Qëndro dhe bëhu i lehtë

 

Këtë javë, unë dua të ndaj dëshminë time me lexuesit, duke filluar me thirrjen time në ministri

 

homiljet ishin të thata. Muzika ishte e tmerrshme. Dhe kongregacioni ishte i largët dhe i shkëputur. Sa herë që largohesha nga Mesha nga famullia ime rreth 25 vjet më parë, unë shpesh ndihesha më i izoluar dhe i ftohtë sesa kur hyra brenda. Për më tepër, në fillim të të njëzetave, atëherë pashë që brezi im ishte zhdukur plotësisht. Gruaja ime dhe unë ishim një nga të paktat çifte që shkuan ende në meshë. 

 

LUFTSIA

Kjo ishte kur ne u ftuam në një shërbim Baptist nga një mik i yni që ishte larguar nga Kisha Katolike. Ajo ishte mjaft e ngazëllyer për komunitetin e saj të ri. Kështu që për të qetësuar ftesat e saj këmbëngulëse, ne shkuam në Mesha të Shtunën dhe morëm shërbimin e mëngjesit të së Dielës Baptiste.

Kur mbërritëm, menjëherë u goditëm nga të gjithë çiftet e reja. Ndryshe nga famullia ime ku dukeshim të padukshëm, shumë prej tyre u afruan dhe na pritën ngrohtësisht. Hymë në shenjtëroren moderne dhe zumë vendet. Një bandë filloi të drejtojë kongregacionin në adhurim. Muzika ishte e bukur dhe e lëmuar. Dhe predikimi që dha predikuesi ishte i vajosur, i rëndësishëm dhe i rrënjosur thellë në Fjalën e Perëndisë.

Pas shërbimit, ne u afruam përsëri nga të gjithë këta të rinj të moshës sonë. "Ne duam t'ju ftojmë në studimin tonë të Biblës nesër në mbrëmje ... të martën, ne kemi natën e çifteve ... të mërkurën, ne po zhvillojmë një lojë familjare basketbolli në palestrën bashkëngjitur ... Të enjten është mbrëmja jonë e lavdërimit dhe adhurimit ... E premtja është e jona " Ndërsa dëgjoja, e kuptova që kjo vërtet ishte një komunitet i krishterë, jo vetëm në emër. Jo vetëm për një orë të Dielën. 

Ne u kthyem te makina jonë ku unë u ula në heshtje të shtangur. "Ne kemi nevojë për këtë," Unë i thashë gruas time. E shihni, gjëja e parë që bëri Kisha e hershme ishte formimi i bashkësisë, pothuajse instiktivisht. Por famullia ime ishte gjithçka përveç. "Po, ne kemi Eukaristinë," i thashë gruas time, "por ne nuk jemi thjesht shpirtëror por gjithashtu social qeniet. Ne kemi nevojë për Trupin e Krishtit edhe në bashkësi. Mbi të gjitha, a nuk tha Jezusi, 'Kështu do ta dinë të gjithë që ju jeni dishepujt e mi, nëse keni dashuri për njëri-tjetrin.'? [1]John 13: 35 Ndoshta duhet të vijmë këtu… dhe të shkojmë në Meshë një ditë tjetër ”. 

Unë bëra vetëm gjysmë shaka. Ne shkuam në shtëpi të hutuar, të trishtuar dhe madje pak të zemëruar.

 

THIRRJA

Atë natë ndërsa po laja dhëmbët dhe po bëhesha gati për të fjetur, mezi zgjuar dhe duke shoshitur ngjarjet e mëparshme të ditës, papritmas dëgjova një zë të veçantë në zemrën time:

Qëndro dhe ki dritë për vëllezërit e tu…

Unë ndalova, vështrova dhe dëgjova. Zëri përsëriti:

Qëndro dhe ki dritë për vëllezërit e tu…

Isha i shtangur. Duke ecur poshtë disi e shurdhër, gjeta gruan time. "Zemër, unë mendoj se Zoti dëshiron që ne të qëndrojmë në Kishën Katolike." Unë i thashë asaj që ndodhi, dhe si harmoni e përsosur mbi melodinë në zemrën time, ajo pranoi. 

 

SH HERIMI

Por Zotit iu desh të rregullonte zemrën time, e cila, deri atëherë, ishte mjaft e zhgënjyer. Kisha dukej e mbështetur nga jeta, të rinjtë po largoheshin me grupe, e vërteta thjesht nuk po mësohej dhe kleri dukej i pavëmendshëm.

Disa javë më vonë, vizituam prindërit e mi. Nëna ime më uli në një karrige dhe më tha: "Duhet ta shikosh këtë video." Ishte dëshmia e një ish-ministri presbiterian i cili përbuzur kisha katolike. Ai u nis të zhbëjë plotësisht katolicizmin si një fe "e krishterë" që ai pretendonte se thjesht po shpikte "të vërtetën" dhe mashtronte miliona. Por si Dr Scott Hahn u zhyt në mësimet e Kishës, ai zbuloi se ishte në gjendje t'i gjurmonte ato ndërsa mësoheshin vazhdimisht, përmes 20 shekujve, përsëri në Shkrimet. E vërteta, siç doli, ishte vërtet e mbrojtur nga Shpirti i Shenjtë, megjithë defektet e dukshme dhe korrupsionin e disa individëve brenda Kishës, përfshirë papët. 

Në fund të videos, lotët më rridhnin në fytyrë. une kuptova qe Unë tashmë isha në shtëpi. Atë ditë, dashuria për Kishën Katolike mbushi zemrën time që kapërceu gjithë dobësinë, mëkatësinë dhe varfërinë e anëtarëve të saj. Me këtë, Zoti më vuri një uri për të njohuri. Kam kaluar dy-tre vitet e ardhshme duke mësuar atë që nuk kisha dëgjuar kurrë nga minberi në gjithçka, nga purgatori te Maria, Kungimi i Shenjtorëve deri te pagabueshmëria papnore, që nga kontracepsioni te Eukaristia. 

Ishte në atë kohë që dëgjova që Zëri fliste përsëri në zemrën time: "Muzika është një portë për të ungjillizuar ”. 

Vazhdon…

–––––––––––––––

Javën e kaluar, unë njoftoi tonë apel për lexuesit e mi, e cila tani numërohet në dhjetëra mijëra në të gjithë botën. apelim është të mbështesë këtë ministri e cila, siç do të vazhdoj ta ndaj këtë javë, është shndërruar kryesisht në një shtrirje për atje ku janë njerëzit: Online. Në të vërtetë, interneti është bërë Rrugët e reja të KalkutësJu mund dhuruar në këtë mision duke klikuar butonin më poshtë. 

Deri më tani, rreth 185 lexues janë përgjigjur. Faleminderit shumë, jo vetëm për ata që kanë dhuruar, por edhe për ata prej jush që vetëm mund të luten. Ne e dimë që këto janë kohë të vështira për shumë njerëz - unë dhe Lea nuk duan të shtojnë vështirësi për këdo. Përkundrazi, thirrja jonë është për ata që mund ta mbështesin këtë shërbesë me kohë të plotë financiarisht për të mbuluar stafin tonë, shpenzimet, etj. Faleminderit, dhe Zoti i ktheftë dashurinë, lutjet dhe mbështetjen tuaj njëqindfish. 

Duket e arsyeshme të ndaj me ju këtë këngë lavdërimi të cilën unë e kam shkruar shumë vite më parë, veçanërisht ndërsa ndaj rrugëtimin tim me ju këtë javë

 

 

"Shkrimi juaj më ka shpëtuar, më ka bërë të ndjek Zotin dhe ka prekur qindra shpirtra të tjerë." —EL

“Unë ju kam ndjekur vitet e fundit dhe si rezultat, tani vërtet besoj se jeni 'zëri i Zotit që qan në shkretëtirë'! Ju jeni 'Tani Fjala' shpon errësirën dhe konfuzionin dërrmues që na ballafaqon çdo ditë. 'Fjala' juaj hedh dritë mbi 'të vërtetat' e besimit tonë katolik dhe 'kohët në të cilat jemi' në mënyrë që të mund të bëjmë zgjedhjet e duhura. Unë besoj se ju jeni 'një profet për kohën tonë'! Unë të falënderoj për besnikërinë tënde ndaj apostullit dhe qëndresës tënde të qëndrueshme ndaj sulmeve të të ligut, i cili dëshpërimisht përpiqet të të nxjerrë jashtë !! Le të marrim të gjithë kryqin tonë dhe 'Tani Fjala' tënde dhe të vrapojmë me ta !! " —RJ

 

Faleminderit si nga Lea ashtu edhe nga unë. 

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 John 13: 35
Postuar ne BALLINA, DESHMIA IME, PSE KATOLIKE?.