Pikëllimi i dhimbjeve

 

 

A Javët e kaluara, dy kryqëzime dhe një statujë e Marisë në shtëpinë tonë u ishin këputur duart - të paktën dy prej tyre në mënyrë të pashpjegueshme. Në fakt, pothuajse çdo statujë në shtëpinë tonë ka një dorë që mungon. Më kujtoi një shkrim që bëra në këtë më 13 shkurt 2007. Unë mendoj se nuk është rastësi, veçanërisht në dritën e polemikave të vazhdueshme rrethuar Sinodin e jashtëzakonshëm mbi Familjen që po zhvillohet aktualisht në Romë. Sepse duket se po shohim - në kohë reale - të paktën do të vijnë fillimet e para të një pjese të Stuhisë që shumë prej nesh kanë paralajmëruar për vite me radhë: përçarje... 

Jezusi i thyer4

Përsëri, më poshtë u botua për herë të parë në 13 Shkurt 2007. Unë e kam azhurnuar me ngjarjet aktuale

 

BREAKING

Lotët e pikëllimit. Ata kanë qenë mirë në mua javën e kaluar, ndërsa Zoti më ka marrë përmes një serie "dritash" të brendshme të cilat unë do të përpiqem t'i shpalos këtu, me hirin e Tij.

Vitin e kaluar (2006), ndërsa Zoti po derdhte ato që dukej se ishin fjalë të forta profetike (të cilat unë i kam përmbledhur në Petalet, dhe shpjegohet në në Bori i paralajmërimit!), Vura re një numër kryqëzimesh në shtëpinë tonë dhe autobusi i turneut ishte thyer - pothuajse gjithmonë në duar ose në krahë. Ndjeva se kishte një mesazh… por nuk e dija se çfarë. 

Pastaj gjatë javëve të kaluara, tre kryqëzime të tjera janë thyer, përsëri në krahë. Kam shkruar drejtorin shpirtëror të shkrimeve të mia, duke mos dashur të lexoj asgjë në ato që dukeshin si aksidente të thjeshta. Ai gjithashtu transmetoi se kryqëzimet ishin thyer në krahët në shtëpinë e tij. Por në rastin e tij, askush nuk i kishte prekur.

Vetëm kur u ula për të filluar të të shkruaj, papritmas kuptova: Trupi i Krishtit po thyhet, dhe gati të prishet

 

B FNI NGA HIRI

Disa vjet mbrapa, pashë një ëndërr të gjallë që përsëritej në forma të ndryshme. [1]Në fillim të këtij shkrimi apostull, unë pashë shumë ëndrra të forta dhe të fuqishme që më vonë do të kishin kuptim ndërsa studioja mësimet e Kishës mbi eskatologjinë. Gjithmonë do të fillonte me yjet në qiell që fillojnë të rrethojnë dhe të rrotullohen. Papritmas ata do të binin. Në një ëndërr, yjet u kthyen në topa zjarri. Pati një tërmet të madh. Ndërsa fillova të rrufeja për t'u mbuluar, më kujtohet qartë se kaloja një Kishë, themelet e të cilit ishin shembur, dritaret e qelqit me njolla tani ishin të anuara drejt tokës.

Javën e kaluar, një vëlla në Krisht ndodhi që të më shkruante me këtë llogari: 

Pak para se të zgjohesha këtë mëngjes dëgjova një zë. Ky nuk ishte si zëri që kam dëgjuar vite më parë duke thënë “Ka filluar.”Përkundrazi, ky zë ishte më i butë, jo aq komandues, por dukej i dashur dhe i ditur dhe me ton të qetë. Unë do të thosha më shumë për zërin e një femre sesa të një mashkulli. Ajo që dëgjova ishte një fjali ... këto fjalë ishin të fuqishme (që nga ky mëngjes jam përpjekur t'i shtyj ato nga mendja ime dhe nuk munden):

"Yjet do të bien".

Edhe duke e shkruar këtë tani, unë mund të dëgjoj fjalët që ende jehojnë në mendjen time dhe gjënë qesharake, u ndjeva më shpejt se më vonë, çfarëdo që të jetë më shpejt në të vërtetë.

