Bindja e thjeshtë

 

Kini frikë nga Zoti, Perëndia juaj,
dhe mbajeni gjatë gjithë ditëve të jetës suaj,
të gjitha statutet dhe urdhërimet e tij që unë ju urdhëroj,
dhe kështu të ketë jetë të gjatë.
Dëgjo, o Izrael, dhe ki kujdes t'i vëzhgosh,
që të rriteni dhe të përparoni më shumë,
sipas premtimit të Zotit, Perëndisë të etërve tuaj,
të të jap një tokë ku rrjedh qumësht e mjaltë.

(Leximi i parë, 31 tetor 2021 )

 

IMAGJYNO nëse do të të ftonin të takosh interpretuesin tënd të preferuar ose ndoshta një kryetar shteti. Ju ka të ngjarë të vishni diçka të bukur, të rregulloni flokët ashtu siç duhet dhe të jeni në sjelljen tuaj më të sjellshme.

Ky është një imazh i asaj që do të thotë të "kish frikë nga Zoti". Nuk është të qenit i frikësuar të Zotit, sikur të ishte një tiran. Përkundrazi, kjo "frikë" - një dhuratë e Frymës së Shenjtë - është të pranosh se dikush edhe më i madh se një yll filmi apo muzike është në praninë tënde: Zoti, Krijuesi i qiejve dhe i tokës është me mua tani, pranë meje, rreth meje. , gjithmonë aty. Dhe për shkak se Ai më donte aq shumë sa të vdisja në Kryq, nuk dua ta lëndoj apo ofendoj aspak. Unë frikë, si të thuash, mendimi për ta lënduar Atë. Përkundrazi, unë dua ta dua Atë, sa më mirë që mundem.

Ndryshe nga Dielli, Hëna dhe yjet që i binden kursit të tyre mekanik; ndryshe nga peshqit, gjitarët dhe krijesat e të gjitha llojeve që pasojnë instinkt, jo kështu me njeriun. Zoti na krijoi sipas shëmbëlltyrës së Tij me aftësinë për të ndarë në natyrën e Tij hyjnore dhe duke qenë se Ai është vetë Dashuria, rendi që njeriu duhet të ndjekë është urdhri i dashurisë. 

"Cili është i pari nga të gjitha urdhërimet?" 
Jezusi u përgjigj: “E para është kjo: Dëgjo, o Izrael!
Zoti, Perëndia ynë, është vetëm Zoti!
Do ta duash Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemër,
me gjithë shpirt, 
me gjithë mendjen tënde,
dhe me gjithë forcën tuaj.
E dyta është kjo:
Do ta duash të afërmin tënd si veten tënde. (ungjill, 31 tetor 2021)

I gjithë plani i Zotit, siç kam shkruar kohët e fundit në Misteri i Mbretërisë së Perëndisëështë të rivendosësh njeriun në rendin e tij të duhur brenda krijimit, domethënë ta rivendosësh Atë në Vullnetin Hyjnor, i cili është kryqëzimi i pafund i bashkimit midis njeriut dhe Krijuesit të Tij. Dhe siç i thotë troç Jezusi Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta:

Brezat nuk do të mbarojnë derisa Vullneti Im të mbretërojë mbi tokë. —Jezusi te Luisa, Vëllimi 12, 22 shkurt 1991

Pra, si duhet të përgatitemi për këtë "rivendosje", siç shprehen Papa Piu X dhe XI?[1] Përgjigja duhet të jetë e qartë. Fillojme me bindje e thjeshtë. 

Nëse më doni, do t'i zbatoni urdhërimet e mia... Kush nuk më do mua, nuk i zbaton fjalët e mia... Jua kam thënë këtë që gëzimi im të jetë në ju dhe gëzimi juaj të jetë i plotë. Ky është urdhërimi im: ta doni njëri-tjetrin ashtu siç ju dua unë. (Gjoni 14:15, 14, 15:11-12)

A doni të dini pse shumë prej nesh nuk janë të gëzuar, pse kaq shumë në Kishë janë të pakënaqur dhe madje të mjerë? Është sepse ne nuk i mbajmë urdhërimet e Jezusit. "Mirë, qoftë edhe më e vogla, është pika e ndritshme e njeriut." Jezusi i thotë Luizës. “Ndërsa bën mirë, ai pëson një transformim qiellor, engjëllor dhe hyjnor.” Po kështu, kur bëjmë edhe të keqen më të vogël, ajo është "Pika e zezë e njeriut" që bën që ai t'i nënshtrohet një "transformim brutal".[2] Ne e dimë se kjo është e vërtetë! Diçka në zemrat tona errësohet kur bëjmë kompromis, kur e vendosim veten përpara të tjerëve, kur injorojmë qëllimisht ndërgjegjen tonë. Dhe pastaj, ankohemi kur lutemi që Zoti të mos na dëgjojë. Zoja na shpjegon pse:

Ka kaq shumë shpirtra që e gjejnë veten të mbushur me pasione, të dobët, të munduar, të pafat dhe të mjerë. Dhe megjithëse ata luten dhe luten, ata nuk marrin asgjë sepse nuk bëjnë atë që Biri im kërkon prej tyre - qielli, me sa duket, nuk reagon ndaj lutjeve të tyre. Dhe kjo është një shkak pikëllimi për nënën tuaj, sepse unë shoh se ndërsa luten, ata distancohen shumë nga burimi që përmban të gjitha bekimet, domethënë, Vullnetin e Birit tim. - Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta, Virgjëresha Mari në Mbretërinë e Vullnetit HyjnorMeditimi 6, f. 278 (279 në versionin e printuar)

Jezusi shton se edhe vetë Sakramentet bëhen të paefektshme kur një shpirt i reziston Vullnetit të Perëndisë.[3] 

… vetë Sakramentet japin fryte në varësi të mënyrës se si shpirtrat i nënshtrohen Vullnetit tim. Ato prodhojnë efekte sipas lidhjes që kanë shpirtrat me Vullnetin tim. Dhe nëse nuk ka lidhje me Vullnetin tim, ata mund të marrin Kungimin, por do të qëndrojnë me stomakun bosh; ata mund të shkojnë në Rrëfim, por mbeten ende të pista; ata mund të vijnë përpara Pranisë sime Sakramentale, por nëse vullnetet tona nuk përmbushen, unë do të jem si i vdekur për ta, sepse Vullneti im prodhon të gjitha të mirat dhe u jep jetë madje edhe Sakramenteve vetëm në shpirtin që i nënshtrohet Atij.  —Jezusi te Luisa, Vëllimi 11, Shtator 25th, 1913

… Nëse ka ndonjë tjetër në një zemër të tillë, unë nuk mund ta duroj dhe shpejt e lë atë zemër, duke marrë me Mua të gjitha dhuratat dhe hiret që kam përgatitur për shpirtin. Dhe shpirti as nuk e vë re shkimin Tim. Pas një kohe, boshllëku dhe pakënaqësia e brendshme do të vijnë në vëmendjen e [shpirtit]. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1638

Jezusi i përfundon Luizës: “Ata që nuk e kuptojnë këtë janë foshnja në fe.” Nëse po, është koha që ne të rritemi! Në fakt, siç thoshin shpesh prindërit tanë disa prej nesh, rrituni shpejtë. Për shkak se Perëndia po shoshit, Ai po përgatit një Popull që do të jetë ajo Nuse që do të përmbushë Shkrimet dhe do të bëhet pjesa qendrore e Triumfit të Zemrës së Papërlyer. Nëse ne jemi apo jo pjesë e Epokës së Paqes nuk është çështja; edhe ata prej nesh të thirrur në martirizim, nëse e duam Zotin me gjithë zemër, vetëm sa do të rrisin gëzimet tona në përjetësi.

Bindje e thjeshtë. Le të mos e neglizhojmë më këtë të vërtetë bazë që është çelësi i gëzimit të vërtetë dhe të qëndrueshëm në Zotin.

Fëmijët e mi, a doni të jeni të shenjtë? Bëj vullnetin e Birit tim. Nëse nuk e refuzoni atë që Ai ju thotë, do të zotëroni ngjashmërinë dhe shenjtërinë e tij. Dëshironi të mposhtni të gjitha të këqijat? Bëj çfarëdo që të thotë Biri im. A dëshironi të merrni një hir, qoftë edhe të vështirë për t'u marrë? Bëj çfarëdo që Biri im të thotë dhe dëshiron nga ti. Dëshironi të keni edhe gjërat themelore që janë të nevojshme në jetë? Bëj çdo gjë që Biri im të thotë dhe dëshiron prej teje. Në të vërtetë, fjalët e Birit tim mbyllin një fuqi të tillë saqë, ndërsa Ai flet, fjala e Tij, e cila përmban çdo gjë që kërkoni, bën që hiret që kërkoni të lindin brenda shpirtit tuaj. - Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta, Virgjëresha Mari në Mbretërinë e Vullnetit HyjnorIbid.

 

Lexime të ngjashme

Triumfi - Pjesa IPjesa IIPjesa III

Ardhja e Mesme

Shenjtëria e Re dhe Hyjnore 

Krijimi i Rilindur

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor, SHPIRTRIA dhe tagged , , , , , , , .