Kokëfortë dhe të Verbër

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën e javës së tretë të kreshmës, 9 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

IN e vërteta, ne jemi të rrethuar nga mrekulli. Duhet të jesh i verbër - i verbër shpirtërisht - për të mos e parë atë. Por bota jonë moderne është bërë aq skeptike, aq cinike, aq kokëfortë sa që jo vetëm dyshojmë se mrekullitë e mbinatyrshme janë të mundshme, por kur ato ndodhin, ne ende dyshojmë!

Merrni për shembull mrekullinë në Fatima, të dëshmuar nga mbi 80,000 njerëz, përfshirë ateistët. Sot, ai qëndron si me të vërtetë një nga mrekullitë e mëdha të pashpjegueshme të kohës sonë (shih Demaskimi i Skeptikëve të Mrekullisë së Diellit) Pra, i dëshpëruar është brezi ynë nuk të besosh në Zot dhe të besosh vetëm në atë që mund të riprodhohet në një laborator, që e qartë bëhet misteriozisht e pakapshme.

Ashtu si mbreti i Izraelit në leximin e parë të sotëm, mendja hiper-racionale e njeriut "modern" vështirë se guxon të besojë në të mbinatyrshmen (natyrisht, vampirët, zombiet dhe shtrigat janë lojë e ndershme). Ashtu si Naaman, ne hezitojmë, racionalizojmë, debatojmë, dyshojmë dhe në fund të fundit hedhim poshtë atë që nuk mund të shpjegojmë. Merrni origjinën e universit. Diçka u krijua nga asgjë. E megjithatë, gjenerata jonë e shkencëtarëve, ndryshe nga paraardhësit e tyre, të thjeshtë nuk mund të përballen me atë që është e qartë. Pastaj ka shërime fizike: drejtimi i gjymtyrëve, kthimi i shikimit, zhdukja e kancerit, dëgjimi i veshëve memecë dhe trupat që ngrihen nga të vdekurit (për të mos përmendur trupat e paprishur të shenjtorëve, disa që kanë vdekur për dekada - dhe ato duken më mirë se unë pasi të digjet qiriu në të dy skajet).

Ho hum. Një ditë tjetër, një tjetër mrekulli.

Në leximin e parë, kur Naaman lebrozi më në fund u përul aq sa t'i besonte fjalës së Zotit përmes një "vajze të vogël", ai hyri në ujërat dhe u la shtatë herë. Kur ai doli,

Mishi i tij u bë përsëri si mishi i një fëmije të vogël dhe ai ishte i pastër.

Po, zemrat tona duhet të bëhen përsëri "si mishi i një fëmije të vogël". Por ky brez është tepër i zënë duke fshirë gjurmët e mbinatyrshme dhe duke hedhur provat e Zotit mbi shkëmb - siç u përpoqën të bënin me Jezusin në Ungjill sot - në vend që të bëhen fëmijë shpirtërorë. i përulur fëmijët. Dua të them, ne mendojmë se jemi goxha të zgjuar. Ne mund të bëjmë TV me ekran të madh, orë LED dhe të zbresim në shkëmbinjtë hapësinorë. Ne madje mund të rrisim organet e abortit të foshnjës në një derr. [1]krh. wnd.com, 7 Mars 2015 Uau, ne jemi vërtet diçka. Në të vërtetë, pa atë mistike, gjenerata jonë është më e shurdhër se sipërfaqja e Marsit.

Më duket interesante që Shën Tomas Akuini, një nga teologët më të shkëlqyer të Kishës, pasi kishte një takim të fuqishëm me Zotin, donte të digjte librat e tij. Në fakt, ai kurrë nuk e mbaroi të famshmen e tij Summa, aq i përulur ishte ai përballë Hyjnores. Ah, bota ka nevojë për një moment të Zotit si ai! Dhe jo vetëm bota, por Kisha, sepse pesë dekadat e kaluara kanë prodhuar disa klerikë dhe teologë të cilët vetë janë infektuar nga racionalizmi, ndonjëherë duke pushuar së besuari në mrekulli. 

Problemi është, këto momente të mrekullueshme po ndodhin gjatë gjithë kohës. Thjesht nuk kemi më sy që mund të shohin dhe veshë që mund të dëgjojnë, aq kokëfortë jemi bërë. Nëse doni të shihni realitete shpirtërore, atëherë duhet të vini tek Krijuesi i qiejve dhe i tokës në tokë E tij Kushtet:

Sepse atë e gjejnë ata që nuk e sprovojnë dhe shfaqet tek ata që nuk e besojnë. (Urtësia 1: 2)

Psalmisti pyet sot, "Kur do të shkoj të shoh fytyrën e Zotit?" Dhe Jezusi përgjigjet:

… Sepse megjithëse i keni fshehur këto gjëra nga të mençurit dhe të diturit, ua keni zbuluar fëmijëve. (Mat 11:25)

 

 

Faleminderit per mbeshtetjen
të kësaj shërbese në kohë të plotë!

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

Kaloni 5 minuta në ditë me Markun, duke medituar çdo ditë Tani Word në leximet masive
për këto dyzet ditë të Kreshmës.


Një sakrificë që do të ushqejë shpirtin tënd!

ABONOHU këtu.

Flamuri Tani i Fjalës

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. wnd.com, 7 Mars 2015
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, E VURTETA E VARDRTET dhe tagged , , , , , , , , , , , , .