Revolucioni më i madh

 

A bota është gati për një revolucion të madh. Pas mijëra vitesh të ashtuquajtur përparim, ne nuk jemi më pak barbarë se Kaini. Ne mendojmë se jemi të avancuar, por shumë nuk e dinë se si të mbjellin një kopsht. Ne pretendojmë se jemi të qytetëruar, megjithatë jemi më të ndarë dhe në rrezik të vetëshkatërrimit masiv se çdo brez i mëparshëm. Nuk është pak gjë që Zoja ka thënë përmes disa profetëve se “Ju po jetoni në një kohë më të keqe se koha e Përmbytjes.” por ajo shton, "...dhe ka ardhur momenti për kthimin tuaj."[1]Qershor 18th, 2020, "Më keq se përmbytja" Por të kthehemi në çfarë? Për fenë? Tek “masat tradicionale”? Tek para Vatikani II…?Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Qershor 18th, 2020, "Më keq se përmbytja"

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa I

MBI ORIGJINAT E SEKSUALITETIT

 

Sot ekziston një krizë e plotë - një krizë në seksualitetin njerëzor. Ajo ndjek në vijim të një brezi që është pothuajse tërësisht i pa-katektizuar mbi të vërtetën, bukurinë dhe mirësinë e trupave tanë dhe funksionet e tyre të krijuara nga Zoti. Seria e mëposhtme e shkrimeve është një diskutim i sinqertë mbi temën që do të mbulojë pyetjet në lidhje me forma alternative të martesës, masturbimit, sodomisë, seksit oral, etj. Për shkak se bota po diskuton këto çështje çdo ditë në radio, televizion dhe internet. A ka Kisha asgjë për të thënë mbi këto çështje? Si reagojmë? Në të vërtetë, ajo e bën - ajo ka diçka të bukur për të thënë.

«E vërteta do të të lirojë», - tha Jezui. Ndoshta kjo nuk është më e vërtetë sesa në çështjet e seksualitetit njerëzor. Kjo seri rekomandohet për lexuesit e pjekur published Publikuar për herë të parë në qershor, 2015. 

Vazhdo te lexosh

Papat dhe epoka e agimit

Foto, Max Rossi / Reuters

 

KETU mund të jetë pa dyshim se pontifikët e shekullit të kaluar kanë ushtruar detyrën e tyre profetike në mënyrë që të zgjojnë besimtarët për dramën që po zhvillohet në ditët tona (shih Pse nuk Bërtasin Papët?) Shtë një betejë vendimtare midis kulturës së jetës dhe kulturës së vdekjes ... gruaja e veshur me diellin - në punë për të lindur një epokë të re -kundër dragoi i cili kërkon të shkatërrojë nëse nuk përpiqet të vendosë mbretërinë e tij dhe "epokën e re" (shih Zbul. 12: 1-4; 13: 2). Por ndërsa ne e dimë që Satani do të dështojë, Krishti nuk do të. Shenjtori i madh Marian, Louis de Montfort, e kornizon mirë:

Vazhdo te lexosh

Krijimi i Rilindur

 

 


A "Kultura e vdekjes", që Tërheqja e Madhe   Helmimi i Madh, nuk janë fjala e fundit. Shkatërrimi i shkaktuar nga njeriu në planet nuk është fjala e fundit për çështjet njerëzore. Sepse as Dhiata e Re dhe as Dhiata e Vjetër nuk flasin për fundin e botës pas ndikimit dhe mbretërimit të "kafshës". Përkundrazi, ata flasin për një hyjnore rinovim të tokës ku paqja dhe drejtësia e vërtetë do të mbretërojë për një kohë ndërsa "njohuria e Zotit" përhapet nga deti në det (krh. Is 11: 4-9; Jer 31: 1-6; Ezek 36: 10-11; Mik 4: 1-7; Zek 9:10; Mat 24:14; Zbul. 20: 4).

të gjithë skajet e tokës do të kujtojnë dhe do të kthehen në LDSB; të gjithë familjet e kombeve do të përulen para tij. (Ps 22:28)

Vazhdo te lexosh

Shenjtëria e Re… apo Herezia e Re?

trëndafil i kuq

 

NGA një lexues në përgjigje të shkrimit tim në Shenjtëria e Re dhe Hyjnore:

Jezu Krishti është Dhurata më e madhe nga të gjithë dhe lajmi i mirë është se Ai është me ne tani për tani me gjithë plotësinë dhe fuqinë e Tij përmes banimit të Frymës së Shenjtë. Mbretëria e Zotit tani është brenda zemrave të atyre që kanë lindur përsëri ... tani është dita e shpëtimit. Tani për tani, ne, të shpenguarit jemi bij të Zotit dhe do të shfaqemi në kohën e caktuar… nuk kemi nevojë të presim që të përmbushen të ashtuquajturat sekrete të ndonjë shfaqjeje të pretenduar ose të kuptuarit të Luisa Piccarreta-s për të Jetuar në Hyjnore Do në mënyrë që ne të bëhemi të përsosur perfect

Vazhdo te lexosh

Çelësi i Gruas

 

Njohja e doktrinës së vërtetë katolike në lidhje me Zonjën e Bekuar do të jetë gjithmonë një çelës për të kuptuar saktë misterin e Krishtit dhe të Kishës. —POPA PAUL VI, Ligjërim, 21 nëntor 1964

 

KETU është një çelës i thellë që zhbllokon pse dhe si Nëna e Bekuar ka një rol kaq të shkëlqyeshëm dhe të fuqishëm në jetën e njerëzimit, por veçanërisht të besimtarëve. Sapo dikush ta kuptojë këtë, jo vetëm që roli i Marisë ka më shumë kuptim në historinë e shpëtimit dhe praninë e saj më të kuptueshme, por besoj se do t'ju lërë të dëshironi të kapni dorën e saj më shumë se kurrë.

Kryesorja është kjo: Maria është një prototip i Kishës.

 

Vazhdo te lexosh

Kush jam unë për të gjykuar?

 
Foto Reuters
 

 

ATA janë fjalë që, vetëm pak më pak se një vit më vonë, vazhdojnë të jehojnë në të gjithë Kishën dhe botën: "Kush jam unë për të gjykuar?" Ato ishin përgjigja e Papa Françeskut në një pyetje që i shtroi atij në lidhje me "lobi homoseksual" në Kishë. Këto fjalë janë bërë një thirrje beteje: së pari, për ata që dëshirojnë të justifikojnë praktikën homoseksuale; së dyti, për ata që dëshirojnë të justifikojnë relativizmin e tyre moral; dhe së treti, për ata që dëshirojnë të justifikojnë supozimin e tyre se Papa Françesku është një nivel më i shkurtër se Antikrishti.

Ky tallje e vogël e Papa Françeskut është në të vërtetë një parafrazim i fjalëve të Shën Palit në Letrën e Shën Jakobit, i cili shkroi: "Kush je ti atëherë që të gjykosh fqinjin tënd?" [1]krh. Jam 4:12 Fjalët e Papës tani po spërkaten në bluza, duke u bërë shpejt një moto e bërë virale

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Jam 4:12

Zhurma për Lutje

 

 

Jini të matur dhe vigjilent. Kundërshtari juaj, djalli po zhurmohet përreth si një luan që ulërin duke kërkuar [dikë] për të gllabëruar. Rezistojuni, i palëkundur në besim, duke ditur që bashkëbesimtarët tuaj në të gjithë botën pësojnë të njëjtat vuajtje. (1 Manar 5: 8-9)

Fjalët e Shën Pjetrit janë të sinqerta. Ata duhet të zgjojnë secilin prej nesh në një realitet të zymtë: ne jemi duke u gjuajtur çdo ditë, në orë, çdo sekondë nga një engjëll i rënë dhe miqtë e tij. Pak njerëz e kuptojnë këtë sulm të pamëshirshëm mbi shpirtrat e tyre. Në fakt, ne jetojmë në një kohë kur disa teologë dhe klerikë jo vetëm që kanë minimizuar rolin e demonëve, por kanë mohuar ekzistencën e tyre fare. Ndoshta është providencë hyjnore në një mënyrë kur filma të tillë si Ekzorcizmi i Emily Rose or Konjurimi bazuar në "ngjarje të vërteta" shfaqen në ekranin e argjendtë. Nëse njerëzit nuk besojnë në Jezusin përmes mesazhit të Ungjillit, mbase ata do të besojnë kur të shohin armikun e Tij duke punuar. [1]Kujdes: këta filma kanë të bëjnë me posedimin e vërtetë djallëzor dhe infektimet dhe duhet të shikohen vetëm në një gjendje hiri dhe lutjeje. nuk kam pare Konjukuesi, por rekomandojmë shumë të shihni Ekzorcizmi i Emily Rose me përfundimin e saj mahnitës dhe profetik, me përgatitjen e lartpërmendur.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Kujdes: këta filma kanë të bëjnë me posedimin e vërtetë djallëzor dhe infektimet dhe duhet të shikohen vetëm në një gjendje hiri dhe lutjeje. nuk kam pare Konjukuesi, por rekomandojmë shumë të shihni Ekzorcizmi i Emily Rose me përfundimin e saj mahnitës dhe profetik, me përgatitjen e lartpërmendur.

