Vrapimi nga zemërimi

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 14 tetor 2015
Zgjedhin Memoriali Shën Kalist I

Tekste liturgjike këtu

 

IN në disa mënyra, është politikisht jo korrekte në shumë lagje të Kishës sot të flasësh për "zemërimin e Zotit". Në vend të kësaj, na është thënë, ne duhet t'u japim njerëzve shpresë, të flasim për dashurinë e Zotit, mëshirën e Tij, etj. Dhe e gjithë kjo është e vërtetë. Si të krishterë, mesazhi ynë nuk quhet "lajmi i keq", por "lajmi i mirë". Dhe Lajmi i Mirë është ky: pavarësisht nga e keqja që ka bërë një shpirt, nëse i drejtohet mëshirës së Zotit, ata do të gjejnë falje, shërim dhe madje miqësi të ngushtë me Krijuesin e tyre. Më duket kjo kaq e mrekullueshme, kaq emocionuese, sa është një privilegj absolut të predikosh për Jezu Krishtin.

Por Shkrimet janë po aq të qarta se ka edhe i keq lajme — lajm i keq për ata që e hedhin poshtë Lajmin e Mirë dhe qëndrojnë kokëfortë në mëkat. Përmes Jezu Krishtit, ka filluar restaurimi i botës. Por nëse shpirtrat vendosin të refuzojnë planin e Zotit, atëherë ata do të qëndrojnë, me zgjedhje, jashtë këtij restaurimi. Ata do të qëndrojnë brenda shkatërrimit dhe vdekjes që vetë njeriu ka sjellë në botë përmes mëkatit. Kjo është ajo që quhet drejtësia ose zemërimi i Zotit. Siç dëshmoi vetë Zoti ynë:

Kush beson në Birin ka jetë të përjetshme, por kush nuk i bindet Birit nuk do ta shohë jetën, por zemërimi i Perëndisë mbetet mbi të. (Gjoni 3:36)

Ky zemërim është i rezervuar për dy kategori njerëzish. E para janë ata që kanë marrë Ungjillin e dashurisë dhe megjithatë jetojnë me këmbëngulje në kundërshtim me të. Me një fjalë, hipokritë.

A mendoni, pra, ju që gjykoni ata që merren me gjëra të tilla dhe megjithatë i bëni vetë, se do t'i shpëtoni gjykimit të Zotit? Apo ju e vlerësoni shumë të ulët mirësinë, durimin dhe durimin e tij, pa dijeni se mirësia e Zotit do t'ju çojë në pendim? (Leximi i parë)

Ju paguani të dhjetat e nenexhikut, rue dhe çdo barishte kopshtesh, por ju nuk i kushtoni vëmendje gjykimit dhe dashurisë për Perëndinë. Këto duhet të keni bërë, pa anashkaluar të tjerët. (Ungjilli i sotëm)

Kategoria e dytë e njerëzve për të cilët është rezervuar zemërimi i Zotit janë ata që jetojnë sipas mishit, duke hedhur poshtë deri në fund «atë që mund të dihet për Perëndinë [e cila] është e dukshme për ta». [1]krh. Rom 1: 19 

Me kokëfortësinë dhe zemrën tuaj të paepur, ju po grumbulloni zemërim për veten tuaj për ditën e zemërimit dhe zbulimit të gjykimit të drejtë të Zotit, i cili do të shpërblejë të gjithë sipas veprave të tij: jetë e përjetshme për ata që kërkojnë lavdi, nder dhe pavdekësi përmes këmbëngulja në punët e mira, por zemërimi dhe tërbimi për ata që me egoizëm nuk i binden së vërtetës dhe i binden ligësisë. (Leximi i parë)

Shën Pali nuk grumbullon fjalë këtu: "zemërim dhe tërbim", thotë ai. "A do të zemërohej një Zot i dashur?" disa pyesin. zemërimi_ i ZotitPor pyetja ime është: "A do të mbyllte një Perëndi i dashur sytë para krimeve të papritura të bëra kundër krijimit të Tij, veçanërisht fëmijëve, veçanërisht kur këto krime kanë potencial për të asgjësuar botën?"

