Përgatitja për epokën e paqes

Foto nga Michał Maksymilian Gwozdek

 

Burrat duhet të kërkojnë paqen e Krishtit në Mbretërinë e Krishtit.
OPPOPE PIUS XI, Kuas Primas, n 1; 11 dhjetor 1925

Shenjta Mari, Nëna e Zotit, Nëna jonë,
na mëso të besojmë, të shpresojmë, të duam me ty.
Na trego rrugën drejt Mbretërisë së tij!
Ylli i Detit, shkëlqe mbi ne dhe na udhëzo në rrugën tonë!
—POPE BENEDIKTI XVI, Flisni Salvin 50

 

ÇFARË në thelb është "Epoka e Paqes" që po vjen pas këtyre ditëve të errësirës? Pse teologu papnor për pesë papë, përfshirë Shën Gjon Palin II, tha se do të jetë "mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta pas Ringjalljes?"[1]Kardinali Mario Luigi Ciappi ishte teologu papnor për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Shën Gjon Pali II; nga Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35 Pse i tha Qielli Elizabeth Kindelmann nga Hungaria

… Shpirti i Rrëshajëve do të përmbyt tokën me fuqinë e tij dhe një mrekulli e madhe do të tërheqë vëmendjen e gjithë njerëzimit. Ky do të jetë efekti i hirit të Flakës së Dashurisë… që është vetë Jezu Krishti… diçka e tillë nuk ka ndodhur që kur Fjala u bë mish. Verbëria e Satanit do të thotë triumfi universal i Zemrës Sime hyjnore, çlirimi i shpirtrave dhe hapja e rrugës për shpëtim në masën e saj më të plotë. - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, f. 61, 38, 61; 233; nga ditari i Elizabeth Kindelmann; 1962; Imprimatur Kryepeshkopi Charles Chaput

E gjithë kjo tingëllon mjaft e jashtëzakonshme, epokale në fakt. Dhe do të jetë, sepse ajo që Zoti do të bëjë, më në fund, do të sjellë në përmbushje fjalët që lutemi për 2000 vjet:

Mbretëria Jote vjen, vullneti Yt bëhet në tokë ashtu si është në Qiell. (Mat 6:10)

Kur Jezusi thotë se kjo do të hapet "Rruga e shpëtimit në masën më të plotë", Ai do të thotë që një hir i ri po vjen, një përfundimtar "dhuratë”Për Kishën në mënyrë që ta shenjtëronte dhe përgatiste atë si nuse për ardhjen përfundimtare të Dhëndrit në fund të kohës. Çfarë është kjo dhuratë? Theshtë Mbretëria e Vullnetit Hyjnor ose “Dhurata e të jetuarit në Vullnetin Hyjnor".

A e keni parë se çfarë është të jetosh në Vullnetin Tim? Is isshtë të shijosh, duke qëndruar në tokë, të gjitha cilësitë Hyjnore… theshtë Shenjtëria që nuk dihet ende dhe të cilën unë do ta bëj të njohur, e cila do të vendosë zbukurimin e fundit, më e bukura dhe më e shkëlqyera midis të gjitha shenjtërive të tjera, dhe kjo do të jetë kurora dhe përfundimi i të gjitha shenjtërive të tjera. - Shërbëtori i Zotit Luisa Picarretta, Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor, Rev. Joseph Iannuzzi; n 4.1.2.1.1 A

Siç kam shkruar në Birësia e vërtetë, kjo është shumë më tepër sesa thjesht bërë Vullneti i Zotit, por në të vërtetë bashkimi me të dhe poseduese ajo si një testamenti i vetëm, duke rifituar kështu të drejtat e birësisë hyjnore që u humbën në Kopshtin e Edenit. Këto përfshijnë dhuratat "para-natyrale" të gëzuara dikur nga Adami dhe Eva. 

"Pretendimet e drejta" të prindërve tanë të parë… përfshijnë, por nuk kufizohen në dhuratat para-natyrale të pavdekësisë, njohurive të mbushura, imunitetit nga mosbesimi dhe zotërimit të tyre mbi tërë krijimin. Në të vërtetë, pas mëkatit origjinal, Adami dhe Eva që gëzonin pretendimet e drejta të mbretërimit dhe të mbretëreshës mbi gjithë krijimin, e humbën këtë pretendim të drejtë, prej nga krijimi u kthye kundër tyre. —Rev. Joseph Iannuzzi, teolog, Virgjëresha Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, fusnota n. 33 in Libri i Lutjes së Vullnetit Hyjnor, faqe 105

Në 36 vëllimet që Jezusi dhe Zoja i diktuan Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta,[2]Shiko Në Luisa dhe Shkrimet e saj ata shpjegojnë vazhdimisht se si rivendosja e Vullnetit Hyjnor tek njeriu do të jetë kulmi i historisë së shpëtimit. Jezusi është pothuajse pranë Vetes në pritje të kësaj kurore të fundit, e cila është lavdia e Pasionit të Tij.

Në Krijim, ideali im ishte të formoja Mbretërinë e Vullnetit Tim në shpirtin e krijesës time. Qëllimi im kryesor ishte ta bëja secilin njeri imazhin e Trinisë Hyjnore, në sajë të përmbushjes së Vullnetit Tim në të. Por me tërheqjen e njeriut nga Vullneti Im, unë humba Mbretërinë Time në të dhe për 6000 vjet të gjata më është dashur të luftoj. —Nga ditarët e Luizës, vëll. XIV, 6 nëntor 1922; Shenjtorët në Vullnetin Hyjnor nga Fr. Sergio Pellegrini, me miratimin e Kryepeshkopit të Tranit, Giovan Battista Pichierri, f. 35

Deri tani kemi ardhur në të: Përplasja e Mbretërive është duke u zhvilluar. Por në këtë errësirë, Zoti na ka dhënë një Yll për të ndjekur: Marinë, ajo që fjalë për fjalë na tregon rrugën që duhet të ndjekim për t'u përgatitur për zbritjen e kësaj Mbretërie. 

Hershtë për të si Nënë dhe Model që Kisha duhet të shikojë në mënyrë që të kuptojë në plotësinë e saj kuptimin e misionit të saj.  OPPOPE JOHN PAUL II, Redemptoris Mater, n 37

 

Zonja Jonë, Çelësi

Në shfaqjet e Zojës në të gjithë botën, ajo shpesh shpall veten nën një titull të tillë si: "Zoja Mbretëresha e Paqes", "Konceptimi i Papërlyer" ose "Zoja e dhimbjeve", etj. Këto nuk janë mburrje ose përshkrime të thjeshta: ato janë reflektime profetike se kush dhe çfarë do të bëhet vetë Kisha brenda kufijve të kohës.

Ndër të gjithë besimtarët ajo është si një "pasqyrë" në të cilën pasqyrohen në mënyrën më të thellë dhe të turpshme "veprat e fuqishme të Zotit".  —POPA ST. JOHN PAUL II, Redemptoris Mater, n 25

Kur flitet për [Marinë ose Kishën], kuptimi mund të kuptohet nga të dy, pothuajse pa kualifikim. - Bekuar Isaku i Stellës, Liturgjia e Orëve, Vëll. Unë, fq. 252

Prandaj, Kisha do të bëhet e Papërlyer;[3]krh. Zb 19:8 edhe ajo do të bëhet nëna e paqes universale; dhe kështu, edhe ajo Kisha duhet gjithashtu të kalojë përmes hidhërimet në mënyrë që të realizohet kjo ardhje Ringjallje. Në fakt, kjo pastërti është një pararendës i domosdoshëm në mënyrë që Mbretëria e Vullnetit Hyjnor të zbresë dhe Jezusi të mbretërojë brenda ajo, domethënë brenda Kishës në një modalitet të ri (krh. Zbulesa 20: 6). 

Vetëm një shpirt i pastër mund të thotë me guxim: "Mbretëria jote do të vijë". Një që e ka dëgjuar Palin të thotë: "Mos lejo që mëkati të mbretërojë në trupat e tu të vdekshëm" dhe është pastruar në veprim, mendim dhe fjalë do t'i thotë Perëndisë: "Mbretëria jote erdhi!"-Katekizmi i Kishës Katolike, n 2819

Zoja i shpjegoi Luizës se si u ngjiz pa mëkat, por që ishte ende e nevojshme për të gjatë gjithë jetës së saj të re të zgjeronte Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor brenda në zemrën e saj në mënyrë që të përgatitej për zbritjen e Jezusit në barkun e saj.[4]shih Testi Në fakt, vetëm në Lajmërim ajo u bë e vetëdijshme për Planin Hyjnor, duke i dhënë asaj të plotë "dekret" në atë moment.

Duke jetuar në Vullnetin Hyjnor, unë formova qiejt dhe Mbretërinë e saj Hyjnore brenda shpirtit tim. Po të mos e kisha formuar këtë Mbretëri brenda meje, Fjala nuk do të kishte zbritur kurrë nga qielli në tokë. Arsyeja e vetme që Ai zbriti ishte sepse Ai ishte në gjendje të zbriste në Mbretërinë e tij, të cilën Vullneti Hyjnor kishte vendosur brenda meje ... Në të vërtetë, Fjala nuk do të kishte zbritur kurrë në një mbretëri të huaj - aspak. Për këtë arsye ai së pari donte të formonte Mbretërinë e tij brenda meje, dhe pastaj të zbriste në të si një pushtues. -Virgjëresha Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor, Dita 18

Nuk është kyç për të kuptuar se çfarë duhet të bëjmë unë dhe ti në ditët në vazhdim në mënyrë që të përgatitemi për ardhjen e Krishtit për të mbretëruar brenda nesh në këtë "shenjtëri e re dhe hyjnore." Ne duhet të pushojmë së dhënuri jetë vullnetit tonë njerëzor dhe përqafoni Vullnetin Hyjnor në të gjitha gjërat. Prandaj, Zoja bëhet "Shenjë" që është shfaqur në kohën tonë, një "Grua e veshur me diellin" e Vullnetit Hyjnor e cila është kështu në gjendje t'i shmanget dragoit. Nëse atëherë do ta mposhtim Satanin në këtë orë të braktisjes (e cila është vërtet kurora e kotë e vullnetit njerëzor), atëherë ne duhet ta imitojmë këtë Grua me gjithë qenien tonë.

A e dini se çfarë na bën të ndryshëm? Willshtë vullneti yt që të rrëmben nga freskia e hirit, nga bukuria që e rrëmben Krijuesin tënd, nga forca që pushton dhe duron gjithçka dhe nga dashuria që ndikon në gjithçka. Me një fjalë, vullneti juaj nuk është Vullneti që gjallëron Nënën tuaj Qiellore. Unë e dija vullnetin tim njerëzor vetëm për ta mbajtur atë të flijuar në nder të Krijuesit tim. —Zoja jonë tek Luisa, Po aty. Dita 1

Nëse edhe ne e mbajmë sakrifikuar vullnetin tonë njerëzor, ndërsa kërkojmë çdo ditë që Zoti të na japë Dhuratën e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor, atëherë ne do të fillojmë ngadalë të vëzhgojmë sesi mosmarrëveshjet e brendshme, shqetësimi, ankthi, frika dhe shqetësimi - me një fjalë , Efektet të vullnetit njerëzor - fillojnë të shkrihen para se të lindë Dielli brenda. Mund t'ju them se pasi i thashë "po" Zojës sonë para një viti për të jetuar në Vullnetin Hyjnor,[5]Shiko Boshllëqet e Dashurisë ajo është shtypur poshtë thembrës së saj aq shumë në mua, që ka vjedhur paqen - edhe pse unë jam vetëm në fillim të këtij udhëtimi të ri. Më ka mbushur me kaq shumë shpresë. Sepse shpresa autentike nuk është të rrihesh veten në një gjendje të të menduarit me dëshirë, por lind kur dikush ushtron në të vërtetë besim në jo vetëm pendimin por bërë çfarë Zoti kërkon prej tij. Siç i tha Zoja Luisa 

Drita e diellit të Vullnetit Hyjnor që më mbështolli ishte aq e madhe sa, duke zbukuruar dhe investuar njerëzimin tim, ajo prodhoi vazhdimisht lule qiellore në shpirtin tim. I ndjeva qiejt të uleshin pranë meje ndërsa toka e njerëzimit tim u ngrit brenda saj. Kështu [në mua] qielli dhe toka u përqafuan, u pajtuan dhe shkëmbyen puthjen e paqes dhe dashurisë. - Po aty. Dita 18

 

Paqja e vërtetë

Prandaj, mund të kuptohet më mirë tani themeli i Erës së Paqes: ribashkimi i vullnetit të njeriut me Vullnetin e Zotit, deri në skajet e tokës. Në këtë Vullneti Beqarfrytet e drejtësia dhe paqja do të shfaqen në një mënyrë aq mrekullisht sa të mos kenë pasur të barabartë që prej Mishërimit dhe Ringjalljes së Vetë Jezusit. 

