Pastrimi i nuses

 

A erërat e një uragani mund të shkatërrojnë - por ato gjithashtu mund të zhvishen dhe të pastrohen. Edhe tani, ne shohim se si Ati po përdor hovet e para domethënëse të kësaj Stuhi e Madhepastroj, pastroj, përgatit nusja e Krishtit për Ardhja e tij të banojë dhe të mbretërojë brenda saj në një mënyrë krejt të re. Ndërsa dhimbjet e para të punës së vështirë fillojnë të kontraktohen, tashmë, një zgjim ka filluar dhe shpirtrat kanë filluar të mendojnë përsëri për qëllimin e jetës dhe destinacionin e tyre përfundimtar. Tashmë, Zëri i Bariut të Mirë, duke thirrur delet e Tij të humbura, mund të dëgjohet në shakullinë

Ejani tek Unë të gjithë ju që jeni të lodhur dhe unë do t'ju jap pushim. (krh. Mat 11:28)

Pushim nga shqetësimi i vullnetit njerëzor. Pusho nga zgjedha e lodhshme e fajit. Pushoni nga uria e pandërprerë e mishit. Pusho nga Frika që thotë: “Ju nuk jeni të dashur. Ju nuk jeni të denjë për t’u dashur. Ju kurrë nuk mund të dashuroheni. ” Por Ai, i cili is Pushimi ynë thotë:

UNE JAM DASHURI. Dhe as ankth, ose shqetësim, ose persekutim, ose uri, ose lakuriqësi, ose rrezik, ose shpatë ... as vdekja, as jeta, as engjëjt, as principatat, as gjërat e tanishme, as gjërat e ardhshme, as fuqitë, as lartësia, as thellësia, dhe as ndonjë krijesë tjetër nuk do të mund të të ndajë nga dashuria ime. (krh. Rom 8: 35-38)

Ajo dashuri na është shprehur në një dispozitë të paparashikuar në këtë kohë të trazuar. Duke dëgjuar britmën e qengjave, Krishti, përmes Papa Françeskut, duke ushtruar autoritetin e tij si pasardhës i Pjetrit për të "lidhur dhe zgjidhur" në tokë,[1]krh. Mat 18:18; Gjoni 20:23 i ka dhënë besimtarëve një përditë Kënaqësia plenare, domethënë, falja e plotë e mëkateve të tyre (dhe ndëshkimi kohor) në kushtet e mëposhtme:

La Kënaqësia plenare u jepet besimtarëve që vuajnë nga Coronavirus, të cilët janë subjekt i karantinës me urdhër të autoritetit shëndetësor në spitale ose në shtëpitë e tyre nëse, me një shpirt të shkëputur nga ndonjë mëkat, ata bashkohen shpirtërisht përmes mediave në kremtimin e Meshes së Shenjtë, recitimin e Rruzarja e Shenjtë, praktikimit të devotshëm të Rrugës së Kryqit ose formave të tjera të përkushtimit, ose nëse të paktën ata do të recitojnë Kredo, Lutjen e Zotit dhe një thirrje të devotshme Zojës së Bekuar Mari, duke e ofruar këtë sprovë në një frymë të besimi në Zot dhe bamirësia ndaj vëllezërve dhe motrave të tyre, me vullnetin për të përmbushur kushtet e zakonshme (sakramentale) rrëfim, Eukaristik bashkësi Lutje sipas qëllimeve të Atit të Shenjtë), sa më shpejt.

Punonjësit e kujdesit shëndetësor, anëtarët e familjes dhe të gjithë ata që, duke ndjekur shembullin e Samaritanit të Mirë, duke u ekspozuar ndaj rrezikut të infektimit, kujdesen për të sëmurët e Koronavirusit sipas fjalëve të Shëlbuesit hyjnor: "Dashuria më e madhe nuk ka askush se kjo: të japësh jetën për miqtë e tu"(Jn 15:13), do të marrë të njëjtën dhuratë të Kënaqësia plenare në të njëjtat kushte.

Ky IEVP Apostolik gjithashtu jep me dëshirë një Kënaqësia plenare nën të njëjtat kushte me rastin e epidemisë aktuale botërore, gjithashtu për ata besnikë që ofrojnë një vizitë në Sakramentin e Bekuar, ose adhurim Eukaristik, ose duke lexuar Shkrimet e Shenjta për të paktën gjysmë ore, ose recitimin e Rruzares së Shenjtë, ose ushtrimi i devotshëm i Rrugës së Kryqit, ose recitimi i Kishave të Mëshirës Hyjnore, për t'iu lutur Zotit të Plotfuqishëm fundin e epidemisë, lehtësim për ata që janë të pikëlluar dhe shpëtim të përjetshëm për ata që Zoti i ka thirrur Vetë. . -Dekreti i IEVP Apostolike, Mars 20, 2020

Le të shfrytëzojmë këtë hir sa më shpesh që të jetë e mundur secili prej nesh, për të cilin vlen kjo, të prekur nga Shpirti dhe të kuptojmë se kjo pjesë e përgatitjes e Nuses së Krishtit në këto ditë.

