Mbrojtësi dhe mbrojtësi

 

 

AS Kam lexuar homazhin e instalimit të Papa Françeskut, nuk mund të mos mendoja për takimin tim të vogël me fjalët e pohuara të Nënës së Bekuar gjashtë ditë më parë ndërsa po lutesha përpara Shenjtërimit të Bekuar.

Ulur para meje ishte një kopje e Fr. Libri i Stefano Gobbi Priftërinjve, Bijtë e Dashur të Zonjës, mesazhe që kanë marrë Imprimatur dhe mbështetje të tjera teologjike. [1]Fr. Mesazhet e Gobbi parashikuan kulminacionin e Triumfit të Zemrës së Papërlyer deri në vitin 2000. Padyshim, ky parashikim ishte ose i gabuar ose i vonuar. Sidoqoftë, këto meditime ende ofrojnë frymëzime përkatëse dhe në kohë. Siç thotë Shën Pali në lidhje me profecinë, "Mbani atë që është e mirë". U ula përsëri në karrigen time dhe pyeta Nënën e Bekuar, e cila gjoja i dha këto mesazhe të ndjerit Fr. Gobbi, nëse ka ndonjë gjë për të thënë për papën tonë të ri. Numri "567" më doli në kokë, dhe kështu iu ktheva. Ishte një mesazh i dhënë për Fr. Stefano në Argjentinë në 19 Mars, Festa e Shën Jozefit, saktësisht 17 vjet më parë deri më sot që Papa Françesku merr zyrtarisht vendin e Pjetrit. Në kohën kur kam shkruar Dy shtylla dhe Helmuesi i Ri, Nuk kisha një kopje të librit para meje. Por unë dua të citoj këtu tani një pjesë të asaj që thotë Nëna e Bekuar atë ditë, e ndjekur nga fragmente të homazheve të Papa Françeskut të dhëna sot. Nuk mund të mos ndiej që Familja e Shenjtë po mbështjell krahët me të gjithë ne në këtë moment vendimtar në kohë

Nga "Libri blu":

Kjo tokë [e Argjentinës] është veçanërisht e dashur dhe e mbrojtur nga unë, dhe unë e kultivoj atë me kujdes të veçantë në strehën e sigurt të Zemrës sime të Papërlyer.

Besojuni vetes mbrojtjen e fuqishme të dëlirësisë sime më të dëlirë bashkëshorti, Jozefi. Imitoni heshtjen e tij të zellshme, lutjen e tij, përulësinë e tij, besimin e tij, punën e tij. Bëni tuajin bashkëpunimin e tij të bindur dhe të çmuar me planin e Atit Qiellor, në dhënien e ndihmës dhe mbrojtjes, dashurisë dhe mbështetjes, Birit të tij hyjnor Jezus.

Tani që po hyni në kohë të dhimbshme dhe vendimtare, besojini gjithashtu Lëvizjen time atij. Ai është mbrojtësi dhe mbrojtësi i kësaj, puna ime e dashurisë dhe mëshirës.

Mbrojtës dhe mbrojtës në ngjarjet e dhimbshme që ju presin.

Mbrojtës dhe mbrojtës kundër kurtheve të shumta të cilat, në një mënyrë delikate dhe të rrezikshme, kundërshtari im dhe i juaji po ju vë me frekuencë në rritje.

Mbrojtës dhe mbrojtës gjatë momenteve të sprovës së madhe, e cila tani ju pret, në kohët e fundit të pastrimit në shtrëngimin e madh.

… Me Jezusin dhe bashkëshortin tim më të dëlirë, Jozefin, unë të bekoj në emër të Atit dhe të birit dhe të Shpirtit të Shenjtë.

Dhe pastaj nga homeli i Papa Françeskut:

[Jozefi] do të jetë shpenzimet, mbrojtësi. Mbrojtësi i kujt? E Marisë dhe Jezusit; por kjo mbrojtje pastaj shtrihet në Kishë, siç theksoi i Bekuar Gjon Pali II:

Ashtu si Shën Jozefi kujdesej me dashuri për Marinë dhe me kënaqësi iu përkushtua rritjes së Jezu Krishtit, ai gjithashtu vëzhgon dhe mbron Trupin Mistik të Krishtit, Kisha, Shembulli dhe modeli i së cilës është Virgjëresha Mari. -Redemptoris Custos, Unë

Si e ushtron Jozefi rolin e tij si mbrojtës? Në mënyrë diskrete, me përulësi dhe në heshtje, por me një prani të patundur dhe besnikëri të plotë… Në në fund, gjithçka i është besuar mbrojtjes sonë, dhe të gjithë ne jemi përgjegjës për të. Bëhuni mbrojtës të dhuratave të Zotit!

