Revolucion!

megjithëse Zoti ka qenë kryesisht i heshtur në zemrën time muajt e fundit, me këtë shkrim më poshtë dhe fjalën "Revolucion!" mbetet e fortë, sikur të flitet për herë të parë. Unë kam vendosur që ta postoj përsëri këtë shkrim dhe t'ju ftoj ta përhapni lirshëm te familja dhe miqtë. Ne po shohim fillimet e këtij Revolucioni tashmë në Shtetet e Bashkuara. 

Zoti ka filluar të flasë fjalë përgatitje përsëri në ditët e fundit. Dhe kështu, unë do t'i shkruaj këto dhe do t'i ndaj me ju ndërsa Shpirti i hap. Kjo është një kohë e përgatitjes, një kohë e lutjes. Mos e harroni këtë! Qofshi të rrënjosura thellë në dashurinë e Krishtit:

Për këtë arsye, unë gjunjëzohem para Atit, nga i cili është emëruar çdo familje në qiell dhe në tokë, në mënyrë që ai t'ju japë juve në përputhje me pasuritë e lavdisë së tij për t'u forcuar me fuqi përmes Shpirtit të tij në brendësinë e tij dhe që Krishti mund të banojë në zemrat tuaja me anë të besimit; që ju, të rrënjosur dhe të mbështetur në dashuri, të keni forcë të kuptoni me të gjithë të shenjtët se çfarë është gjerësia dhe gjatësia, lartësia dhe thellësia dhe të njihni dashurinë e Krishtit që tejkalon njohurinë, në mënyrë që të mbusheni me të gjitha plotësia e Zotit. (Ef 3: 14-19)

Botuar për herë të parë në 16 Mars 2009:

 

Kurorëzimi i Napoleonit   
Kurorëzimi [vetë-kurorëzim] të Napoleonit
, Jacques-Louis David, rreth 1808

 

 

NJE E RI fjala ka qenë në zemrën time dy muajt e fundit:

Revolucion!

 

Përgatitja

Unë tashmë ju kam prezantuar me një mik-prift në New Boston, Michigan, ku mesazhi i Mëshirës Hyjnore filloi të përhapet për herë të parë në Amerikën e Veriut nga famullia e tij. Ai merr vizita nga Shpirtrat e Shenjtë në Purgator çdo natë në ëndrra të gjalla. Unë rrëfeva këtë dhjetor të kaluar atë që ai dëgjoi kur vonë Fr. Xhon Hardon iu shfaq në një ëndërr të veçantë:

Përndjekja është afër. Në qoftë se nuk jemi të gatshëm të vdesim për besimin tonë dhe të jemi dëshmorë, ne nuk do të ngulmojmë në besimin tonë. (Shih Përndjekja është afër )

Ky prift i përulur ka marrë gjithashtu vizita të fundit nga Lulja e Vogël, Shën Thérèse de Liseux, i cili ka dhënë një mesazh, i cili besoj se është për të gjithë Kishën. Fr. nuk i bën publike këto gjëra, por më besoi mua personalisht. Me lejen e tij, po i botoj këtu.

 

PARALAJMRIM NGA E KALUARA

Në Prill, 2008, shenjtorja Franceze u shfaq në një ëndërr e veshur me një fustan për Kungimin e saj të parë dhe e drejtoi atë drejt kishës. Sidoqoftë, me të arritur te dera, atij iu ndalua të hynte. Ajo u kthye drejt tij dhe i tha:

Ashtu si vendi im [Franca], e cila ishte vajza e madhe e Kishës, vrau priftërinjtë dhe besnikët e saj, kështu që persekutimi i Kishës do të ndodhë në vendin tuaj. Pas një kohe të shkurtër, klerikët do të shkojnë në mërgim dhe nuk do të jenë në gjendje të hyjnë hapur në kisha. Ata do t'u shërbejnë besimtarëve në vende klandestine. Besimtarët do të privohen nga "puthja e Jezusit" [Kungimi i Shenjtë]. Laikët do ta sjellin Jezusin tek ata në mungesë të priftërinjve.

Menjëherë, Fr. kuptoi se ajo po i referohej Revolucioni Francez dhe persekutimi i papritur i Kishës që shpërtheu. Ai pa në zemrën e tij se priftërinjtë do të detyrohen të ofrojnë Mesha të fshehta në shtëpi, hambare dhe zona të thella. Fr. gjithashtu e kuptuan që disa klerikë do të komprometonin besimin e tyre dhe të formonin një "pseudo-kishë" (shih Në emër të Jezusit - Pjesa II ).