E mundur… apo jo?

APTOPIX E PUNA E VITIKAN TU E DielëFoto me mirësjellje The Globe and Mail
 
 

IN në dritën e ngjarjeve historike të kohëve të fundit në papat, dhe kjo, dita e fundit e punës së Benediktit XVI, dy profeci aktuale në veçanti po marrin tërheqje mes besimtarëve në lidhje me papën tjetër. Unë jam pyetur rreth tyre vazhdimisht personalisht, si dhe me email. Kështu që, unë jam i detyruar që më në fund të jap një përgjigje në kohë.

Problemi është se profecitë e mëposhtme janë diametralisht të kundërta me njëra-tjetrën. Njëri ose të dy, pra, nuk mund të jenë të vërtetë.

 

Vazhdo te lexosh

Të zgjidhet

 

FAITH është vaji i cili mbush llambat tona dhe na përgatit për ardhjen e Krishtit (Mat 25). Por si mund ta arrijmë këtë besim, ose më saktë, t'i mbushim llambat tona? Përgjigja është përmes Lutje

Lutja ndjek hirin që na nevojitet -Katekizmi i Kishës Katolike (KKK), n.2010

Shumë njerëz fillojnë vitin e ri duke bërë një "Rezolutë të Vitit të Ri" - një premtim për të ndryshuar një sjellje të caktuar ose për të arritur një qëllim. Atëherë vëllezër dhe motra, vendosuni të lutemi. Pra, pak katolikë e shohin rëndësinë e Zotit sot sepse ata nuk luten më. Nëse ata luteshin vazhdimisht, zemrat e tyre do të mbusheshin gjithnjë e më shumë me vajin e besimit. Ata do të ndesheshin me Jezusin në një mënyrë shumë personale dhe do të bindeshin brenda tyre se Ai ekziston dhe është ai që Ai thotë se është. Atyre do t'u jepej një mençuri hyjnore me të cilën do të dallonin këto ditë në të cilat jetojmë dhe më shumë një perspektivë qiellore për të gjitha gjërat. Ata do ta takonin Atë kur e kërkonin me një besim fëminor child

… Kërkojeni atë në integritetin e zemrës; sepse ai gjendet nga ata që nuk e sprovojnë dhe shfaqet tek ata që nuk e besojnë. (Dituria 1: 1-2)

Vazhdo te lexosh

Karizmatik? Pjesa III


Dritarja e Shpirtit të Shenjtë, Bazilika e Shën Pjetrit, Qyteti i Vatikanit

 

NGA ajo letër në Pjesa I:

Unë shkoj nga rruga për të marrë pjesë në një kishë shumë tradicionale - ku njerëzit vishen siç duhet, qëndrojnë të qetë përpara Tabernakullit, ku ne jemi katekizuar sipas Traditës nga foltorja, etj.

Unë qëndroj shumë larg kishave karizmatike. Unë thjesht nuk e shoh atë si katolicizëm. Shpesh ka një ekran filmi në altar me pjesë të meshës të renditura në të ("Liturgji", etj.). Gratë janë në altar. Të gjithë janë të veshur shumë rastësisht (xhinse, atlete, pantallona të shkurtra, etj.) Të gjithë ngrenë duart, bërtasin, duartrokasin - pa qetësi. Nuk ka gjunjëzim apo gjeste të tjera nderuese. Më duket se shumë nga këto u mësuan nga emërtimi Pentecostal. Askush nuk mendon se "detajet" e Traditës kanë rëndësi. Nuk ndiej paqe atje. Çfarë ndodhi me Traditën? Të heshtësh (si p.sh. pa duartrokitje!) Për respekt të Tabernakullit ??? Për veshje modeste?

