Priftërinjtë dhe Triumfi që Vjen

Procesion i Zojës në Fatima, Portugali (Reuters)

 

Procesi i përgatitur prej kohësh dhe i vazhdueshëm i shpërbërjes së konceptit të krishterë të moralit ishte, siç jam përpjekur të tregoj, i shënuar nga një radikalizëm i paparë në vitet 1960… Në seminare të ndryshme, u krijuan klikime homoseksuale
—BENEDIKTI I POPES EMERITUS, ese mbi krizën aktuale të besimit në Kishë, 10 Prill 2019; Agjencia e lajmeve katolike

Cloud retë më të errëta mblidhen mbi Kishën Katolike. Sikur nga një humnerë e thellë, dalin në dritë raste të panumërta të pakuptueshme të abuzimit seksual - veprime të kryera nga priftërinj dhe fetarë. Retë hedhin hijet e tyre edhe në Karrigen e Pjetrit. Tani askush nuk po flet më për autoritetin moral për botën që zakonisht i jepet një Papë. Sa e madhe është kjo krizë? A është me të vërtetë, siç lexojmë herë pas here, nga më të mëdhatë në historinë e Kishës?
—Pyetja e Peter Seewald drejtuar Papës Benedikti XVI, nga Drita e Botës: Papa, Kisha dhe Shenjat e Kohëve (Ignatius Press), f. 23

 

ONE nga shenjat më të mëdha të kohërave në këtë orë është rrënimi i shpejtë i besueshmërisë - dhe kështu besimi i laikëve - në priftërinë e shenjtë. Skandalet seksuale që janë shfaqur në dekadat e fundit ndoshta përbëjnë një pjesë të asaj që Katekizmi e quan "një gjyq përfundimtar që do të lëkundë besimin e shumë besimtarëve".[1]KKK, n. 675 Ndërsa ishte ende papa, Benedikti XVI i krahasoi skandalet me «kraterin e një vullkani, nga i cili papritmas erdhi një re e madhe e ndyrë, duke errësuar dhe ndotur gjithçka, kështu që mbi të gjitha priftëria papritmas dukej se ishte një vend turpi dhe çdo prift ishte nën dyshimin se ishte edhe ai i tillë ".[2]Drita e Botës: Papa, Kisha dhe Shenjat e Kohëve (Ignatius Press), f. 23-24 Për të parë priftërinë kaq të ndotur, ai tha, është diçka që të gjithë ne po fillojmë ta përballojmë ndërsa zemërimi, tronditja, trishtimi dhe dyshimi fillojnë të lënë në hije klerikët.

Si rezultat, besimi si i tillë bëhet i pabesueshëm dhe Kisha nuk mund të paraqitet më me besueshmëri si lajmëtari i Zotit. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e Botës: Papa, Kisha dhe Shenjat e Kohëve (Ignatius Press), f. 25

Ky ndotje e priftërisë ka qenë pa dyshim një qëllim i qartë i atij "dragoi të kuq" në Zbulesën Kapitulli 12 i cili vendos veten kundër “Grua e veshur me diellin, me hënën nën këmbët e saj dhe në kokë një kurorë prej dymbëdhjetë yjet. ” [3]Rev 12: 1 Kjo "grua", tha Benedikti,

… Përfaqëson Marinë, Nënën e Shëlbuesit, por ajo përfaqëson në të njëjtën kohë të gjithë Kishën, Popullin e Zotit të të gjitha kohërave, Kishën që në çdo kohë, me dhimbje të madhe, përsëri lind Krishtin.—POPA BENEDICT XVI, Castel Gandolfo, Itali, Gusht. 23, 2006; Zenit 

Dragoi është i suksesshëm për aq sa është në gjendje të fshijë "Largoi një të tretën e yjeve në qiell dhe i hodhi poshtë në tokë". [4]Rev 12: 4 Ata yje, shënime Bibla Navarre koment, mund t'u referohet "atyre që sundojnë dhe mbrojnë çdo kishë në emër të Krishtit". [5]Libri i Zbulesës, "Bibla Navarre", f. 36; krh. Kur Yjet bien Po, ata që janë të ngarkuar me ushqimin, udhëheqjen dhe mbrojtjen e kopesë janë bërë vetë ujqërit që e kanë shkatërruar atë. A nuk po jetojmë fjalët profetike të Shën Palit në këtë orë? 

