Flisni Zot, unë jam duke dëgjuar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 janar 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

Çdo gjë që ndodh në botën tonë kalon nëpër gishtat e vullnetit lejues të Zotit. Kjo nuk do të thotë që Zoti dëshiron të keqen - Ai nuk e bën. Por ai e lejon atë (vullneti i lirë i njerëzve dhe engjëjve të rënë për të zgjedhur të keqen) në mënyrë që të punojë drejt së mirës më të madhe, që është shpëtimi i njerëzimit dhe krijimi i një qiejsh të ri dhe një toke të re.

Mendojeni në këtë mënyrë. Në formimin e planetit, akullnajat e mëdha lëvizën në sipërfaqen e tij me një dhunë të madhe, duke gdhendur lugina dhe duke rrafshuar rrafshnaltat. Por një shkatërrim i tillë u dha vendin horizonteve më të bukura, pellgjeve dhe luginave më pjellore, lumenjve dhe liqeneve të lavdishëm, duke siguruar toka të mineralizuara dhe ujë të pijshëm për kafshët dhe njerëzit mijëra kilometra larg burimit akullnajor. Shkatërrimi i dha vendin pjellorisë; dhuna ndaj paqes; vdekje për jetë.

Shkrimet e Shenjta në mënyrë të përsëritur rrëfejnë fuqinë universale të Zotit ... Asgjë nuk është e pamundur me Zotin, i cili disponon me veprat e tij sipas vullnetit të tij. Ai është Zoti i universit, rendin e të cilit ai vendosi dhe që mbetet tërësisht nënshtruar tij dhe në dispozicion të tij. Ai është mjeshtër i historisë, duke qeverisur zemrat dhe ngjarjet në përputhje me vullnetin e tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 269

Kur Zoti e thërret Samuelin në leximin e parë të sotëm, djali nuk e njeh zërin e Tij. Po ashtu, kur Zoti lejon vuajtje në jetën tënde dhe në jetën time, ne shpesh nuk arrijmë ta njohim dorën e Tij në të. Ashtu si Samueli, ne vrapojmë në drejtim të gabuar, duke kërkuar përgjigje në të gjitha vendet e gabuara, duke thënë: "Zoti më ka braktisur", ose "Djalli po më shtyp", ose "Çfarë bëra për ta merituar këtë?" etj. Ajo që na duhet vërtet është e njëjta dorëheqje si Samuel, duke thënë, "Fol Zot, shërbëtori yt po të dëgjon." Kjo eshte, "Më fol Zot përmes këtij sprova. Më mëso atë që po bën, atë që po thua dhe më jep hirin që ta mbaj kur nuk është e qartë. ” Përgjigja e vuajtjeve nuk është t'i drejtohem idhujve trinitarë të kuptimit, arsyes dhe logjikës time personale, por të derdh zemrën tënde, duke thënë: "Zot, nuk e kuptoj. Nuk dua të vuaj. Kam frike Por ti je Zoti. Dhe nëse një harabel nuk bie përtokë pa e vërejtur ti, atëherë unë e di se ti nuk më ke harruar në këtë sprovë - mua për të cilën Biri yt Jezus derdhi gjakun. Prandaj, Zot, në këtë rrethanë, unë të falënderoj sepse është vullneti Yt misterioz. Lavdi të qoftë Ty, o Zot, lavdi qoftë Ty ”.

Unë kam pritur, kam pritur për Zotin, dhe ai u përkul drejt meje dhe dëgjoi britmën time. Lum njeriu që i beson Zotit; i cili nuk kthehet te idhujtaria apo te ata që largohen nga gënjeshtra. (Psalmi i sotëm, 40)

Më kujtohet kur familja jonë filloi një turne gjatë një muaji në koncert një dimër, dhe ngrohësi i autobusit tonë turne u prish disa orë nga shtëpia. Unë isha aq i zemëruar me Zotin. Djali, a kam derdhur zemrën time! Atë natë, unë shkova në shtrat i zhgënjyer dhe i hutuar, pasi tani më duhej të kthehesha, të kthehesha me makinë te mekaniku im dhe të shpenzoja më shumë para që nuk kisha.

Të nesërmen në mëngjes, diku në atë vend midis gjumit dhe zgjimit, dëgjova qartë një zë në zemrën time: “Jepi Bill-it tënd Çliromë nga Unë CD ”. Bill ishte mekaniku im i autobusëve të turneut dhe e dija që ai ishte i sëmurë. Kam qëlluar nga shtrati dhe brenda 30 sekondave, fëmijët ende flinin në shtretërit e tyre, unë isha në autostradë.

Kur arrita atje, i kërkova njërit prej mekanikëve të tjerë të shikonte ngrohësin tim dhe shkova për të gjetur Billin. Takova gruan e tij e cila më tha se ai ishte në spital tani dhe nuk i kishte mbetur shumë kohë. "Të lutem jepja këtë Billit", thashë dhe i dhashë albumin tim me këngë mëshire dhe pajtimi. Kur eca jashtë, isha duke buzëqeshur. Kishte një arsye që ngrohësja ime "u prish". Cila është arsyeja pse nuk u habita kur mekaniku tha që nuk mund të gjente asgjë të keqe me të dhe se po funksiononte mirë - gjë që bëri për të gjithë turneun.

Pas vdekjes së tij mësova se Bill ishte shumë mirënjohës për CD-në dhe me të vërtetë e dëgjoi atë.

Ne duhet të kemi besim se Zoti po na udhëzon, veçanërisht në vuajtje. Shtë në Lutje ku do të gjejmë hirin për t'i mbajtur këto kryqe, t'i bashkojmë në vuajtjet e Krishtit për t'i bërë të shpenguar dhe për të fituar mençurinë që të rriten prej tyre. Ashtu si Jezusi, ne duhet të shkojmë "në një vend të vetmuar dhe të lutemi", duke thënë, Flisni Zot, shërbëtori juaj po ju dëgjon. Dhe kur Zoti sjell dritën e të kuptuarit, si Jezusi, unë mund të them, “Prandaj erdha… ”

Sakrificë ose blatim nuk dëshironit, por veshët e hapur për bindje më dhatë… pastaj thashë: "Ja, unë po vij".

… Ja ku jam.

 

 


 

Për të marrë La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

Ushqimi Shpirtëror për Mendimin është një apostol me kohë të plotë.
Faleminderit per mbeshtetjen!

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive dhe tagged , , , , , , , , , .