Në Zbulesën 12, thuhet:

Një shenjë e shkëlqyeshme u shfaq në qiell, një grua e veshur me diell, me hënën nën këmbët e saj, dhe në kokën e saj një kurorë me dymbëdhjetë yje. Ajo ishte me fëmijë dhe ulërinte me të madhe nga dhimbja ndërsa punonte për të lindur. Pastaj një shenjë tjetër u shfaq në qiell; ishte një dragua i madh i kuq, me shtatë koka dhe dhjetë brirë dhe mbi kokat e tij kishte shtatë diadema. Bishti i saj zhduku një të tretën e yjeve në qiell dhe i hodhi poshtë në tokë. (Zbulesa 12: 1-4)

"Gruaja", sipas shpjegimit biblik dhe komenteve papnore, është një simbol si për Marinë ashtu edhe për Kishën. [2]shih Interpretimi i Zbulesës Në analizën e tij letrare të Zbulesës, i vonë autori Steven Paul konkludon se "ylli" është një simbol për një anëtar të priftërisë. [3]Apokalipsi - Letër pas Letre; iUniverse, 2006

Kujtojmë që Libri i Zbulesës filloi me shtatë letra të shkruara në shtatë Kishat e Azisë
(Shih Ndriçimi i Zbulesës) - numri "shtatë" përsëri është simbolik i tërësisë ose përsosjes. Kështu, letrat mund të vlejnë për të gjithë Kishën. Megjithëse mbajnë fjalë inkurajimi, ata gjithashtu e thërrasin Kishën pendim, sepse ajo është drita e botës që shpërndan errësirën, dhe në disa mënyra - veçanërisht vetë Ati i Shenjtë - është gjithashtu kufizues [4]krh. 2 Sel 2: 7 duke mbajtur prapa fuqitë e errësirës (lexo Heqja e kufizuesit).

Abrahami, babai i besimit, është me anë të besimit të tij shkëmbi që frenon kaosin, përmbytja fillestare e shkatërrimit dhe kështu e mbështet krijimin. Simon, i pari që rrëfeu Jezusin si Krishti ... tani bëhet me anë të besimit të tij Abrahamik, i cili rinovohet në Krishtin, shkëmbi që qëndron kundër valës së papastër të mosbesimit dhe shkatërrimit të saj të njeriut. —POPA BENEDICT XVI (Kardinal Ratzinger), Thirrja në Kungim, Kuptimi i Kishës Sot, Adrian Walker, Tr., F. 55-56

Kështu, letrat e Zbulesës vendosi bazën për gjykim, së pari të Kishës, dhe pastaj të botës.

Sepse është koha që gjykimi të fillojë me shtëpinë e Perëndisë; nëse fillon me ne, si do të përfundojë për ata që nuk i binden ungjillit të Zotit? (1 Pjetër 4:17)

Ndërsa shkrova në 2014 pas sesionit të hapjes së Sinodit të Familjes, unë ndieva se ne po "jetonim letrat e Zbulesës". [5]Shiko Pesë korrigjimet Kështu që u habita kur kuptova që pesë qortimet e Papa Françeskut ndaj peshkopëve në fund të Sinodit ishin një drejtojnë paralel me pesë qortimet që Jezusi u dha kishave te Zbulesa (shih Pesë korrigjimet) Përsëri, vëllezër dhe motra, më duket se ne po jetojmë aspektin eskatologjik të Librit të Zbulesës në kohë reale. [6]shih Të jetosh Librin e Zbulesës

 

Yjet që bien

Letrat u drejtohen "shtatë yjeve" që shfaqen në dorën e Jezuit në fillim të vegimit për Shën Gjonin:

Ky është kuptimi i fshehtë i shtatë yjeve që patë në të djathtën time dhe e shtatë shandanëve prej ari: shtatë yjet janë engjëjt e shtatë kishave dhe shtatë shandanët janë shtatë kishat. (Zbul. 1:20)

"Engjëjt" këtu përsëri ka të ngjarë të thotë pastorët të Kishës. Si Bibla Navarre shënimet e komenteve:

Engjëjt e shtatë kishave mund të qëndrojnë për peshkopët në krye të tyre, ose përndryshe engjëjt mbrojtës që kujdesen për ta… Cilado që të jetë çështja, gjërat më të mira është të shohim engjëjt e kishave, të cilëve u drejtohen letrat, si kuptimin e atyre që sundojnë dhe mbrojnë çdo kishë në emër të Krishtit. -Libri i Zbulesës, "Bibla Navarre", f. 36

Disa kanë parë tek «engjëlli» i secilës prej shtatë kishave pastori i saj ose një personifikim i frymës së kongregacionit. -Bibla e re Amerikane, shënimi në fund të faqes për Rev. 1:20

Këtu është çështja kryesore: Shkrimet na tregojnë se një pjesë e këtyre "yjeve" do të bien ose do të dëbohen [7]shih Gjykimi shtatë vjeçar - Pjesa IV në një "braktisje". [8]krh. 2 Sel 2: 3

Qielli është Kisha e cila natën e kësaj jete të tanishme, ndërsa zotëron në vetvete virtytet e panumërta të shenjtorëve, shkëlqen si yjet rrezatues qiellorë; por bishti i dragoit pastron yjet poshtë në tokë stars Yjet që bien nga qielli janë ata që kanë humbur shpresën në gjërat qiellore dhe lakmojnë, nën drejtimin e djallit, sferën e lavdisë tokësore. - Shën. Gregori i Madh, Morali, 32, 13

Këtu, fjalët e Papa Palit VI marrin një rëndësi të fuqishme.

Bishti i djallit po funksionon në shpërbërjen e katolikut botë. Errësira e Satanit ka hyrë dhe është përhapur në të gjithë Kishën Katolike madje deri në majën e saj. Braktisja, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. - Adresa në Përvjetorin e Gjashtëdhjetë të Shfaqjeve të Fatimas, 13 tetor 1977

Shën Gjonit u jepen vizione të mëtejshme të rënies së objekteve qiellore që quhen "boritë". Së pari, bie nga qielli "breshër dhe zjarr i përzier me gjak", pastaj një "mal që digjet" dhe pastaj një "yll që digjet si një pishtar". [9]Rev 8: 6-12 A janë këto "boritë" simbolike të a i tretë e priftërinjve, peshkopëve dhe kardinalëve? Në të vërtetë, Dragoi "fshiu një të tretën e yjeve në qiell dhe i hodhi poshtë në tokë. " [10]Rev 12: 4 Dragoi - i cili punon përmes një konglomerate fuqish, të fshehura dhe të organizuara [11]shih Revolucioni Global!  Misteri Babilonia—Fshin një të tretën e yjeve nga Parajsa. Kjo është, ndoshta, një e treta e hierarkisë së Kishës është zhytur në një apostazi, së bashku me ata që i ndjekin ato. [12]shih Gjë e neveritshme

Tani, në lidhje me ardhjen e Zotit tonë Jezu Krisht dhe asamblenë tonë për ta takuar atë, ju lutemi, vëllezër, të mos tronditeni shpejt në mendje ose të ngazëlleni, as nga shpirti, as nga fjala, ose nga një letër që pretendon të jetë nga ne, te efekt që dita e Zotit ka ardhur. Askush të mos ju mashtrojë në asnjë mënyrë; sepse ajo ditë nuk do të vijë, nëse rebelimi nuk vjen më parë dhe nuk zbulohet njeriu i paligjshmërisë, bir i shkatërrimit. (2 Sel. 2: 1-3) 

 

VINI SCHISM

Tashmë, siç kam shkruar në Bori të Paralajmërimit! -Pjesa I, duket se jemi dëshmitarë të "prologut" të këtij skizma që vjen. Një konfuzion mbretëron në vathët e deleve të Kishës: morale doktrinat janë injoruar nga shumë laikë, të shpërfillur nga disa klerikë dhe tani - siç po dëgjojmë në Sinodin për Familjen - duke u shtyrë mënjanë nga disa Kardinalë në favor të një qasjeje më "baritore". Por siç paralajmëroi Papa Françesku vitin e kaluar, kjo linjë e të menduarit është një

… Tundimi i një prirjeje shkatërruese drejt mirësisë, që në emër të një mëshire mashtruese lidh plagët pa i shëruar më parë dhe nuk i kuron ato; që trajton simptomat dhe jo shkaqet dhe rrënjët. Shtë tundimi i "atyre që bëjnë mirë", i të frikshmit dhe gjithashtu i të ashtuquajturve "përparimtarë dhe liberalë". —POPA FRANCIS, fjalët përmbyllëse në seancat e para të Sinodit, Agjencia e lajmeve katolike, 18 tetor 2014

Ajo sjell ndërmend fjalët e Ezekielit 34:

Mjerë barinjtë e Izraelit që kanë kullotur veten e tyre! Ju nuk i keni forcuar të dobëtit, as nuk i keni shëruar të sëmurët dhe as nuk i keni lidhur të plagosurit. Ju nuk i ktheni të humburit dhe as nuk kërkuat të humburit ... Kështu që ata u shpërndanë për mungesën e një bariu dhe u bënë ushqim për të gjitha kafshët e egra.

A nuk mund të themi se toka për këtë tundim është përgatitur për dekada me radhë nga një Kishë që është marrë në gjumë nga modernizmi, konsumizmi dhe tani relativizmi moral?

Satanai mund të adoptojë armët më alarmante të mashtrimit - ai mund të fshihet vetë - ai mund të përpiqet të na joshë në gjëra të vogla, dhe kështu të lëvizë Kishën, jo të gjitha menjëherë, por pak e nga pak nga pozicioni i saj i vërtetë.-I bekuar John Henry Newman, Predikimi IV: Përndjekja e Antikrishtit

Tani, papritmas, ka një gjuhë të çuditshme që përdoret nga klerikët [13]shih Anti-Mëshirë kjo është plotësisht jo-katolike pasi ato propozojnë një divorc midis doktrinës dhe praktikës baritore. Isshtë protestantizëm në një kungull i zi. [14]Një "kungull i njomë" është kapaku i kafkës ose "fasule" që veshin kardinalët.

Zoti do të lejojë një të keqe të madhe kundër Kishës: heretikët dhe tiranët do të vijnë papritur dhe papritur; ata do të hyjnë në Kishë ndërsa peshkopët, prelatët dhe priftërinjtë janë në gjumë. -I nderuari Bartholomew Holzhauser (1613-1658 pas Krishtit); Antikrishti dhe Fundi i Kohës, Rev. Joseph Iannuzzi, f.30

 

Sulmi KUNDR Peter

Siç kam shkruar disa kohë më parë, sulmi ndaj Kryetarit të Pjetrit është një termometër i braktisje [15]shih Papa: Termometri i Apostazisë Dhe sot, ai sulm ka arritur nivele të jashtëzakonshme. Konfuzioni ka shumë, pasi shumë profetë të rremë kanë lindur për të sugjeruar se Papa ynë i zgjedhur në mënyrë të vlefshme është vetë një "profet i rremë", "kafsha" e Zbulesës 13, një "shkatërrues" i besimit. Këto pretendime lindin nga një verbëri e brendshme, në mos kotësi, që jo vetëm që i ka humbur nga sytë e premtimeve Petrine të Krishtit, por është bërë një profeci vetë-përmbushëse në krijimin e një skizme të re midis konservator Katolikë. Në këtë drejtim, profecia e Shën Leopoldit merr një dritë të re; po i referohej një skizme "ultra-konservatore"?

Bëni kujdes të ruani besimin tuaj, sepse në të ardhmen, Kisha në SHBA do të ndahet nga Roma. -Antikrishti dhe Kohët e Fundit, Fr. Joseph Iannuzzi, St. Andrew's Productions, f. 31

Apo - nëse profecia është autentike - po u referohej atyre që do të ndjekin mendimin progresiv të zeitgeist shpirtëror të kohëve tona, të cilët në thelb po braktisin Atin e Shenjtë? Apo të dyja? Pavarësisht, unë kurrë nuk kam lexuar një profeci nga një burim i aprovuar që flet për një papati të zgjedhur në mënyrë të vlefshme duke u bërë heretik - gjë që do të ishte në kundërshtim me Mateun 16:18 ku Krishti e deklaron Pjetrin si "shkëmb". [16]lexoj A mundet që një Papë të bëhet Heretik? nga Fr. Joseph Iannuzzi Në të vërtetë, në fund të sesioneve të para sinodale vitin e kaluar, Papa Françesku bëri një shpallje bubulluese në mbrojtje të Traditës së Shenjtë. 