E di që pas largimit tim ujqër të egër do të vijnë mes jush dhe ata nuk do ta kursejnë kopenë. (Veprat 20:29)

 

JO T ALL GJITHA UJKT

E megjithatë, do të ishte një padrejtësi kolosale të pikturohej e gjithë priftëria me një goditje të gjerë furçash. Në gazetën e tij të fundit, Rev. Joseph Iannuzzi tregon Raportin John Jay të prodhuar nga disa ekspertë dhe të porositur nga Konferenca e Peshkopëve Katolikë të Shteteve të Bashkuara për të shqyrtuar abuzimin seksual të të miturve nga klerikët.

Ky raport zbulon se nga 1950-2002 më pak se 4% e klerit të SHBA ishin "akuzuar" për abuzim seksual. Sidoqoftë, nga kjo më pak se 4% e të akuzuarve, më pak se 0.1% e klerit të përgjithshëm, pas hetimeve të hollësishme dhe shteruese, u gjetën fajtorë ... Këto skandale u rritën në vitet 1960, arritën kulmin në vitet 1970 dhe ranë progresivisht nga vitet 1980 e tutje . - Buletini, 20 maj 2019

Që edhe një prift është akuzuar për një krim të tillë është një tragjedi. Por është gjithashtu e rëndë dhe intelektualisht e pandershme të shpifësh për pjesën tjetër të priftërisë me një akuzë kaq serioze. Dhjetë vjet më parë, kam shkruar rreth Sulmi Kishtar që, sot, ne shohim në rritje në përmasa gati të ngjashme me turmën. Disa priftërinj besnikë më kanë treguar se si ata janë sulmuar verbalisht gjatë ecjes nëpër një aeroport dhe madje edhe të pështyrë. Më kujtohet një prift i shenjtë në Amerikë të cilit iu shfaq dy herë Shën Thérèse de Lisieux, duke përsëritur të njëjtin mesazh. Ai më dha leje të tregoj paralajmërimin e saj këtu:

Ashtu si vendi im [Franca], e cila ishte vajza e madhe e Kishës, vrau priftërinjtë dhe besnikët e saj, kështu që persekutimi i Kishës do të ndodhë në vendin tuaj. Pas një kohe të shkurtër, klerikët do të shkojnë në mërgim dhe nuk do të jenë në gjendje të hyjnë hapur në kisha. Ata do t'u shërbejnë besimtarëve në vende klandestine. Besimtarët do të privohen nga "puthja e Jezusit" [Kungimi i Shenjtë]. Laikët do ta sjellin Jezusin tek ata në mungesë të priftërinjve.

Urrejtja e Satanit ndaj priftërisë është e thellë dhe për disa arsye. Njëra, është që prifti i shuguruar të shërbejë në persona Christi—"Në personin e Krishtit"; është në duart e tij dhe nga fjalët e tij që Kisha ushqehet dhe shenjtërohet në Sakramente. Së dyti, priftëria dhe Zoja janë të lidhura thelbësisht së bashku. Ajo është një "imazh i Kishës",[6]Papa BENEDICT XVI, Spe Salvi, n.50 e cila do të pushonte së ekzistuari pa priftërinë. Kështu, priftërinjtë formojnë kockën e "thembrës" me të cilën Zoja do të shtypë kokën e Satanit. 