Tragjikisht, në çdo periudhë të historisë ka "Herodë" që komplotojnë vdekjen, bëjnë kërdi dhe prishin fytyrën e burrave dhe grave ... Le të mos lejojmë që ogujt e shkatërrimit dhe vdekjes të shoqërojnë përparimin e kësaj bote! Por, për të qenë "mbrojtës", duhet gjithashtu të ruajmë veten!… Të mbrojmë Jezusin me Marinë, të mbrojmë tërë krijimin, të mbrojmë secilin person, veçanërisht më të varfrin, të mbrojmë veten: ky është një shërbim që Ipeshkvi e Romës është thirrur të kryejë, megjithatë një në të cilën jemi thirrur të gjithë ne, në mënyrë që ylli i shpresës të shkëlqejë me shkëlqim. Le të mbrojmë me dashuri gjithçka që Zoti na ka dhënë! Unë lutem për ndërmjetësimin e Virgjëreshës Mari, Shën Jozefit, Shenjtërve Pjetër dhe Pal dhe Shen Françeskut, që Shpirti i Shenjtë të mund të shoqërojë shërbesën time dhe ju kërkoj të gjithëve që të luteni për mua! —POPE FRANCIS, Instalimi Homily, 19 Mars 2013

 

Jezusi nuk do të braktisë kurrë

Krishti nuk do ta braktisë kurrë Nusen e Tij: “Unë jam me ju gjithmonë, deri në mbarimin e epokës”Tha Zoti ynë. [2]Matt 28: 20 Por e ka kënaqur Providencën Hyjnore që të kujdeset për njerëzit e Tij përmes Kungimi i Shenjtorëve, engjëjve dhe më në fund, vetë Kisha.

Shenjtorët na mbrojnë përmes shembullit të tyre, ndërveprimit dhe ndërmjetësimit të vazhdueshëm për Trupin mistik të Krishtit.

Engjëjt na mbrojnë me urdhër hyjnor përmes fuqisë së investuar në radhët e tyre qiellore.

Kisha në tokë na mbron kundër herezisë dhe Atit të Gënjeshtrave duke ruajtur dhe mësuar të vërtetën që Jezusi i dha Apostujve dhe duke na ushqyer me vetë jetën e Krishtit përmes Sakramenteve.

Në qendër të të gjithë këtij hiri është Jezusi! Jesusshtë Jezusi ai që ndërton Kishën, Jezusi që zgjedh famullitarët e Tij, Jezusi që vë gurët e gjallë të Nuses së Tij.

Zoti nuk dëshiron një shtëpi të ndërtuar nga njerëzit, por besnikëri ndaj fjalës së tij, ndaj planit të tij. Himselfshtë vetë Zoti që ndërton shtëpinë, por nga gurët e gjallë të vulosur nga Shpirti i tij. —POPE FRANCIS, Instalimi Homily, 19 Mars 2013

Sidomos, është Papa ai që vendos diademën e tij në këmbët e Krishtit, të cilit jeta e tij i kushtohet në shërbim të së vërtetës.

Krishti është qendra, jo Pasardhësi i Pjetrit. Krishti është pika referuese në zemër të Kishës, pa Të, Pjetri dhe Kisha nuk do të ekzistonin. Fryma e Shenjtë frymëzoi ngjarjet e ditëve të kaluara. Ishte ai që frymëzoi vendimin e Benediktit XVI për të mirën e Kishës. Ishte ai që frymëzoi zgjedhjen e kardinalëve. —POPA FRANCIS, 16 mars, takim me shtypin

Papa nuk është një sovran absolut, mendimet dhe dëshirat e të cilit janë ligji. Përkundrazi, shërbesa e papës është garantuesi i bindjes ndaj Krishtit dhe fjalës së tij. —POPA BENEDICT XVI, Homeli i 8 majit 2005; San Diego Union-Tribune

 

BESIMI N IN KRISHTIN

Ka pasur, dhe në një farë mase, vazhdon të jetë konfuzion dhe dyshim midis disa katolikëve, të propoganduar pjesërisht nga profeci të rreme dhe protestantë tepër të zellshëm, nëse Papa Françesku do të dalë apo jo një lloj figure antikrishti apo një "i rremë" profet ”. [3]shih E mundur… apo jo? Pyetja për Profecinë në Pyetje Njerëzit po shqyrtojnë me kujdes të kaluarën e tij, marrëdhëniet e tij, atë që ai vesh, çfarë ha për mëngjes… duke kërkuar atë "armë pirëse" që provon se ky papë është mashtrues.

Por e gjithë kjo panik dhe frikë tradhëton një gjë të vetme: dyshimin në Jezu Krishtin, i cili ndërton Kishën e Tij, jo mbi rërë, por mbi shkëmb. Papa Francis u zgjodh nga mbi 90 kardinalë (atij i duheshin vetëm 77 vota). Prandaj ai është një pontif i zgjedhur në mënyrë të vlefshme, jo një anti-papë. Që nga sot, atij i janë dhënë zyrtarisht Çelësat e Mbretërisë. Tani është Krishti ai që do ta drejtojë Atë, sepse Krishti tashmë është lutur për Pjetrin dhe pasardhësit e tij

Unë jam lutur për ju që besimi juaj të mos dështojë (Luka 22:32)

A do ta ndryshojë [Papa Françesku] doktrinën e Kishës? Se ai nuk mund ta bëjë. Ne duhet të kujtojmë se përshkrimi i punës së Papës është të ruhet, të ruhet integriteti i Besimit dhe ta kalojë atë. ai nuk do të ndërhyjë në mësimet e pandryshueshme të Kishës. - Kardinali Timothy Dolan, intervistë News CBS, 14 Mars 2013

 

ANTIDOTA P TOR ANTIKRISTIN

Ndërsa Papa Françesku aludoi në predikimin e tij, ne po jetojmë në kohë vendimtare kur ka '' Herodë '' që komplotojnë vdekjen, bëjnë shkatërrime dhe shkatërrojnë fytyrën e burrave dhe grave. '' [4]shih Zemra e Revolucionit të Ri "Shenjat" e kësaj janë para syve tanë ndërsa ne vazhdojmë të dëshmojmë një kapje mahnitëse të fuqisë që po shpaloset tani në Evropë, [5]"Socialistët të gatshëm të marrin pushtetin për paratë e qytetarëve"Dhe"Ka filluar" e cila është një paralajmërim i kolapsit të ardhshëm ekonomik global. [6]c. Falsifikimi që vjen Shenja tjetër serioze është "kultura e vdekjes" që vazhdon të përhapë "kaq shumë errësirë" në të gjithë botën. [7]shih Tërheqja e Madhe Së fundmi, papët i janë referuar gjatë shekullit të kaluar një "apostazie" në kohën tonë.

braktisje, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. —POPA PAUL VI, Fjalimi në Gjashtëdhjetë Vjetorin e Shfaqjeve të Fatimas, 13 tetor 1977

Kjo fjalë, e përdorur vetëm një herë në Dhiatën e Re, i referohet një rebelimi që do të ndodhë në "kohët e fundit", duke arritur kulmin me Antikrishtin, para "Ditës së Zotit". [8]krh. 2 Thesali 2: 1-12 gjithashtu Dy ditë më shumës Shën Pali më pas shkruan diçka domethënëse për braktisjen dhe ardhjen e "të paligjshmit":

Prandaj, Zoti po u dërgon atyre një fuqi mashtruese, në mënyrë që ata të besojnë në gënjeshtër, që të gjithë ata që nuk kanë besuar e vërteta por kanë miratuar keqbërje mund të dënohen. (2 Sel. 2: 11-12)

