Perspektiva Profetike - Pjesa II

 

AS Unë përgatitem të shkruaj më shumë nga vizioni i shpresës që më është hedhur në zemër, dua të ndaj me ju disa fjalë shumë të rëndësishme, për të sjellë në vëmendje errësirën dhe dritën.

In Perspektiva profetike (Pjesa I), unë shkrova sa e rëndësishme është për ne të kuptojmë pamjen e madhe, që fjalët dhe imazhet profetike, megjithëse kanë një ndjenjë të afërt, mbartin kuptime më të gjera dhe shpesh mbulojnë periudha të gjera kohore. Rreziku është që ne të kapemi në sensin e tyre të afërt dhe të humbasim perspektivën ... kjo vullneti i Zotit është ushqimi ynë, që ne duhet të kërkojmë vetëm "bukën tonë të përditshme" dhe që Jezusi na urdhëron të mos jemi i shqetësuar rreth nesër, por për të kërkuar së pari Mbretërinë sot.

Kardinali Ratzinger (Papa Benedikti XVI) adreson këtë në sintezën e tij të “Sekretit të Tretë të Fatimas”.

Kjo ngjeshje e kohës dhe vendit në një imazh të vetëm është tipike për vizione të tilla, të cilat në pjesën më të madhe mund të deshifrohen vetëm në retrospektivë ... …shtë vizioni në tërësi që ka rëndësi, dhe detajet duhet të kuptohen në bazë të imazheve të marra në tërësinë e tyre. Elementi qendror i imazhit zbulohet aty ku përkon me atë që është pika qendrore e vetë "profecisë" së krishterë: qendër gjendet atje ku vegimi bëhet një thirrje dhe një udhëzues për vullnetin e Zotit. - Kardinal Ratzinger, Mesazhi i Fatimes

Kjo është, ne gjithmonë duhet të kthehemi për të jetuar në Sakramenti i momentit të tanishëm.

Shumë e hedhin poshtë profecinë me arsyetimin se “Unë nuk kam nevojë ta di. Unë thjesht do të jetoj jetën time… ”Kjo është tragjike, sepse profecia është një dhuratë e Shpirtit të Shenjtë që synon të udhëzojë, ndriçojë dhe ndërtojë Trupin e Krishtit (1 Kor 14: 3). Ne duhet, siç thotë Shën Pali, të provojmë çdo frymë dhe të mbajmë atë që është e mirë (1 Te 5: 19-20). Ekstremi tjetër është ai i rënies në grackën e emocionalizmit dhe një lloj jetese në një realitet tjetër, shpesh të shënuar nga frika dhe shqetësimi. As ky nuk është një fryt i Frymës së Jezusit, i cili është Dashuria dhe që largon tërë frikën. 

Zoti dëshiron që ne të dimë diçka nga e nesërmja, në mënyrë që të jetojmë më mirë sot. Kështu, elementët e errësirës dhe dritës që përbëjnë shkrimet e kësaj faqe në internet janë dy anët e një monedhe të së Vërtetës. Dhe e vërteta gjithmonë na liron, edhe pse ndonjëherë është e vështirë për t'u dëgjuar.

Zoti dëshiron që ne të dimë diçka për të ardhmen. Por më shumë se gjithçka, Ai dëshiron që ne t’i besojmë Atij.

Ne vërtet mund të njohim diçka nga plani i Zotit. Kjo njohuri shkon përtej asaj të fatit tim personal dhe rrugës time individuale. Sipas dritës së saj, ne mund të shohim historinë në tërësi dhe të shohim se ky nuk është një proces i rastësishëm, por një rrugë që të çon drejt një qëllimi të veçantë. Ne mund të njohim një logjikë të brendshme, logjikën e Zotit, brenda dukshëm ndodhive të rastit. Edhe nëse kjo nuk na mundëson të parashikojmë se çfarë do të ndodhë në këtë apo atë pikë, megjithatë ne mund të zhvillojmë një ndjeshmëri të caktuar për rreziqet që përmbahen në gjëra të caktuara - dhe për shpresat që janë në të tjera. Një sens i së ardhmes zhvillohet, në atë që unë shoh se çfarë shkatërron të ardhmen - sepse është në kundërshtim me logjikën e brendshme të rrugës - dhe çfarë, nga ana tjetër, çon përpara - sepse hap dyert pozitive dhe korrespondon me dizajni i së tërës.

Në atë masë mund të zhvillohet aftësia për të diagnostikuar të ardhmen. Theshtë e njëjta gjë me profetët. Ata nuk duhet të kuptohen si shikues, por si zëra që e kuptojnë kohën nga këndvështrimi i Zotit dhe për këtë arsye mund të na paralajmërojnë ndaj asaj që është shkatërruese - dhe nga ana tjetër, të na tregojnë rrugën e duhur përpara. - Kardinal Ratzinger, (POPE BENEDICT XVI), Intervistë me Peter Seewald në Zoti dhe Bota, f. 61-62

Ndërsa vazhdoj të shkruaj për rrugën përpara, dijeni se unë mbështetem vërtet në lutjet tuaja se do t'i qëndroj besnik misionit tim si burrë dhe baba, dhe për aq kohë sa e lejon Zoti, ndërlidhësin e Tij të vogël.

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, PARALIZOHET NGA Frika.