Me këtë, unë rekomandoj përzemërsisht lutjen e Zotit Chaplet hyjnore mëshirë, siç rekomandohet më sipër. Sepse në këtë lutje, dorëzuar Kishës përmes Shën Faustinës, secili person ushtron ushtrimet e tij priftëria shpirtërore në Krishtin duke i ofruar Atit "Trupi dhe Gjaku, Shpirti dhe Hyjnia e Zotit tonë Jezu Krisht në shlyerjen për mëkatet tona, dhe të të gjithë botës". Stuhia që ka mbërritur nuk mund të ndalet; por shpirtrat mund të fitohet! Dhe kjo, me të vërtetë, është pse Stuhia ka ardhur. Si Jezus i tha Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta:

Vajza ime, unë nuk jam i shqetësuar për qytetet, gjërat e mëdha të tokës - Unë jam i shqetësuar për shpirtrat. Qytetet, kishat dhe gjërat e tjera, pasi të jenë shkatërruar, mund të rindërtohen. A nuk shkatërrova gjithçka në Përmbytje? Dhe nuk u ribër gjithçka përsëri? Por nëse shpirtrat humbin, ajo është përgjithmonë - nuk ka askush që mund t'i kthejë ato Mua. —20 nëntor 1917; Kurora e Shenjtërisë: Në Zbulesat e Jezusit te Luisa Piccarreta, Daniel O'Connor, f. 460

Në të vërtetë, tha Jezusi, "Ju duhet ta dini që unë gjithmonë i dua fëmijët e mi, krijesat e mia të dashura, unë do të kthehem nga brenda për të mos parë ata të goditur ..." [2]Po aty f. 269 Mjerisht, sepse çdo qenie njerëzore është krijuar në shëmbëlltyrën e Zotit, ne të gjithë posedojmë dhuratën e mrekullueshme por të tmerrshme të "vullnetit të lirë" para së cilës edhe fuqia e plotë e Zotit përvetësohet

Pra, ajo që ju, Apostujt e Dashurisë, janë thirrur për të bërë në këtë orë është ktheu shpirtrat Jezusit para se ta gjejnë veten të humbur përjetësisht. Ne e bëjmë këtë, siç tha Shën Pali, nga "Duke plotësuar ato që mungojnë në mundimet e Krishtit në emër të trupit të tij, që është kisha" [3]Col 1: 24 përmes lutjeve tona të vogla, agjërimit dhe sakrificave.

Më poshtë është Chaplet hyjnore Mercy që regjistrova me Fr. Don Calloway. Unë e kam bërë këtë prodhim absolutisht falas për këdo që e dëshiron atë. Thjesht, klikoni në kopertinën e albumit, klikoni në "Shkarkim" dhe regjistrohuni me të CDBaby.com në mënyrë që ta shkarkoni falas.

 

PRANI HIRE!

Herën e parë që u luta Chaplet me këtë regjistrim pasi ajo u dërgua tek ne nga fabrika, Zoti më bekoi me një përvojë të jashtëzakonshme. Siç do ta dëgjoni, frymëzimi më erdhi për të vënë Kapelën në Stacionet e Kryqit (të Gjon Palit II) ashtu si Rruzarja ndjek jetën e Krishtit dhe Zojës. Ndërsa Stacioni i Parë filloi, Zoti më la të udhëtoja me Shën Mikael Archangel. Unë "pashë" ndërsa ai qëndroi i gatshëm për të mbrojtur Zotin… ndërsa Jezusi i tha që të mbështeste shpatën e tij… ndërsa ai udhëtonte, në heshtje, pafuqishëm, duke parë i tronditur si një plan për të shpenguar njerëzimin nga fillimi i kohës. E pashë atë duke qarë nga tmerri, duke i thirrur Atit, duke u dridhur nga habia… dhe më në fund, duke adhuruar me habi të plotë ndërsa puna e Shëlbimit gjeti përmbushjen e saj në Ringjallje. Oh, çfarë dhurate që nuk do ta harroj kurrë! Dhe unë besoj se, edhe ju, në çfarëdo mënyre që Zoti e sheh të arsyeshme, do të përjetoni gjithashtu hire të jashtëzakonshme përmes kësaj Kapelë (përfshin gjithashtu këngë që kam shkruar për t'ju ndihmuar të dorëzoheni dhe të besoni në dashurinë dhe mëshirën e Jezusit.)

 

Klikoni në kopertinën e albumit dhe ndiqni udhëzimet!


Ju jeni të dashur!

 

Jeni të mirëpritur të bëni një donacion
për të ndihmuar në pagimin e këtij prodhimi. Megjithatë,
nuk duhet të ketë kuptim të detyrimit për ta bërë këtë.
Myshtë e imja hare për ta dhënë këtë CD për ju
dhe një çift madhe gëzim kur di se do të ndihmojë Jezusin Tim
RUAJ Shpirtrat!

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Mat 18:18; Gjoni 20:23
2 Po aty f. 269
3 Col 1: 24
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.