Shërbëtorët e së Vërtetës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën e javës së dytë të kreshmëve, 4 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

Këtu është HomoKëtu është Homo, nga Michael D. O'Brien

 

JEZUSI nuk u kryqëzua për bamirësinë e Tij. Ai nuk u fshikullua për shërimin e paralitikëve, hapjen e syve të të verbërve ose ringjalljen e të vdekurve. Kështu që, rrallë do të gjesh të krishterë të lënë mënjanë për ndërtimin e një strehe për gratë, për të ushqyer të varfërit ose për të vizituar të sëmurët. Përkundrazi, Krishti dhe trupi i Tij, Kisha, u përndoqën dhe janë persekutuar në thelb për shpalljen e E vërtetë.

Dhe ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. Sepse kushdo që bën gjëra të mbrapshta e urren dritën dhe nuk vjen drejt dritës, që të mos zbulohen veprat e tij. Por kush jeton të vërtetën del në dritë, në mënyrë që veprat e tij të shihen qartë si të bëra në Perëndinë. (Gjoni 3: 19-21)

Profetët e rremë thonë se gjithçka është në rregull. Se ju jeni në rregull, unë jam në rregull, dhe gjithçka është në rregull. Ata i lënë njerëzit në errësirë, duke neglizhuar të vërtetën, duke ruajtur status quo-në, duke mbajtur paqen - a i rremë paqja. [1]shih Paqebërësit e Bekuar Jeremia nuk ishte një njeri i tillë. Ai foli të vërtetën, nganjëherë të vërtetën e vështirë, sepse e dinte që vetëm e vërteta mund të na lirojë. Ironikisht, e vërteta është bamirësia më e madhe sepse çfarë dobie ka vetëm të ushqesh trupin por ta lësh shpirtin në humbje? Jeremia e kuptoi ironinë në mënyrë të përsosur:

A duhet të shlyhet e mira me të keqe që ata të hapin një gropë për të marrë jetën time? Mos harroni se unë qëndrova para jush për të folur në emër të tyre, për të larguar zemërimin tuaj prej tyre. (Leximi i parë)

Por duke vepruar kështu, duke folur të vërtetën, i krishteri duhet të jetë i përgatitur të përndiqet, madje edhe nga anëtarët e familjes. Për të vërtetën, në fund të fundit, nuk është një grup rregullash ose doktrina, por një Person: "Unë jam e vërteta", tha Jezusi. [2]krh. Gjoni 14:6 Kur njerëzit ju refuzojnë për mbajtjen fort të së vërtetës autentike, ata me të vërtetë po e hedhin poshtë Krishtin.

Dëgjoj pëshpëritjet e turmës, që më trembin nga të gjitha anët, ndërsa këshillohen së bashku kundër meje, duke kurdisur komplotin për të marrë jetën time. Por besimi im është te ti, o Zot. (Psalmi i sotëm)

Dikush mund të falet duke menduar që brezi ynë i tanishëm është me të vërtetë një kandidat për "braktisjen e madhe" për të cilën Shën Pali foli, për atë të madh që u largua nga besimi. [3]shih Kompromisi: Braktisja e Madhe Antidoti i Madh Ku, në emër të Zotit, janë burrat dhe gratë sot që nuk e ulin të vërtetën, që nuk bëjnë kompromis, që janë të përulur dhe të bindur ndaj Fjalës së Zotit siç zbulohet në plotësinë e saj në besimin katolik? Sepse dijeni këtë: rryma e së keqes që shoqëron braktisjen e madhe frenohet, pjesërisht, nga burra dhe gra të guximshme që, si Jeremia, do të flasin të vërtetën edhe me koston e jetës së tyre.

Kisha thirret gjithmonë për të bërë atë që Perëndia i kërkoi Abrahamit, që do të thotë se ka mjaft njerëz të drejtë për të shtypur të keqen dhe shkatërrimin. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e Botës, fq. 166, Një bisedë me Peter Seewald

Dhe kështu Jezusi kthehet tek ju dhe unë sot dhe shtron pyetjen:

"A mund ta pish kupën që do të pi?" Ata i thanë: "Ne mundemi". Ai u përgjigj, "Kupën time do ta pish me të vërtetë ..." kush dëshiron të jetë i madh midis jush do të jetë shërbëtori juaj (Ungjilli i Sotëm)

… Një shërbëtor për të E vërteta.

Bota po ndahet me shpejtësi në dy kampe, shoqërinë e anti-Krishtit dhe vëllazërinë e Krishtit. Vijat midis këtyre të dyve po tërhiqen. në një konflikt midis së vërtetës dhe errësirës, ​​e vërteta nuk mund të humbasë. - I nderuari Fulton John Sheen, Peshkopi, (1895-1979); burim i panjohur, ndoshta "Ora katolike"

 

 

Faleminderit per mbeshtetjen
të kësaj shërbese në kohë të plotë!

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

 

Kaloni 5 minuta në ditë me Markun, duke medituar çdo ditë Tani Word në leximet masive
për këto dyzet ditë të Kreshmës.


Një sakrificë që do të ushqejë shpirtin tënd!

ABONOHU këtu.

Flamuri Tani i Fjalës

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, E VURTETA E VARDRTET dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , .