Shpresa e fundit e shpëtimit?

 

A e diela e dytë e Pashkëve është Mëshira Hyjnore E Diela. Isshtë një ditë që Jezusi premtoi të derdhë hire të pamatshme në atë shkallë që është, për disa "Shpresa e fundit e shpëtimit". Akoma, shumë katolikë nuk e kanë idenë se çfarë është kjo festë ose nuk dëgjojnë kurrë për këtë nga foltorja. Siç do ta shihni, kjo nuk është ditë e zakonshme

Vazhdo te lexosh

Ju ishit të dashuruar

 

IN Pas pontifikatit largues, të dashur dhe madje revolucionar të Shën Gjon Palit II, kardinali Joseph Ratzinger u hodh nën një hije të gjatë kur mori fronin e Pjetrit. Por ajo që do të shënonte së shpejti pontifikatin e Benediktit XVI nuk do të ishte karizma apo humori, personaliteti apo energjia e tij – në të vërtetë, ai ishte i qetë, i qetë, pothuajse i çuditshëm në publik. Përkundrazi, do të ishte teologjia e tij e palëkundur dhe pragmatike në një kohë kur Barku i Pjetrit po sulmohej nga brenda dhe jashtë. Do të ishte perceptimi i tij i kthjellët dhe profetik i kohëve tona që dukej se do të pastronte mjegullën përpara harkut të kësaj Anije të Madhe; dhe do të ishte një ortodoksi që vërtetoi herë pas here, pas 2000 vitesh ujërash shpesh të stuhishme, se fjalët e Jezusit janë një premtim i palëkundur:

Unë po ju them, ju jeni Pjetri dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time dhe fuqitë e vdekjes nuk do të mbizotërojnë kundër saj. (Mat 16:18)

Vazhdo te lexosh

Kush është Papa i Vërtetë?

 

KUSH është Papa i vërtetë?

Nëse mund të lexoni kutinë time hyrëse, do të shihni se ka më pak marrëveshje për këtë temë nga sa mendoni. Dhe kjo divergjencë u bë edhe më e fortë kohët e fundit me një redaksional në një botim të madh katolik. Ai propozon një teori që po fiton tërheqje, ndërkohë që flirton me të përçarje...Vazhdo te lexosh

Në masën që shkon përpara

 

…çdo Kishë e veçantë duhet të jetë në përputhje me Kishën universale
jo vetëm në lidhje me doktrinën e besimit dhe shenjat e sakramentit,
por edhe për përdorimet e marra botërisht nga tradita apostolike dhe e pathyer. 
Këto duhen respektuar jo vetëm që të shmangen gabimet,
por edhe që besimi të dorëzohet në integritetin e tij,
që nga rregulli i lutjes së kishës (lex orandi) korrespondon
sipas rregullit të saj të besimit (lex credendi).
- Udhëzimi i Përgjithshëm i Missalit Romak, botimi i 3-të, 2002, 397

 

IT mund të duket e çuditshme që po shkruaj për krizën që po shpaloset mbi meshën latine.Arsyeja është se nuk kam marrë pjesë kurrë në një liturgji të rregullt tridentine në jetën time.[1]Unë mora pjesë në një dasmë me ritin tridentin, por prifti nuk dukej se e dinte se çfarë po bënte dhe e gjithë liturgjia ishte e shpërndarë dhe e çuditshme. Por pikërisht kjo është arsyeja pse unë jam një vëzhgues neutral me shpresë se diçka e dobishme për të shtuar në bisedë…Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Unë mora pjesë në një dasmë me ritin tridentin, por prifti nuk dukej se e dinte se çfarë po bënte dhe e gjithë liturgjia ishte e shpërndarë dhe e çuditshme.

Tek Vax apo jo tek Vax?

 

Mark Mallett është një ish reporter televiziv me CTV Edmonton dhe dokumentar dhe autor i vlerësuar me çmime Përballja përfundimtare   Fjala Tani.


 

“DUHET Unë e marr vaksinën? ” Kjo është pyetja që plotëson kutinë time në këtë orë. Dhe tani, Papa ka peshuar në këtë temë të diskutueshme. Kështu, informacioni i mëposhtëm është thelbësor nga ata që janë ekspertë për t'ju ndihmuar të peshoni këtë vendim, i cili po, ka pasoja të mëdha të mundshme për shëndetin tuaj dhe madje edhe lirinë ... Vazhdo te lexosh

Sekret

 

… Agimi nga lart do të na vizitojë
të shkëlqejë ata që ulen në errësirë ​​dhe hijen e vdekjes,
për të udhëhequr këmbët tona në rrugën e paqes.
(Lluka 1: 78-79)

 

AS ishte hera e parë që Jezusi erdhi, kështu që është përsëri në pragun e ardhjes së Mbretërisë së Tij në tokë ashtu si është në parajsë, i cili përgatitet dhe i paraprin ardhjes së Tij përfundimtare në fund të kohës. Bota, edhe një herë, është "në errësirë ​​dhe hijen e vdekjes", por një agim i ri po afrohet shpejt.Vazhdo te lexosh

Feja e Scientism

 

shkencëtarizëm | ˈSʌɪəntɪz (ə) m | emër:
besimi i tepruar në fuqinë e njohurive dhe teknikave shkencore

Ne gjithashtu duhet të përballemi me faktin se qëndrime të caktuara 
që rrjedhin nga mentalitet të "kësaj bote të tanishme"
mund të depërtojnë në jetën tonë nëse nuk jemi vigjilentë.
Për shembull, disa do të donin që vetëm kjo është e vërtetë
e cila mund të verifikohet nga arsyeja dhe shkenca 
-Katekizmi i Kishës Katolike, n. 2727

 

SHVRBTAR të Zotit, Sr Lucia Santos dha një fjalë më të madhe në lidhje me kohët e ardhshme që ne tani po jetojmë:

Vazhdo te lexosh

Ora e Shpatës

 

A Stuhi e Madhe për të cilën fola Spirale drejt syrit ka tre komponentë thelbësorë sipas Etërve të Hershëm të Kishës, Shkrimin e Shenjtë dhe të konfirmuar në zbulesa profetike të besueshme. Pjesa e parë e Stuhisë në thelb është e krijuar nga njeriu: njerëzimi korr atë që ka mbjellë (shih. Shtatë vulat e revolucionit) Pastaj vjen Syri i Stuhisë e ndjekur nga gjysma e fundit e Stuhisë e cila do të kulmojë në Vetë Perëndinë drejtpërdrejt ndërhyrë përmes a Gjykimi i të Gjallëve.
Vazhdo te lexosh

Pelini dhe Besnikëria

 

Nga arkivat: shkruar më 22 shkurt 2013. 

 

NJË LETËR nga një lexues:

Jam plotësisht dakord me ju - të gjithë kemi nevojë për një marrëdhënie personale me Jezusin. Unë kam lindur dhe jam rritur katolik, por e gjej veten duke ndjekur kishën Episkopale (Lartë Episkopale) të Dielën dhe duke u përfshirë me jetën e këtij komuniteti. Unë isha një anëtar i këshillit tim të kishës, një anëtar kori, një mësues CCD dhe një mësues me kohë të plotë në një shkollë katolike. Unë personalisht i njihja katër priftërinj të akuzuar me besueshmëri dhe të cilët rrëfyen për abuzim seksual të fëmijëve të mitur card Kardinali dhe peshkopët tanë dhe priftërinj të tjerë të mbuluar për këta burra. Shtrëngon besimin se Roma nuk e dinte se çfarë po ndodhte dhe, nëse nuk e dinte vërtet, turp për Romën dhe Papën dhe curia. Ata janë thjesht përfaqësues të tmerrshëm të Zotit tonë. Pra, unë duhet të mbetem një anëtar besnik i kishës RC? Pse Unë e gjeta Jezusin shumë vite më parë dhe marrëdhënia jonë nuk ka ndryshuar - në fakt ajo është edhe më e fortë tani. Kisha e RC nuk është fillimi dhe mbarimi i gjithë së vërtetës. Nëse ndonjë gjë, kisha ortodokse ka po aq besueshmëri po aq më shumë se Roma. Fjala "katolik" në Creed shkruhet me një "c" të vogël - që do të thotë "universale", nuk do të thotë vetëm dhe përgjithmonë Kisha e Romës. Ekziston vetëm një rrugë e vërtetë drejt Trinisë dhe ajo është ndjekja e Jezusit dhe lidhja me Trinitetin duke hyrë së pari në miqësi me Të. Asnjë nga ato nuk varet nga kisha romake. E gjithë kjo mund të ushqehet jashtë Romës. Asgjë nga këto nuk është faji juaj dhe unë e admiroj ministrinë tuaj, por unë vetëm duhej t'ju tregoja historinë time.

I dashur lexues, faleminderit që ndave historinë tënde me mua. Unë gëzohem që, pavarësisht skandaleve që keni hasur, besimi juaj në Jezusin ka mbetur. Dhe kjo nuk më habit. Ka pasur raste në histori kur katolikët në mes të përndjekjeve nuk kishin më qasje në famullitë e tyre, priftërinë ose Sakramentet. Ata mbijetuan brenda mureve të tempullit të tyre të brendshëm ku banon Trinia e Shenjtë. Jetuan nga besimi dhe besimi në një marrëdhënie me Zotin, sepse, në thelbin e tij, krishterimi ka të bëjë me dashurinë e një Ati për fëmijët e tij, dhe fëmijët që e duan Atë në këmbim.

Kështu, ajo shtron pyetjen, së cilës ju jeni përpjekur t'i përgjigjeni: nëse dikush mund të mbetet i krishterë si i tillë: "A duhet të mbetem një anëtar besnik i Kishës Katolike Romake? Pse? ”

Përgjigja është një "po" kumbuese, pa hezitim. Dhe këtu është arsyeja pse: është çështje e qëndrimit besnik ndaj Jezusit.

 

Vazhdo te lexosh

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa II

 

MBI MIROODSIN DHE ZGJEDHJET

 

KETU është diçka tjetër që duhet thënë për krijimin e burrit dhe gruas që u përcaktua "në fillim". Dhe nëse nuk e kuptojmë këtë, nëse nuk e kuptojmë këtë, atëherë çdo diskutim i moralit, i zgjedhjeve të drejta ose të gabuara, i ndjekjes së projekteve të Zotit, rrezikon ta hedhë diskutimin e seksualitetit njerëzor në një listë sterile të ndalimeve. Dhe kjo, jam i sigurt, do të shërbente vetëm për të thelluar ndarjen midis mësimeve të bukura dhe të pasura të Kishës mbi seksualitetin, dhe atyre që ndihen të huaj nga ajo.

Vazhdo te lexosh

Të Kinës

 

Në vitin 2008, ndjeva që Zoti filloi të flasë për "Kinën". Kjo arriti kulmin në këtë shkrim nga viti 2011. Ndërsa lexova titujt sot, duket se është në rregull ta ribotohet sonte. Më duket gjithashtu se shumë nga pjesët "shah" për të cilat kam shkruar për vite me radhë tani po lëvizin në vend. Ndërsa qëllimi i këtij apostoli është kryesisht ndihma e lexuesve për të mbajtur këmbët në tokë, Zoti ynë gjithashtu tha që "të shikojë dhe të lutet". Dhe kështu, ne vazhdojmë të shikojmë me lutje

Më poshtë u botua për herë të parë në 2011. 

 

 

Papa Benedict paralajmëroi para Krishtlindjes se "eklipsi i arsyes" në Perëndim po vinte në rrezik "të ardhmen e botës". Ai aludoi në shembjen e Perandorisë Romake, duke bërë një paralele midis saj dhe kohërave tona (shih Në prag).

Gjatë gjithë kohës, ekziston një fuqi tjetër në rritje në kohën tonë: Kina Komuniste. Ndërsa aktualisht nuk ka të njëjtët dhëmbë si Bashkimi Sovjetik, ka shumë për t'u shqetësuar në lidhje me ngjitjen e kësaj superfuqie të ngritur.

 

Vazhdo te lexosh

Kënga e rojes

 

Botuar për herë të parë më 5 qershor 2013… me azhurnimet sot. 

 

IF Mund të kujtoj shkurtimisht këtu një përvojë të fuqishme rreth dhjetë vjet më parë kur u ndjeva i shtyrë të shkoja në kishë për t'u lutur para Sakramentit të Bekuar

Vazhdo te lexosh

Shtatë Vulat e Revolucionit


 

IN e vërteta, mendoj se shumica prej nesh janë shumë të lodhur… të lodhur duke parë jo vetëm frymën e dhunës, papastërtisë dhe përçarjes që po përshkon botën, por edhe të lodhur duke pasur nevojë të dëgjojmë për të - mbase edhe nga njerëz si unë. Po, e di, unë i bëj disa njerëz shumë të pakëndshëm, madje edhe të zemëruar. Epo, mund t'ju siguroj se kam qenë i tunduar për të ikur në "jetën normale" shumë herë… por e kuptoj që në tundimin për t'i shpëtuar këtij apostulli të shkruar të çuditshëm është fara e krenarisë, një krenari e plagosur që nuk dëshiron të jetë "ai profet i dënimit dhe errësirës". Por në fund të çdo dite, unë them “Zot, te kush të shkojmë? Ju keni fjalët e jetës së përjetshme. Si mund t'i them "jo" Ty që nuk më tha "jo" në Kryq? " Tundimi është që thjesht të mbyll sytë, të biem në gjumë dhe të bëj sikur gjërat nuk janë ato që janë në të vërtetë. Dhe pastaj, Jezusi vjen me një lot në sytë e tij dhe butësisht më shtyn, duke thënë:Vazhdo te lexosh

Po nese…?

Çfarë është rreth kthesës?

 

IN një të hapur letër për Papën, [1]shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! I përshkrova Shenjtërisë së Tij bazat teologjike për një "epokë paqeje" në krahasim me herezinë e Millenarianizmit. [2]shih Millenarianism: Çfarë është dhe nuk është dhe Katekizmi [CCC} n.675-676 Në të vërtetë, Padre Martino Penasa shtroi pyetjen mbi themelin e shkrimeve të shenjta të një epoke historike dhe universale të paqes kundër mijëvjeçarizmit në Kongregacionin për Doktrinën e Besimit: “In iminente una nuova epoka di vita cristiana?"(" A është e afërt një epokë e re e jetës së krishterë? "). Prefekti në atë kohë, Kardinal Joseph Ratzinger u përgjigj, "Pyetje për të gjitha llojet e diskutimit të diskutimeve, Santa Fee dhe nuk ju shqiptojnë shqiptimet në modo përcaktime"

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Papat dhe epoka e agimit

Foto, Max Rossi / Reuters

 

KETU mund të jetë pa dyshim se pontifikët e shekullit të kaluar kanë ushtruar detyrën e tyre profetike në mënyrë që të zgjojnë besimtarët për dramën që po zhvillohet në ditët tona (shih Pse nuk Bërtasin Papët?) Shtë një betejë vendimtare midis kulturës së jetës dhe kulturës së vdekjes ... gruaja e veshur me diellin - në punë për të lindur një epokë të re -kundër dragoi i cili kërkon të shkatërrojë nëse nuk përpiqet të vendosë mbretërinë e tij dhe "epokën e re" (shih Zbul. 12: 1-4; 13: 2). Por ndërsa ne e dimë që Satani do të dështojë, Krishti nuk do të. Shenjtori i madh Marian, Louis de Montfort, e kornizon mirë:

Vazhdo te lexosh

Krijimi i Rilindur

 

 


A "Kultura e vdekjes", që Tërheqja e Madhe   Helmimi i Madh, nuk janë fjala e fundit. Shkatërrimi i shkaktuar nga njeriu në planet nuk është fjala e fundit për çështjet njerëzore. Sepse as Dhiata e Re dhe as Dhiata e Vjetër nuk flasin për fundin e botës pas ndikimit dhe mbretërimit të "kafshës". Përkundrazi, ata flasin për një hyjnore rinovim të tokës ku paqja dhe drejtësia e vërtetë do të mbretërojë për një kohë ndërsa "njohuria e Zotit" përhapet nga deti në det (krh. Is 11: 4-9; Jer 31: 1-6; Ezek 36: 10-11; Mik 4: 1-7; Zek 9:10; Mat 24:14; Zbul. 20: 4).

të gjithë skajet e tokës do të kujtojnë dhe do të kthehen në LDSB; të gjithë familjet e kombeve do të përulen para tij. (Ps 22:28)

Vazhdo te lexosh

Arka e Madhe


Shikoni lart nga Michael D. O'Brien

 

Nëse ka një Stuhi në kohën tonë, a do të sigurojë Zoti një "arkë"? Përgjigja është "Po!" Por mbase asnjëherë më parë të krishterët nuk kanë dyshuar në këtë dispozitë aq shumë sa në kohën tonë, ndërsa po tërbohet polemika mbi Papa Françeskun dhe mendjet racionale të epokës sonë post-moderne duhet të ndeshen me mistiken. Sidoqoftë, këtu është Arka që Jezusi po na ofron në këtë orë. Unë gjithashtu do të trajtoj "çfarë të bëj" në Arkë në ditët në vazhdim. Botuar për herë të parë më 11 maj 2011. 

 

JEZUSI tha se periudha para kthimit të Tij përfundimtar do të ishte "siç ishte në ditët e Noeut… ” Kjo do të thotë, shumë do të ishin të pavëmendshëm stuhia duke u mbledhur rreth tyre:Ata nuk e dinin derisa erdhi përmbytja dhe i çoi të gjithë me vete". [1]Matt 24: 37-29 Shën Pali tregoi se ardhja e "Ditës së Zotit" do të ishte "si një hajdut natën". [2]1 Këta 5: 2 Kjo Stuhi, siç mëson Kisha, përmban ato Pasioni i Kishës, i cili do të ndjekë kokën e saj në kalimin e saj përmes një i korporatës "Vdekja" dhe ringjallja. [3]Katekizmi i Kishës Katolike, n 675 Ashtu si shumë nga "udhëheqësit" e tempullit dhe madje edhe vetë Apostujt dukej se nuk kishin dijeni, madje deri në momentin e fundit, se Jezusi duhej të vuante dhe vdiste me të vërtetë, po aq shumë në Kishë duken të pavëmendshëm ndaj paralajmërimeve të qëndrueshme profetike të papëve dhe Nëna e Bekuar — paralajmërime që shpallin dhe sinjalizojnë një

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Matt 24: 37-29
2 1 Këta 5: 2
3 Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

Në prag

 

 

Një nga funksionet kryesore të këtij apostoliti shkrimor është të tregojë se Zoja dhe Kisha janë vërtet pasqyra të një një tjetër - domethënë, sa autentike e ashtuquajtura "zbulesë private" pasqyron zërin profetik të Kishës, veçanërisht atë të papëve. Në fakt, për mua ka qenë një hapje e shkëlqyeshme e syve për të parë se si pontifikët, për më shumë se një shekull, kanë paralelizuar mesazhin e Nënës së Bekuar të tillë që paralajmërimet e saj më të personalizuara janë në thelb "ana tjetër e medaljes" paralajmërimet e Kishës. Kjo është më e dukshme në shkrimet e mia Pse nuk Bërtasin Papët?

Vazhdo te lexosh

Çelësi i Gruas

 

Njohja e doktrinës së vërtetë katolike në lidhje me Zonjën e Bekuar do të jetë gjithmonë një çelës për të kuptuar saktë misterin e Krishtit dhe të Kishës. —POPA PAUL VI, Ligjërim, 21 nëntor 1964

 

KETU është një çelës i thellë që zhbllokon pse dhe si Nëna e Bekuar ka një rol kaq të shkëlqyeshëm dhe të fuqishëm në jetën e njerëzimit, por veçanërisht të besimtarëve. Sapo dikush ta kuptojë këtë, jo vetëm që roli i Marisë ka më shumë kuptim në historinë e shpëtimit dhe praninë e saj më të kuptueshme, por besoj se do t'ju lërë të dëshironi të kapni dorën e saj më shumë se kurrë.

Kryesorja është kjo: Maria është një prototip i Kishës.

 

Vazhdo te lexosh

Pas Ndriçimit

 

E gjithë drita në qiej do të shuhet dhe do të ketë errësirë ​​të madhe mbi të gjithë tokën. Atëherë shenja e kryqit do të shihet në qiell dhe nga hapjet ku duart dhe këmbët e Shpëtimtarit ishin gozhduar do të dalin drita të mëdha që do të ndriçojnë tokën për një periudhë kohe. Kjo do të ndodhë pak para ditës së fundit. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Jezusi te Shën Faustina, n. 83

 

PAS Vula e Gjashtë është thyer, bota përjeton një "ndriçim të ndërgjegjes" - një moment llogaritjeje (shih Shtatë Vulat e Revolucionit) Shën Gjoni më pas shkruan se Vula e Shtatë është thyer dhe në qiell ka heshtje "për rreth gjysmë ore". Isshtë një pauzë para Syri i Stuhisë kalon, dhe erërat e pastrimit fillojnë të fryjnë përsëri.

Heshtja në praninë e Zotit, Zotit! Për dita e Zotit është e afërt (Sofi 1: 7)

Shtë një pauzë e hirit, e Mëshira hyjnore, para se të vijë Dita e Drejtësisë

Vazhdo te lexosh

Marrëdhënia personale me Jezusin

Marrëdhënia personale
Fotografi i panjohur

 

 

Botuar për herë të parë më 5 tetor 2006. 

 

ME shkrimet e mia të vonshme mbi Papën, Kishën Katolike, Nënën e Bekuar dhe të kuptuarit se si rrjedh e vërteta hyjnore, jo përmes interpretimit personal, por përmes autoritetit mësues të Jezusit, kam marrë email-et dhe kritikat e pritura nga jo-katolikët ( ose më mirë, ish-katolikë). Ata e kanë interpretuar mbrojtjen time ndaj hierarkisë, të vendosur nga Vetë Krishti, me kuptimin që unë nuk kam një marrëdhënie personale me Jezusin; se disi besoj se jam shpëtuar, jo nga Jezusi, por nga Papa ose një peshkop; se nuk jam i mbushur me Shpirt, por një "shpirt" institucional që më ka lënë të verbër dhe pa shpëtim.

Vazhdo te lexosh

Tundimi për të qenë normal

Vetëm në një turmë 

 

I janë përmbytur me email dy javët e fundit dhe do të bëj çmos për t'iu përgjigjur atyre. Për t’u theksuar është se shumë nga ju po përjetoni një rritje të sulmeve dhe provave shpirtërore si asnjehere para. Kjo nuk më habit; kjo është arsyeja pse ndjeva Zotin duke më nxitur që të ndaj sprovat e mia me ju, për t'ju konfirmuar dhe forcuar dhe për t'ju kujtuar atë ti nuk je vetëm. Për më tepër, këto sprova intensive janë a shumë shenje e mire Mos harroni, drejt fundit të Luftës së Dytë Botërore, kjo është koha kur luftimet më të ashpra u zhvilluan, kur Hitleri u bë më i dëshpëruari (dhe i neverituri) në luftën e tij.

Vazhdo te lexosh

Përparimi i Totalitarizmit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së tretë të kreshmës, 12 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

Damiano_Mascagni_Joseph_Sold_Into_Slavery_by_His_Brothers_FotorJozefi Shitet në Skllavëri nga Vëllezërit e Tij nga Damiano Mascagni (1579-1639)

 

ME la vdekja e logjikës, ne nuk jemi larg kur jo vetëm e vërteta, por edhe vetë të krishterët, do të dëbohen nga sfera publike (dhe ajo tashmë ka filluar). Të paktën, ky është paralajmërimi nga selia e Pjetrit:

Vazhdo te lexosh

Vdekja e Logjikës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën e javës së tretë të kreshmës, 11 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

serial-spark-origjinal-star-trek_Fotor_000.jpgMirësjellje Studios Universal

 

LIKE shikimi i një rrënimi të trenit në lëvizje të ngadaltë, kështu që po shikon vdekja e logjikës në kohën tonë (dhe unë nuk jam duke folur për Spock).

Vazhdo te lexosh

Profecia më e rëndësishme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Javës së Parë të Kreshmës, 25 Shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është shumë muhabet sot se kur do të përmbushet kjo apo ajo profeci, veçanërisht gjatë disa viteve të ardhshme. Por unë shpesh mendoj për faktin se sonte mund të jetë nata ime e fundit në tokë, dhe kështu, për mua, unë e shoh garën për të "njohur datën" në rastin më të mirë. Unë shpesh buzëqesh kur mendoj për atë histori të Shën Françeskut i cili, ndërsa po lulishte, u pyet: "Çfarë do të bënit nëse do të dinit që bota do të mbaronte sot?" Ai u përgjigj, "Unë supozoj se do ta mbaroja këtë rresht fasuleje." Këtu qëndron mençuria e Françeskut: detyra e momentit është vullneti i Zotit. Dhe vullneti i Zotit është një mister, veçanërisht kur bëhet fjalë kohë.

Vazhdo te lexosh

Njohja e Jezusit

 

HAVE keni takuar ndonjëherë dikë që është i apasionuar pas temës së tij? Një parashutist, kalorës, një tifoz sporti, apo një antropolog, shkencëtar ose rivendosës antikesh që jeton dhe merr frymë hobi ose karriera e tyre? Ndërsa ato mund të na frymëzojnë, dhe madje të ngjallin një interes në ne ndaj temës së tyre, krishterimi është ndryshe. Sepse nuk ka të bëjë me pasionin e një stili tjetër jetese, filozofie, apo edhe idealit fetar.

Thelbi i krishterimit nuk është një ide, por një Person. —POPA BENEDIKT XVI, fjalim spontan për klerikët e Romës; Zenit, maj 20, 2005

 

Vazhdo te lexosh

Profecia Kuptohet si duhet

 

WE po jetojnë në një kohë kur profecia mbase nuk ka qenë kurrë kaq e rëndësishme, dhe megjithatë, kaq e keqkuptuar nga shumica dërrmuese e katolikëve. Ekzistojnë tre pozicione të dëmshme që po merren sot në lidhje me zbulesat profetike ose "private" që, besoj, po bëjnë disa herë dëm të madh në shumë lagje të Kishës. Njëra është se "zbulimet private" asnjehere duhet të kihet parasysh pasi gjithçka që ne jemi të detyruar të besojmë është Zbulesa përfundimtare e Krishtit në "depozitimin e besimit". Një dëm tjetër që po bëhet është nga ata që tentojnë jo vetëm ta vënë profecinë mbi Magjisteri, por t'i japin të njëjtin autoritet si Shkrimi i Shenjtë. Dhe së fundmi, ekziston pozicioni që shumica e profecive, përveç nëse shqiptohen nga shenjtorë ose nuk gjenden pa gabime, duhet të shmangen kryesisht. Përsëri, të gjitha këto pozicione më sipër mbajnë kurthe fatkeqe dhe madje të rrezikshme.

 

Vazhdo te lexosh

Shën Gjon Pali II

Gjon Pali II

ST JOHN PAUL II - Lutuni për ne

 

 

I udhëtoi në Romë për të kënduar në një homazh koncerti për Shën Gjon Palin II, 22 tetor 2006, për të nderuar 25 vjetorin e Fondacionit John Paul II, si dhe 28 vjetorin e instalimit të papës së ndjerë si papë. Nuk kisha ide se çfarë do të ndodhte

Një histori nga arkivat, fi parë botuar më 24 tetor 2006....

 

Vazhdo te lexosh

Heqja e Frenuesit

 

A Muaji i kaluar ka qenë një nga trishtimet e prekshme ndërsa Zoti vazhdon të paralajmërojë se ka Kaq pak kohë ka mbetur. Kohët janë të trishtueshme sepse njerëzimi është gati të korrë atë që Zoti na ka lutur të mos mbjellim. Sshtë e trishtueshme sepse shumë shpirtra nuk e kuptojnë se janë në greminën e ndarjes së përjetshme nga Ai. Sshtë e trishtueshme sepse ka ardhur ora e pasionit të vetë Kishës kur një Judë do të ngrihet kundër saj. [1]shih Gjyqi Shtatëvjeçar-Pjesa VI Sshtë e trishtueshme sepse Jezusi jo vetëm që po lihet pas dore dhe harrohet në të gjithë botën, por abuzohet dhe tallet edhe një herë. Prandaj, Koha e kohërave ka ardhur kur e gjithë paligjësia do, dhe po shpërthen në të gjithë globin.

Para se të vazhdoj, meditoni për një moment fjalët e mbushura me të vërtetën e një shenjtori:

Mos kini frikë se çfarë mund të ndodhë nesër. I njëjti At i dashur që kujdeset për ju sot do të kujdeset për ju nesër dhe çdo ditë. Ose ai do t'ju mbrojë nga vuajtjet ose Ai do t'ju japë forcë të paepur për ta duruar atë. Jini në paqe atëherë dhe lini mënjanë të gjitha mendimet dhe imagjinatat e shqetësuara. - Shën. Francis de Sales, peshkop i shekullit të 17-të

Në të vërtetë, ky blog nuk është këtu për të trembur ose frikësuar, por për t'ju konfirmuar dhe përgatitur që, si pesë virgjëreshat e mençura, drita e besimit tuaj të mos shuhet, por të shkëlqejë gjithnjë e më e ndritshme kur drita e Zotit në botë është errësuar plotësisht, dhe errësira plotësisht e papërmbajtur. [2]krh. Mat 25: 1-13

Prandaj, qëndroni zgjuar, sepse nuk e dini as ditën, as orën. (Mat 25:13)

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Gjyqi Shtatëvjeçar-Pjesa VI
2 krh. Mat 25: 1-13

2014 dhe Bisha në rritje

 

 

KETU janë shumë gjëra shpresëdhënëse që zhvillohen në Kishë, shumica e tyre në heshtje, akoma shumë të fshehura nga sytë. Nga ana tjetër, ka shumë gjëra shqetësuese në horizontin e njerëzimit ndërsa hyjmë në vitin 2014. Edhe këto, edhe pse jo aq të fshehura, humbin për shumicën e njerëzve burimi i informacionit të të cilëve mbetet media kryesore; jeta e të cilëve është kapur në rutine e zënies; të cilët kanë humbur lidhjen e tyre të brendshme me zërin e Zotit përmes mungesës së lutjes dhe zhvillimit shpirtëror. Unë jam duke folur për shpirtra që nuk "shikojnë dhe luten" siç na kërkoi Zoti ynë.

Nuk mund të mos kujtoj atë që kam botuar gjashtë vjet më parë në këtë prag të festës së Nënës së Shenjtë të Zotit:

Vazhdo te lexosh

Luani i Judës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 17 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU është një moment i fuqishëm i dramës në një nga vizionet e Shën Gjonit në Librin e Zbulesës. Pasi dëgjoi Zotin duke ndëshkuar shtatë kishat, duke paralajmëruar, nxitur dhe përgatitur ato për ardhjen e Tij, [1]krh. Zb 1:7 Shën Gjonit i tregohet një rrotull me shkrim në të dy anët që është vulosur me shtatë vula. Kur e kupton se «askush në qiell, në tokë ose nën tokë» nuk është në gjendje ta hapë dhe ta shqyrtojë atë, ai fillon të qajë me bollëk. Por pse Shën Gjoni qan për diçka që nuk e ka lexuar ende?

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Zb 1:7

Qyteti i Gëzimit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

ISAIA shkruan:

Ne kemi një qytet të fortë; ai vendos mure dhe mure për të na mbrojtur. Hapni portat për të lejuar një komb që është i drejtë, ai që mban besimin. Një komb me qëllim të vendosur e mbani në paqe; në paqe, për besimin e saj te ti. (Isaia 26)

Kështu që shumë të krishterë sot kanë humbur paqen e tyre! Kaq shumë, me të vërtetë, e kanë humbur gëzimin e tyre! Dhe kështu, bota gjen që Krishterimi të duket disi jo tërheqës.

Vazhdo te lexosh

Bisha në ngritje

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29 nëntor 2013

Tekste liturgjike këtu.

 

A profetit Daniel i është dhënë një vizion i fuqishëm dhe i frikshëm i katër perandorive që do të dominonin për një kohë - e katërta ishte një tirani në mbarë botën nga e cila do të dilte Antikrishti, sipas Traditës. Si Danieli, ashtu edhe Krishti përshkruajnë se si do të duken kohët e kësaj 'kafshe', megjithëse nga këndvështrime të ndryshme.Vazhdo te lexosh

Spitali në terren

 

BACK në qershor të vitit 2013, ju kam shkruar për ndryshimet që kam dalluar në lidhje me shërbesën time, si paraqitet, çfarë paraqitet etj. në shkrimin e quajtur Kënga e rojes. Pas disa muajsh reflektimi, unë do të doja të ndaja me ju vëzhgimet e mia nga ato që po ndodhin në botën tonë, gjëra që kam diskutuar me drejtorin tim shpirtëror dhe ku ndiej se po drejtohem tani. Unë gjithashtu dua të ftoj kontributi juaj direkt me një studim të shpejtë më poshtë.

 

Vazhdo te lexosh

Përparimi i Njeriut


Viktimat e gjenocidit

 

 

PARAFAT aspekti më dritëshkurtër i kulturës sonë moderne është nocioni se jemi në një rrugë lineare të përparimit. Se po lëmë pas, në vazhdën e arritjeve njerëzore, barbarinë dhe mendimin me mendje të ngushtë të brezave dhe kulturave të kaluara. Se po heqim prangat e paragjykimeve dhe intolerancës dhe po marshojmë drejt një bote më demokratike, të lirë dhe të civilizuar.

Ky supozim është jo vetëm i rremë, por i rrezikshëm.

Vazhdo te lexosh

Dashuria dhe e Vërteta

nënë-tereza-john-paul-4
  

 

 

A shprehja më e madhe e dashurisë së Krishtit nuk ishte Predikimi në Mal ose madje shumëzimi i bukëve. 

Ishte në Kryq.

Po kështu, në Ora e Lavdisë për Kishën, do të jetë vendosja e jetës sonë ne dashuri kjo do të jetë kurora jonë. 

Vazhdo te lexosh

Keqkuptimi Francis


Ish Kryepeshkopi Jorge Mario Kardinal Bergogli0 (Papa Françesku) duke hipur në autobus
Burimi i skedarit nuk dihet

 

 

A letra në përgjigje të Të kuptuarit e Françeskut nuk mund të jetë më e larmishme. Nga ata që thanë se ishte një nga artikujt më të dobishëm për Papën që ata kanë lexuar, te të tjerët duke paralajmëruar se jam mashtruar. Po, kjo është pikërisht arsyeja pse unë kam thënë vazhdimisht se ne po jetojmë në "ditë të rrezikshme" Kjo është për shkak se katolikët po bëhen gjithnjë e më të përçarë mes tyre. Ekziston një re e hutisë, mosbesimit dhe dyshimit që vazhdon të depërtojë në muret e Kishës. Kjo tha, është e vështirë të mos jesh dashamirës me disa lexues, të tillë si një prift që shkroi:Vazhdo te lexosh

Të kuptuarit e Françeskut

 

PAS Papa Benedikti XVI hoqi dorë nga selia e Pjetrit, I ndjehen në lutje disa herë fjalët: Ju keni hyrë në ditë të rrezikshme. Ishte ndjenja se Kisha po hyn në një periudhë konfuzioni të madh.

Hyni: Papa Françesku.

Jo ndryshe nga papati i Bekuar Gjon Pali II, papa ynë i ri gjithashtu ka përmbysur pellgun e rrënjosur thellë të status quo-së. Ai i ka sfiduar të gjithë në Kishë në një mënyrë apo në një tjetër. Sidoqoftë, disa lexues më kanë shkruar me shqetësim se Papa Françesku po largohet nga Besimi nga veprimet e tij joortodokse, vërejtjet e tij të prera dhe deklaratat në dukje kontradiktore. Unë kam qenë duke dëgjuar për disa muaj tani, duke parë dhe duke u lutur, dhe ndihem i detyruar t'u përgjigjem këtyre pyetjeve në lidhje me mënyrat e sinqerta të Papës sonë.

 

Vazhdo te lexosh

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

 

Shenjtëria e Tij, Papa Françesku:

 

I dashur At i Shenjtë,

Përgjatë pontifikatës së paraardhësit tuaj, Shën Gjon Pali II, ai vazhdimisht thirri ne, të rinjtë e Kishës, për t'u bërë "rojet e mëngjesit në agimin e mijëvjeçarit të ri". [1]Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)

… Roje që shpallin para botës një agim të ri shprese, vëllazërimi dhe paqeje. —POPE JOHN PAUL II, Fjala drejtuar Lëvizjes Rinore Guanelli, 20 Prill 2002, www.vatican.va

Nga Ukraina në Madrid, Peruja në Kanada, ai na bëri me shenjë që të bëhemi "protagonistë të kohërave të reja" [2]POPA JOHN PAUL II, Ceremonia e Mirëseardhjes, Aeroporti Ndërkombëtar i Madrid-Baraja, 3 maj 2003; www.fjp2.com që shtriheshin drejtpërdrejt përpara Kishës dhe botës:

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)
2 POPA JOHN PAUL II, Ceremonia e Mirëseardhjes, Aeroporti Ndërkombëtar i Madrid-Baraja, 3 maj 2003; www.fjp2.com

Profecia, Papët dhe Piccarreta


Lutje, by Michael D. O'Brien

 

 

Qysh prej kohës heqja dorë nga vendi i Pjetrit nga Papa Emeritus Benedikti XVI, ka pasur shumë pyetje që lidhen me shpalljen private, disa profeci dhe disa profetë. Do të përpiqem t'u përgjigjem atyre pyetjeve këtu ...

I. Ju herë pas here u referoheni «profetëve». Por a nuk përfundoi profecia dhe rreshti i profetëve me Gjon Pagëzorin?

II. Megjithatë, nuk duhet të besojmë në ndonjë zbulesë private, apo jo?

III. Keni shkruar së fundmi se Papa Françesku nuk është një “anti-papa”, siç pretendon një profeci aktuale. Por a nuk ishte Papa Honorius një heretik, dhe për këtë arsye, a nuk mund të jetë Papa i tanishëm "Profeti i Rremë"?

IV. Por si mund të jetë një profeci ose një profet i rremë nëse mesazhet e tyre na kërkojnë të lutemi Rruzarja, Chaplet dhe të marrim pjesë në Sakramente?

