Rusia Ref Streha jonë?

borzilokët_FotorKatedralja e Shën Vasilit, Moskë

 

IT erdhi tek unë verën e kaluar si një rrufe, një rrufe në qiell.

Rusia do të jetë një strehë për popullin e Zotit.

Kjo ishte në një kohë kur tensionet midis Rusisë dhe Ukrainës po shtoheshin. Dhe kështu, vendosa të ulem thjesht mbi këtë "fjalë" dhe "të shikoj dhe të lutem". Ndërsa ditët dhe javët dhe tani muajt po rrokullisen, duket gjithnjë e më shumë që kjo mund të jetë një fjalë nga poshtë la sacré bleu-manteli i shenjtë blu i Zojës sonë ... që manteli i mbrojtjes.

Për ku tjetër në botë, në këtë kohë, po mbrohet krishterimi siç është në Rusi?

 

FATIMA DHE RUSIA

A keni menduar ndonjëherë pse Rusi ka qenë kaq kyç për "Triumfin e Zemrës së Papërlyer"? Sigurisht, nga njëra anë, Zoja bëri thirrje për shenjtërimin e Rusisë, kur ajo u shfaq në Fatima në 1917, për shkak të rreziqeve të afërta për besimtarët. Kjo ishte vetëm disa javë para se Lenini të sulmonte Moskën dhe të shkaktonte revolucionin Komunist. Filozofitë pas revolucionit - ateizmi, marksizmi, materializmi, etj., Të krijuara gjatë periudhës së iluminizmit - tani po gjenin mishërimin e tyre në Komunizëm, gjë që Zoja parashikoi të bënte fatimatears_Fotordëm i madh për njerëzimin nëse lihet në vetvete.

[Rusia] do të përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. Të mirët do të martirizohen; Ati i Shenjtë do të ketë shumë për të vuajtur; kombe të ndryshme do të asgjësohen. - Plaku i përkohshëm Lucia në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982; Mesazhi i Fatimes, vatikan.va

Dhe pastaj Mbretëresha e Paqes i dha një antidot të jashtëzakonshëm dhe në dukje të thjeshtë revolucionit:

Për ta parandaluar këtë, unë do të vij të kërkoj shenjtërimin e Rusisë në Zemrën time të Papërlyer dhe Kungimin e dëmshpërblimit të Shtunave të Parë. Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe; nëse jo, ajo do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën... Ibid.

Nga rruga, antidoti i saj duhet të jetë një aluzion për të gjithë ne se si veprimi i thjeshtë i vogël i shenjtërimit të vetes - ose i një kombi - për të, është në të njëjtën kohë i fuqishëm [1]shih Dhurata e Madhe Sepse, Zoti ka denjuar që kjo Grua, a simboli dhe prototipi i Kishës, do të ishte ena përmes së cilës Jezusi do të pushtonte.

Në këtë nivel universal, nëse fitorja vjen ajo do të sillet nga Maria. Krishti do të pushtojë përmes saj sepse Ai dëshiron që fitoret e Kishës tani dhe në të ardhmen të lidhen me të OPPOPE JOHN PAUL II, Kalimi i Pragut të Shpresës, P. 221

Por në të vërtetë, papët hezituan. Shenjtërimi u vonua. Dhe kështu, nëjpiilucia_Fotor e njëjta letër për Papën Gjon Pali II, Sr. Lucia u ankua:

Meqenëse nuk e kemi dëgjuar këtë thirrje të Mesazhit, ne shohim se ai është përmbushur, Rusia ka pushtuar botën me gabimet e saj. Dhe nëse ende nuk e kemi parë përmbushjen e plotë të pjesës përfundimtare të kësaj profecie, ne po shkojmë drejt saj pak nga pak me hapa të mëdhenj. Nëse nuk e refuzojmë rrugën e mëkatit, urrejtjes, hakmarrjes, padrejtësisë, shkeljeve të të drejtave të personit njerëzor, imoralitetit dhe dhunës, etj. 