Unë do të vë armiqësi midis teje dhe gruas, dhe midis pasardhësve të tu dhe atyre; ata do të godasin kokën tuaj, ndërsa ju goditni thembrën e tyre. (Zan 3:15, NAB)

Prandaj, "triumfi i Zemrës së Papërlyer të Marisë", i cili do të rinovojë jo vetëm Kishën, por edhe botën, është i lidhur thelbësisht me priftërinë sakramentale. Kjo është arsyeja pse një krizë klerike është mbi ne: ajo është për të dekurajuar dhe shkurajuar priftërinjtë besnikë; për të tunduar laikët që të ngurtësojnë zemrat e tyre ndaj tyre; dhe nëse është e mundur, bëj që shumë të largohen nga Kisha Katolike e cila, fatkeqësisht, po ndodh. Disa katolikë madje kanë filluar hiqni dorë nga pagëzimet e tyre- duke përmbushur një profeci të lashtë të Atit të Kishës Shën Hipolitit të Romës:[7]shih papagëzim.org

Të një lloji të tillë, në kohën e atij që urren të gjitha të mirat, do të jetë vula, tenori i së cilës do të jetë kjo: Unë e mohoj Krijuesin e qiellit dhe tokës, mohoj pagëzimin, mohoj shërbimin tim (ish) dhe bashkangjituni me ju [Birin e Shuarjes] dhe unë besoj në ju. - "E Fundit të Botës", n. 29; newadvent.org

Por katolikët besnikë duhet jo vetëm të rinovojnë dashurinë e tyre për priftërinë, të vendosur nga Vetë Krishti, por të bëjnë pjesën e tyre për të ndihmuar në përgatitjen e barinjve të tyre për kohët përpara përmes dashurisë së tyre birnore dhe lutjeve

 

ARKI DHE PRISHTINESTT E SAJ

Triumfi i Zojës dhe priftërinjve të saj parashikohet në Dhjatën e Vjetër në imazhet e Izraelitëve duke kaluar Jordanin në tokën e premtuar. Lexojmë:

Kur të shihni arkën e besëlidhjes së Zotit, Perëndisë tuaj, që priftërinjtë levitikë do të mbajnë, duhet të thyeni kampin dhe ta ndiqni atë, në mënyrë që të dini rrugën për të ndjekur, sepse nuk keni kaluar këtë rrugë më parë ... ( Joshua 3: 3-4)

"Arka e besëlidhjes", thotë Katekizmi, është një prototip i Nënës së Bekuar. 

Maria, në të cilën sapo ka banuar vetë Zoti, është bija e Sionit personalisht, arka e besëlidhjes, vendi ku banon lavdia e Zotit. Ajo është «banesa e Zotit ... me burra». -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2676

Tani, shihni lidhjen midis çlirimit të popullit të Perëndisë në kohë të reja po i afrohemi (një rrugë që nuk e kemi kaluar kurrë) si përmes Arkës ashtu edhe mes priftërisë:

Tani zgjidhni dymbëdhjetë burra, një nga secili prej fiseve të Izraelit. Kur thembrat e këmbëve të priftërinjve që mbajnë arkën e Zotit, Zotit të të gjithë tokës, prekin ujërat e Jordanit, ajo do të pushojë së rrjedhuri ... Kur ata që mbanin arkën erdhën në Jordan dhe këmbët e priftërinjtë që mbanin arkën u zhytën në ujërat e Jordanit waters ujërat që dilnin nga rrjedha e sipërme u ndalën… Priftërinjtë që mbanin arkën e besëlidhjes së Zotit qëndruan në tokë të thatë në shtratin e lumit Jordan, ndërsa i gjithë Izraeli kaloi në tokë të thatë, kombi kishte përfunduar kalimin e Jordanit. (Josiu 3: 12-17)

A nuk është ky një simbol i përshtatshëm për përkushtim të popullit të Zotit përmes priftërisë sakramentale dhe përkushtimit marian? Në të vërtetë, si Maria ashtu edhe Kisha janë "arka" e Zotit për t'u dhënë kalim të sigurt fëmijëve të Tij në çdo stuhi. 