Askush nuk mund të thotë se Zoti nuk ka bërë gjithçka që është e mundur për të na shpëtuar nga vetja. Kryqi është shenja e vazhdueshme që "Zoti e deshi aq botën". [2]krh. Gjoni 3:16 Ne jemi të dashur. Zoti është një At i dashur, i ngadaltë në zemërim dhe i pasur me mëshirë. Por kuptoni se ata që rebelohen kundër dashurisë së Tij nuk janë pasivë; veprimet e tyre kanë një ndikim të thellë jo vetëm mbi veten e tyre, por edhe mbi të tjerët, dhe shumë shpesh vetë krijimin. Siç thotë libri i Urtësisë,

Nga zilia e djallit, vdekja erdhi në botë: dhe ata e ndjekin atë që është me të. (Urtësia 2: 24-25; Douay-Rheims)

Nëse nuk jeni në anën e Zotit, atëherë ju e dini për kë po punoni dhe frytet e kundërshtimit të Satanait nuk janë të papërfillshme. Ne jemi, vëllezër dhe motra, në prag të një lufte të tretë botërore [3]shih marketwatch.com   zerhedge.com (Shih Ora e Shpatës).

perëndi-zemërim_FotorPrandaj, unë kam botuar disa paralajmërime shumë të ashpra, të vështira, pothuajse të pakuptueshme këtë javë. Dhe ka edhe më shumë për të ardhur. Por edhe këto nuk janë drejtësia e Zotit aq sa njeriu thjesht korr atë që ka mbjellë. Unë nuk marr asnjë gëzim absolutisht kur shkruaj këto gjëra. E megjithatë, nuk është vendi im të censuroj zërin e profetëve, por përkundrazi, t'i dalloj ata me ty dhe Magjisteri. 

Me siguri që Zoti Perëndi nuk bën asgjë, pa ua zbuluar sekretin e tij shërbëtorëve të tij, profetëve… Unë ju kam thënë të gjitha këto që të mos ju rrëmbejë… (Amosi 3: 7; Gjoni 16: 1)

Në fakt, unë ndjeva që Zoti më paralajmëroi që në fillim të këtij apostoliti që shkruaj se nuk kisha asnjë punë që të ishte politikisht korrekt me misionin tim. 

Nëse, megjithatë, roja ruan shpatën duke ardhur dhe nuk i bie borisë, në mënyrë që shpata të sulmojë dhe t'i marrë jetën dikujt, jeta e tij do të merret për mëkatin e tij, por unë do ta konsideroj rojën përgjegjës për gjakun e tij. (Ezekieli 33: 6)

Dhe kështu, unë jam përgjegjës për atë që kam shkruar; ju jeni përgjegjës për atë që keni lexuar. Unë e di se disa prej jush ua përcjellin shkrimet e mia anëtarëve të familjes që refuzojnë t'i lexojnë ato. Lëre të jetë. Askush nuk mund ta tejkalojë Zotin, e lëre më të largohet nga zemërimi i Tij. 

Po, mundimi dhe ankthi do të vijnë mbi këdo që bën keq, së pari hebre dhe pastaj grek. (Leximi i parë)

Kështu që vazhdoni të jeni fytyra e dashurisë dhe shpresës - e Lajmit të Mirë - por edhe e vërteta. Kam takuar një burrë në Luiziana kohët e fundit, i cili ka kaluar gjashtë muajt e fundit duke paralajmëruar një person çdo ditë se ata duhet të shkojnë të rrëfehen dhe të bëhen gati për atë që po vjen. Ai ndau me mua disa nga shndërrimet e jashtëzakonshme që po ndodhnin si rezultat. 

Po, mendoj se pikërisht kjo është ekuilibri: të mos mohojmë as që Stuhi e Madhe është këtu dhe po vjen, dhe dimensionet e dhimbshme që po sjell, as të përqendrohet vetëm te rrufetë dhe bubullimat. Përkundrazi, për t'i drejtuar të tjerët drejt "arkës" që do t'i çojë nëpër të. [4]shih Një arkë do t'i udhëheqë ata

Vetëm në Zotin shpirti im pushon; prej tij vjen shpëtimi im. Vetëm ai është kështjella ime dhe shpëtimi im, kështjella ime; Nuk do të shqetësohem aspak. Shpirti im qoftë në prehje vetëm te Zoti, sepse nga ai vjen shpresa ime. Vetëm ai është kështjella ime dhe shpëtimi im, kështjella ime; Unë nuk do të shqetësohem. Ki besim tek ai në çdo kohë, o populli im! Derdhni zemrat tuaja para tij; Zoti është streha jonë! (Psalmi i sotëm)

 

Një këngë e kam shkruar kur kam pasur shumë nevojë
të dorëzohem nga vetja

 

LIDHJE ME LIDHJE

Zemërimi i Zotit 

 

Faleminderit për mbështetjen e kësaj shërbese me kohë të plotë.
Dhurata juaj vlerësohet shumë.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Rom 1: 19
2 krh. Gjoni 3:16
3 shih marketwatch.com   zerhedge.com
4 shih Një arkë do t'i udhëheqë ata
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.