Dhe të mos themi se është Zoti ai që po na ndëshkon në këtë mënyrë; përkundrazi, janë vetë njerëzit që po përgatisin dënimin e tyre. Me mirësinë e tij Zoti na paralajmëron dhe na thërret në rrugën e drejtë, duke respektuar lirinë që na ka dhënë; pra njerëzit janë përgjegjës. - Plaku i përkohshëm Lucia në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982; Mesazhi i Fatimes, vatikan.va

 

KONSEKRIMI I PREFEKTUAR

Nuk është se Papa i shpërfilli kërkesat në Fatima. Sidoqoftë, të thuash që kushtet e Zotit u përmbushën "siç u kërkua" ka qenë burimi i debatit të pafund deri në ditët tona.

Në një letër drejtuar Papës Pius XII, Lr. Lucia përsëriti kërkesat e Qiellit, të cilat u bënë në shfaqjen përfundimtare të Zojës në 13 Qershor 1929:

Ka ardhur momenti në të cilin Zoti i kërkon Atit të Shenjtë, në bashkim me të gjithë Peshkopët e botës, të bëjë shenjtërimin e Rusisë në Zemrën time të Papërlyer, duke premtuar ta shpëtojë atë me këtë mjet. —Zoja e Jonë tek Lr. Lucia

Me urgjencë, Sr. Lucia shkroi Piux XII:

Në disa komunikime intime, Zoti ynë nuk ka ndaluar së insistuari në këtë kërkesë, duke premtuar kohët e fundit, për të shkurtuar ditët e shtrëngimit që Ai ka vendosur të ndëshkojë kombet për krimet e tyre, përmes luftës, urisë dhe disa përndjekjeve të Kishës së Shenjtë dhe Shenjtërisë Sate, nëse do ta shenjtëroni botën në Zemrën e Papërlyer të Marisë, me një përmendje të veçantë për Rusinë, dhe urdhërojeni që të gjithë Peshkopët e botës bëjnë të njëjtën gjë në bashkim me Shenjtërinë tuaj. —Tuy, Spanjë, 2 dhjetor 1940

Pius XII shuguroi kështu "botën" në Zemrën e Papërlyer të Marisë dy vjet më vonë. Dhe më pas në 1952 në Letrën Apostolike Carissimis Russiane Populis, ai shkroi:

Ne e shenjtëruam tërë botën në Zemrën e Papërlyer të Nënës së Virgjër të Zotit, në një mënyrë më të veçantë, kështu që tani Ne i kushtojmë dhe shugurojmë të gjithë popujt e Rusisë po asaj Zemre të Papërlyer. -Shiko Shenjtërimet Papale për Zemrën e Papërlyer, EWTN.com

Por shenjtërimet nuk u bënë me «të gjithë Peshkopët e botës». Po kështu, Papa Paul VI rinovoi shenjtërimin e Rusisë në Zemrën e Papërlyer në prani të Etërve të Këshillit të Vatikanit, por pa pjesëmarrjen e tyre.

Pas atentatit ndaj jetës së tij, Gjon Pali II 'menjëherë mendoi të shenjtëronte botën për Zemrën e Papërlyer të Marisë dhe ai konsjpiikompozoi një lutje për atë që ai e quajti një "Akti i Besimit" ' [2]Mesazhi i Fatimes, vatikan.va Ai e festoi këtë shenjtërim të "botës" në 1982, por shumë peshkopë nuk morën ftesa në kohë për të marrë pjesë (dhe kështu, Z. Lucia tha që shenjtërimi nuk i plotësonte kushtet e nevojshme). Pastaj, në 1984, Gjon Pali II përsëriti shenjtërimin, dhe sipas organizatorit të ngjarjes, Fr. Gabriel Amorth, Papa duhej të shenjtëronte Rusinë me emër. Sidoqoftë, Fr. Gabriel jep këtë tregim interesant të dorës së parë për atë që ndodhi.

