Trudeau është i gabuar, i vdekur i gabuar

 

Mark Mallett është një ish-gazetar i vlerësuar me çmime në CTV News Edmonton dhe banon në Kanada.


 

JUSTIN Trudeau, Kryeministri i Kanadasë, e ka quajtur një nga protestat më të mëdha të këtij lloji në botë një grup "urrejtës" për tubimin e tyre kundër injeksioneve të detyruara për të mbajtur jetesën e tyre. Në një fjalim të sotëm në të cilin lideri kanadez pati një mundësi për të bërë thirrje për unitet dhe dialog, ai deklaroi prerazi se nuk kishte asnjë interes të shkonte…

…kudo pranë protestave që kanë shprehur retorikë urrejtjeje dhe dhunë ndaj bashkëqytetarëve të tyre. — 31 janar 2022; cbc.ca

Vazhdo te lexosh

Letër e Hapur për Peshkopët Katolikë

 

Besimtarët e Krishtit janë të lirë të bëjnë të ditur nevojat e tyre,
veçanërisht nevojat e tyre shpirtërore dhe dëshirat e tyre për Pastorët e Kishës.
Ata kanë të drejtë, vërtet nganjëherë detyra,
në përputhje me njohuritë, kompetencën dhe pozicionin e tyre,
për t'u shfaqur Pastorëve të shenjtë pikëpamjet e tyre mbi çështjet
që kanë të bëjnë me të mirën e Kishës. 
Ata kanë të drejtë gjithashtu që t'ia bëjnë të njohur pikëpamjet e tyre të tjerëve besnikë të Krishtit, 
por duke vepruar kështu ata duhet të respektojnë gjithmonë integritetin e besimit dhe moralit,
tregojnë respektin e duhur ndaj Pastorëve të tyre,
dhe merren parasysh të dyja
e mira dhe dinjiteti i përbashkët i individëve.
-Kodi i Ligjit të Kanunit, 212

 

 

I dashur Peshkopët katolikë,

Pas një viti e gjysmë të jetuarit në një gjendje "pandemie", jam i detyruar nga të dhënat e pamohueshme shkencore dhe dëshmitë e individëve, shkencëtarëve dhe mjekëve që të luten hierarkinë e Kishës Katolike të rishqyrtojë mbështetjen e saj të përhapur për "shëndetin publik masat ”që në fakt po rrezikojnë rëndë shëndetin publik. Ndërsa shoqëria po ndahet midis "të vaksinuarve" dhe "të pavaksinuarve" - ​​me këtë të fundit që vuan gjithçka nga përjashtimi nga shoqëria deri te humbja e të ardhurave dhe jetesës - është tronditëse të shohësh disa barinj të Kishës Katolike duke inkurajuar këtë aparteid të ri mjekësor.Vazhdo te lexosh

Politika e Vdekjes

 

LORI Kalner jetoi përmes regjimit të Hitlerit. Kur dëgjoi klasat e fëmijëve që filluan të këndonin këngë lavdërimi për Obamën dhe thirrjen e tij për "Ndryshim" (dëgjo këtu  këtu), ajo nisi alarmet dhe kujtimet e viteve të frikshme të transformimit të Hitlerit në shoqërinë e Gjermanisë. Sot, ne shohim frytet e "politikës së Vdekjes", jehonë në të gjithë botën nga "udhëheqësit progresivë" gjatë pesë dekadave të fundit dhe tani duke arritur kulmin e tyre shkatërrues, veçanërisht nën presidencën e "katolikut" Joe Biden ", Kryeministrit Justin Trudeau, dhe shumë udhëheqës të tjerë në të gjithë Botën Perëndimore dhe më gjerë.Vazhdo te lexosh

Profecia e Judës

 

Ditët e fundit, Kanadaja ka ecur drejt disa prej ligjeve më ekstreme të eutanazisë në botë për të lejuar jo vetëm "pacientë" të shumicës së moshave të bëjnë vetëvrasje, por të detyrojnë mjekët dhe spitalet katolike t'i ndihmojnë ata. Një mjek i ri më dërgoi një tekst duke thënë, 

Kam parë një ëndërr një herë. Në të, unë u bëra një mjek sepse mendova se ata donin të ndihmonin njerëzit.

Dhe kështu sot, unë jam duke ribotuar këtë shkrim nga katër vjet më parë. Për një kohë të gjatë, shumë në Kishë i kanë lënë mënjanë këto realitete, duke i kaluar si "dënim dhe errësirë". Por papritmas, ata tani janë në pragun tonë me një dash që përplaset. Profecia e Judës do të ndodhë ndërsa ne hyjmë në pjesën më të dhimbshme të "përballjes përfundimtare" të kësaj epoke ...

Vazhdo te lexosh

Vdekja e Logjikës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën e javës së tretë të kreshmës, 11 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

serial-spark-origjinal-star-trek_Fotor_000.jpgMirësjellje Studios Universal

 

LIKE shikimi i një rrënimi të trenit në lëvizje të ngadaltë, kështu që po shikon vdekja e logjikës në kohën tonë (dhe unë nuk jam duke folur për Spock).

Vazhdo te lexosh

Përparimi i Njeriut


Viktimat e gjenocidit

 

 

PARAFAT aspekti më dritëshkurtër i kulturës sonë moderne është nocioni se jemi në një rrugë lineare të përparimit. Se po lëmë pas, në vazhdën e arritjeve njerëzore, barbarinë dhe mendimin me mendje të ngushtë të brezave dhe kulturave të kaluara. Se po heqim prangat e paragjykimeve dhe intolerancës dhe po marshojmë drejt një bote më demokratike, të lirë dhe të civilizuar.

Ky supozim është jo vetëm i rremë, por i rrezikshëm.

Vazhdo te lexosh