprem fetar është ai i Antikrishtit, një pseudo-mesianizëm me të cilin njeriu lavdërohet në vend të Zotit dhe i Mesisë së tij vjen në mish… Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj Pashkë të fundit, kur ajo do të ndiqni Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, 675, 677

Shumë njerëz më kanë shkruar, duke më kërkuar të komentoj mbi krizën e abuzimit seksual dhe fshehjes në Kishën Katolike që tani po arrin në majën e saj. Këtu është këshilla ime - dhe nuk është e imja: 

Të dashur fëmijë! Kjo është një kohë e hirit. Fëmijë të vegjël, lutuni më shumë, flisni më pak dhe lejoni që Zoti t'ju drejtojë në rrugën e kthimit në besim.  —25 gusht 2018, Zoja e Medjugorjes, mesazhi i pretenduar Marijas

Ndoshta ia vlen të përsërisim pozicionin zyrtar baritor të Vatikanit në Medjugorje që nga 25 korriku 2018:

Ne kemi një përgjegjësi të madhe ndaj gjithë botës, sepse me të vërtetë Medjugorje është bërë një vend lutjeje dhe kthimi në besim për të gjithë botën. Prandaj, Ati i Shenjtë është i shqetësuar dhe më dërgon këtu për të ndihmuar priftërinjtë Françeskanë që të organizohen dhe të njohin këtë vend si një burim hiri për të gjithë botën. - Kryepeshkopi Henryk Hoser, Vizitor Papal i caktuar për të mbikëqyrur kujdesin baritor të pelegrinëve; Festa e Shën Jakobit, 25 korrik 2018; MaryTV.tv

Një burim hiri - dhe mençuri e thjeshtë: lutuni më shumë, flisni më pak. Padyshim që tani po jetojmë fjalët e profetizuara nga Zoja e Akitës rreth 45 vjet më parë:

Puna e djallit do të infiltrojë edhe në Kishë në një mënyrë të tillë që dikush të shohë kardinalët që kundërshtojnë kardinalët, peshkopë kundër peshkopëve —Mesazhi i dhënë me anë të një shfaqjeje Sr. Agnes Sasagawa nga Akita, Japoni, 13 tetor 1973 

Një luftë fjalësh ka filluar të shpërthejë. Nënshtresa e shëmtuar politike e Kishës po ekspozohet ndërsa "kolegjialiteti" fillon të shpërbëhet. Anët po merren. "Terreni i lartë" moral po nxirret jashtë. Laymanët po hedhin gurë. 

Fjalët janë i fuqishëm Aq i fuqishëm, saqë Jezusi identifikohet si "Fjala bëri mish". Do të flas më shumë në ditët në vazhdim për fuqinë e gjykimeve, të cilat po grisin qepjet e paqes sot. Kujdes, vëllezër dhe motra! Satani po vë kurthet e përçarjes ndërsa flasim për të shkatërruar martesat, familjet dhe kombet tuaja. 

Ne duhet te lutuni më shumë, flisni më pak. Për ne kemi hyrë vigjilja e Ditës së Zotit. Timeshtë koha për të parë dhe lutur. Flisni më pak. Por, çfarë polemikash përfshinë Kishën? 

Gjëja e fundit që duhet të bëjmë është paniku, depresioni, ose dëshpërimi. Mos harroni atë që Jezusi u tha Apostujve si dallgët përplaseshin mbi barkën e tyre“Pse jeni të tmerruar? A nuk keni ende besim? ” (Marku 4: 37-40) Kisha nuk ka mbaruar, edhe pse ajo do të vijë të ngjajë me Krishtin në varr. Siç tha kardinali Ratzinger (Papa Benedikti) në fillimin e mijëvjeçarit të ri, ne

… Duhet t’i dorëzohet misterit të kokrrës së farës së sinapit dhe të mos jetë aq pretendues sa të besojë që menjëherë të prodhojë një pemë të madhe. Ne ose jetojmë shumë në sigurinë e pemës së madhe tashmë ekzistuese ose në padurimin për të pasur një pemë më të madhe, më jetike - përkundrazi, ne duhet të pranojmë misterin që Kisha është në të njëjtën kohë një pemë e madhe dhe një kokërr shumë e vogël . Në historinë e shpëtimit është gjithmonë e Premtja e Madhe dhe e diela e Pashkëve në të njëjtën kohë. -Ungjillizimi i Ri, Ndërtimi i Qytetërimit të Dashurisën 1

Zoti ka filluar Dridhja e KishësMe të vërtetë, ne jemi bërë kaq plotësisht të vetëkënaqur, aq të qetë në apologjetikën tonë, kaq të qetë në ritmet e së Dielës deri të Dielën që as nuk na sfidojnë as nuk e konvertojnë botën, se është koha për një rivendosje masive- një që do të ndryshojë rrjedhën e botës (shih Duke rimenduar Kohët e Fundit) Nuk është fundi, por fillimi i një epoke të re. 

Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdesin shpirtrat tanë dhe helmojnë marrëdhëniet tona. Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon të jeni profetët të kësaj epoke të re —POP BENEDIKTI XVI, Familjare, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008

Kështu, Zoja shqetësohet më së shumti juaj kthimi në këtë orë - jo krizat e Kishës, të cilat kanë qenë të pashmangshme. Ajo ka absolutisht të drejtë. Ajo po i bën jehonë mendjes së Krishtit në Kishën e Tij, të cilën ajo e pasqyron:

Kisha ka nevojë për shenjtorë. Të gjithë janë thirrur në shenjtëri dhe vetëm njerëzit e shenjtë mund ta rinovojnë njerëzimin. —POPA JOHN PAUL II, Mesazhi i Ditës Botërore të Rinisë për 2005, Qyteti i Vatikanit, 27 Gusht 2004, Zenit.org

Janë shenjtorët ata që rinovojnë Kishën, jo programet. Do të jetë përsëri kështu. "Kisha institucionale" duhet, në një shkallë të madhe, të vdesë. Klerikët në përgjithësi janë bërë administratorë, jo predikues që ishin porositur të ishin.[1]krh. Mat 28: 18-20 Kisha "ekziston për të ungjillizuar", tha Papa Pali VI. [2]Evangelii Nuntiandi, n 14 Ne kemi humbëm dashurinë tonë të parë- ta duam Perëndinë me gjithë zemrën, shpirtin dhe forcën tonë - e cila na bën që natyrshëm të dëshirojmë të sjellim shpirtra të tjerë në një njohuri shpëtuese të Jezu Krishtit. Ne e kemi humbur atë - dhe kostoja mund të llogaritet në shpirtra. Kështu, Kisha duhet të disiplinohet në mënyrë që të rimarrë Gëzimin e saj të vërtetë.[3]shih Pesë korrigjimet  

Varfëria më e thellë është pamundësia e gëzimit, lodhja e një jete të konsideruar absurde dhe kontradiktore. Kjo varfëri është e përhapur sot, në forma shumë të ndryshme në vendet e pasura materialisht dhe ato të varfra. Paaftësia e gëzimit presupozon dhe prodhon paaftësi për të dashur, prodhon xhelozi, koprraci - të gjitha defektet që shkatërrojnë jetën e individëve dhe të botës. Kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për një ungjillizim të ri - nëse arti i të jetuarit mbetet i panjohur, asgjë tjetër nuk funksionon. Por ky art nuk është objekt i një shkence - ky art mund të komunikohet vetëm nga [ai] që ka jetë - ai që është Ungjilli i personifikuar. - Kardinal Ratzinger (BENEDICT POPE), Ungjillizimi i Ri, Ndërtimi i Qytetërimit të Dashurisën 1

E gjithë krijimi është duke rënkuar, duke pritur një zbulim, thotë Shën Pali. Nga çfarë Katedrale më të lavdishme? Liturgji perfekte? Koret qiellore? Artikuloni falje? Programet e shkëlqyera?

Krijimi pret me pritje të zellshme zbulesën e fëmijëve të Perëndisë… e gjithë krijimi po rënkon në dhimbje lindjeje deri më tani Rom (Rom 8:19, 22)

Krijimi është duke pritur zbulimin e fazës përfundimtare të shenjtërimit të Kishës: një popull i mbarsur me Vullnetin Hyjnor. Whatshtë ajo që Gjon Pali II e quajti një "duke ardhur shenjtëri e re dhe hyjnore”Për Kishën. [4]shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore Në fund të fundit, ne mund të mos i kemi më ndërtesat tona; dantella dhe çajat e artë mund të zhduken; temjani dhe qirinjtë mund të shuhen ... por ajo që do të dalë është një Popull i Shenjtë që brenda vetes do t'i japë Zotit lavdinë e Tij më të madhe, duke rritur edhe lavdinë e Shenjtorëve në Qiell.  

Dhe kështu më duket e sigurt se Kisha po përballet me kohë shumë të vështira. Kriza e vërtetë mezi ka filluar. Ne do të duhet të llogarisim në përmbysje të jashtëzakonshme. Por unë jam po aq i sigurt për atë që do të mbetet në fund: jo Kisha e kultit politik, e cila ka vdekur tashmë me Gobel, por Kisha e besimit. Ajo mund të mos jetë më fuqia mbizotëruese shoqërore në atë masë që ishte deri vonë; por ajo do të shijojë një lulëzim të freskët dhe do të shihet si shtëpia e njeriut, ku ai do të gjejë jetën dhe shpresën përtej vdekjes. ArdKardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDIKTI XVI), Besimi dhe Ardhmëria, Ignatius Press 2009

Ne mund të fillojmë të bëhemi ai Popull i Shenjtë tani nëse i rezistojmë tundimit të zemërimit, drejtimit të gishtave dhe gjykimit të nxituar, dhe thjesht lutemi më shumë, dhe flasim më pak, duke i lënë vend jo vetëm mençurisë hyjnore, por vetë Hyjnores. 

Vetë Zoti i paqes ju dhëntë paqe
në çdo kohë dhe në çdo mënyrë. (Leximi i dytë masiv i sotëm)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Lutuni më shumë, flisni më pak

Dridhja e Kishës

Pelini dhe Besnikëria

Bëhu i Shenjtë… në Gjërat e Vogla

I dashur At i Shenjtë… Ai po Vie

A po vjen vërtet Jezusi?

 

Për të ndihmuar në vendosjen e një strehe të re mbi familjen e Markut,
Klikoni "Donate" më poshtë dhe shtoni shënimin:
"Për riparime çatie"

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.