Këtu është parathënë që mbretëria e tij nuk do të ketë kufij dhe do të pasurohet me drejtësi dhe paqe: «në ditët e tij do të lindë drejtësia dhe bollëku i paqes… Dhe ai do të sundojë nga deti në det dhe nga lumi në bregun tjetër skajet e tokës "… Kur një herë njerëzit të njohin, si në jetën private ashtu edhe në jetën publike, që Krishti është Mbret, shoqëria më në fund do të marrë bekimet e mëdha të lirisë së vërtetë, disiplinës së rregulluar mirë, paqes dhe harmonisë ... sepse shtrirja universale e mbretërisë së Krishtit njerëzit do të bëhen gjithnjë e më të vetëdijshme për lidhjen që i lidh ata së bashku, dhe kështu shumë konflikte ose do të parandalohen tërësisht ose të paktën hidhërimi i tyre do të zvogëlohet. OPPOPE PIUS XI, Kuas Primas, n 8, 19; 11 dhjetor 1925

Kjo "lidhje" është Vullneti Hyjnor. 

Paqja nuk është thjesht mungesa e luftës… Paqja është “qetësia e rendit”. Paqja është vepër e drejtësisë dhe efekti i bamirësisë.-KKK, n 2304

… Në Krishtin është realizuar rendi i duhur i të gjitha gjërave, bashkimi i parajsës dhe tokës, ashtu si Perëndia Ati synonte që në fillim. Theshtë bindja e Zotit Biri Mishëruar që rivendos, rivendos, bashkimin origjinal të njeriut me Perëndinë dhe, pra, paqen në botë. Bindja e tij bashkon edhe një herë të gjitha gjërat, 'gjërat në parajsë dhe gjërat në tokë'. - Kardinali Raymond Burke, fjalim në Romë; 18 maj 2018; lifesitnews.com

"E gjithë krijimi", tha Shën Pali, "rënkon dhe mundohet deri më tani", duke pritur përpjekjet shpenguese të Krishtit për të rivendosur marrëdhënien e duhur midis Zotit dhe krijimit të tij. Por akti shëlbues i Krishtit në vetvete nuk i rivendosi të gjitha gjërat, thjesht bëri të mundur punën e shpengimit, filloi shpengimin tonë. Ashtu si të gjithë njerëzit marrin pjesë në mosbindjen e Adamit, ashtu edhe të gjithë duhet të marrin pjesë në bindjen e Krishtit ndaj vullnetit të Atit. Shëlbimi do të jetë i plotë vetëm kur të gjithë njerëzit ndajnë bindjen e tij - Shërbëtori i Zotit Fr. Walter Ciszek, Ai Më Drejton (San Francisco: Ignatius Press, 1995), f. 116-117

Kjo është shpresa jonë e madhe dhe thirrja jonë, 'Ardhtë Mbretëria Jote!' - një Mbretëri e paqes, drejtësisë dhe qetësisë, e cila do të rivendosë harmoninë origjinale të krijimit. OPPOPE JOHN PAUL II, Auditori i Përgjithshëm, 6 nëntor 2002, Zenit

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Përgatitja për Mbretërimin

Dhuratë

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

A po vjen vërtet Jezusi?

Duke rimenduar Kohët e Fundit

Papët dhe epoka e Agimit

Ardhja e Mesme

Ngjallja e Kishës

Shenjtëria e Re dhe Hyjnore

Shenjtëria e Re… apo Herezia e Re?

Birësia e vërtetë

Vullneti i vetëm

Çelësi i Gruas

 

Faleminderit të gjithëve që iu përgjigjën thirrjes sonë.
Ne jemi bekuar aq shumë nga tuajat

fjalë të mira, lutje dhe bujari! 

 

 

 

Bashkohuni me mua tani në MeWe:

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Kardinali Mario Luigi Ciappi ishte teologu papnor për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Shën Gjon Pali II; nga Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35
2 Shiko Në Luisa dhe Shkrimet e saj
3 krh. Zb 19:8
4 shih Testi
5 Shiko Boshllëqet e Dashurisë
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor, Epoka e paqes dhe tagged , , , , , , , , .