Bëni kujdes të ruani besimin tuaj, sepse në të ardhmen Kisha në SHBA do të ndahet nga Roma. - Shën. Leopold Mandic (1866-1942 Pas Krishtit), Antikrishti dhe Kohët e Fundit, Fr. Joseph Iannuzzi, f.27

Dhe pastaj së fundmi, në janar 2009, Fr. dëgjoi me dëgjim Shën Terezën që përsëriste mesazhin e saj me më shumë urgjencë:

Pas një kohe të shkurtër, ajo që ndodhi në vendin tim, do të zhvillohet në tuajin. Përndjekja e Kishës është e menjëhershme. Përgatitni veten.

"Do të ndodhë kaq shpejt," më tha ai, "sa askush nuk do të jetë vërtet i përgatitur. Njerëzit mendojnë se kjo nuk mund të ndodhë në Amerikë. Por do të ndodhë, dhe së shpejti ”.

 

TSUNAMI MORAL

Një mëngjes në dhjetor të vitit 2004, u zgjova para pjesës tjetër të familjes time ndërsa ishim në një turne koncerti. Një zë foli brenda zemrës time duke thënë se a tërmet shpirtëror ndodhi 200 vjet më parë në atë që njihet si Revolucioni Francez. Kjo lëshoi ​​një moral dallgë gjigande e cila garoi nëpër botë dhe solli shkatërrimin e saj në një kulm rreth vitit 2005 [shih shkrimin tim Përndjekje! (Tsunami Moral) ] Kjo valë tani po tërhiqet dhe po largohet pas saj kaos

Të them të drejtën, unë as nuk e dija se çfarë ishte Revolucioni Francez. Une tani Ishte një periudhë e quajtur "Iluminizmi" në të cilën filluan të shfaqen parimet filozofike, të cilat e shikonin botën tërësisht nga një perspektivë e njerëzimit arsye, në vend se arsyeja e ndriçuar nga besim. Kjo kulmoi gjatë Revolucionit Francez me një refuzim të dhunshëm të fesë dhe një ndarje zyrtare midis Kishës dhe Shtetit. Kishat u plaçkitën dhe shumë priftërinj dhe fetarë u vranë. Kalendari u ndryshua dhe disa ditë Feste ishin të jashtëligjshme, përfshirë të Dielën. Napoleoni, i cili mundi ushtrinë papnore, zuri rob Atin e Shenjtë dhe në një moment arrogance supreme, kurorëzoi veten perandor.

Sot, diçka e ngjashme po ndodh, por këtë herë në a shkallë globale.

 

KONSTRONIMI PINRFUNDIMTAR

Cunami moral i cili shpërtheu 200 vjet më parë ka një emër: “kultura e vdekjes" Feja e saj është “relativizmi moral" Në të vërtetë, ajo ka shkatërruar një pjesë të madhe të themelit të Kishës në të gjithë botën, përveç një mbetje të Shkëmbit. Ndërsa kjo valë tani kthehet përsëri në det, Satanai dëshiron ta marrë Kishën me vete. "Dragoi", i cili frymëzoi bazat filozofike të Revolucionit Francez, synon ta përfundojë punën: jo vetëm një zgjerim të mëtejshëm të ndarjes midis Kishës dhe Shtetit, por një fund i Kishës krejtësisht.

Gjarpri nxori një përrua uji nga goja e tij pasi gruaja e largoi me rrymën. (Zbulo 12:15)

Ndërsa vala filloi në Evropë dhe më në fund arriti kulmin e saj në Amerikën e Veriut, ajo tani po tërhiqet nga Amerikat derisa të kthehet përsëri në Evropë, duke fshirë çdo pengesë në rrugën e saj për të lejuar ngritjen e një "kafshe", një Super-Shteti global, një Rend të Ri Botëror.

Në të gjithë botën, ekziston një zhurmë për ndryshime. Kjo dëshirë ishte e dukshme në nëntor, në një ngjarje që mund të bëhej simbol i kësaj nevoje për ndryshim dhe një katalizator i vërtetë për atë ndryshim. Duke pasur parasysh rolin e veçantë që Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të luajnë në botë, zgjedhja e Barak Obamës mund të ketë pasoja që shkojnë shumë përtej këtij vendi. Nëse idetë aktuale për reformimin e institucioneve financiare dhe ekonomike të botës zbatohen në mënyrë të vazhdueshme, kjo do të sugjeronte që më në fund kemi filluar të kuptojmë rëndësinë e qeverisjes globale.—Presidenti i mëparshëm Sovjetik Michael Gorbachev (aktualisht President i Fondacionit Ndërkombëtar për Studime Sociale-Ekonomike dhe Politike në Moskë), 1 janar 2009, International Herald Tribune

Unë besoj se ekziston një interes kolektiv për të cilin bota mund të bindet, në Kombet e Bashkuara që luajnë një rol më të madh në siguri, NATO luan një rol më të madh nga teatri, dhe gjithashtu Bashkimi Evropian si një institucion kolektiv që luan një rol më të plotë në politika botërore. - Kryeministri Gordon Brown (atëherë Kancelar i Mbretërisë së Bashkuar), 19 janar 2007, BBC

Sigurisht, pengesa më e madhe është Kisha Katolike dhe mësimet e saj morale, veçanërisht mbi martesën dhe dinjitetin e personit njerëzor.

Një shenjë konkrete e fillimeve të këtij Revolucioni erdhi papritmas në 9 Mars, 2009 në shtetin Amerikan të Konektikatit në një "goditje" mbi harkun e Kishës. Një projektligj legjislativ u propozua për të ndërhyrë drejtpërdrejt në operacionet e Kishës Katolike duke detyruar peshkopët dhe priftërinjtë të bëhen një njësi e veçantë nga famullia, në vend të kësaj duke vendosur në autoritet një bord të zgjedhur (një përpjekje e ngjashme për demokratizimin e Kishës u bë në Francë me Ligji i Kushtetutës Civile të Klerit [1790 pas Krishtit] i cili detyroi peshkopët dhe priftërinjtë të zgjidheshin nga populli.) Udhëheqësit katolikë të Konektikatit menduan se ishte një kundërsulm i drejtpërdrejtë ndaj përpjekjeve të Kishës për të parandaluar "martesën" e të njëjtit seks në shtet. Ne nje fjalim zgjimi, Kalorësi Suprem i Kalorësve të Kolombit paralajmëroi:

Mësimi i shekullit të nëntëmbëdhjetë është se fuqia për të imponuar struktura që u japin ose u heqin autoritetin udhëheqësve të Kishës sipas gjykimit dhe vullnetit të zyrtarëve qeveritarë nuk është asgjë më pak se fuqia për të frikësuar dhe fuqia për të shkatërruar. - Knight Suprem Carl A. Anderson, tubim në Capitol State Connectitcut, 11 Mars 2009

Liberal liberalizmi modern ka tendenca të forta totalitare - Kardinali George Pell, 12 mars 2009 në konferencën mbi "Varietetet e Intolerancës: Fetare dhe Laike".

 

PERSEKUTIMI

Vula e Pestë e Zbulesës është persekutim, të cilat besoj se do të fillojnë në nivele të ndryshme rajonale dhe do të vendosë terrenin për Përndjekjen e Madhejoni i Kishës kur kafshës i jepet një gojë: kur paligjshmëria kulmon në Bisha, "ai i paligjshëm".

Ai do të flasë kundër Shumë të Lartit dhe do të shtypë të shenjtët e Shumë të Lartit, duke menduar të ndryshojë ditët e festës dhe ligjin. Ata do t'i dorëzohen atij për një vit, dy vjet e gjysmë viti. (Dan 7:25)

Por mos harroni këtë, të dashur vëllezër dhe motra: kur ky tërmet shpirtëror tronditi qiejt dy shekuj më parë, Nëna jonë e Bekuar Edhe u shfaq rreth asaj kohe.

Një shenjë e shkëlqyeshme u shfaq në qiell, një grua e veshur me diellin… Pastaj një shenjë tjetër u shfaq në qiell; ishte një drago i madh i kuq. (Zbul. 12: 1, 3)

Këto kohëra të tanishme nuk janë asgjë më shumë sesa goditjet e fundit të bishtit të një gjarpri që ndjen thembrën e një Gruaje që gati ta shtypë kokën.

Por kur gjykata të mblidhet dhe fuqia e tij të merret nga shkatërrimi përfundimtar dhe absolut, atëherë mbretërimi, sundimi dhe madhështia e të gjitha mbretërive nën qiej do t'u jepen njerëzve të shenjtë të Më të Lartit, mbretëria e të cilëve do të jetë i përjetshëm: të gjitha sundimet do t'i shërbejnë dhe do t'i binden atij. (Dan 7: 25-27)

 

 

LEXIMI MË TEJ:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.