Psalmi 91

 

Ju që banoni në strehën e Shumë të Lartit,
që rrinë nën hijen e të Plotfuqishmit,
Thuajini Zotit: "Streha ime dhe kështjella ime,
Perëndia im në të cilin kam besim. "

Ai do të të shpëtojë nga laku i zogjve,
nga murtaja shkatërruese,
Ai do t'ju strehojë me pinin e tij,
dhe nën krahët e tij mund të strehoheni;
besnikëria e tij është një mburojë mbrojtëse.
Nuk do të kesh frikë nga tmerri i natës
as shigjeta që fluturon për ditë,
As murtaja që bredh në errësirë,
as murtaja që shkatërrohet në mesditë.
Megjithëse një mijë bien pranë jush,
dhjetë mijë në të djathtën tënde,
afër teje nuk do të vijë.
Ju duhet thjesht të shikoni;
dënimin e të pabesit që do të shihni.

Sepse ju keni Zotin për strehimin tuaj
dhe e keni bërë Shumë të Lartë fortesën tuaj,
Asnjë e keqe nuk do të të bjerë,
asnjë pikëllim nuk vjen afër çadrës sate.
Sepse ai i urdhëron engjëjt e tij për ju,
për të të ruajtur kudo që të shkosh.
Me duart e tyre do t'ju mbështesin,
mos të godisni këmbën tuaj kundër një guri.
Ju mund të shkelni në thep dhe viper,
shkelni luanin dhe dragoin.
 
Sepse ai më mbërthen me mua unë do ta dorëzoj;
sepse ai e di emrin tim do ta vendos lart.
Ai do të më thërret mua dhe unë do të përgjigjem;
Do të jem me të në ankth;
Do ta dorëzoj dhe do t'i jap nder.
Me zgjatje të ditëve do ta kënaq,
dhe mbush atë me fuqinë time kursyese.

 

 

 

 

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES dhe tagged , , , , .