Heqja e Frenuesit

 

A Muaji i kaluar ka qenë një nga trishtimet e prekshme ndërsa Zoti vazhdon të paralajmërojë se ka Kaq pak kohë ka mbetur. Kohët janë të trishtueshme sepse njerëzimi është gati të korrë atë që Zoti na ka lutur të mos mbjellim. Sshtë e trishtueshme sepse shumë shpirtra nuk e kuptojnë se janë në greminën e ndarjes së përjetshme nga Ai. Sshtë e trishtueshme sepse ka ardhur ora e pasionit të vetë Kishës kur një Judë do të ngrihet kundër saj. [1]shih Gjyqi Shtatëvjeçar-Pjesa VI Sshtë e trishtueshme sepse Jezusi jo vetëm që po lihet pas dore dhe harrohet në të gjithë botën, por abuzohet dhe tallet edhe një herë. Prandaj, Koha e kohërave ka ardhur kur e gjithë paligjësia do, dhe po shpërthen në të gjithë globin.

Para se të vazhdoj, meditoni për një moment fjalët e mbushura me të vërtetën e një shenjtori:

Mos kini frikë se çfarë mund të ndodhë nesër. I njëjti At i dashur që kujdeset për ju sot do të kujdeset për ju nesër dhe çdo ditë. Ose ai do t'ju mbrojë nga vuajtjet ose Ai do t'ju japë forcë të paepur për ta duruar atë. Jini në paqe atëherë dhe lini mënjanë të gjitha mendimet dhe imagjinatat e shqetësuara. - Shën. Francis de Sales, peshkop i shekullit të 17-të

Në të vërtetë, ky blog nuk është këtu për të trembur ose frikësuar, por për t'ju konfirmuar dhe përgatitur që, si pesë virgjëreshat e mençura, drita e besimit tuaj të mos shuhet, por të shkëlqejë gjithnjë e më e ndritshme kur drita e Zotit në botë është errësuar plotësisht, dhe errësira plotësisht e papërmbajtur. [2]krh. Mat 25: 1-13

Prandaj, qëndroni zgjuar, sepse nuk e dini as ditën, as orën. (Mat 25:13)

 

RESTRAINER

Në vitin 2005, kam shkruar në Kufizuesi (nën nxitjen e një peshkopi Kanadez) se si po vozisja vetëm në British Columbia, Kanada, duke shkuar në koncertin tim të ardhshëm, duke shijuar peizazhin, duke u zhytur në mendime, kur papritmas dëgjova në zemrën time fjalët:

Unë e kam ngritur kufizuesin.

Ndjeva diçka në shpirtin tim që është e vështirë të shpjegohet. Ishte sikur një valë tronditëse përshkoi tokën - sikur diçka në fushën shpirtërore ishte lëshuar.

Atë natë në dhomën time të motelit, unë e pyeta Zotin nëse ajo që dëgjova ishte në Shkrimet, pasi fjala «kufizues» ishte e panjohur për mua. Unë kapa Biblën time, e cila u hap drejt 2 Selanikasve 2: 3. Fillova të lexoj:

… [Mos u tronditni] nga mendja juaj papritmas, ose… të shqetësoheni nga një “shpirt”, ose nga një deklaratë gojore, ose nga një letër që pretendohet se nga ne për efekt se dita e Zotit është afër. Askush të mos ju mashtrojë në asnjë mënyrë. Për përveç nëse braktisje vjen e para dhe një i paligjshëm zbulohet

Kjo është, "braktisja" (rebelimi) dhe "e paligjshmja" (Antikrishti) në thelb paraqesin "ditën e Zotit", thotë Shën Pali, një ditë e shfajësimit dhe drejtësisë [3]shih Drejtësia e Urtësisë (Dita e Zotit, jo një periudhë 24 orëshe, por ajo që me të drejtë mund të quhet epoka e fundit para fundit të botës. Shih Edhe dy ditë) Si mund të mos kujtohet në këtë pikë fjalët befasuese e papëve në lidhje me këtë?

braktisje, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. —POPA PAUL VI, Fjalimi në Gjashtëdhjetë Vjetorin e Shfaqjeve të Fatimas, 13 tetor 1977

Në fakt, Papa Piu X - në një enciklik, jo më pak - sugjeroi që të dy apostazia Antikrishti tashmë mund të jetë i pranishëm:

Kush mund të mos shohë që shoqëria është në kohën e tanishme, më shumë se në çdo epokë të kaluar, duke vuajtur nga një sëmundje e tmerrshme dhe e rrënjosur thellë e cila, duke u zhvilluar çdo ditë dhe duke ngrënë në qenësinë e saj kryesore, po e tërheq atë drejt shkatërrimit? Ju e kuptoni, vëllezër të nderuar, çfarë është kjo sëmundje -braktisje nga Zoti… Kur të shqyrtohet e gjithë kjo, ka një arsye të mirë për të pasur frikë se mos kjo shtrembërim i madh mund të jetë si të ishte një shije paraprake, dhe ndoshta fillimi i atyre të këqijave që janë rezervuar për ditët e fundit; dhe që mund të ketë tashmë në botë "Biri i Shuarjes" për të cilin flet Apostulli. -E Supremi, Enciklike Mbi Rivendosjen e Gjithë Gjërave në Krisht, n 3, 5; 4 tetor 1903

Por nuk është diçka "Frenimi" i pamjes së këtij Antikrishti. Sepse, me nofullën hapur atë natë, vazhdova të lexoj:

Dhe ju e dini se çfarë është frenues atë tani që të mund të zbulohet në kohën e tij. Sepse misteri i paligjshmërisë tashmë po funksionon; vetem ai qe tani frenon do ta bëjë këtë derisa ai të mos dalë nga rruga. Dhe atëherë i palejimi do të zbulohet

Tani, këtë Prill 2012 [Mars 2014], unë dëgjoj fjalë të reja të cilat i kam menduar për javë të tëra, të flitura disa herë me drejtorin tim shpirtëror dhe të cilat i shkruaj tani në bindje: se Zoti do të hiqni kufizuesin krejt.

 

CILI SHT RESTREINER?

Teologët janë të ndarë për kuptimin e këtyre fjalëve misterioze të Shën Palit. “Çfarë”A është ajo që frenon? Dhe cili është “ai që tani përmbahet?" Etërit e Hershëm të Kishës shpesh shpreheshin se kufizuesi ishte Perandoria Romake, bazuar në Danielin 7:24:

Nga kjo mbretëri do të dalin dhjetë mbretër dhe një tjetër do të ngrihet pas tyre; ai do të jetë ndryshe nga të mëparshmit dhe do të rrëzojë tre mbretër. (Dan 7:24)

Tani kjo fuqi frenuese [pranohet] të jetë përgjithësisht perandoria Romake ... Unë nuk pranoj që perandoria Romake është zhdukur. Larg nga ajo: perandoria Romake mbetet edhe sot e kësaj dite.  - Kardinali i bekuar John Henry Newman (1801-1890), Predikimet e Adventit mbi Antikrishtin, Predikimi I

E megjithatë, Shën Pali gjithashtu i referohet "he që frenon ”, si te një person apo në një entitet engjëllor. Nga komenti biblik i Navarres:

Megjithëse nuk është plotësisht e qartë se çfarë do të thotë Shën Pali këtu (komentatorët antikë dhe modernë kanë ofruar të gjitha llojet e interpretimeve), shtytja e përgjithshme e vërejtjeve të tij duket mjaft e qartë: ai po i nxit njerëzit të këmbëngulin në bërjen e mirë, sepse kjo është më e mira mënyrë për të shmangur bërjen e së keqes (e keqja është "misteri i paligjshmërisë"). Sidoqoftë, është e vështirë të thuash saktësisht se në çfarë konsiston ky mister i paligjshmërisë ose kush e frenon atë.

Disa komentatorë mendojnë se misteri i paligjshmërisë është veprimtaria e njeriut të paligjshmërisë, e cila po frenohet nga ligjet e ngurta të zbatuara nga Perandoria Romake. Të tjerë sugjerojnë se Shën Mikaeli është ai që e mban paligjshmërinë (krh. Zbul. 12: 1; Zbul. 12: 7-9; 20: 1-3, 7)… të cilat e tregojnë atë duke luftuar Satanin, duke e ndaluar ose duke e lënë të lirë … Të tjerët mendojnë se frenimi i njeriut të paligjshmërisë është prania aktive e të krishterëve në botë, të cilët përmes fjalës dhe shembullit u sjellin mësimin dhe hirin e Krishtit shumëkujt. Nëse të krishterët lejojnë që zelli i tyre të ftohet (thotë ky interpretim), atëherë frenimi i së keqes do të pushojë së zbatuari dhe rebelimi do të pasojë. -Bibla Navarre koment për 2 Thesalonikasve 2: 6-7, Selanikasit dhe Letrat Baritore, faqe 69-70

Perandoria Romake origjinale u shemb, megjithëse jo plotësisht disa historianë argumentojnë, në thelb për shkak të korrupsioni politik dhe moral. Duke folur për Curia Romake, Papa Benedikti XVI tha:

Shpërbërja e parimeve kryesore të ligjit dhe e qëndrimeve themelore morale që i mbështesnin ato hapën digat të cilat deri në atë kohë kishin mbrojtur bashkëjetesën paqësore midis popujve. Dielli po perëndonte mbi një botë të tërë. Fatkeqësitë e shpeshta natyrore e rritën edhe më tej këtë ndjenjë të pasigurisë. Nuk kishte asnjë pushtet në sy që mund ta ndalte këtë rënie. Aq më këmbëngulës, pra, ishte thirrja e fuqisë së Zotit: lutja që ai të vinte dhe të mbronte popullin e tij nga të gjitha këto kërcënime. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Unë besoj se pak e kuptojnë shtytjen profetike të fjalëve të Papa Benediktit që u zgjodhën me kujdes në prag të solsticit të dimrit - më i errët ditë të vitit në hemisferën veriore. [4]shih Në prag Ai po krahasonte rënien e Romës me brezin tonë. Ai po nënvizonte se si "parimet kryesore të ligjit dhe të qëndrimeve themelore morale që mbështesin" tonë shoqëria, kanë filluar të shemben:

World bota jonë shqetësohet në të njëjtën kohë nga ndjenja se konsensusi moral po shembet, konsensusi pa të cilin strukturat juridike dhe politike nuk mund të funksionojnë ... Vetëm nëse ekziston një konsensus i tillë mbi gjërat thelbësore, kushtetutat dhe ligji mund të funksionojnë. Ky konsensus themelor i marrë nga trashëgimia e krishterë është në rrezik ... Në realitet, kjo e bën arsyen të verbër ndaj asaj që është thelbësore. Për t'i rezistuar këtij eklipsi të arsyes dhe për të ruajtur aftësinë e saj për të parë gjërat thelbësore, për të parë Zotin dhe njeriun, për të parë se çfarë është e mirë dhe çfarë është e vërtetë, është interesi i përbashkët që duhet të bashkojë të gjithë njerëzit me vullnet të mirë. E ardhmja e botës është në rrezik. - Po aty.

Në thelb, bota është në prag të paligjshmeri Tani, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht të jesh pa ligje, por përkundrazi të përqafosh, kodifikosh dhe promovosh gënjeshtrat sikur të ishin të vërteta. Sepse të braktisësh të vërtetën objektive, e cila nënvijëzon parimet e ligjit të drejtë, do të thotë të lejosh që e gjithë struktura të shembet.

Prandaj, Zoti i dorëzoi në papastërti përmes epsheve të zemrave të tyre për degradimin e ndërsjellë të trupave të tyre. Ata shkëmbyen të vërtetën e Zotit me një gënjeshtër dhe e respektuan dhe adhuruan krijesën në vend të krijuesit, i cili është i bekuar përgjithmonë. (Rom 1: 24-25)

Zëri i së vërtetës që i frenon njerëzit nga pasionet e tyre duke i thirrur ata në pendim dhe përsëri në rrugën e duhur, i është besuar Kishës

 

Kisha frenon

Jezusi u premtoi Apostujve “kur ai të vijë, Shpirti i së vërtetës, ai do t'ju udhëzojë drejt të gjithë të vërtetës". [5]krh. Gjoni 16:13 Por ata nuk duhet ta fshehnin këtë të vërtetë nën një shportë kacavjerrëse; përkundrazi, ata u porositën të:

Shkoni, pra, dhe bëni dishepuj të të gjitha kombeve… duke i mësuar të respektojnë të gjitha ato që ju kam urdhëruar. (Mat 28: 19-20)

Man njeriu mëkatar ka nevojë për hir dhe zbulesë, në mënyrë që të vërtetat morale dhe fetare të mund të njihen "nga të gjithë me lehtësi, me siguri të patundur dhe pa përzierje gabimesh". Ligji natyror siguron ligj dhe hir të zbuluar me një themel të përgatitur nga Zoti dhe në përputhje me punën e Shpirtit. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 1960

Me Revolucionin Francez, [6]1789-99 pas Krishtit ndarja midis Kishës dhe shtetit u sistemua dhe të drejtat e njeriut filluan të përcaktohen, jo më nga ligji natyror dhe moral, por nga ishin. Tani e tutje, autoriteti moral i Kishës është gërryer vazhdimisht, i tillë që sot:

Faith besimi i krishterë nuk lejohet më të shprehet dukshëm… në emër të tolerancës, toleranca po shfuqizohet. —POPA BENEDIKTI XVI, Drita e Botës, një bisedë me Peter Seewald, faqe 52-53

Koncepti iluziv i “tolerancë" [7]p.sh. http://radio.foxnews.com/ ndërsa krijon një iluzion të "lirisë", ka çuar në refuzimin e së vërtetës së frymëzuar duke e çuar kështu njerëzimin në një lloj të ri skllavërie:

Kisha fton autoritetet politike të masin gjykimet dhe vendimet e tyre kundër kësaj të vërtete të frymëzuar për Zotin dhe njeriun: Shoqëritë që nuk e njohin këtë vizion ose nuk e refuzojnë atë në emër të pavarësisë së tyre nga Zoti janë sjellë që të kërkojnë kriteret dhe qëllimin e tyre në vetvete ose t'i huazojnë ato nga disa ideologji. Meqenëse ata nuk e pranojnë që dikush mund të mbrojë një kriter objektiv të së mirës dhe së keqes, ata arsyetojnë për veten e tyre një shprehje të qartë ose të nënkuptuar totalitare pushtet mbi njeriun dhe fatin e tij, siç tregon historia. —POPA JOHN PAUL II, Centesimus annus, n 45, 46

Me të vërtetë…

Me pasoja tragjike, një proces i gjatë historik po arrin një pikë kthese. Procesi i cili dikur çoi në zbulimin e idesë of "të drejtat e njeriut" - të drejta të qenësishme për çdo person dhe para çdo Kushtetute dhe legjislacioni shtetëror - sot shënohet nga një kontradiktë befasuese - e drejta për jetë po mohohet ose shkelet nga e drejta origjinale dhe e patjetërsueshme për jetë vihet në dyshim mohohet në bazë të një votimi parlamentar ose vullnetit të një pjese të popullit - edhe nëse është shumica. Ky është rezultati ogurzi i një relativizmi që mbretëron pa kundërshtim: "e drejta" pushon së qeni e tillë, sepse nuk është më e themeluar fort mbi dinjitetin e paprekshëm të personit, por i nënshtrohet vullnetit të pjesës më të fortë. Në këtë mënyrë demokracia, në kundërshtim me parimet e veta, në mënyrë efektive shkon drejt një forme të totalitarizmi. OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 18, 20

Një totalitarizëm që është tani global në natyrë, falë fenomenit të globalizimit. Shtoji kësaj thirrjet e përsëritura për një monedhë globale dhe një "rend të ri botëror", [8]shih Shkrimi në mur pasi ekonomia botërore siç e dimë vazhdon të shpërbëhet. [9]shih Rënia e Babilonisë Por nuk është thjesht një formim i diktaturës ekonomike ose politike, por a fetar një i kontrolluar nga "ata që kanë fuqinë të" krijojnë "mendim dhe t'ia imponojnë të tjerëve". [10]POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993

Religion një fe abstrakte, negative është duke u bërë në një standard tiranik që të gjithë duhet të ndjekin. —POPA BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 52

Një rend i ri botëror në vetvete nuk është domosdoshmërisht i keq; por nëse e vërteta refuzohet- dhe Kisha që e shpall atë -në fund të fundit do të çojë në pranimin e atij që Jezusi e quan "gënjeshtar dhe babai i gënjeshtrës". [11]krh. Gjoni 8:44 Për

… Pa udhëzimin e bamirësisë në të vërtetë, kjo forcë globale mund të shkaktojë dëme të papara dhe të krijojë ndarje të reja brenda familjes njerëzore… njerëzimi rrezikon rreziqe të reja skllavërimi dhe manipulimi -Caritas në Veritate, n.33, 26

… Skllavërimi ndaj atij të cilit "manipuluesi" i jep fuqinë e tij: një Judë, [12]krh. Gjoni 13:27 ai i paligjshëm, "bir i shkatërrimit", Antikrishti ose bisha:

Dragoit i dha fuqinë dhe fronin e vet, së bashku me një autoritet të madh. (Zbul. 13: 2)

Ai vjen në pushtet kur hiqet ajo që e "frenon" atë.

 

Shkëmbi dhe restauruesi

Kur ishte ende një kardinal, Papa Benedikti XVI shkroi:

Abrahami, babai i besimit, është me anë të besimit të tij shkëmbi që frenon kaosin, përmbytja fillestare e shkatërrimit dhe kështu e mbështet krijimin. Simon, i pari që rrëfeu Jezusin si Krishti ... tani bëhet me anë të besimit të tij Abrahamik, i cili rinovohet në Krishtin, shkëmbi që qëndron kundër valës së papastër të mosbesimit dhe shkatërrimit të saj të njeriut. —POPA BENEDICT XVI (Kardinal Ratzinger), Thirrja në Kungim, Kuptimi i Kishës Sot, Adrian Walker, Tr., F. 55-56

Papa, pasardhësi i Simon Pjetrit, me anë të zyrës së tij hyjnore si "shkëmb" dhe kujdestar i "çelësave të mbretërisë", [13]krh. Mat 16: 18-19 mban "misterin e paligjshmërisë" në plotësinë e tij. Papa, megjithatë, nuk është i vetmi; ka "gurë të gjallë" [14]krh. 1 kafshë shtëpiake 2: 5 ndërtuar me të mbi themel kush është Krishti, themeli, [15]krh. 1 Kor 3:11 i cili e udhëheq të gjithë Kishën në të gjithë të vërtetën përmes Shpirtit të Tij.

I gjithë trupi i besimtarëve… nuk mund të gabojë në çështjet e besimit. Kjo karakteristikë tregohet në vlerësimin e mbinatyrshëm të besimit (sensus fidei) nga ana e të gjithë popullit, kur, nga peshkopët deri te i fundit i besimtarëve, ata shfaqin një pëlqim universal në çështjet e besimit dhe moralit. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 92

Kështu, i gjithë trupi i Krishtit merr pjesë në shërbesën e Petrinës për sa kohë që ata qëndrojnë në bashkësi me të. Pra, pra, është ajo që fren paligjshmërinë e shfrenuar - me të vërtetë, Antikrishti -dëshmitari moral dhe zëri i Kishës, në bashkësi me Atin e Shenjtë?

Kisha thirret gjithmonë për të bërë atë që Perëndia i kërkoi Abrahamit, që do të thotë se ka mjaft njerëz të drejtë për të shtypur të keqen dhe shkatërrimin. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 166

Kur të krishterët pushojnë të shkëlqejnë [16]shih Një copëz e dritës së tij, ose kur ajo dritë është shurdhëruar nga mëkati dhe korrupsioni, ai "zë" autoritar humbet forcën dhe besueshmërinë e tij morale. Pastaj e ardhmja nuk përcaktohet më nga absolute, por nga ajo që Papa Benedikti e quan "një diktaturë e relativizmit".

… E cila lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Homazhe parakonlave, 18 Prill, 2005

Ne mund ta kuptojmë më mirë, atëherë, pse tani, në këtë orë, kufizuesi po hiqet, veçanërisht në dritën e skandaleve seksuale të përhapura në priftëri. Lidhur me këto mëkate, Papa Benedikti nuk ka qenë i paqartë:

Si rezultat, besimi si i tillë bëhet i pabesueshëm dhe Kisha nuk mund të paraqitet më me besueshmëri si lajmëtari i Zotit. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 25

Edhe Shën Mikaeli Kryeengjëlli, si mbrojtës i Kishës, është i lidhur vetë me vullnetin e lirë të anëtarëve të saj nëse ata vendosin të rrëshqasin në apostazi.

 

Perandoria Romake

Perandoria romakePo Perandoria Romake? Qytetërimi perëndimor është ndërtuar pjesërisht mbi parimet e Perandorisë Romake, veçanërisht parimet Judao-Kristiane që ajo miratoi. Nën Perandorin Konstandin, Roma u bë e krishterë dhe prej andej, katolicizmi u përhap në të gjithë Evropën dhe më gjerë. Rënia e Perandorisë Romake, pra, mund të kuptohet, pjesërisht, si shembja e atyre moraleve të krishtera që e mbështesnin atë. 

kjo revoltë [braktisje], ose bie, është kuptuar përgjithësisht, nga etërit e lashtë, e a revoltë nga perandoria Romake, e cila u shkatërrua e para, para ardhjes së Antikrishtit. Ndoshta, mund të kuptohet edhe nga a revoltë e shumë kombeve nga Kisha Katolike e cila, pjesërisht, ka ndodhur tashmë, me anë të Mahomet, Luther, etj. dhe mund të supozohet, do të jetë më e përgjithshme në ditët e Antikrishtit. - shënimi në 2 Thesalëve 2: 3, Bibla e Shenjtë Douay-Rheims, Baronius Press Limited, 2003; f. 235

Sot, Perandoria Romake besohet se ekziston në një farë forme përmes Bashkimit Evropian, i cili përqafoi Traktati i Romës në formimin e bashkimit të saj ekonomik. Amerika, mund të shtoj, i gjen rrënjët te njerëzit evropianë, dhe përmes një historie gati konstante të luftës, ka ndërtuar një perandori të llojeve në të gjithë Lindjen e Mesme dhe më gjerë. Të tjerët besojnë romakun Perandoria ende nuk është ngritur në formën e saj përfundimtare para se të bjerë përherë. Çështja, sidoqoftë, është kjo: civilizimi perëndimor është në kolaps, thotë Papa Benedikti.

Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte shkatërruese gjithnjë e më të dukshme. -Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online

Diga e paligjshmërisë është gati të shpërthejë në një botë, e ardhmja e së cilës, paralajmëroi ai, "është në rrezik". 

 

ÇFAR W DO T S THOT?

Nëse Papa Pius X do të ishte gjallë sot… duke ecur nëpër qendrat tona të dielën, duke shënuar kishat tona të zbrazëta dhe të mbyllura, [17]nb ka vende, të tilla si në Afrikë dhe pjesë të Indisë, ku Kisha po lulëzon; Unë jam duke folur këtu për botën perëndimore që, për pjesën më të madhe, dominon të ardhmen politike dhe ekonomike të botës, për mirë apo për keq… duke shikuar një kampionim të sitcoms në mbrëmje dhe filma Hollywood, duke kaluar një ditë duke kërkuar internet, duke dëgjuar goditjet tona në radio, duke parë parada pagane, duke krahasuar amerikanët e shëndoshë të Veriut me afrikanë të uritur dhe duke numëruar numrin e të palindurve që janë shkatërruar në bark mijëra çdo ditë ... Unë jam pothuajse i sigurt se do ta dëgjonim duke bërtitur [18]shih Pse nuk Bërtasin Papët?

… Mund të ketë tashmë në botë "Biri i Shuarjes" për të cilin flet Apostulli. -E Supremi, Enciklike Mbi Rivendosjen e Gjithë Gjërave në Krisht, n 5; 4 tetor 1903

 -------

Në racionalizmin tonë dhe përballë fuqisë në rritje të diktaturave, Zoti na tregon përulësinë e Nënës, e cila u shfaqet fëmijëve të vegjël dhe u flet atyre për gjërat thelbësore: besimi, shpresa, dashuria, pendimi. —POPA BENEDIKTI XVI, Drita e Botës, një bisedë me Peter Seewald, faqe 164

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje. - Zoja jonë e Fatimes për tre fëmijët e Portugalisë; Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

 

Botuar për herë të parë më 27 Prill 2012.

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

 


 

SHIKONI VIDEO: Kisha dhe Shteti?

me MARK MALLETT në: Përqafimi i Shpresës.tv

 

LIDHUR ME LIDHJE:

Videot e lidhura:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Gjyqi Shtatëvjeçar-Pjesa VI
2 krh. Mat 25: 1-13
3 shih Drejtësia e Urtësisë
4 shih Në prag
5 krh. Gjoni 16:13
6 1789-99 pas Krishtit
7 p.sh. http://radio.foxnews.com/
8 shih Shkrimi në mur
9 shih Rënia e Babilonisë
10 POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993
11 krh. Gjoni 8:44
12 krh. Gjoni 13:27
13 krh. Mat 16: 18-19
14 krh. 1 kafshë shtëpiake 2: 5
15 krh. 1 Kor 3:11
16 shih Një copëz e dritës së tij
17 nb ka vende, të tilla si në Afrikë dhe pjesë të Indisë, ku Kisha po lulëzon; Unë jam duke folur këtu për botën perëndimore që, për pjesën më të madhe, dominon të ardhmen politike dhe ekonomike të botës, për mirë apo për keq…
18 shih Pse nuk Bërtasin Papët?
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.