Papa, në këtë kontekst, nuk është zoti suprem, por më tepër shërbëtori suprem - "shërbëtori i shërbëtorëve të Zotit"; garantuesi i bindjes dhe i konformitetit të Kishës me vullnetin e Zotit, Ungjillin e Krishtit dhe Traditën e Kishës, duke lënë mënjanë çdo tekë personale, pavarësisht se - me vullnetin e Vetë Krishtit - "supremja Pastor dhe Mësues i të gjithë besimtarëve ”dhe pavarësisht se gëzojnë“ fuqi të zakonshme supreme, të plotë, të menjëhershme dhe universale në Kishë ”. —POPA FRANCIS, fjalët përmbyllëse të Sinodit; Agjencia e lajmeve katolike, 18 tetor 2014

Përkundrazi, disa profeci tregojnë për një kohë kur kryepari, papa, do të goditet në një formë ose në një tjetër nga armiqtë e tij, duke e lënë Kishën Katolike të duket pa bari.

Goditi bariun, që delet të shpërndahen. (Zec 13: 7)

Feja do të përndiqet dhe priftërinjtë do të masakrohen. Kishat do të mbyllen, por vetëm për një kohë të shkurtër. Ati i Shenjtë do të jetë i detyruar të largohet nga Roma. - E bekuar Anna-Maria Taigi, Profecitë katolike 

Unë pashë një nga pasardhësit e mi që po fluturonte mbi trupat e vëllezërve të tij. Ai do të strehohet i maskuar diku; pas një pensioni të shkurtër ai do të vdesë një vdekje mizore. Ligësia e tanishme e botës është vetëm fillimi i hidhërimeve që duhet të ndodhin para fundit të botës. —POPA PIUS X, Profecitë katolike, P. 22

Këto hidhërime, tha një shenjtor, duket se janë, pjesërisht, rezultat i një ndarjeje të tmerrshme 

Unë kisha një vizion tjetër të shtrëngimit të madh… Më duket se u kërkua një koncesion nga klerikët që nuk mund të jepej. Unë pashë shumë priftërinj të vjetër, veçanërisht një, që qanin me hidhërim. Disa më të rinj po qanin… Ishte sikur njerëzit të ndaheshin në dy kampe. - E bekuar Anne Catherine Emmerich, Jeta dhe Zbulimet e Anne Catherine Emmerich

 

NDARJA E RE

Siç kam shkruar në Përndjekja!… Dhe Tsunami Moral, Unë besoj se koncesioni i kërkuar mund të jetë fare mirë detyrimi ligjor i një "organi ndërkombëtar" që këmbëngul që Kisha Katolike të pranojë forma alternative të martesës, ndër të tjera.

… Të flasësh në mbrojtje të jetës dhe të drejtave të familjes po bëhet, në disa shoqëri, një lloj krimi kundër shtetit, një formë e mosbindjes ndaj qeverisë - Kardinali Alfonso Lopez Trujillo, ish Presidenti i Këshillit Papnor për FamiljenQyteti i Vatikanit, 28 qershor 2006

Mësimet e Kishës mbi kontracepsionin, eutanazinë dhe abortin po vazhdojnë të çojnë një gji të thellë, jo vetëm midis saj dhe drejtimit politik të shumë vendeve, por veçanërisht veçanërisht midis Kishës dhe ligjvënësit ata që interpretojnë ligjin. Ne tashmë po shohim në gjykatat më të ulëta, në nivele rajonale, një gatishmëri për të ndjekur penalisht të krishterët që mbajnë pikëpamje ortodokse. A mund të jenë ata "yje" që bien nga Kisha ata që thjesht bien në përputhje me "fenë e re" të shtetit totalitar që shkel?

Një intolerancë e re po përhapet… një fe abstrakte, negative është duke u bërë në një standard tiranik që të gjithë duhet të ndjekin. Në realitet, megjithatë, ky zhvillim gjithnjë e më shumë çon në një pretendim intolerant të një feje të re… e cila i njeh të gjitha dhe, për këtë arsye, përcakton kornizën e referencës që supozohet të zbatohet tani për të gjithë. Në emër të tolerancës, toleranca po shfuqizohet. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 52

Nëse ka pasur ndarje të fshehura në të kaluarën, ato duket se po shfaqen tani para syve tanë në Romë, ashtu si një vullkan tregon shenja shpërthimi. Tashmë, ne shohim se "tymi i Satanait" derdhet out 

Puna e djallit do të infiltrojë edhe në Kishë në një mënyrë të tillë që dikush të shohë kardinalët që kundërshtojnë kardinalët, peshkopë kundër peshkopëve. Priftërinjtë që do të më adhurojnë do të përbuzen dhe kundërshtohen nga besimtarët e tyre. kishat dhe altarët e plaçkitur; kisha do të jetë plot me ata që pranojnë kompromise dhe demoni do të shtyjë shumë priftërinj dhe shpirtra të shenjtëruar për të lënë shërbimin e Zotit. —Mesazhi i dhënë me anë të një shfaqjeje Sr. Agnes Sasagawa nga Akita, Japoni, 13 tetor 1973; miratuar në qershor të vitit 1988 nga Kardinali Joseph Ratzinger, kreu i Kongregatës për Doktrinën e Besimit

 

SHIKIMET

Zoti më ka dhënë një vështrim të brendshëm të konfuzionit dhe ndarjes së hidhur që do të ndodhë. (Shënim: ajo fjali e fundit është shkruar në 2007. Siç kam shkruar shpesh këtë vit të kaluar, ai konfuzion ka ardhur tani si erërat e para të Stuhisë së Madhe). Mund të them vetëm se do të jetë një kohë hidhërimesh të mëdha. Më çon të flas një fjalë paralajmëruese në dashuri: TANI ISSHT KOHA T VENDOSNI ZEMRON TUAJ DREJT ZOTIT.

Ata që mendojnë se thjesht mund të presin deri në fund për të rregulluar shtëpinë e tyre po bëjnë, besoj, një gabim të rëndë. Meqenëse ishte tepër vonë pasi u mbyll dera e arkës së Noes, atëherë do të jetë vonë. Tani është koha kur Jezusi po punon në mënyrë të mbinatyrshme dhe fshehurazi, duke përgatitur shpirtra që kanë ardhur tek Ai, duke na nxitur që të qëndrojmë gjatë ditëve në vijim. Zoti ka lejuar një shpirt mashtrues në botën tonë dhe ata që shtyjnë hapjen e syve sot mund të jenë shumë të verbër nesër për të ndjekur udhëzimet që Zoti do t'i japë popullit të Tij në mes të kaosit. [17]shih Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit Me dashuri, dhe një ndjenjë urgjence të madhe, e përsëris:

Sot është dita e shpëtimit! Vendos zemrën tënde me Perëndinë. Rregulloni shtëpinë tuaj shpirtërore.

“Pse fle? Çohuni dhe lutuni që të mos futeni në tundim ”. Ndërsa [Jezusi] ishte akoma duke folur, erdhi një turmë dhe burri i quajtur Judë, një nga të Dymbëdhjetët, po i printe. (Luka 22: 46-47)

 

JOHN, DHE P PRGATITJA E FSHEHUR

Gjatë viteve të shërbesës së Krishtit, Apostulli Gjon nuk e imagjinonte kurrë se ai një ditë do të qëndronte nën Kryqin e Jezusit. Siç rezulton, ai ishte i vetmi nga të Dymbëdhjetët që bëri. Pse Shkrimet vëren se Jezui e konsideronte Gjonin dishepullin e "dashur". Dhe ne e shohim pse në Darkën e Fundit:

Një nga dishepujt e tij, të cilin Jezusi e donte, ishte shtrirë afër gjirit të Jezuit. (Gjoni 13:23)

Gjoni e kishte veshin te Zemra e Jezusit. Ai e dëgjoi Dashurinë duke i pëshpëritur, një pëshpërimë që arriti në thellësitë e shpirtit të tij në mënyra që Ai nuk i kuptonte. Ishte i njëjti apostull që më vonë shkruajti fjalët, "Zoti eshte dashuri."

Gjoni gjeti forcë për të qëndruar nën Kryq ndërsa të gjithë të tjerët ikën sepse ai ishte i përgatitur nga Zemra e Jezusit. Për ne katolikët, kjo është Eukaristia. Por nuk është vetëm çështje e marrjes së Eukaristisë në gjuhët tona, por edhe në zemrat tona. Sepse, tradhtari i Krishtit nuk mori pjesë edhe në Darkën e Fundit?

