Ora për të Shkëlqyer

 

KETU është shumë muhabet këto ditë mes mbetjes katolike për "strehët" - vendet fizike të mbrojtjes hyjnore. Është e kuptueshme, pasi është brenda ligjit natyror që ne të dëshirojmë mbijetoj, për të shmangur dhimbjet dhe vuajtjet. Mbaresat nervore në trupin tonë zbulojnë këto të vërteta. E megjithatë, ka akoma një të vërtetë më të lartë: që shpëtimi ynë kalon Kryqi. Si të tilla, dhimbja dhe vuajtja tani marrin një vlerë shpenguese, jo vetëm për shpirtin tonë, por për atë të të tjerëve ndërsa mbushemi "Çfarë mungon në mundimet e Krishtit për trupin e tij, që është Kisha" (Kol 1:24).Vazhdo te lexosh

Kolapsi Vjen i Amerikës

 

AS si Kanadez, unë ndonjëherë ngacmoj miqtë e mi Amerikanë për pikëpamjen e tyre "Amero-centrike" të botës dhe Shkrimeve. Për ta, Libri i Zbulesës dhe profecitë e tij të persekutimit dhe kataklizmës janë ngjarje në të ardhmen. Jo kështu nëse jeni një nga milionat që po gjuajnë ose tashmë po dëbohen nga shtëpia juaj në Lindjen e Mesme dhe Afrikë, ku bandat islamike po terrorizojnë të krishterët. Jo kështu nëse jeni një nga milionat që rrezikojnë jetën tuaj në Kishën nëntokësore në Kinë, Korenë e Veriut dhe dhjetra vende të tjera. Jo kështu nëse jeni një nga ata që përballen me martirizim çdo ditë për besimin tuaj në Krishtin. Për ta, ata duhet të ndiejnë se tashmë po jetojnë faqet e Apokalipsit. Vazhdo te lexosh

Misteri Babilonia


Ai do të Mbretërojë, nga Tianna (Mallett) Williams

 

Shtë e qartë se ka një betejë të ndezur për shpirtin e Amerikës. Dy vizione. Dy të ardhme. Dy fuqi. A është shkruar tashmë në Shkrime? Pak amerikanë mund ta kuptojnë se beteja për zemrën e vendit të tyre filloi shekuj më parë dhe revolucioni që po zhvillohet atje është pjesë e një plani antik. Botuar për herë të parë më 20 qershor 2012, kjo është më e rëndësishme në këtë orë se kurrë

Vazhdo te lexosh

Mbjellë nga Rryma

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 20 Mars 2014
E enjte e Javës së Dytë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

Njëzet vite më parë, unë dhe gruaja ime, të dy djep-katolikë, ishim të ftuar në një shërbim të së Dielës Baptiste nga një mik i yni që dikur ishte katolik. Ne ishim të mahnitur nga të gjithë çiftet e reja, muzika e bukur dhe predikimi i mirosur nga pastori. Derdhja e mirësisë së mirëfilltë dhe e mikpritjes preku diçka thellë në shpirtrat tanë. [1]shih Dëshmia ime personale

Kur u futëm në makinë për t'u larguar, gjithçka që mund të mendoja ishte famullia ime - muzikë e dobët, familje të dobëta dhe pjesëmarrje edhe më e dobët nga kongregacioni. Çiftet e reja të moshës sonë? Zhdukur praktikisht në dysheme. Më e dhimbshme ishte ndjenja e vetmisë. Unë shpesh largohesha nga Mesha duke u ndier më ftohtë sesa kur hyra brenda.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Kur Vie Legjioni

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 3 shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu


Një “performancë” në Çmimet Grammy 2014

 

 

ST. Basil shkroi se,

Midis engjëjve, disa janë caktuar në krye të kombeve, të tjerët janë shokë të besnikëve -Adversus Eunomium, 3: 1; Engjëjt dhe misionet e tyre, Jean Daniélou, SJ, f. 68

Ne e shohim parimin e engjëjve mbi kombet në Librin e Danielit, ku ai flet për "princin e Persisë", të cilin kryeengjëlli Mikael vjen për të luftuar. [1]krh. Dan 10:20 Në këtë rast, princi i Persisë duket të jetë bastioni satanik i një engjëlli të rënë.