V. A mund t'u besojmë shkrimeve profetike të Shenjtorëve?

VI. Si ndodhi që ju nuk shkruani më shumë për Shërbëtorin e Zotit Luisa Piccarreta?

 

Vazhdo te lexosh

Shpresë autentike

 

CHRIST është ringjallur!

ALELUIA!

 

 

BROTHERS dhe motra, si mund të mos ndiejmë shpresë në këtë ditë të lavdishme? E megjithatë, unë e di në realitet, shumë prej jush janë të shqetësuar ndërsa lexojmë tituj të rrahjeve të daulleve të luftës, të kolapsit ekonomik dhe të intolerancës në rritje për pozicionet morale të Kishës. Dhe shumë janë të lodhur dhe të fikur nga rryma e vazhdueshme e sharjeve, shthurjes dhe dhunës që mbush valët tona dhe internetin.

Preciselyshtë pikërisht në fund të mijëvjeçarit të dytë që re të pafund, kërcënuese bashkohen në horizontin e gjithë njerëzimit dhe errësira zbret mbi shpirtrat njerëzorë. —POPA JOHN PAUL II, nga një fjalim (përkthyer nga italishtja), dhjetor, 1983; www.vatican.va

Ky është realiteti ynë. Dhe unë mund të shkruaj "mos ki frikë" pa pushim, dhe megjithatë shumë mbeten të shqetësuar dhe të shqetësuar për shumë gjëra.

Së pari, ne duhet të kuptojmë se shpresa autentike është konceptuar gjithmonë në barkun e së vërtetës, përndryshe, ajo rrezikon të jetë shpresë e rreme. Së dyti, shpresa është shumë më tepër sesa thjesht "fjalë pozitive". Në fakt, fjalët janë thjesht ftesa. Shërbesa tre vjeçare e Krishtit ishte një nga ftesat, por shpresa aktuale u ngjiz në Kryq. Pastaj u inkubatua dhe u lind në Varr. Kjo, miq të dashur, është rruga e shpresës autentike për ju dhe unë në këto kohë

 

Vazhdo te lexosh

Dy Shtylla & Helmuesi i Ri


Foto nga Gregorio Borgia, AP

 

 

Unë po ju them, ju jeni Peter, dhe

kjo
shkëmb
Unë do të ndërtoj kishën time dhe portat e botës tjetër
nuk do të mbizotërojë kundër tij.
(Mat 16:18)

 

WE dje po vozisnin mbi rrugën e akullit të ngrirë në liqenin Winnipeg kur i hodha një vështrim telefonit tim. Mesazhi i fundit që mora para se të venitej sinjali ynë ishte “Habemus Papam! ”

Këtë mëngjes, unë kam qenë në gjendje të gjej një vendas këtu në këtë rezervë të largët Indian që ka një lidhje satelitore - dhe me këtë, imazhet tona të para të Helmetuesit të Ri. Një argjentinas besnik, i përulur, solid.

Një shkëmb.

Disa ditë më parë, u frymëzova për të reflektuar në ëndrrën e Shën Gjon Boskos në Të jetosh ëndrrën? duke ndjerë pritjen që Qielli do t'i dhuronte Kishës një timon i cili do të vazhdonte të drejtojë Barkën e Pjetrit midis Dy Shtyllave të ëndrrës së Boskos.

Papa i ri, duke e vendosur armikun të shkatërrojë dhe të kapërcejë çdo pengesë, e drejton anijen deri në dy kolonat dhe pushon midis tyre; ai e bën atë të shpejtë me një zinxhir të lehtë që varet nga harku në një spirancë të kolonës në të cilën qëndron Pritësi; dhe me një zinxhir tjetër të lehtë që varet nga sterna, ai e fikson atë në skajin e kundërt me një spirancë tjetër të varur nga kolona në të cilën qëndron Virgjëresha e Papërlyer.-https://www.markmallett.com/blog/2009/01/pope-benedict-and-the-two-columns/

Vazhdo te lexosh

Të jetosh ëndrrën?

 

 

AS E përmenda kohët e fundit, fjala mbetet e fortë në zemrën time, "Po hyni në ditë të rrezikshme.”Dje, me një“ intensitet ”dhe“ sy që dukeshin të mbushur me hije dhe shqetësim ”, një Kardinal iu kthye një blogeri të Vatikanit dhe tha:“ isshtë një kohë e rrezikshme. Lutuni për ne. ” [1]Mars 11th, 2013, www.themoynihanletters.com

Po, ekziston një ndjenjë që Kisha po hyn në ujëra të paeksploruar. Ajo është përballur me shumë sprova, disa shumë të rënda, në historinë e saj dy mijë vjeçare. Por kohët tona janë të ndryshme

… Jona ka një errësirë ​​të ndryshme në natyrë nga çdo që ka qenë para tij. Rreziku i veçantë i kohës para nesh është përhapja e asaj murtaje të pabesisë, që Apostujt dhe Vetë Zoti ynë kanë parashikuar si fatkeqësinë më të rëndë të kohërave të fundit të Kishës. Dhe të paktën një hije, një imazh tipik i kohëve të fundit po vjen në të gjithë botën. -i bekuar John Henry Cardinal Newman (1801-1890), predikim në hapjen e Seminarit të Shën Bernardit, 2 tetor 1873, Pabesia e së Ardhmes

E megjithatë, në shpirtin tim po ngrihet një eksitim, një ndjenjë e parashikim e Zojës dhe Zotit tonë. Sepse ne jemi në majën e sprovave më të mëdha dhe fitoreve më të mëdha të Kishës.

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Mars 11th, 2013, www.themoynihanletters.com