Ai që hëngri bukën time ka ngritur thembrën e tij kundër meje… një prej jush do të më tradhtojë… heshtë ai të cilit do t’i jap këtë kafshatë kur ta zhyt. (Gjoni 13:18, 21, 26)

Në të vërtetë, po vijnë kohërat kur shumë me të cilët kemi ndarë banketin Eukaristik do të vendosen kundër atyre që i qëndrojnë besnikë Krishtit përmes papës së Tij autentike ndarje mbi ndarje, trishtim i hidhërimeve. 

Dhe tani është koha për të përgatitur zemrat tona, duke i hapur ato gjerësisht për Jezusin në mënyrë që hiret e Eukaristisë, Shkrimet dhe lutja jonë e brendshme të depërtojnë dhe të transformojnë qenien tonë. Si mund të jetë ndryshe shpirti i fortë kur mishi është kaq i dobët? Në të vërtetë, dikush e tradhtoi, një qëndroi pranë Tij - ai që u mbështet te "Trupi" i Jezusit.

Gjithashtu, unë dua të vë në dukje se Gjoni qëndronte poshtë Kryqit me Merjemen. Ndoshta po e shihte forcën e saj, duke qëndruar atje vetëm, që e tërhoqi atë pranë saj. Në të vërtetë, forca, guximi dhe besnikëria e saj e Marisë do t'ju tërheqin gjithnjë në këmbët e Jezusit sepse të gjitha virtytet e saj "e madhështojnë Zotin". [18]krh. Luka 1: 46 Dhe kështu vëllezër dhe motra, merrni Rruzaren dhe lutem; mos e lësho dorën e Nënës sonë. Dhe me gjithë zemrën tënde prano Birin e saj, Shpëtimtarin tonë Eukaristik. Në këtë Eukaristik-Bukë_Fotormënyrë, ju do të fitoni hiret e nevojshme për të qëndruar me Jezusin në ditët në vazhdim ditët e hidhërimit në të cilën trupi i Krishtit do të thyhet.

Ai mori bukën dhe, pasi e falënderoi, e theu dhe ua dha atyre duke thënë: "Ky është trupi im që është dhënë për ju". … Jezusi shqiptoi një britmë të fortë dhe dha shpirt. Dhe perdja e tempullit u shqye në dy, nga maja në fund… dhe toka u tund, dhe shkëmbinjtë u çanë. (Luka 22:19; Marku 15: 37-38; Mat 27:51) 

Por e thyer vetëm për një kohë.

Prandaj, barinj, dëgjoni fjalën e Zotit: Betohem se po vij kundër këtyre barinjve, do të shpëtoj delet e mia, që të mos jenë më ushqim për gojën e tyre ... Sepse kështu thotë Zoti, Zoti: Unë vetë do të kujdesem dhe kullot delet e mia. Ashtu si një bari kujdeset për kopenë e tij kur gjendet në mes të deleve të tij të shpërndara, kështu edhe unë do t'i kullot delet e mia. Unë do t'i shpëtoj nga çdo vend ku ishin shpërndarë kur ishte me re dhe errësirë… (Ezekiel 34: 1-11; 11-12)

 

LIDHUR ME LIDHJE:

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Në fillim të këtij shkrimi apostull, unë pashë shumë ëndrra të forta dhe të fuqishme që më vonë do të kishin kuptim ndërsa studioja mësimet e Kishës mbi eskatologjinë.
2 shih Interpretimi i Zbulesës
3 Apokalipsi - Letër pas Letre; iUniverse, 2006
4 krh. 2 Sel 2: 7
5 Shiko Pesë korrigjimet
6 shih Të jetosh Librin e Zbulesës
7 shih Gjykimi shtatë vjeçar - Pjesa IV
8 krh. 2 Sel 2: 3
9 Rev 8: 6-12
10 Rev 12: 4
11 shih Revolucioni Global!  Misteri Babilonia
12 shih Gjë e neveritshme
13 shih Anti-Mëshirë
14 Një "kungull i njomë" është kapaku i kafkës ose "fasule" që veshin kardinalët.
15 shih Papa: Termometri i Apostazisë
16 lexoj A mundet që një Papë të bëhet Heretik? nga Fr. Joseph Iannuzzi
17 shih Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit
18 krh. Luka 1: 46
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.

Komentet janë të mbyllura.