 

I ishte shtatë vjeç kur prindërit e mi morën pjesë në një takim lutjeje Karizmatik në famullinë tonë. Atje, ata patën një takim me Jezusin që i ndryshoi thellësisht. Famullitari ynë ishte një bari i mirë i lëvizjes i cili vetë përjetoi “pagëzimi në Shpirt" Ai lejoi që grupi i lutjes të rritet në karizmat e tij, duke sjellë kështu më shumë konvertime dhe hire në komunitetin katolik. Grupi ishte ekumenik, e megjithatë, besnik ndaj mësimeve të Kishës Katolike. Babai im e përshkroi atë si një "përvojë vërtet të bukur".

Pas mendimit, ai ishte një model i llojeve të asaj që papët, që nga fillimi i Rinovimit, dëshironin të shihnin: një integrim të lëvizjes me të gjithë Kishën, në besnikëri ndaj Magjisteriut.

 

Vazhdo te lexosh

Karizmatik? Pjesa II

 

 

KETU është ndoshta asnjë lëvizje në Kishë që është pranuar kaq gjerësisht - dhe refuzuar me lehtësi - sa "Rinovimi Karizmatik". Kufijtë u thyen, zonat e rehatisë u zhvendosën dhe status quo-ja u shkatërrua. Ashtu si Rrëshaja, ka qenë gjithçka përveç një lëvizjeje të rregullt dhe të rregullt, që përshtatet bukur në kutitë tona të paramenduara se si duhet të lëvizë Shpirti mes nesh. Asgjë nuk ka qenë ndoshta polarizuese… ashtu si atëherë. Kur hebrenjtë dëgjuan dhe panë se Apostujt shpërthejnë nga dhoma e sipërme, duke folur në gjuhë dhe duke shpallur me guxim Ungjillin

Të gjithë u çuditën dhe u hutuan dhe i thanë njëri-tjetrit: “Çfarë do të thotë kjo?” Por të tjerët thanë, duke u tallur, “Ata kanë pirë shumë verë të re. (Veprat 2: 12-13)

E tillë është edhe ndarja në çantën time të letrave

Lëvizja Karizmatike është një ngarkesë dredha-dredha, budallallëk! Bibla flet për dhuntinë e gjuhëve. Kjo i referohej aftësisë për të komunikuar në gjuhët e folura të asaj kohe! Nuk do të thoshte dredhi idiote ... Unë nuk do të kem asgjë me të. —TTS

Më trishton kur shoh këtë zonjë të flasë në këtë mënyrë për lëvizjen që më ktheu përsëri në Kishë… —MG

Vazhdo te lexosh

Karizmatik? Pjesa I

 

Nga një lexues:

Ju përmendni Rinovimin Karizmatik (në shkrimet tuaja) Apokalipsi i Krishtlindjes) në një dritë pozitive. Nuk e kuptoj Unë largohem nga rruga për të marrë pjesë në një kishë shumë tradicionale - ku njerëzit vishen siç duhet, qëndrojnë të qetë përpara Tabernakullit, ku ne jemi katekizuar sipas Traditës nga foltorja, etj.

Unë qëndroj shumë larg kishave karizmatike. Unë thjesht nuk e shoh atë si katolicizëm. Shpesh ka një ekran filmi në altar me pjesë të meshës të renditura në të ("Liturgji", etj.). Gratë janë në altar. Të gjithë janë të veshur shumë rastësisht (xhinse, atlete, pantallona të shkurtra, etj.) Të gjithë ngrenë duart, bërtasin, duartrokasin - pa qetësi. Nuk ka gjunjëzim apo gjeste të tjera nderuese. Më duket se shumë nga këto u mësuan nga emërtimi Pentecostal. Askush nuk mendon se "detajet" e Traditës kanë rëndësi. Nuk ndiej paqe atje. Çfarë ndodhi me Traditën? Të heshtësh (si p.sh. pa duartrokitje!) Për respekt të Tabernakullit ??? Për veshje modeste?

Dhe unë kurrë nuk kam parë dikë që të kishte një dhuratë REAL të gjuhëve. Ata ju thonë të thoni budallallëqe me ta…! E provova vite më parë, dhe nuk po thosha ASGJ! A nuk mundet që ai lloj gjëje të heqë ndonjë shpirt? Duket sikur duhet të quhet "charismania". "Gjuhët" në të cilat njerëzit flasin janë thjesht shqetësuese! Pas Rrëshajave, njerëzit e kuptuan predikimin. Thjesht duket sikur çdo frymë mund të depërtojë në këto gjëra. Pse dikush do të donte të vendoseshin duart që nuk janë shenjtëruar ??? Ndonjëherë unë jam i vetëdijshëm për mëkate të caktuara serioze në të cilat njerëzit janë, dhe megjithatë ata janë në altar me xhinse duke vënë duart mbi të tjerët. A nuk po kalojnë ato shpirtra? Nuk e kuptoj!