Engjëlli mbrojtës i Zotit "e ruan shpirtin si një ushtri", tha Shën Gregori i Nysas, "me kusht që ne mos ta dëbojmë atë nga mëkati". [2]Engjëjt dhe misionet e tyre, Jean Daniélou, SJ, f. 69 Kjo është, mëkati i rëndë, idhujtaria, ose përfshirja e qëllimshme okulte mund ta lërë një të prekshëm ndaj demonit. A është e mundur që, çfarë mund të ndodhë me një individ i cili hapet përpara shpirtrave të këqij, mund të ndodhë edhe mbi baza kombëtare? Leximet e sotme masive japin disa njohuri.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Dan 10:20
2 Engjëjt dhe misionet e tyre, Jean Daniélou, SJ, f. 69

Në Ditët e Lotit


Loti duke ikur nga Sodom
, Benjamin West, 1810

 

A valët e konfuzionit, fatkeqësisë dhe pasigurisë po godasin dyert e çdo kombi në tokë. Ndërsa çmimet e ushqimit dhe karburantit rriten dhe ekonomia botërore fundoset si një spirancë në shtratin e detit, flitet shumë për të strehimoret— Strehë të sigurta për të përballuar Stuhinë që po afrohet. Por ekziston një rrezik me të cilin përballen disa të krishterë sot, dhe kjo është të biesh në një frymë vetëruajtëse që po bëhet më e përhapur. Faqet e internetit të mbijetesës, reklamat për pajisjet e emergjencës, gjeneratorët e energjisë, tenxhere me ushqime dhe ofertat prej ari dhe argjendi ... frika dhe paranoja sot janë të dukshme si kërpudha pasigurie. Por Zoti po i thërret njerëzit e Tij në një frymë tjetër nga ajo e botës. Një frymë absolute besim.

Vazhdo te lexosh

Dilni nga Babilonia!


"Qyteti i ndyrë" by Dan Krall

 

 

FOUR vite më parë, dëgjova një fjalë të fortë në lutje që është rritur kohët e fundit me intensitet. Dhe kështu, unë kam nevojë të flas nga zemra fjalët që dëgjoj përsëri:

Dil nga Babilonia!

Babilonia është simbolike e një kultura e mëkatit dhe kënaqësisë. Krishti po e thërret popullin e Tij jashtë këtij "qyteti", nga zgjedha e shpirtit të kësaj epoke, nga dekadenca, materializmi dhe sensualiteti që ka mbyllur ulluqet e tij dhe po derdhen në zemrat dhe shtëpitë e popullit të Tij.

Pastaj dëgjova një zë tjetër nga qielli duke thënë: “Largohuni prej saj, populli im, në mënyrë që të mos merrni pjesë në mëkatet e saj dhe të merrni një pjesë të plagëve të saj, sepse mëkatet e saj janë grumbulluar deri në qiell… (Zbulesa 18: 4- 5)

"Ajo" në këtë fragment të Shkrimeve të Shenjta është "Babilonia", të cilën Papa Benedikti kohët e fundit e interpretoi si

… Simboli i qyteteve të mëdha jofetare në botë —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Në Zbulesë, Babylon papritmas bie:

I rënë, i rënë Babilonia e madhe. Ajo është bërë një vend i përhumbur për demonët. Ajo është një kafaz për çdo frymë të ndyrë, një kafaz për çdo zog të papastër, një kafaz për çdo kafshë të papastër dhe të neveritshmeMjerisht, mjerisht, qyteti i madh, Babilonia, qyteti i fuqishëm. Në një orë gjykimi juaj ka ardhur. (Zbulesa 18: 2, 10)

Dhe kështu paralajmërimi: 

Dil nga Babilonia!

Vazhdo te lexosh