Kisha është "bota e pajtuar". Ajo është ajo lëvorja e cila "në lundrimin e plotë të kryqit të Zotit, me frymën e Shpirtit të Shenjtë, lundron e sigurt në këtë botë". Sipas një imazhi tjetër të dashur për Etërit e Kishës, ajo preferohet nga arka e Noes, e cila vetëm shpëton nga përmbytja. -KKK, n 845

Kisha është shpresa juaj, Kisha është shpëtimi juaj, Kisha është streha juaj. - Shën. John Chrysostom, Hom de capto Euthropio, n 6 .; krh. E Supremi, n 9, vatikan.va

Kjo është arsyeja pse unë u them lexuesve të mi për trembëdhjetë vjet tani: Mos kërce anije! Mos e braktisni Barque of Peter, edhe nëse ajo po renditet në valë të larta dhe kapitenët e saj duken të shpërndarë! Edhe nëse të gjitha duhet të duken të humbura, Kisha është ende streha e Zotit, "shkëmbi" mbi të cilin secili duhet të ndërtojmë shtëpinë tonë personale (shih Ungjilli i sotëm) Kjo, dhe ne duhet të marrim jo vetëm Kishën, por Marinë si Nënën tonë. 

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Shfaqja e dytë, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

Nëna ime është Arka e Noes. - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, f. 109. Imprimatur Kryepeshkopi Charles Chaput

Për më tepër, ne po jetojmë në një "kohë mëshire", sipas zbulimeve të Jezusit për Shën Faustinën. Prandaj, tani eshte koha për të hipur në Arkë. Për një Stuhi e Madhe tashmë ka filluar të bjerë shi drejtësia mbi tokë. Erërat në rritje të konfuzionit dhe ndarjes dhe pikat e persekutimit tashmë kanë filluar të bien. Në fund, Zoja dhe priftërinjtë e saj do të shembë Babiloninë, "simboli i qyteteve të mëdha jofetare të botës",[8]POPA BENEDICT XVI, Me rastin e Përshëndetjeve të Krishtëlindjes, 20 Dhjetor 2010; http://www.vatican.va/ siç shohim paralelisht në Dhjatën e Vjetër:

Jozueu bëri që priftërinjtë të merrnin arkën e Zotit. Të shtatë priftërinjtë që mbanin brirët e dashit marshuan përpara arkës së Zotit… ditën e shtatë, duke filluar në të gdhirë, ata marshuan rreth qytetit shtatë herë në të njëjtën mënyrë ble Ndërsa frynin brirët, njerëzit filluan të bërtisnin… muri u shemb, dhe njerëzit sulmuan qytetin në një sulm frontal dhe e morën atë. (Jozueu 5: 13-6: 21)

Na jepet arsyeja të besojmë se, drejt fundit të kohës dhe mbase më shpejt sesa presim, Zoti do të ringjallë njerëz të mbushur me Shpirtin e Shenjtë dhe të mbarsur me frymën e Marisë. Përmes tyre, Maria, Mbretëresha më e fuqishme, do të bëjë mrekulli të mëdha në botë, duke shkatërruar mëkatin dhe duke vendosur mbretërinë e Jezusit, Birit të saj mbi RROTSSIT of e mbretërisë së korruptuar që është kjo Babiloni e madhe tokësore. (Zbul. 18: 20) - Shën. Louis de Montfort, Traktat mbi Përkushtimin e Vërtetë ndaj Zojës së Bekuar,n 58-59

 