Më shumë preferoj të marr pjesë në një meshë të Tridentinës ku Jezusi është në qendër të gjithçkaje. Asnjë argëtim - vetëm adhurim.

 

I dashur lexues,

Ju ngrini disa pika të rëndësishme që ia vlen të diskutohen. A është Rinovimi Karizmatik nga Zoti? A është një shpikje protestante, apo edhe një djallëzore? A janë këto "dhurata të Shpirtit" apo "hire" të paudhët?

Vazhdo te lexosh

Një prift në shtëpinë time

 

I kujto një djalë të ri që erdhi në shtëpinë time disa vjet më parë me probleme martesore. Ai donte këshillën time, ose kështu tha ai. "Ajo nuk do të më dëgjojë mua!" ai u ankua. “A nuk duhet të më nënshtrohet ajo? A nuk thonë Shkrimet se unë jam koka e gruas time? Cili është problemi i saj !? ” Unë e njihja marrëdhënien mjaft mirë për të ditur që pikëpamja e tij për veten ishte anuar seriozisht. Kështu që unë u përgjigja: "Epo, çfarë thotë përsëri Shën Pali?":Vazhdo te lexosh

Arka dhe Jo-Katolikët

 

SO, po me jo-katolikët? Nëse Arka e Madhe është Kisha Katolike, çfarë do të thotë kjo për ata që e refuzojnë Katolicizmin, nëse jo vetë Krishterimin?

Para se të shohim këto pyetje, është e nevojshme të trajtojmë çështjen e spikatur të besueshmëri në Kishë, e cila sot, është në rrënime

Vazhdo te lexosh

Çfarë është e Vërteta?

Krishti Para Ponc Pilatit nga Henry Coller

 

Kohët e fundit, isha duke marrë pjesë në një ngjarje ku një djalë i ri me një foshnjë në krahë më afroi. "A jeni Mark Mallett?" Babai i ri vazhdoi të shpjegojë se, disa vjet më parë, ai u ndesh me shkrimet e mia. "Ata më zgjuan nga gjumi," tha ai. “E kuptova që duhej të merrja jetën time së bashku dhe të qëndroja e përqendruar. Shkrimet tuaja më kanë ndihmuar që nga ajo kohë ”. 

Ata që e njohin këtë faqe të internetit e dinë se shkrimet këtu duket se vallëzojnë midis inkurajimit dhe "paralajmërimit"; shpresa dhe realiteti; nevoja për të qëndruar në tokë dhe megjithatë e përqendruar, ndërsa një Stuhi e Madhe fillon të vërtitet rreth nesh. «Rri i matur» shkroi Pjetri dhe Pali. "Shikoni dhe lutuni" tha Zoti ynë. Por jo në një frymë të zymtë. Jo në frymën e frikës, përkundrazi, parashikimi i gëzueshëm i gjithçkaje që Zoti mund të bëjë dhe do të bëjë, pa marrë parasysh sa e errët bëhet nata. Unë rrëfej, është një akt i vërtetë balancimi për një ditë ndërsa peshoj se cila "fjalë" është më e rëndësishme. Në të vërtetë, unë shpesh mund t'ju shkruaj çdo ditë. Problemi është se shumica prej jush kanë një kohë mjaft të vështirë për të vazhduar siç është! Prandaj po lutem për ri-prezantimin e një formati të shkurtër të transmetimit në internet. më shumë për këtë më vonë. 

Kështu që, sot nuk ishte ndryshe pasi unë u ula para kompjuterit tim me disa fjalë në mendje: "Ponc Pilati… Çfarë është e Vërteta?… Revolucioni Pass Pasioni i Kishës ..." dhe kështu me radhë. Kështu që unë kërkova në blogun tim dhe gjeta këtë shkrim timin nga 2010. Ai përmbledh të gjitha këto mendime së bashku! Kështu që unë e kam ribotuar atë sot me disa komente këtu dhe atje për ta azhurnuar. Unë e dërgoj me shpresë se ndoshta do të zgjohet një shpirt tjetër që është në gjumë.

