Njohja e vetvetes

KRESHME RETREAT
Dita 7

sknowl_Fotor

 

MY Vëllai dhe unë kishim të njëjtën dhomë duke u rritur. Kishte disa netë që nuk mund ta ndalnim qeshjen. Në mënyrë të pashmangshme, ne do të dëgjonim hapat e babait që zbresin në korridor dhe do të tkurresheshim nën mbulesa duke u shtirur sikur ishim në gjumë. Atëherë dera do të hapet

Dy gjëra ndodhën. Me hapjen e derës, drita e korridorit do të shpërthente në dhomë dhe do të kishte një ndjenjë rehati ndërsa drita shpërndante errësirën, nga e cila kisha frikë. Por efekti i dytë ishte që drita do të ekspozonte faktin e pamohueshëm se dy djem të vegjël ishin zgjuar zgjuar dhe jo në gjumë siç duhej të ishin.

Jezusi tha "Unë jam drita e botës". [1]John 8: 12 Dhe kur një shpirt ndesh këtë Dritë, ndodhin dy gjëra. Së pari, shpirti preket në një farë mënyre nga prania e Tij. Ka një ngushëllim dhe ngushëllim të thellë në zbulimin e dashurisë dhe mëshirës së Tij. Në të njëjtën kohë, megjithatë, ekziston një ndjenjë e asgjësë vetjake, e mëkatshmërisë, dobësisë dhe jo shenjtërisë së dikujt. Efekti i parë i dritës së Krishtit na tërheq drejt Tij, por i dyti shpesh na bën që të tërhiqemi. Dhe këtu është vendi ku bëhet beteja më e vështirë shpirtërore në fillim: në arenën e njohjes së vetvetes. 

Ne e shohim këtë ndriçim të dhimbshëm në jetën e Simon Peter. Duke punuar shumë gjatë gjithë natës, rrjetat e tij të peshkimit mbetën bosh. Kështu që Jezui i thotë që të «shtrihet në humnerë». Dhe atje - duke hedhur rrjetën e tij në bindje dhe besim - rrjeti i Pjetrit është mbushur deri në thyerje.

Simon Pjetri, kur e pa këtë, ra në gjunjë të Jezusit dhe i tha: “Largohu prej meje, Zot, sepse unë jam njeri mëkatar”. (Luka 5: 8)

Gëzimi dhe gëzimi i Pjetrit në bekimin e pranisë së Zotit dhe të ngushëllimeve të Tij përfundimisht i dhanë vendin kontrastit të thellë midis zemrës së tij dhe Zemrës së Mësuesit të tij. Shkëlqimin e E vërtetë ishte pothuajse shumë për të marrë Peter. Por,

Jezusi i tha Simonit: “Mos ki frikë; tani e tutje ju do të kapni njerëz ”. Kur sollën barkat e tyre në breg, ata lanë gjithçka dhe e ndoqën. (Luka 5: 10-11)

Vëllezër dhe motra të mia të dashura, kjo Tërheqje e Kreshmëve po ju thërret "të dilni në humnerë". Dhe ndërsa i përgjigjeni thirrjes, do të përjetoni si dritën e ngushëllimit, ashtu edhe dritën e vërteta. Sepse nëse e vërteta na çliron, e vërteta e parë është se kush jam, dhe kush nuk jam. Por Jezusi ju thotë sot me zë të lartë, Mos ki frikë! Sepse Ai tashmë ju njeh brenda dhe jashtë. Ai i njeh dobësitë, gabimet dhe mëkatet tuaja të fshehura, për të cilat as nuk jeni në dijeni akoma. Dhe akoma, Ai të do, përsëri Ai të thërret. Mos harroni, Jezui bekoi rrjetat e Pjetrit dhe kjo para se ai «të linte gjithçka dhe ta ndiqte Atë». Sa më shumë do t'ju bekojë Jezusi pasi i keni thënë "po" Atij.

Simon Peter mund të kishte rënë në vetë-keqardhje dhe depresion. Ai mund të kishte qëndruar në mjerimin e tij duke thënë, "Unë jam i pashpresë, i padobishëm dhe i padenjë" dhe thjesht shkoi në rrugën e tij. Por përkundrazi, ai me guxim zgjedh ta ndjekë Jezusin, pavarësisht gjithçkaje. Dhe kur ai bie më rëndë, duke mohuar Zotin tre herë, Pjetri nuk varet veten ashtu si Juda. Përkundrazi, Ai ngulmon në humnerën e errësirës, ​​errësirën e mjerimit të tij. Ai pret, megjithë tmerrin që sheh në vetvete, që Zoti ta shpëtojë. Dhe çfarë bën Jezusi? Ai mbush përsëri rrjetat e Pjetrit! Dhe Pjetri, duke u ndjerë ndoshta më keq sesa herën e parë (sepse thellësitë e mjerimit të tij tani ishin të dukshme për të gjithë), "u hodh në det" dhe u drejtua drejt Zotit ku ai pastaj pohoi tre herë dashurinë e tij për Shpëtimtarin e tij. [2]krh. Gjoni 21:7 Duke u përballur me vetë-njohjen e varfërisë së tij të plotë, ai gjithmonë kthehet te Jezusi, duke besuar në mëshirën e Tij. Ai u urdhërua nga Jezui për të "ushqyer delet e Mia", por ishte vetë një qengj më i pafuqishëm. Por pikërisht në këtë njohje të vetvetes, Pjetri u përul, duke lejuar kështu që Jezusi të krijohej hapësirë ​​brenda tij.

Zoja më e Bekuar jetoi qëndrimin e deleve të pafuqishme në një mënyrë më të përsosur. Ishte ajo që e dinte më së miri se pa Zotin, asgjë nuk është e mundur. Ajo ishte, në "po" të saj, si një humnerë pafuqie dhe varfërie, dhe në të njëjtën kohë një humnerë besimi te Zoti. - Slavomir Biela, Në Krahët e Marisë, faqe 75-76

Ne dëgjuam të Mërkurën e Hirit fjalët: "Ju jeni pluhur dhe në pluhur do të ktheheni". Po, përveç Krishtit, ti dhe unë jemi thjesht pluhur. Por Ai erdhi dhe vdiq për ne grimca të vogla pluhuri, dhe kështu, tani, ne jemi një krijim i ri në Të. Sa më shumë t'i afroheni Jezusit, Dritës së Botës, aq më shumë flakët e Zemrës së Tij të Shenjtë do të ndriçojnë mjerimin tuaj. Mos kini frikë nga humnera e varfërisë që shihni dhe do të shihni në shpirtin tuaj! Faleminderit Zotit që e shihni të vërtetën se kush jeni në të vërtetë dhe sa keni nevojë për Të. Pastaj "hidhuni në det", në humnerën e mëshirës.

Le të lirojë e vërteta.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Njohja e vetvetes është fillimi i rritjes në jetën e brendshme sepse themeli po ndërtohet mbi të E vërtetë.

Hiri im është i mjaftueshëm për ty, sepse pushteti bëhet i përsosur në dobësi. (2 Kor 12: 9)

derë_fotor

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

i ri
PODCAST I KIST SHKRUAR poshtë:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 John 8: 12
2 krh. Gjoni 21:7
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.