Puzzler Papal

 

Një përgjigje gjithëpërfshirëse ndaj shumë pyetjeve drejtoi rrugën time në lidhje me papagallin e trazuar të Papa Françeskut. Ju kërkoj falje që kjo është pak më e gjatë se zakonisht. Por fatmirësisht, ajo po u përgjigjet disa pyetjeve të lexuesve.

 

NGA nje lexues:

Unë lutem për kthimin në besim dhe për qëllimet e Papa Françeskut çdo ditë. Unë jam ai që fillimisht ra në dashuri me Atin e Shenjtë kur u zgjodh për herë të parë, por me kalimin e viteve të Papnit të tij, ai më ka hutuar dhe më ka bërë shumë të shqetësuar se shpirtërorja e tij jezuite liberale ishte gati e shkelur me të majtët pamja e botës dhe kohët liberale. Unë jam një françeskan laik, kështu që profesioni im më lidh me bindjen ndaj tij. Por duhet ta pranoj që ai më frikëson… Si e dimë që ai nuk është anti-papë? A po i përdredhen mediat fjalët e tij? A duhet ta ndjekim dhe lutemi verbërisht për të edhe më shumë? Kjo është ajo që unë kam qenë duke bërë, por zemra ime është e konfliktuar.

Vazhdo te lexosh

Marrëdhënia personale me Jezusin

Marrëdhënia personale
Fotografi i panjohur

 

 

Botuar për herë të parë më 5 tetor 2006. 

 

ME shkrimet e mia të vonshme mbi Papën, Kishën Katolike, Nënën e Bekuar dhe të kuptuarit se si rrjedh e vërteta hyjnore, jo përmes interpretimit personal, por përmes autoritetit mësues të Jezusit, kam marrë email-et dhe kritikat e pritura nga jo-katolikët ( ose më mirë, ish-katolikë). Ata e kanë interpretuar mbrojtjen time ndaj hierarkisë, të vendosur nga Vetë Krishti, me kuptimin që unë nuk kam një marrëdhënie personale me Jezusin; se disi besoj se jam shpëtuar, jo nga Jezusi, por nga Papa ose një peshkop; se nuk jam i mbushur me Shpirt, por një "shpirt" institucional që më ka lënë të verbër dhe pa shpëtim.

Vazhdo te lexosh

Pse nuk Bërtasin Papët?

 

Me dhjetëra abonentë të rinj që vijnë në bord tani çdo javë, po shfaqen pyetje të vjetra si kjo: Pse nuk po flasin Papa për kohët e fundit? Përgjigja do të habisë shumë, do të sigurojë të tjerët dhe do të sfidojë shumë më tepër. Botuar për herë të parë në 21 Shtator 2010, unë e kam azhurnuar këtë shkrim në Papunë e tanishme. 

Vazhdo te lexosh

Vija e hollë midis mëshirës dhe herezisë - Pjesa III

 

PJESA III - FREMAT E ZBULUARA

 

SHE ushqeu dhe veshi të varfërit me dashuri; ajo ushqeu mendjet dhe zemrat me Fjalën. Catherine Doherty, themeluese e apostolatës së Madonna House, ishte një grua që mori "erën e deleve" pa marrë "erën e mëkatit". Ajo vazhdimisht ecte në vijën e hollë midis mëshirës dhe herezisë duke përqafuar mëkatarët më të mëdhenj ndërsa i thërriste ata në shenjtëri. Ajo thoshte,

Shkoni pa frikë në thellësitë e zemrave të njerëzve… Zoti do të jetë me ju. -Nga Mandati i Vogël

Kjo është një nga ato "fjalë" nga Zoti që është në gjendje të depërtojë "Midis shpirtit dhe shpirtit, nyjeve dhe palcës, dhe në gjendje të dallojë reflektimet dhe mendimet e zemrës". [1]krh. Heb 4:12 Catherine zbulon vetë rrënjën e problemit me të ashtuquajturit "konservatorë" dhe "liberalë" në Kishë: është e jona frikë për të hyrë në zemrat e njerëzve siç bëri Krishti.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Heb 4:12

Vija e hollë midis mëshirës dhe herezisë - Pjesa II

 

PJESA II - Arritja e të plagosurve

 

WE kanë parë një revolucion të shpejtë kulturor dhe seksual që në pesë dekada të shkurtra ka shkatërruar familjen pasi divorci, aborti, ripërcaktimi i martesës, eutanazia, pornografia, tradhëtia bashkëshortore dhe shumë sëmundje të tjera janë bërë jo vetëm të pranueshme, por konsiderohen si një "e mirë" shoqërore "E drejtë" Sidoqoftë, një epidemi e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, përdorimit të drogës, abuzimit me alkoolin, vetëvrasjes dhe psikozave gjithnjë e shumëzuese tregojnë një histori tjetër: ne jemi një brez që po gjakderdh shumë nga efektet e mëkatit.

Vazhdo te lexosh

Vija e hollë midis mëshirës dhe herezisë - Pjesa I

 


IN
të gjitha polemikat që u zhvilluan pas Sinodit të fundit në Romë, arsyeja për mbledhjen dukej se ishte humbur krejt. Ajo u mblodh nën temën: "Sfidat baritore për familjen në kontekstin e ungjillizimit". Si mundemi ungjillëzoj familjet duke pasur parasysh sfidat baritore me të cilat përballemi për shkak të shkallës së lartë të divorcit, nënave të vetme, sekularizimit, etj.?

Ajo që mësuam shumë shpejt (pasi propozimet e disa Kardinalëve u bënë të njohura për publikun) është se ekziston një vijë e hollë midis mëshirës dhe herezisë.

Seria vijuese e tre pjesëve synon që jo vetëm të rikthehet në zemër të çështjes - duke ungjillizuar familjet në kohën tonë - por ta bëjë këtë duke sjellë në ballë njeriun që është vërtet në qendër të polemikave: Jezu Krishtin. Për shkak se askush nuk eci në atë vijë të hollë më shumë se Ai - dhe Papa Françesku duket se po na e tregon atë shteg edhe një herë.

Ne duhet të shfryjmë "tymin e shejtanit" në mënyrë që të mund ta identifikojmë qartë këtë vijë të ngushtë të kuqe, të tërhequr në gjakun e Krishtit ... sepse jemi thirrur ta ecim atë veten.

Vazhdo te lexosh

Një shtëpi e ndarë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 10 tetor 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

“ÇDO mbretëria e ndarë kundër vetvetes do të shkatërrohet dhe shtëpia do të bjerë kundër shtëpisë ". Këto janë fjalët e Krishtit në Ungjillin e sotëm që me siguri duhet të jehojnë në mes të Sinodit të Peshkopëve të mbledhur në Romë. Ndërsa dëgjojmë prezantimet që vijnë se si të merremi me sfidat e sotme morale me të cilat përballen familjet, është e qartë se midis disa prelatëve ka hapësira të mëdha se si të merren me pa. Drejtori im shpirtëror më ka kërkuar të flas për këtë, dhe kështu do ta bëj në një shkrim tjetër. Por mbase duhet të përfundojmë meditimet e kësaj jave mbi pagabueshmërinë e papatit duke dëgjuar me kujdes fjalët e Zotit tonë sot.

Vazhdo te lexosh

A mund të na tradhtojë Papa?

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 8 tetor 2014

Tekste liturgjike këtu

 

Lënda e këtij meditimi është aq e rëndësishme, saqë po ua dërgoj këtë lexuesve të mi të përditshëm të Tani Word dhe atyre që janë në listën postare të Ushqimit Shpirtëror për Mendim. Nëse merrni dublikata, kjo është arsyeja. Për shkak të temës së sotme, ky shkrim është pak më i gjatë se zakonisht për lexuesit e mi të përditshëm ... por unë besoj se është e nevojshme.

 

I nuk mund të fle natën e kaluar. Unë u zgjova në atë që Romakët do ta quanin "ora e katërt", atë periudhë kohe para agimit. Fillova të mendoj për të gjitha postat elektronike që po marr, thashethemet që po dëgjoj, dyshimet dhe konfuzionet që po zvarriten… si ujqërit buzë pyllit. Po, i dëgjova qartë paralajmërimet në zemrën time menjëherë pasi Papa Benedikti dha dorëheqjen, se ne do të hynim në konfuzion i madh. Dhe tani, ndjehem pak si një bari, tension në shpinë dhe në krahë, stafi im i ngritur ndërsa hijet lëvizin për këtë tufë të çmuar që Zoti më ka besuar të ushqej me "ushqim shpirtëror". Ndihem mbrojtës sot.

Ujqërit janë këtu.

Vazhdo te lexosh

Pyetja për Profecinë në Pyetje


La "Bosh" Kryetari i Pjetrit, Bazilika e Shën Pjetrit, Romë, Itali

 

A Dy javët e kaluara, fjalët vazhdojnë të ngrihen në zemrën time, "Ju keni hyrë në ditë të rrezikshme”Dhe për një arsye të mirë.

Armiqtë e Kishës janë të shumtë si nga brenda ashtu edhe nga jashtë. Sigurisht, kjo nuk është asgjë e re. Por ajo që është e re është rryma Zeitgeist, erërat mbizotëruese të intolerancës ndaj katolicizmit në një shkallë gati globale. Ndërsa ateizmi dhe relativizmi moral vazhdojnë të godasin trupin e Barque of Peter, Kisha nuk është pa ndarjet e saj të brendshme.