Botuar për herë të parë më 2 dhjetor 2010

 

 

"ÇFARË është e vërteta? " Kjo ishte përgjigjja retorike e Ponc Pilatit ndaj fjalëve të Jezuit:

Për këtë kam lindur dhe për këtë kam ardhur në botë, për të dëshmuar të vërtetën. Gjithkush që i përket së vërtetës e dëgjon zërin tim. (Gjoni 18:37)

Pyetja e Pilatit është pyetja pika e kthimit, mentesha në të cilën do të hapej dera për Pasionin e fundit të Krishtit. Deri në atë kohë, Pilati rezistoi që Jezusi të dorëzohej për vdekje. Por pasi Jezusi e identifikon veten si burim i së vërtetës, Pilati zhytet në presion, shpella në relativizëm, dhe vendos të lërë fatin e së Vërtetës në duart e njerëzve. Po, Pilati lan duart e vetë së Vërtetës.

Nëse trupi i Krishtit do të ndjekë kokën e tij në Pasionin e tij - atë që Katekizmi e quan «një provë përfundimtare që do shkund besimin nga shumë besimtarë " [1]KKK 675 - atëherë besoj se edhe ne do të shohim kohën kur përndjekësit tanë do të hedhin poshtë ligjin moral natyror duke thënë: "Çfarë është e vërteta?"; një kohë kur bota gjithashtu do të lajë duart e saj nga "sakramenti i së vërtetës",[2]KKK 776, 780 vetë Kisha.

Më tregoni vëllezër dhe motra, a nuk ka filluar kjo tashmë?

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 KKK 675
2 KKK 776, 780

Koha për të vendosur fytyrat tona

 

KUR ishte koha që Jezusi të hynte në Pasionin e Tij, Ai e drejtoi fytyrën e tij drejt Jeruzalemit. Isshtë koha që Kisha ta drejtojë fytyrën e saj drejt Kalvarit të saj ndërsa retë e stuhisë së persekutimit vazhdojnë të mblidhen në horizont. Në episodin tjetër të Përqafimi i TV Shpresë, Marku shpjegon se si Jezusi sinjalizon në mënyrë profetike gjendjen shpirtërore të nevojshme që Trupi i Krishtit të ndjekë Kokën e tij në Rrugën e Kryqit, në këtë Përballje Përfundimtare me të cilën Kisha po përballet tani

 Për të parë këtë episod, shkoni te www.embracinghope.tv

 

 

Matja e Zotit

 

IN një shkëmbim letrash së fundmi, një ateist më tha,

Nëse do të më tregohej provë e mjaftueshme, nesër do të filloja të dëshmoja për Jezusin. Nuk e di cilat do të ishin ato prova, por jam i sigurt se një hyjni e gjithëfuqishme, e gjithëdijshme siç është Zoti do ta dinte se çfarë do të duhej për të më besuar. Kjo do të thotë që Zoti nuk duhet të dëshirojë që unë të besoj (të paktën në këtë kohë), përndryshe Zoti mund të më tregojë provat.

A është që Zoti nuk dëshiron që ky ateist të besojë në këtë kohë, apo është që ky ateist nuk është i përgatitur të besojë në Zot? Kjo është, a po i zbaton ai parimet e "metodës shkencore" ndaj Vetë Krijuesit?Vazhdo te lexosh

Një ironi e dhimbshme

 

I kanë kaluar disa javë duke dialoguar me një ateist. Ndoshta nuk ka ndonjë ushtrim më të mirë për të ndërtuar besimin e dikujt. Arsyeja është se irracionalitet është një shenjë e vetë të mbinatyrshmes, sepse konfuzioni dhe verbëria shpirtërore janë shenjat dalluese të princit të errësirës. Ka disa mistere që ateisti nuk mund t’i zgjidhë, pyetjet që ai nuk mund t’i përgjigjet dhe disa aspekte të jetës njerëzore dhe origjinën e universit që nuk mund të shpjegohen vetëm nga shkenca. Por këtë ai do ta mohojë duke injoruar temën, duke minimizuar pyetjen në fjalë, ose duke injoruar shkencëtarët që hedhin poshtë pozicionin e tij dhe duke cituar vetëm ata që e bëjnë. Ai lë shumë ironi të dhimbshme në vazhdën e "arsyetimit" të tij.

 

 

Vazhdo te lexosh