Përgatituni!

Shikoni lart! II - Michael D. O'Brien

 

Ky meditim u botua për herë të parë më 4 nëntor 2005. Zoti shpesh bën fjalë të tilla si këto urgjente dhe në dukje të afërta, jo sepse nuk ka kohë, por në mënyrë që të na japë kohë! Kjo fjalë tani më kthehet në këtë orë me një urgjencë edhe më të madhe. Ashtë një fjalë që po e dëgjojnë shumë shpirtra në të gjithë botën (prandaj mos u ndjeni se jeni vetëm!) Simpleshtë e thjeshtë, por e fuqishme: Përgatituni!

 

—PETALI I PAR—

A gjethet kanë rënë, bari është kthyer dhe erërat e ndryshimit po fryjnë.

Mund të ndjeheni atë?

Duket sikur "diçka" është në horizont, jo vetëm për Kanadanë, por për të gjithë njerëzimin.

 

Siç e dinë shumë nga ju, Fr. Kyle Dave nga Luiziana ishte me mua për rreth tre javë për të ndihmuar në mbledhjen e fondeve për viktimat e Uraganit Katrina. Por, pas disa ditësh, e kuptuam që Zoti kishte planifikuar shumë më tepër për ne. Ne kalonim orë të tëra çdo ditë duke u lutur në autobusin e udhëtimit, duke kërkuar Zotin, disa herë në fytyrat tona ndërsa Shpirti lëvizte në mesin tonë si në një Rrëshajë të re. Ne përjetuam shërim të thellë, paqe, përsosmëri të fjalës së Zotit dhe një dashuri të jashtëzakonshme. Kishte raste kur Zoti po fliste shumë qartë, pa mëdyshje ndërsa ne konfirmonim me njëri-tjetrin atë që ndiejmë se Ai po thoshte. Kishte edhe raste kur e keqja ishte prezente në mënyrë të prekshme në mënyra që nuk i kam provuar kurrë më parë. Ishte e qartë për ne se ajo që Zoti po përpiqej të komunikonte ishte në kundërshtim të madh me kundërshtarin.

Çfarë dukej se po thoshte Zoti?

"Përgatitja!"

Një fjalë kaq e thjeshtë… por kaq shtatzënë. Kaq urgjente. Ndërsa ditët janë shpalosur, edhe kjo fjalë ka ndodhur, si një syth që shpërthen në plotësinë e një trëndafili. Dua ta shpalos këtë lule sa më mirë në javët në vijim. Pra ... këtu është petali i parë:

“Dilni! Dilni! ”

Dëgjoj Jezusin duke i ngritur zërin njerëzimit! “Zgjohu! Çohu! Dilni!”Ai po na thërret nga bota. Ai po na thërret nga kompromiset që kemi jetuar me paratë tona, seksualitetin tonë, orekset tona, marrëdhëniet tona. Ai po përgatit Nusen e Tij dhe ne nuk mund të na njollosin gjëra të tilla!

U thoni të pasurve në epokën e tanishme të mos jenë krenarë dhe të mos mbështeten në një gjë kaq të pasigurt si pasuria, por më tepër te Zoti, i cili na siguron me të gjitha gjërat për kënaqësinë tonë. (1 Tim. 6:17)

Këto janë fjalë për një Kishë që ka rënë në një gjendje kome të tmerrshme. Ne kemi shkëmbyer Sakramentet për argëtim… pasuritë e lutjes, për orë të tëra televizive… bekimet dhe ngushëllimet e Zotit, me objekte materiale boshe… bëmat e mëshirës ndaj të varfërve, për interesa personale.

Askush nuk mund t'u shërbejë dy zotërinjve. Ai ose do ta urrejë njërën dhe do ta dojë tjetrin, ose do t'i përkushtohet njërit dhe do të përçmojë tjetrin. Ju nuk mund t'i shërbeni Zotit dhe mamosë. (Mat 6:24)

Shpirtrat tanë nuk u krijuan për t'u ndarë. Fryti i asaj ndarjeje është vdekja, shpirtërisht dhe fizikisht, siç e shohim në tituj që i përkasin natyrës dhe shoqërisë. Fjalët te Zbulesa në lidhje me Babiloninë, atë qytet rebel, janë menduar për ne,

Largohuni nga ajo, populli im, në mënyrë që të mos merrni pjesë në mëkatet e saj dhe të merrni një pjesë të fatkeqësive të saj. (18: 4-5)

Unë gjithashtu dëgjoj në zemrën time:

Jini në një gjendje hiri, gjithmonë në një gjendje hiri.

Gatishmëria shpirtërore është kryesisht ajo që Zoti do të thotë me "Përgatitja!" Të jesh në një gjendje hiri është mbi të gjitha të jesh pa mëkat vdekjeprurës. Do të thotë gjithashtu të shqyrtojmë vazhdimisht vetveten dhe të çrrënjosim me ndihmën e Zotit çdo mëkat që shohim. Kjo kërkon një veprim të vullnetit nga ana jonë, vetëmohim dhe dorëzim i ngjashëm me fëmijën para Zotit. Të jesh në një gjendje hiri do të thotë të jesh në bashkësi me Zotin.

 

KOHA P FORR MREKULLIT

Një koleg i yni, Laurier Byer (të cilin ne e quajmë Profeti plak), u lut me ne një mbrëmje në autobusin tonë të turneut. Një fjalë që ai na dha, e cila ka gdhendur një vend në shpirtrat tanë ishte,

Kjo nuk është një kohë për rehati, por një kohë për mrekulli.

Kjo nuk është koha për të flirtuar me premtimet boshe të botës dhe për të kompromentuar Ungjillin. Theshtë koha t'i jepemi plotësisht Jezusit dhe ta lejojmë atë të bëjë mrekullinë e shenjtërisë dhe transformimit brenda nesh! Duke vdekur për veten tonë, ne jemi rritur në një jetë të re. Nëse kjo është e vështirë, nëse ndjen tërheqjen e gravitetit të botës mbi shpirtin tënd, mbi dobësinë tënde, atëherë qetësohu edhe me fjalët e Zotit drejtuar të varfërve dhe të lodhurve:

Thesaret e mëshirës Sime janë hapur plotësisht!

Këto fjalë vazhdojnë të vijnë pa pushim. Ai po derdh mëshirë për çdo shpirt që i vjen, pa marrë parasysh sa i njollosur, sado i ndotur. Aq më tepër, sa dhurata dhe hire të pabesueshme ju presin, pasi ndoshta asnjë brez tjetër para nesh.

Shikoni Kryqin Tim. Shihni sa larg kam shkuar për ju. A do të të kthej shpinën tani?

Pse është kaq urgjente kjo thirrje për "Përgatitja", "Për të dalë"? Ndoshta Papa Benedikti XVI i është përgjigjur kësaj në mënyrë më të përmbledhur në predikimin e tij të parë në Sinodin e Ipeshkvijve të Romës:

Gjykimi i shpallur nga Zoti Jezus [në Ungjillin e Mateut kapitulli 21] i referohet mbi të gjitha shkatërrimit të Jeruzalemit në vitin 70. Sidoqoftë, kërcënimi i gjykimit gjithashtu ka të bëjë me ne, Kishën në Evropë, Evropë dhe Perëndim në përgjithësi. Me këtë Ungjill, Zoti gjithashtu po bërtet në veshët tanë fjalët që në Librin e Zbulesës ai i drejton Kishës së Efesit: "Nëse nuk pendohesh, unë do të vij te ti dhe do ta heq shandanin tënd nga vendi" (2 : 5) Drita mund të na hiqet gjithashtu dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të zhurmojë me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona, ndërsa i thërrasim Zotit: "Na ndihmoni të pendohemi! Jepu të gjithëve hirin e ripërtëritjes së vërtetë! Mos lejoni që drita juaj në mesin tonë të shuhet! Forconi besimin, shpresën dhe dashurinë tonë, në mënyrë që të mund të japim fryte të mira! - 2 tetor 2005, Romë

Por ai vazhdon duke thënë,

A është kërcënimi fjala e fundit? Jo! Ekziston një premtim, dhe kjo është fjala e fundit, thelbësore ...Unë jam hardhia, ju jeni degët. Ai që jeton në mua dhe unë në të do të prodhojë me bollëk”(Gjn 15: 5)… Zoti nuk dështon. Në fund ai fiton, dashuria fiton.

 

Mund të zgjedhim të jemi në anën që fiton. “Përgatituni! Dilni nga bota!”Dashuria na pret me krahëhapur.

Ka më shumë që Zoti na tha… më shumë petale që do të vijnë.

 

LEXIMI MË TEJ:

  • Një fjalë profetike e dhënë gjatë Krishtlindjeve 2007 se 2008 do të ishte viti në të cilin këto Petale do të fillojnë të shpalosen: Viti i Shpalosjes. Në të vërtetë, në Vjeshtën e vitit 2008, ekonomia filloi kolapsin e saj, e cila tani po çon në një Ristrukturim të Madh, një "rend të ri botëror". Shiko gjithashtu Meshing i Madh.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, PETALT.