Sr Lucy gjithmonë thoshte se Zoja kërkoi Shenjtërimin e Rusisë, dhe vetëm Rusinë… Por koha kaloi dhe shenjtërimi nuk u bë, kështu që Zoti ynë u ofendua thellësisht Ne mund të ndikojmë në ngjarje. Ky është një fakt!... amorthconse_FotorZoti ynë iu shfaq Sr. Lucy dhe i tha: "Ata do të bëjnë shenjtërimin por do të jetë vonë!" Ndiej dridhje që më kalojnë kurrizin kur dëgjoj ato fjalë "do të jetë vonë". Zoti ynë vazhdon duke thënë: "Konvertimi i Rusisë do të jetë një Triumf që do të njihet nga e gjithë bota"… Po, në 1984 Papa (Gjon Pali II) me shumë druajtje u përpoq të shenjtëronte Rusinë në Sheshin e Shën Pjetrit. Unë isha atje vetëm disa metra larg tij sepse unë isha organizatori i ngjarjes… ai u përpoq për Shenjtërimin por të gjithë rreth tij ishin disa politikanë që i thanë atij "ju nuk mund ta emëroni Rusinë, nuk mundeni!" Dhe ai pyeti përsëri: "A mund ta vendos emrin?" Dhe ata thanë: "Jo, jo, jo!" —Pr. Gabriel Amorth, intervistë me Fatima TV, nëntor, 2012; shiko intervisten këtu

Dhe kështu, teksti zyrtar i "Aktit të Besimit" thotë:

Në një mënyrë të veçantë ne ju besojmë dhe ju shenjtërojmë ata individë dhe kombe që posaçërisht kanë nevojë për t'u besuar dhe shenjtëruar. 'Ne i drejtohemi mbrojtjes suaj, e shenjta Nënë e Zotit!' Mos i përbuzni kërkesat tona në nevojat tona. - POPA JOHN PAUL II, Mesazhi i Fatimes, vatikan.va

Në fillim, të dy Luka Lucia dhe Gjon Pali II nuk ishin të sigurt se shenjtërimi plotësonte kërkesat e Qiellit. Sidoqoftë, Lucia më vonë konfirmoi në letra personale të shkruara me dorë se Shenjtërimi në të vërtetë ishte pranuar.

Papa Suprem, Gjon Pali II u shkroi të gjithë peshkopëve të botës duke u kërkuar atyre që të bashkohen me të. Ai dërgoi statutin e Zojës së Fatimës - një nga Kapelën e vogël që do të çohej në Romë dhe më 25 Mars 1984 - publikisht - me peshkopët që donin të bashkoheshin me Shenjtërinë e Tij, bëri Shenjtërimin siç kërkoi Zoja. Më pas ata më pyetën nëse ishte bërë siç kërkoi Zoja dhe unë thashë: "PO". Tani u bë. - letër për Sr. Mary-n e Betlehemit, Coimbra, 29 gusht 1989

Dhe në një letër dërguar Fr. Robert J. Fox, ajo tha:

Po, u realizua dhe që nga ajo kohë unë kam thënë që është bërë. Dhe unë them se asnjë person tjetër nuk përgjigjet për mua, jam unë ai që marr dhe hap të gjitha letrat dhe u përgjigjem atyre. —Coimbra, 3 korrik 1990, Motra Lucia

Ajo e pohoi këtë përsëri në një intervistë që ishte audio dhe video e regjistruar me Eminencën e tij, Ricardo Cardinal Vidal në 1993. Sidoqoftë, në një mesazh për të ndjerin Fr. Stefano Gobbi, i cili ishte shumë i afërt me Gjon Palin II, Zoja jep një këndvështrim tjetër:

Rusia nuk më është shenjtëruar nga Papa së bashku me të gjithë peshkopët dhe kështu ajo nuk ka marrë hirin e konvertimit dhe ka përhapur gabimet e saj në të gjitha pjesët e botës, duke provokuar luftëra, dhunë, revolucione të përgjakshme dhe persekutime të Kishës dhe të Atit të Shenjtë. - dhënë për të Fr. Stefano Gobbi në Fatima, Portugali në 13 maj 1990 në përvjetorin e Shfaqjes së Parë atje; me sanksionim; shih countdowntothekingdom.com

Pra, nëse ka ndonjë gjë, a ka prodhuar një shenjtërim i papërsosur rezultate të papërsosura?

 

CON BASHKPUNIMI I PAPERFEKTIT?

Zoja, ndoshta sikur parashikon reagimin e ngadaltë të njerëzimit, premtoi:

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje. -Mesazhi i Fatimes, vatikan.va

Por meqenëse Shenjtërimi u vonua dhe disi i papërsosur, a nuk mund të themi gjithashtu se Konvertimi vetë do të jetë më pak se e lëmuar dhe disi e papërsosur? Përveç kësaj, ne duhet t'i rezistojmë tundimit për të menduar se pas Shenjtërimit, Tinkerbell thjesht tund shkopin e saj dhe gjithçka është mirë. Por kjo nuk është mënyra se si ndodh konvertimi në zemrën tënde apo në zemrën time, e lëre më një komb të tërë, aq më tepër kur ne bëjmë, kompromis ose kur luajmë me mëkatin. Sa më gjatë të qëndrojmë të pa penduar, aq më shumë plagë, luftë dhe nyje grumbullojmë. Isshtë e qartë se, ndonjëherë, Rusia vazhdon të luftojë me fantazmat e saj të së kaluarës, atë që Putini e quajti "katastrofa kombëtare të shekullit XX". Rezultati, tha ai, "ishte një goditje shkatërruese në kodet kulturore dhe shpirtërore të kombit tonë; ishim përballur me prishjen e traditave dhe konsonancën e historisë, me demoralizimin e shoqërisë, me një deficit të besimit dhe përgjegjësisë. Këto janë shkaqet kryesore të shumë problemeve urgjente me të cilat përballemi ". [3]fjalimi në takimin përfundimtar plenar të Klubit Ndërkombëtar të Diskutimit Valdai, 19 Shtator 2013; rt.com

Por më pas, le të shohim se çfarë ka ndodhur në Rusi që kur Shenjtërimi i vitit 1984 u pranua me sa duket nga Qielli.

• Më 13 maj, më pak se dy muaj pasi "Akti i Besimit" i Gjon Palit II, një nga turmat më të mëdha në historinë e Fatimas mblidhet në faltoren atje për të lutur Rruzaren për paqe. Ne te njejten dite, një shpërthim në kolapsr_FotorBaza Detare Sovjetike 'Severomorsk shkatërron dy të tretat e të gjitha raketave të grumbulluara për Flotën Veriore të Sovjetikëve. Shpërthimi shkatërron gjithashtu punëtoritë e nevojshme për mirëmbajtjen e raketave, si dhe qindra shkencëtarë dhe teknikë. Ekspertët ushtarakë perëndimorë e quajtën atë katastrofën më të rëndë detare që ka pësuar Flota Detare Sovjetike që nga Lufta e Dytë Botërore.
• Dhjetor 1984: Ministri Sovjetik i Mbrojtjes, organizatori i planeve të pushtimit për Evropën Perëndimore, vdes papritur dhe misteriozisht.
• 10 Mars 1985: Vdes Kryetari Sovjetik Konstantin Chernenko.
• 11 Mars 1985: Zgjedhet Kryetari Sovjetik Mikhail Gorbachev.
• 26 Prill 1986: Aksidenti i reaktorit bërthamor në Çernobil.
• 12 maj 1988: Një shpërthim shkatërroi fabrikën e vetme që bëri motorët e raketave për raketat vdekjeprurëse SS 24 të Sovjetikëve me rreze të gjatë, të cilat mbajnë nga dhjetë bomba bërthamore secila.
• 9 nëntor 1989: Rënia e Murit të Berlinit.
Nëntor-Dhjetor 1989: Revolucione paqësore në Çekosllovaki, Rumani, Bullgari dhe Shqipëri.
• 1990: Gjermania Lindore dhe Perëndimore janë të unifikuara.
• 25 Dhjetor 1991: Shpërbërja e Bashkimit të Republikave Socialiste Sovjetike [4]referencë për kronologjinë: "Shenjtërimi Fatima - Kronologji", ewtn.com

Këto janë ngjarjet më të afërta pas Shenjtërimit. Shpejt përpara tani në kohën tonë. Në Botën Perëndimore, Krishterimi është nën rrethimhomoseksualLutja është e ndaluar në sheshin publik. Martesa dhe familja po ripërcaktohen dhe disidentët gjithnjë e më shumë ndalohen, gjobiten, ose ngacmohen për ruajtjen e pikëpamjeve tradicionale. Homoseksualiteti është ngritur në sjellje të pranueshme dhe po mësohet në klasë si eksplorim seksual normal dhe i shëndetshëm. Kishat po mbyllen në shumë dioqeza ndërsa pistat e hokejve, kazinotë dhe fushat e futbollit po mbushen të Dielën në mëngjes. Filmat, muzika dhe kultura popullore janë të ngopura me okult, imoralitet dhe dhunë. Dhe ajo që është ndoshta një nga përmbushjet më të dukshme të profecive të Fatimas është përhapja e "gabimeve të Rusisë" ndërsa politikanët socialistë / Marksistë si Presidenti Obama dhe Bernie Sanders tërheqin vëmendjen tek të rinjtë. Në fakt, ndërsa ishte ende një Senator, Obama deklaroi se Amerika "nuk është më një komb i krishterë". [5]krh. 22 qershor 2008; wnd.com Dhe Bashkimi Evropian hodhi poshtë çdo përmendje të trashëgimisë së tij të krishterë në kushtetutën e tij. [6]shih Raporti Katolik i Botës, 10 tetor 2013

Dhe çfarë po ndodh në Rusi në të njëjtën kohë? 

Në atë që duhet të jetë një nga fjalimet më të fuqishme të mbajtura nga Kreu i një Shteti në kohën tonë, Presidenti Vladimir Putin dënoi rënien e Perëndimit.

Një sfidë tjetër serioze ndaj identitetit të Rusisë është e lidhur me ngjarjet që ndodhin në botë. Këtu ka aspekte të politikës së jashtme dhe morale. Ne mund të shohim Putin_Valdaiclub_Fotorsa prej vendeve Euro-Atlantike në fakt po i hedhin poshtë rrënjët e tyre, duke përfshirë vlerat e krishtera që përbëjnë bazën e civilizimit perëndimor. Ata po mohojnë parimet morale dhe të gjitha identitetet tradicionale: kombëtare, kulturore, fetare dhe madje edhe seksuale ... Dhe njerëzit po përpiqen në mënyrë agresive ta eksportojnë këtë model në të gjithë botën. Jam i bindur se kjo hap një rrugë të drejtpërdrejtë drejt degradimit dhe primitivizmit, duke rezultuar në një krizë të thellë demografike dhe morale. Çfarë tjetër përveç humbjes së aftësisë për të riprodhuar mund të veprojë si dëshmia më e madhe e krizës morale me të cilën përballet një shoqëri njerëzore? - fjalimi në takimin përfundimtar plenar të Klubit Ndërkombëtar të Diskutimit Valdai, 19 shtator 2013; rt.com

Nuk është sekret se Vladimir Putin ka mbrojtur me zell vlerat e krishtera gjatë presidencës së tij. Dhe tani ai po mbron vetë të krishterët. Në një takim me Putinin, Metropoliti Hilarion, shefi i marrëdhënieve me jashtë i Ortodoksëve Rusë christiansisis_FotorChurch, vuri në dukje se, "Çdo pesë minuta një i krishterë po vdiste për besimin e tij ose të saj në disa pjesë të botës." Ai shpjegoi se të krishterët përballen me përndjekje në shumë kombe; nga prishja e kishës në Afganistan dhe bombardimet e kishave në Irak, te dhuna ndaj të krishterëve që po ndodhte në qytete rebele në Siri. Kur Metropolitani Hilarion i kërkoi Putinit që mbrojtja dhe mbrojtja e krishterimit në të gjithë globin të ishte pjesë kryesore e politikës së tij të jashtme, Interfax raportoi përgjigjen e Putinit: "Ju nuk duhet të keni asnjë dyshim se kështu do të jetë." [7]krh. 12 shkurt 2012, ChristianPost.com

Pra, kur Vladimir Putin vuri veton në mocionin e Kombeve të Bashkuara për thirrjen e liderit sirian Bashar al-Assad për të hequr dorë, një grua siriane u raportua nga Global Post të thoshte, "Faleminderit Zotit për putiniconkiss_FotorRusia Pa Rusinë jemi të dënuar. ” [8]krh. 12 shkurt 2012, ChristianPost.com Kjo sepse Asad lejoi të krishterët të ekzistonin në mënyrë paqësore si pakicë në Siri. Por kjo nuk është më rasti pasi "rebelët" e financuar nga Amerikanët, domethënë ISIS, e kanë hedhur kombin në luftë civile. Me të vërtetë është Rusi i cili po bombardon në mënyrë agresive ISIS sot ndërsa Presidenti i Shteteve të Bashkuara viziton një xhami për të shpallur sa i paqtë është Islami. Megjithatë, provat mbeten se ishin në të vërtetë SH.B.A. që mundësuan ISIS në radhë të parë.

Ajo që është hequr nga qarqet kryesore është marrëdhënia intime midis agjencive të inteligjencës amerikane dhe ISIS, pasi ata kanë trajnuar, armatosur dhe financuar grupin për vite me rradhë. —Steve MacMillan, 19 gusht 2014; kërkime globale.ca

Tani, vëllezër dhe motra, të gjithë jemi të njohur me propagandën që Bashkimi Sovjetik bëri gjatë mbretërimit të tij të dhunshëm dhe të papërballueshëm. Por tani, Perëndimi gjithashtu ka makinerinë e tij propagandistike. Ajo që në të vërtetë po ndodh në botë - dhe çfarë raporton Perëndimi - janë shpesh dy gjëra të ndryshme. Dhe kjo është shumë e vërtetë për ngjarjet që i përkasin Rusisë. Kjo nuk do të thotë që Vladimir Putin nuk bën disa gjëra të çuditshme, ose se gjithçka që Rusia bën politikisht është e patëmetë. Siç them, do të dukej se vendi po kalon një shndërrim të fuqishëm, por të papërsosur.

Megjithatë, është e qartë se diçka e thellë po ndodh brenda dhe përmes Rusisë.

Rev. Joseph Iannuzzi në artikullin e tij A është shenjtëruar Rusia në zemrën e patëmetë të Marisë?, vë në dukje se në Rusi, "kisha të reja janë duke u ndërtuar [ndërsa kishat ekzistuese] janë të mbushura me besimtarë deri në manastire të skajshme dhe manastiret janë të mbushura me rishtarë të rinj".  [9]krh. PDF: "Shenjtëruar në Zemrën e Papërlyer të Marisë?" Për më tepër, Putini ka ftuar priftërinj ortodoksë të bekojnë ndërtesat publike dhe personelin; bekimi i priftit_Fotorshkollat ​​janë inkurajuar të "mbajnë krishterimin e tyre dhe t'u mësojnë nxënësve katekizmin e tyre"; [10]shih "A është shenjtëruar Rusia në zemrën e patëmetë të Marisë?" Ministria e Shëndetësisë nënshkroi një dokument të përbashkët me Kishën Ortodokse që përfshin parandalimin e abortit, qendrat e krizave të shtatzënisë, kujdesin dhe mbështetjen për nënat me fetuse të keqformuara dhe sigurimin e kujdesit paliativ. [11]7 shkurt, 2015; pravoslavie.ru Dhe Putini nënshkroi dy ligje të diskutueshme që forcojnë ndëshkimet për "propagandimin e homoseksualitetit midis të miturve" dhe për fyerjen publike të "ndjenjave fetare". [12]krh. 30 qershor 2013; rt.com

E gjithë kjo do të thotë që Rusia papritmas është bërë një nga vendet e pakta në tokë ku krishterimi jo vetëm që mbrohet, por inkurajohet. Dhe ky realitet u forcua më tej nga takimi i fundit historik midis Patriarkut Rus Kirill dhe Papa Françeskut. Në atë që është një deklaratë e përbashkët profetike, ata e qortuan therjen e të krishterëve… por parashikuan që gjaku i tyre do të sillte uniteti i të krishterëve. [13]shih Vala që vjen e unitetit

Përkulemi përpara martirizimit të atyre që, me koston e jetës së tyre, i kanë dhënë dëshmi të vërtetës së Ungjillit, duke preferuar vdekjen sesa mohimin e Krishtit. Ne besojmë se këta martirë të kohës sonë, të cilët i përkasin Kishave të ndryshme, por që janë të bashkuar nga vuajtjet e tyre të përbashkëta, janë një premtim i unitetit të të krishterëve. -Brenda Vatikanit, 12 shkurt, 2016

Ndërsa Kina vazhdon të godasë shfaqjet publike të Kryqit, Lindja e Mesme dëbon ose ther pa mëshirë të krishterët dhe Perëndimin de fakto ligjëron krishterimin jashtë sferës publike a do të bëhet Rusia a strehim i mirëfilltë dhe fizik për të krishterët që ikin përndjekësit e tyre? A është kjo pjesë e planit të Zojës, që Rusia - dikur persekutuesi më i madh i besimtarëve në shekullin 20 - do të bëhet zero për një epokë të paqes pas Stuhisë së Madhe që tani po mbulon tokën? Se Zemra e saj e Papërlyer është streha shpirtërore për Kishën, ndërsa homologu i saj fizik gjendet pjesërisht në Rusi?

Imazhi i Papërlyerit një ditë do të zëvendësojë yllin e madh të kuq mbi Kremlin, por vetëm pas një prove të shkëlqyeshme dhe të përgjakshme.  - Shën. Maksimilian Kolbe, Shenjat, mrekullitë dhe përgjigja, Fr. Albert J. Herbert, fq.126

Çfarë kohe për të qenë gjallë ndërsa shikojmë përmbushjen e Fatimas që po ndodh para syve tanë

 

Le të jetë e Shenjta Virgjëresha Mari, me ndërmjetësimin e saj, të frymëzojë vëllazërinë te të gjithë ata që e adhurojnë, në mënyrë që ata të ribashkohen, në kohën e Zotit, në paqen dhe harmoninë e një populli të vetëm të Zotit, për lavdinë e Më të Shenjtës dhe Triniteti i pandashëm!
- Deklarata e Përbashkët e Papa Françeskut dhe Patriarkut Kirill, 12 Shkurt 2016

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Dhurata e Madhe
2 Mesazhi i Fatimes, vatikan.va
3 fjalimi në takimin përfundimtar plenar të Klubit Ndërkombëtar të Diskutimit Valdai, 19 Shtator 2013; rt.com
4 referencë për kronologjinë: "Shenjtërimi Fatima - Kronologji", ewtn.com
5 krh. 22 qershor 2008; wnd.com
6 shih Raporti Katolik i Botës, 10 tetor 2013
7 krh. 12 shkurt 2012, ChristianPost.com
8 krh. 12 shkurt 2012, ChristianPost.com
9 krh. PDF: "Shenjtëruar në Zemrën e Papërlyer të Marisë?"
10 shih "A është shenjtëruar Rusia në zemrën e patëmetë të Marisë?"
11 7 shkurt, 2015; pravoslavie.ru
12 krh. 30 qershor 2013; rt.com
13 shih Vala që vjen e unitetit
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.