Në mënyrë të qartë atëherë, në kohën e Antikrishtit, "e vërteta" do të jetë një zgjedhje e vendosur përpara botës për të pranuar ose refuzuar. Dhe ku mund të gjendet ajo e vërtetë? Menjëherë pas ligjërimit të Shën Palit mbi kohën e Antikrishtit dhe gënjeshtrave dhe mashtrimeve që do ta shoqërojnë atë, ai shkruan:

Prandaj, vëllezër, qëndroni të patundur dhe mbajuni fort pas traditave që ju janë mësuar, ose me anë të një deklarate gojore ose me një letër tonën. (2 Sel 2:15)

Këto "tradita" gojore dhe të shkruara janë ruajtur me besnikëri për 2000 vjet në Kishën Katolike, nën "të dukshmet Feneri_ ne_ Stuhiburimi dhe themeli i unitetit ”, i cili është pasardhësi i Pjetrit. Shën Pali, me një fjalë, po na thotë të qëndrojmë të vendosur në shkëmb.

Duke shpresuar kundër shpresës! Edhe sot, mes kaq errësirës, ​​ne duhet të shohim dritën e shpresës dhe të jemi burra dhe gra që u sjellin shpresë të tjerëve ... isshtë një shpresë e ndërtuar mbi shkëmb, i cili është Zoti. - Homeli i Instalimit të Papës FRANCIS, 19 Mars 2013

Zoti - i cili më pas e shpall Pjetrin të jetë një shkëmb mbi të cilin Ai ndërton Kishën e Tij.

Instalimi i sotëm i Papa Françeskut është një shenjë që Jezusi nuk e ka braktisur Kishën në orën e saj të Pasionit dhe se Barque of Peter, the rock, do të jetë vendi më i sigurt për të qëndruar në Stuhinë e Madhe që është këtu dhe që po vjen. Edhe ajo është një Mbrojtëse dhe Mbrojtëse, edhe nëse zvogëlohet në një mbetje

… Kushdo që i dëgjon këto fjalë të mia por nuk vepron sipas tyre do të jetë si një budalla që ndërtoi shtëpinë e tij mbi rërë. Shiu ra, përmbytjet erdhën dhe erërat frynë dhe përplasën shtëpinë. Dhe ajo u shemb dhe u shkatërrua plotësisht. (Mat 7: 26-27)

Sigurisht, Jezu Krishti i dha fuqi Pjetrit, por çfarë lloj fuqie ishte? Tri pyetjet e Jezuit drejtuar Pjetrit në lidhje me dashurinë ndiqen nga tre komanda: ushqeni qengjat e mi, ushqeni delet e mia. Mos të harrojmë kurrë se fuqia autentike është shërbim dhe se Papa gjithashtu, kur ushtron pushtet, duhet të hyjë gjithnjë e më plotësisht në atë shërbim që ka kulminacionin e tij rrezatues në Kryq.. —POPE FRANCIS, Instalimi Homily, 19 Mars 2013

 

 

SHENJE VINI N CALIFORNIA!

Mark Mallett do të flasë dhe do të këndojë në Kaliforni
Prill, 2013. Atij do t’i bashkohet edhe Fr. Seraphim Michalenko,
zëvendës postulator për shkakun e kanonizimit të Shën Faustinës.

Klikoni në lidhjen më poshtë për kohë dhe vende:

Programi i të folurit të Markut

 

LIDHJE ME LIDHJE

 

 


Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

Faleminderit për lutjet dhe mbështetjen tuaj!

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Fr. Mesazhet e Gobbi parashikuan kulminacionin e Triumfit të Zemrës së Papërlyer deri në vitin 2000. Padyshim, ky parashikim ishte ose i gabuar ose i vonuar. Sidoqoftë, këto meditime ende ofrojnë frymëzime përkatëse dhe në kohë. Siç thotë Shën Pali në lidhje me profecinë, "Mbani atë që është e mirë".
2 Matt 28: 20
3 shih E mundur… apo jo? Pyetja për Profecinë në Pyetje
4 shih Zemra e Revolucionit të Ri
5 "Socialistët të gatshëm të marrin pushtetin për paratë e qytetarëve"Dhe"Ka filluar"
6 c. Falsifikimi që vjen
7 shih Tërheqja e Madhe
8 krh. 2 Thesali 2: 1-12 gjithashtu Dy ditë më shumës
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , , , .