Pushimi në Stern

 KRESHME RETREAT
Dita 16

në gjumë_fotor

 

KETU është një arsye, vëllezër dhe motra, pse ndiej që Qielli dëshiron ta bëjë këtë Tërheqje të Kreshmëve këtë vit, që deri më tani, nuk e kam shprehur. Por e ndiej që është momenti për të folur për të. Arsyeja është se një Stuhi e dhunshme shpirtërore po godet të gjithë rreth nesh. Erërat e "ndryshimit" po fryjnë fort; valët e konfuzionit po derdhen mbi hark; Barque of Peter ka filluar të lëkundet ... dhe në mes të tij, Jezusi po ju fton mua dhe ju në ashpër.

Le të shohim tregimet e Ungjillit për atë stuhi që përjetuan Jezusi dhe dishepujt, sepse mendoj se ka diçka të fuqishme këtu për të na mësuar.

[Jezusi] hipi në një varkë dhe dishepujt e tij e ndoqën (Mat 8:23)… ata e morën me vete në barkë, ashtu siç ishte ai (Marku 4:36). Papritmas një stuhi e dhunshme doli në det, kështu që anija po mbytej nga dallgët (Mat 8:24), por ai ishte në të ashpër, duke fjetur mbi jastëk (Marku 4:38). Ata po mbusheshin me ujë dhe ishin në rrezik. Ata shkuan dhe e zgjuan duke thënë: "Mjeshtër, Mjeshtër, ne po humbasim!" (Luka 8: 23-24). Ai u tha atyre: "Pse keni frikë, o ju me pak besim?" (Mat 8:26). Ai u zgjua, e qortoi erën dhe i tha detit: "Paqe! Qëndro i qetë! ” Era pushoi dhe u bë një qetësi e madhe. (Marku 4:39). Ai u tha atyre: “Pse keni kaq frikë? Ende nuk keni besim? ” (Marku 4:40).

Tani, fjala "stuhi" në Mateu do të thotë fjalë për fjalë "tërmet". Në shënimet në fund të faqes së Biblës së Re Amerikane, ajo thotë se është ..

… Një fjalë e përdorur zakonisht në literaturën apokaliptike për tronditjen e botës së vjetër kur Zoti sjell mbretërinë e tij. Të gjithë sinoptikët e përdorin atë në përshkrimin e ngjarjeve që i paraprijnë paruzisë së Birit të Njeriut (Mt 24: 7; Mk 13: 8; Lk 21:11). Mateu e ka futur këtu dhe në rrëfimin e tij për vdekjen dhe ringjalljen e Jezusit (Mt 27: 51–54; 28: 2). —NABre, në Mateun 8:24

Unë e shoh këtë fusnotë mahnitëse, sepse siç e dinë lexuesit për një kohë të gjatë këtu, unë kam marrë një fjalë nga Zoti disa vjet më parë se ekzistonte një "Stuhi e Madhe”Duke ardhur, si një uragan. [1]shih Shtatë Vulat e Revolucionit Do të ishte një "Dridhje e madhe”Që do të na kalonte nga kjo epokë në tjetrën; [2]shih Fatima, dhe Tundja e Madhe jo fundi i botës, por fundi i një epoke në përgatitje për kthimin e Jezusit. [3]shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! Një pjesë e tranzicionit do të përfshinte Pasioni i vetë Kishës, ndërsa ajo ndjek Zotin e saj në vdekjen dhe ringjalljen e Tij.[4]shih Pasioni ynë Françesku dhe Pasioni i Kishës që Vie

Në të vërtetë, tregimi i mësipërm fillon me dishepujt duke ndjekur Jezusin në barkë. Dhe thotë se Ai erdhi «ashtu siç ishte». Shumë sot po përgatiten për këtë Stuhi duke ruajtur ushqime, furnizime, armë, etj. Ndërsa ka maturi në përgatitjen fizike për ngjarjen e ndonjë katastrofe, Jezusi na tregon gjendjen përfundimtare që duhet të kemi në këtë Stuhi: një zemër që mbështetet plotësisht në Providencën Hyjnore - për ta ndjekur Atë "ashtu si jemi".

Sot, me ekonominë e botës të mbështetur nga shkopinj shkrepësesh, kombet që përgatiten për luftë, persekutimi i të krishterëve po intensifikohet, heqja e teknologjisë nga etika dhe polemika javore e Papës me deklarata të paqarta, erërat dhe valët e kësaj Stuhie kanë filluar të godasin kundër trupit të shumë zemrave. Në të vërtetë, ka një tronditje të prekshme të besimit të shumë njerëzve sot ndërsa ata bërtasin,

Jemi në rrezik! Mjeshtër, Mjeshtër! Ne jemi duke u zhdukur!

Por Jezusi po pushon në një jastëk. Si është e mundur të pushoni në një anije të hapur peshkimi që po hidhet në valë të larta deri në fundosje? Duke folur njerëzisht, është praktikisht e pamundur

… Por për Zotin, të gjitha gjërat janë të mundshme. (Mat 19:26)

Jezusi po na mëson diçka thelbësore: që kur kemi një marrëdhënie të thellë të brendshme me Atin, nuk ka stuhi që mund të na tronditë; asnjë erë që mund të na përmbysë; asnjë valë që mund të na fundosë. Mund të lagemi; mund të ftohemi; ne mund të bëhemi të detit, por

… Kush ka lindur nga Zoti pushton botën. Dhe fitorja që pushton botën është besimi ynë. (1 Gjonit 5: 4)

Kjo është arsyeja pse, të dashur vëllezër dhe motra, është gabim të kesh frikë nga vala tjetër; të fiksohem me intensitetin e erërave. Ju do të humbni qetësinë tuaj, do të humbni kushinetat tuaja, dhe nëse nuk jeni të kujdesshëm, bini në det. Nëse fitorja që pushton botën është besimi ynë, atëherë ne duhet të bëjmë siç thotë Pali, mbajmë

...sytë tanë u drejtuan nga Jezusi, udhëheqësi dhe përsosësi i besimit. (Heb 12: 2)

Këtu qëndron zemra dhe qëllimi i kësaj tërheqjeje të kreshmëve: t'ju çojë më thellë në Zemrën e Jezusit dhe Atit në mënyrë që besimi juaj të rritet dhe të përsoset. Në mënyrë që Jezusi të ngrihet dhe të flasë në zemrën tuaj: “Paqe! Qëndro i qetë! ”

Kështu që, shpresoj që disa lexues të më falin. Në këtë kohë, unë me të vërtetë nuk kam shumë më shumë për të thënë në lidhje me ekonominë, kolapsin e moralit, apo Papën. Nëse dëshironi të më gjeni, unë do të jem në ashpër - dhe lutem, me shumë tërheqës të mi. Për Jezusin tha

… Atje ku jam, atje do të jetë edhe shërbëtori im. (Gjoni 12:26)

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Kjo Tërheqje e Kreshmëve është pikërisht antidoti i dhunës së Stuhisë duke ju drejtuar të besoni dhe të preheni në Zemrën e Atit.

Zoti është më i fuqishëm se ulërima e shumë ujërave, më i fuqishëm se prishësit e detit, i fuqishëm në qiej. (Psalmi 93: 4)

jezuscalmer

 

 

Për t'u bashkuar me Mar k në këtë Tërheqje të Kreshmëve,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Nëse nuk po merrni më email nga unë, kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që nuk po zbresin atje. Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga markmallett.com.

Dëgjoni podkastin e këtij shkrimi:

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.