vendosur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 shtator 2014
Memoriali i Shën Jeronimit

Tekste liturgjike këtu

 

 

ONE njeriu vajton vuajtjet e tij. Tjetri shkon drejt tyre. Një burrë vë në dyshim pse ka lindur. Një tjetër përmbush fatin e Tij. Të dy burrat dëshirojnë vdekjen e tyre.

Ndryshimi është se Jobi dëshiron të vdesë për t'i dhënë fund vuajtjeve të tij. Por Jezusi dëshiron të vdesë për t'i dhënë fund tonë vuajtje. Dhe kështu

Kur u plotësuan ditët për të marrë Jezusin, ai vendosmërisht vendosi të udhëtonte për në Jeruzalem. (Ungjilli i sotëm)

Ndoshta jeni tunduar të ankoheni siç bëri Jobi. Ju shikoni që bota po ndahet dhe shpejt po bie në kaos dhe pyesni: “Pse kam lindur në këto herë? Pse nuk mund të ndodhin këto gjëra njëqind vjet pas tani? "

Ti më ke zhytur në fund të gropës, në humnerën e errët. Mbi mua zemërimi yt është i rëndë dhe me të gjitha valët e tua më mbyt. (Psalmi i sotëm)

Unë e di ndërsa shikoj fëmijët e mi të moshuar që largohen nga shtëpia, fillojnë të kërkojnë martesa, flasin për dasma, nipërit e mbesat e para… Unë e gjej veten të trishtuar që këto gjëra mund të mbulohen nga Sprovat e Mëdha që janë tashmë këtu. Por e vërteta është, si Jezusi, ti dhe unë kemi lindur vërtet këto herë Ne jemi zgjedhur nga Ati për një qëllim, një mision të veçantë. Ajo që Ati kërkon nga ju dhe unë, atëherë, duhet të jemi i vendosur si Jezusi. Ai nuk u largua nga Kryqi, por e përqafoi atë. Ai nuk u largua nga përndjekësit e Tij, por u dorëzua në duart e tyre. Pse Sepse Ai e dinte që misioni i Tij ishte t'i shpëtonte ata. Ky ishte gëzimi që iu dha para tij. dhe tani ne.

Prandaj, meqenëse jemi të rrethuar nga një re dëshmitarësh aq e madhe, le të lëmë mënjanë çdo peshë dhe mëkat që kapet aq afër dhe le të vrapojmë me këmbëngulje garën që na është vendosur përpara, duke kërkuar Jezusin pionierin dhe përsosësin të besimit tonë, i cili për gëzimin që iu vu para tij duroi kryqin, duke përçmuar turpin dhe është ulur në të djathtën e fronit të Perëndisë. (Heb 12: 1-2)

Jezusi dëshiron që edhe ne etje për shpirtrat, të ndiejnë dhembshuri për të humburit, të bëjnë dëmshpërblimin për ta (lutje, agjërim, e Shtuna e Parë, etj.). Në Ungjillin e sotëm, kur Jakobi dhe Gjoni donin të thërrisnin zjarrin nga qielli për të konsumuar armiqtë e Tij, Jezusi i qortoi ata. Sepse misioni i Tij nuk ishte të binte drejtësi, por mëshirë. Po kështu, Jezusi nuk po ju kërkon dhe unë të ndërtojmë bunkerë çimentoje dhe të lutemi për “tre ditë errësirë" [1]shih Tre Dita e Errësirës   Nje pergjigje për të zhdukur botën… por për t'u bërë enë mëshire dhe ndërmjetësimi për konvertimin e botës.

Vëllezër dhe motra, le të japim me guxim të gjithë Zotit, duke mos mbajtur asgjë prapa. Le të vendosim me vendosmëri për të udhëtuar në Jeruzalem me Jezusin duke e ditur se kemi nderin dhe privilegjin e jashtëzakonshëm të vuajtjeve përmes, me dhe në Të për gëzimin e vendosur para nesh.

Jini të përgatitur ta vendosni jetën tuaj në vijë në mënyrë që ta ndriçoni botën me të vërtetën e Krishtit; t’i përgjigjemi me dashuri urrejtjes dhe shpërfilljes së jetës; për të shpallur shpresën e Krishtit të ringjallur në çdo cep të tokës. —POPA BENEDICT XVI, Mesazh për të Rinjtë e Botës, Dita Botërore e Rinisë, 2008

 

 


Faleminderit për lutjet dhe mbështetjen tuaj.

TANI NË DISPOZICION!

Një roman i ri i fuqishëm katolik

 

TREE3bkstk3D.jpg

PEMA

by
Denise Mallett

 

Nga fjala e parë në të fundit isha i rrëmbyer, i pezulluar midis frikës dhe habisë. Si i shkruajti një person kaq i ri linja kaq të ndërlikuara komploti, personazhe kaq kompleksë, dialog kaq tërheqës? Si e kishte zotëruar një adoleshent i thjeshtë zanatin e të shkruarit, jo vetëm me aftësi, por me thellësi të ndjenjës? Si mund të trajtojë ajo tema të thella kaq të shkathëta pa më së paku predikim? Unë jam akoma me frikë. Cleshtë e qartë se dora e Zotit është në këtë dhuratë. Ashtu siç Ai ju ka dhënë çdo hir deri më tani, le të vazhdojë t'ju udhëheqë në rrugën që Ai ka zgjedhur për ju nga e gjithë përjetësia.
-Janet Klasson, autore e Blog Pelianito Journal

Shkruar në mënyrë të hollësishme… Nga faqet e para të prologut, Nuk mund ta vendosja!
- Janelle Reinhart, Artist i regjistrimit të krishterë

Unë falënderoj Atin tonë të mahnitshëm që ju dha këtë histori, këtë mesazh, këtë dritë dhe ju falënderoj që mësuat artin e Dëgjimit dhe zbatimin e asaj që Ai ju dha për të bërë.
-Larisa J. Strobel

RENDOSENI KOPJEN TUAJ SOT!

Libri i pemës

Deri më 30 shtator, transporti është vetëm 7 dollarë / libër.
Transporti falas me porosi mbi 75 $. Blini 2 merrni 1 Falas!

Për të marrë La Tani Word,
Meditimet e Markut mbi leximet masive,
dhe meditimet e tij mbi "shenjat e kohës",
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, PARALIZOHET NGA Frika dhe tagged , , , , , , , , .