TRIUMFI PRISHTINISHT MARIAN N PRO PROFEKTI

Zoti do të rinovojë tokën me anë të një "Rrëshajë të re", sipas papëve Shfaqjet e Zojës. Eukaristia do të marrë vendin e saj të merituar në të gjithë tokën si "burimi dhe maja" e gjithë jetës. Si e tillë, priftëria sakramentale do të rifitojë vendin e saj dinjitoz midis Popullit të Zotit, si përpara ashtu edhe pas Stuhisë së Madhe

Në lokucionet e thella që i janë dhënë një Murgu Benediktin, të cilët kanë mbështetjen e fortë të Kardinalit Raymond Burke, Jezusi thotë:

Unë jam gati të shenjtëroj priftërinjtë e Mi me një derdhje të re të Shpirtit të Shenjtë mbi ta. Ata do të shenjtërohen siç ishin Apostujt e Mi në mëngjesin e Rrëshajëve. Zemrat e tyre do të digjen me zjarrin hyjnor të dashurisë hyjnore dhe zelli i tyre nuk do të ketë kufij. Ata do të mblidhen rreth Nënës Sime të Papërlyer, e cila do t'i udhëzojë ata dhe, me ndërmjetësimin e saj të gjithëfuqishëm, do të marrë për ta të gjithë karizmat e nevojshme për të përgatitur botën - këtë botë që fle - për kthimin Tim në lavdi… Rinovimi i priftërinjve të Mi do të jetë fillimi i ripërtëritjes së Kishës Sime, por ajo duhet të fillojë siç filloi më parë Rrëshajëve, me një derdhje të Shpirtit të Shenjtë mbi njerëzit që unë kam zgjedhur të jenë vetvetja ime tjetër në botë, për të bërë të pranishëm Sakrificën Time dhe për të zbatuar Gjakun Tim në shpirtrat e mëkatarëve të varfër që kanë nevojë për falje dhe shërim… Sulmi në priftërinë time që duket se po përhapet dhe po rritet, në të vërtetë, është në fazat e tij të fundit. Shtë një sulm satanik dhe djallëzor kundër Kisha e Nuses sime, një përpjekje për ta shkatërruar atë duke sulmuar më të plagosurit e ministrave të saj në dobësitë e tyre trupore; por unë do të zhbëj shkatërrimin që ata kanë bërë dhe do të bëj që priftërinjtë e Mi dhe Bashkëshorti Im Kisha të rimarrin një shenjtëri të lavdishme që do të turbullojë armiqtë e Mi dhe të jetë fillimi i një epoke të re të shenjtorëve, të dëshmorëve dhe të profetëve. Kjo pranverë e shenjtërisë në priftërinjtë e Mi dhe në Kishën Time u përftua me ndërmjetësimin e Zemrës së Trishtuar dhe të Papërlyer të Nënës sime të ëmbël. Ajo ndërmjetëson vazhdimisht për bijtë e saj priftë dhe ndërmjetësimi i saj ka marrë një fitore mbi fuqitë e errësirës që do të turbullojë jobesimtarët dhe do t'u sjellë gëzim të gjithë shenjtorëve të Mi. Dita po vjen dhe nuk është shumë larg, kur unë do të ndërhyj për të treguar Fytyrën time në një priftëri plotësisht të rinovuar dhe të shenjtëruar… Unë do të ndërhyj për të triumfuar në Zemrën time Eukaristike -Në Sinu Jesus, 2 Mars 2010; 12 nëntor 2008; cituar në Kurora e Shenjtërisë: Në Zbulesat e Jezusit te Luisa Piccarreta (f. 432-433)

Në të vërtetë, në shkrimet e asaj shenjtoreje të madhe Mariane, Louise de Montfort, ai shtjellon këtë "Rrëshajë të re" pasi lidhet me priftërinë:

Kur do të ndodhë, kjo përmbytje e zjarrtë e dashurisë së pastër, me të cilën do të vini flakën e gjithë botës dhe që do të vijë, me aq butësi, por me aq forcë, sa të gjitha kombet. do të kapet në flakët e tij dhe do të konvertohet? … Kur ju thithni Shpirtin tuaj në to, ato rivendosen dhe faqja e tokës përtërihet. Dërgoni këtë Shpirt gjithë konsumues mbi tokë për të krijuar priftërinj që digjen me të njëjtin zjarr dhe shërbesa e të cilëve do të rinovojë faqen e tokës dhe do të reformojë Kishën tuaj. -Nga Zoti Vetëm: Shkrimet e Mbledhura të St. Louis Marie de Montfort; Prill 2014, Magnificat, f. 331

Në kohën tonë, zbulimet e miratuara për Elizabeth Kindelmann duket se e përshkruajnë këtë "përmbytje të zjarrtë të dashurisë së pastër" si "Flaka e Dashurisë" të Zemrës së Papërlyer të Marisë. Vini re se si Zoti e urdhëroi Jozueun të zgjidhte "dymbëdhjetë burra" midis priftërinjve për të mbajtur Arkën. Kjo është natyrisht simbolike e Dymbëdhjetë Apostujve dhe e gjithë trashëgimisë së priftërisë. Në zbulimet e Kindelmann, ne shohim se "dymbëdhjetë" shfaqen përsëri:

Unë do t'i zbatoj meritat tuaja për dymbëdhjetë priftërinjtë që do të vënë në veprim Flakën e Dashurisë.  -Flaka e Dashurisë, f. 66, sanksionim nga Kryepeshkopi Charles Chaput 

Në shfaqjet në Medjugorje, shtatë të parat e të cilëve kanë qenë jo zyrtarisht i aprovuar si "i mbinatyrshëm" nga Komisioni Ruini, Zoja i bën thirrje vazhdimisht besimtarëve të mos gjykojnë, por të luten për "barinjtë" e tyre. Pasqyrimi i imazheve të Izraelitëve duke kaluar mbi Jordan mbas Arkës dhe priftërinjtë, shikuesja, Mirjana Soldo, shkroi në autobiografinë e saj lëvizëse:

Do të doja të zbuloja më shumë për atë që do të ndodhte në të ardhmen, por mund të them një gjë se si lidhet priftëria me sekretet. Ne kemi këtë kohë që po jetojmë tani dhe kemi kohën e triumfit të zemrës së Zojës. Midis këtyre dy kohëve ne kemi një urë, dhe ajo urë është priftërinjtë tanë. Zoja na kërkon vazhdimisht të lutemi për barinjtë tanë, siç i quan ajo, sepse ura duhet të jetë aq e fortë sa të gjithë ne ta kalojmë atë deri në kohën e triumfit. Në mesazhin e saj të 2 tetorit 2010, ajo tha: “Vetëm së bashku me barinjtë tuaj zemra ime do të triumfojë. -Zemra ime do të triumfojë (f. 325)

Prandaj, Zoti është gjithashtu i vendosur në paralajmërimin e priftërinjve se ata, mbi të gjitha, nuk duhet të jenë të vakët. Mrekullueshëm, zbulesa vijuese e dhënë më 26 korrik 1971, është një jehonë e drejtpërdrejtë e nxitjes së Papa Françeskut që priftërinjtë të dalin nga prapa mureve të tyre të rektoratit dhe të marrin "erën e deleve".[9]Evangelii Gaudium, n 20, 24

Bëni priftërinjtë joaktivë dhe të frikësuar të largohen nga shtëpitë e tyre. Ata nuk duhet të qëndrojnë të papunë dhe ta privojnë njerëzimin nga Flaka e Dashurisë së Nënës sime. Ata duhet të flasin në mënyrë që unë të derdh faljen time në të gjithë botën. Shkoni në betejë. Satani përpiqet të shkatërrojë të mirën. Të krishterët nuk mund të kënaqen me pak përpjekje, këtu ose atje. Besoji Nënës time. Bota e së ardhmes është duke u përgatitur. Buzëqeshja e Nënës sime do të ndriçojë tërë tokën. -Flaka e Dashurisë, f. 101-102, sanksionim nga Kryepeshkopi Charles Chaput 

