Lutje nga Zemra

KRESHME RETREAT
Dita 30

ndezës i tullumbaceve të ajrit të nxehtë

Zoti e di, ka qenë një milion libra të shkruar mbi shkencën e lutjes. Por që të mos dekurajohemi që në fillim, mos harroni se nuk ishin Shkruesit dhe Farisenjtë, mësuesit e ligjit që Jezusi i mbajti më afër zemrës së tij… por të vegjlit.

Lërini fëmijët të vijnë tek unë dhe mos i pengoni; sepse mbretëria e qiejve u përket të tilla si këto. (Mat 19:14)

Prandaj, le t'i qasemi lutjes në të njëjtën mënyrë, si fëmijët që dashurohen dhe dashurohen në gju të Krishtit -në gjurin e Atit. Dhe kështu, ajo që është e nevojshme për t'u lutur, është të jesh i gatshëm të lutesh; të mësosh të lutesh më mirë, të lutesh më shumë. Por më shumë se gjithçka, duhet të mësojmë lutu nga zemra.

Duke iu kthyer analogjisë së tullumbacës së ajrit të nxehtë, ajo që është e nevojshme për të fryrë "zemrat" tona është djegësi i lutja. Por me këtë nuk dua të them një vëllim të thjeshtë fjalësh, përkundrazi, është dashuri që fryn zemrën.

Kur të pagëzohemi dhe të konfirmohemi në jetën e krishterë, është sikur Zoti na e jep këtë ndezës, si dhe një furnizim të pafund propani, domethënë Shpirtin e Shenjtë. [1]krh. Rom 5: 5 Por ajo që është e nevojshme për të ndezur këtë bashkësi dashurie është shkëndija dëshire. Zoti nuk dëshiron që ne thjesht t'i përsërisim fjalët në një letër, por t'i flasim Atij nga zemra. Dhe ne mund ta bëjmë këtë gjithashtu ndërsa lutemi me Psalmet, Liturgjia e Orëve, përgjigjet në meshë, etj. Ajo që ndez djegien është kur themi fjalët me zemër; kur ne thjesht flasim me Zotin, si me një mik, nga zemra.

… Ta dëshirosh Atë është gjithmonë fillimi i dashurisë ... Me fjalë, mendore ose të zëshme, lutja jonë merr mish. Megjithatë, është më e rëndësishme që zemra të jetë e pranishme tek ai, të cilit po i flasim në lutje: "Nëse dëgjohet ose jo lutja jonë, nuk varet nga numri i fjalëve, por nga entuziazmi i shpirtrave tanë". -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2709

Kam takuar shumë njerëz që nuk dinë të luten. “Çfarë them unë? Si ta them? ” Shën Tereza e Avilës një herë tha se për të, lutja

… Nuk është asgjë tjetër veçse një ndarje e ngushtë midis miqve; do të thotë të marrësh kohë shpesh për të qenë vetëm me atë që e dimë se na do. -Libri i jetës së saj, n 8, 5;

"Për të qenë të sigurt, ka po aq shtigje lutjeje sa ka persona që luten," [2]KKK, n 2672 por ajo që është e nevojshme është që çdo rrugë të ndërmerret me zemër. Pra, të lutesh kërkon një veprim të vullnetit - një veprim të dashuri. Shtë për të kërkuar Atë që tashmë na ka kërkuar dhe për të filluar ta duam Atë me të vërtetë si një Person. Dhe të gjithë e dimë se forma më e fuqishme e komunikimit shpesh është një vështrim i patëmetë në sytë e tjetrit

Faceshtë Fytyra e Zotit që ne kërkojmë dhe dëshirojmë Dashuria është burimi i lutjes; kush tërheq nga ajo arrin majën e lutjes. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2657-58

So mos ki frikë të lutjes - që nuk mund të luteni sepse nuk dini shumë lutje, ose mjaft vargje biblike, ose nuk mund ta shpjegoni besimin tuaj. Ndoshta jo, por mundeni dashuriOne dhe ai që fillon ta dojë Zotin me fjalët e tyre, të thënë nga zemra, ndez "propanin" e Shpirtit të Shenjtë, i cili pastaj fillon të mbushë dhe zgjerojë zemrën e dikujt, duke e bërë atë të aftë jo vetëm të fluturojë në qiellin e Zotit prania, por duke u ngjitur në lartësitë e bashkimit me Të. 

Edhe nëse ndieni se po llomotisni si një foshnjë, më thoni, a i dëgjon një nënë guximet e të voglit të saj? A nuk i tërheq më shumë fëmija i saj kur duket tek ajo dhe mundohet të flasësh me të, edhe pse fjalët e saj janë të pakuptueshme? Nuk ka asnjë lutje nga zemra që nuk do të dëgjohet nga Zoti Atë. Por ai që nuk lutet, nuk do të dëgjohet kurrë.

Kështu, jeta e lutjes është zakoni i të qenit në prani të Zotit tre herë të shenjtë dhe në bashkësi me të ... Por ne nuk mund të lutemi "në çdo kohë" nëse nuk lutemi në kohë të caktuara, me vetëdije të gatshme. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2658, 2697

Kur flas në konferenca ose në misionet e famullisë, shpesh u them dëgjuesve të mi: “Ndërsa gdhendni kohë për darkë, duhet të gdhendni kohë për lutje; sepse ju mund të humbni darkën, por nuk mund ta humbni lutjen. ” jo, Jezusi tha, përveç Meje nuk mund të bësh asgjë. Prandaj sot përsëri, bëni zotimin e vendosur ndaj Zotit për të gdhendur një kohë për lutje çdo ditë, nëse është e mundur, gjëja e parë në mëngjes. Ky angazhim i thjeshtë është i mjaftueshëm për të ndezur zjarrin e jetës suaj shpirtërore dhe që zjarret hyjnore të dashurisë të fillojnë të ndryshojnë dhe t'ju transformojnë kur takoheni "në fshehtësi" me Zotin tuaj dhe të luteni zemërzemër.

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Lutje nga zemra është shkëndija e nevojshme për të ndezur zjarret e dashurisë për të shpejtuar procesin e transformimit dhe për të thelluar bashkimin me Zotin.

… Kur luteni, shkoni në dhomën tuaj të brendshme, mbyllni derën dhe lutjuni Atit tuaj në fshehtësi. Dhe Ati juaj që sheh në fshehtësi do t'ju shpërblejë ... Sepse atje ku është thesari juaj, atje do të jetë edhe zemra juaj. (Mat 6: 6, 21)

Le të vijnë fëmijët

Marku, dhe familja dhe shërbesa e tij, mbështeten plotësisht
mbi Providencën Hyjnore.
Faleminderit për mbështetjen dhe lutjet tuaja!

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

Dëgjo podkën
st i reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Rom 5: 5
2 KKK, n 2672
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.