Për njërin, ka avull në disa lagje të Kishës që Vikari tjetër i Krishtit do të jetë një anti-papë. Kam shkruar për këtë në E mundur… apo jo? Si përgjigje, pjesa më e madhe e letrave që kam marrë janë mirënjohëse për pastrimin e ajrit nga ato që mëson Kisha dhe për t'i dhënë fund një konfuzioni të jashtëzakonshëm. Në të njëjtën kohë, një shkrimtar më akuzoi për blasfemi dhe duke e vënë shpirtin tim në rrezik; një tjetër tejkalimi i kufijve të mi; dhe një tjetër thënie se shkrimet e mia mbi këtë ishin më shumë një rrezik për Kishën sesa vetë profecia. Ndërsa kjo po ndodhte, unë kisha të krishterë ungjillorë që më kujtonin se Kisha Katolike është Satanike dhe katolikët tradicionalistë thoshin se isha i mallkuar që ndoqa ndonjë papë pas Piut X.

Jo, nuk është për t'u habitur që një papë ka dhënë dorëheqjen. Ajo që është për t'u habitur është se u deshën 600 vjet që nga e fundit.

Më kujtohen përsëri fjalët e Bekuar Kardinal Newman që tani po shpërthejnë si një bori mbi tokë:

Satani mund të adoptojë armët më alarmante të mashtrimit - ai mund të fshihet vetë - ai mund të përpiqet të na joshë në gjëra të vogla, dhe kështu të lëvizë Kishën, jo të gjitha menjëherë, por pak e nga pak nga pozicioni i saj i vërtetë ... isshtë e tij politikë për të na ndarë dhe për të na përçarë, për të na larguar gradualisht nga guri ynë i forcës. Dhe nëse do të ketë një persekutim, mbase do të ndodhë atëherë; atëherë, mbase, kur të gjithë jemi në të gjitha pjesët e të ashtuquajturit krishterim kaq të përçarë, dhe kaq të reduktuar, kaq plot përçarje, kaq afër herezisë… dhe Antikrishti shfaqet si një përndjekës dhe kombet barbare përreth shpërthejnë. - I nderuar John Henry Newman, Predikimi IV: Përndjekja e Antikrishtit

 

Vazhdo te lexosh

Mungon Mesazhi… i një Profeti Papal

 

A Ati i Shenjtë është keqkuptuar jo vetëm nga shtypi laik, por edhe nga disa kope. [1]shih Benedikti dhe Rendi i Ri Botëror Disa më kanë shkruar duke sugjeruar se ndoshta ky pontifik është një "anti-papë" në kahootz me Antikrishtin! [2]shih Një Papë i Zi? Sa shpejt disa vrapojnë nga Kopshti!

Papa Benedikti XVI është nuk duke bërë thirrje për një "qeveri globale" qendrore të plotfuqishme - diçka që ai dhe papët para tij e kanë dënuar plotësisht (dmth. Socializmin) [3]Për citate të tjera nga papët mbi Socializmin, cf. www.tfp.org www.americaneedsfatima.org —Por një globale familje që e vendos personin njerëzor dhe të drejtat dhe dinjitetin e tij të pacenueshëm në qendër të gjithë zhvillimit njerëzor në shoqëri. Le të jemi absolutisht qartë për këtë:

Shteti i cili do të siguronte gjithçka, duke thithur gjithçka në vetvete, do të bëhej përfundimisht një burokraci e paaftë për të garantuar vetë atë që i duhet personit të vuajtur - çdo person - domethënë, dashurisë personale. Ne nuk kemi nevojë për një Shtet që rregullon dhe kontrollon gjithçka, por një Shtet i cili, në përputhje me parimin e subsidiaritetit, pranon bujarisht dhe mbështet iniciativat që dalin nga forca të ndryshme shoqërore dhe ndërthur spontanitetin me afërsinë me ata në nevojë. … Në fund, pretendimi se vetëm strukturat shoqërore do t'i bënin veprat e bamirësisë maska ​​të tepërta një konceptim materialist të njeriut: nocioni i gabuar që njeriu mund të jetojë 'vetëm me bukë' (Mt 4: 4; krh. Dt 8: 3) - një bindje që poshtëron njeriun dhe në fund të fundit shpërfill të gjitha ato që janë posaçërisht njerëzore. —POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Deus Caritas Est, n 28 Dhjetor 2005

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Benedikti dhe Rendi i Ri Botëror
2 shih Një Papë i Zi?
3 Për citate të tjera nga papët mbi Socializmin, cf. www.tfp.org www.americaneedsfatima.org