Shikuesi amerikan, Jennifer, ka marrë dhjetra mesazhe dëgjuese nga Jezusi dhe Zoja drejtuar priftërinjve të cilët ata i quajnë «bijtë e tyre të zgjedhur». Këto mesazhe, të cilat Vatikani inkurajoi të "përhapen ... në botë, në çdo mënyrë që të mundesh", [10]shih A po vjen vërtet Jezusi? lexoni si përplasja e Mëshirës Hyjnore me një fokus në periudhën për të ndjekur këtë "kohën e mëshirës" - "ditën e drejtësisë". Si i tillë, Zoti vazhdimisht paralajmëron priftërinjtë në këto mesazhe që të mos jenë "dembelë".

Kisha ime së shpejti do të përballet me një tronditje të madhe dhe ndarja midis bijve të Mi të zgjedhur do të jetë e dukshme për botën së shpejti do të njohë bijtë e Mi të zgjedhur të vërtetë. Kjo është ora e mëshirës dhe drejtësisë, sepse ju do të dëgjoni tingujt e një gruaje që strehon dhembjet e mundimit dhe këmbanat e Kishës Sime do të heshtin. Bijtë e mi të zgjedhur, Nëna ime ka ardhur dhe po ju përgatit për kohën në të cilën po hyni ndërsa Kisha ime përgatitet për kryqëzimin e madh. Djemtë e mi, profesioni juaj do të testohet. Bindja juaj ndaj së vërtetës do të sprovohet. Dashuria juaj për Mua do të provohet sepse Unë jam Jezusi. Para kësaj kohe unë ju them se kopetë tuaja do të vijnë duke vrapuar. Portat e mëshirës do të vërshojnë ndërsa unë kërkoj të të gjej në vendin e rrëfyesit. Dëgjoni nënën tuaj sepse koha e saj e vizitës është e kufizuar dhe unë ju them se ajo kujdeset për secilin prej jush ndërsa ju afron më shumë me djalin e saj sepse unë jam Jezusi. Përgatitni tufat tuaja Bijtë e mi dhe bëhuni një bari i vërtetë nga minberi. —Jezusi te Jennifer, 24 qershor 2005; 29 Mars 2012; fjalëfromjesus.com

Kjo ndarje brenda Kishës dëgjon paralajmërimin e Zojës së Akitës, veçanërisht në lidhje me priftërinjtë "Marian":

Puna e djallit do të infiltrojë edhe në Kishë në një mënyrë të tillë që dikush të shohë kardinalët që kundërshtojnë kardinalët, peshkopë kundër peshkopëve. Priftërinjtë që do të më adhurojnë do të përbuzen dhe do të kundërshtohen nga besimtarët e tyre.  —Mesazhi i dhënë me anë të një shfaqjeje Sr. Agnes Sasagawa nga Akita, Japoni, 13 tetor 1973

Së fundmi, kush mund të harronte zbulesat tek i ndjeri Fr. Stefano Gobbi, i cili filloi Lëvizjen Mariane të Priftërinjve, e cila mblodhi mijëra klerikë nga e gjithë bota? Një "libër blu" i tërë nga këto mesazhe, të cilat mbajnë sanksionim   zero Obstat, flet për gjithçka që u tha më sipër dhe janë më të rëndësishme se sa ishin ditën kur u shkruan. Mesazhet e mëposhtme i bëjnë jehonë "Përhapja e efektit të hirit të Flakës së Dashurisë" që Zoja na kërkoi Elizabetën dhe ne që të luteshim për të "verbuar Satanin", por gjithashtu, konfliktin e ardhshëm midis barinjve të mirë dhe të rremë në Kishë

Unë vetë tani po zgjedh priftërinjtë e Lëvizjes dhe po i formoj ata sipas planit të Zemrës sime të Papërlyer. Ata do të vijnë nga kudo: nga klerikët dioqezanë, nga urdhrat fetarë dhe nga institutet e ndryshme… Dhe kur të vijë koha, Lëvizja do të dalë atëherë e hapur për të luftuar hapur atë grup që është djalli, kundërshtari im tani duke u formuar për vete nga mesi i priftërinjve. Disa orë vendimtare po afrohen ... Lutja juaj priftërore, e falur me mua dhe e bashkuar me vuajtjet tuaja, ka një fuqi të pallogaritshme. Në të vërtetë, ai ka aftësinë të sjellë një reaksion zinxhir të gjerë të së mirës, ​​në të cilin efektet e mira përhapen dhe shumohen kudo në shpirtra ls —Per priftërinjve Bijtë e Dashur të Zojës sonë, n 5, 186

 

KTHIMI NE JEZUS

Ka vetëm një përgjigje për krizën në Kishë, dhe ajo është nuk për të filluar një kishë tjetër, tha Papa Benedikti Emeritus. Përkundrazi

… Ajo që kërkohet para së gjithash është ripërtëritja e Besimit në Realitetin e Jezu Krishtit dhënë për ne në Sakramentin e Bekuar. —BENEDIKTI PEMOPS EMERITUS, ese mbi krizën aktuale të besimit në Kishë, 10 Prill 2019; Agjencia e lajmeve katolike

Por si t'i kthejmë rrjedhat e një brezi katolikësh që mezi shkojnë në kishë, aq më pak besojnë në Prezencën e Vërtetë? Si ta ndalojmë përmbytjen e paudhësisë që dragoi ka lëshuar kundër Gruas në mënyrë që ta zhdukë atë? Përgjigja është se ne nuk mundemi, jo vetëm. Por me ndihmën e Zotit, që na ka dërguar Zoja, të gjitha gjërat janë të mundshme. Qielli po pret që secili prej nesh të japë personalin tonë dekret… Sidomos ai i Bijve të Zgjedhur. Me anë të tyre, dhe me Zojën, triumfi më në fund do të vijë kur pritet më pak

Unë po ju përgatis për kohërat e reja që të mund të jeni të vendosur në besim dhe të vazhdoni me lutje, në mënyrë që Fryma e Shenjtë të mund të funksionojë përmes jush dhe të përtërijë fytyrën e tokës. Unë po lutem me ju për paqen, e cila është dhurata më e çmuar, edhe pse Satanai dëshiron luftë dhe urrejtje. Ju, fëmijë të vegjël, jeni duart e mia të zgjatura dhe shkoni me krenari me Perëndinë. Faleminderit që ju përgjigjët thirrjes sime. - gjoja Zoja e Medjugorjes në Marija, 25 qershor 2019 

 

*Nëna e Eukaristisë nga Tommy Canning. 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Katoliku Dështon

Dridhja e Kishës

Shenjat e Kohëve Tona

Triumfi - Pjesët I-III

Misteri Babilonia

Rënia e Babilonisë së Misterit

A po hapet porta lindore?

A po vjen vërtet Jezusi?

Triumfi i Marisë, Triumfi i Kishës

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 KKK, n. 675
2 Drita e Botës: Papa, Kisha dhe Shenjat e Kohëve (Ignatius Press), f. 23-24
3 Rev 12: 1
4 Rev 12: 4
5 Libri i Zbulesës, "Bibla Navarre", f. 36; krh. Kur Yjet bien
6 Papa BENEDICT XVI, Spe Salvi, n.50
7 shih papagëzim.org
8 POPA BENEDICT XVI, Me rastin e Përshëndetjeve të Krishtëlindjes, 20 Dhjetor 2010; http://www.vatican.va/
9 Evangelii Gaudium, n 20, 24
10 shih A po vjen vërtet Jezusi?
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.