Ndarja e Madhe

 

Unë kam ardhur për t'i vënë zjarrin tokës,
dhe sa do të doja të ishte tashmë i ndezur!…

A mendoni se unë kam ardhur për të vendosur paqen në tokë?
Jo, po ju them, por më tepër ndarje.
Tani e tutje një familje me pesë persona do të ndahet,
tre kundër dy dhe dy kundër tre…

(Lluka 12: 49-53)

Kështu ndodhi një përçarje në turmë për shkak të tij.
(John 7: 43)

 

UNË DUA ajo fjalë nga Jezusi: "Kam ardhur për t'i vënë zjarrin tokës dhe sa do të doja që ajo tashmë të digjej!" Zoti ynë dëshiron një popull që është në zjarr me dashuri. Një popull, jeta dhe prania e të cilit i ndez të tjerët të pendohen dhe të kërkojnë Shpëtimtarin e tyre, duke zgjeruar kështu Trupin mistik të Krishtit.

E megjithatë, Jezusi e ndjek këtë fjalë me një paralajmërim se ky Zjarr Hyjnor do të jetë në të vërtetë ndahet. Nuk duhet një teolog për të kuptuar pse. Jezusi tha, "Unë jam e vërteta" dhe ne shohim çdo ditë sesi na ndan e vërteta e Tij. Edhe të krishterët që e duan të vërtetën mund të tërhiqen kur shpata e së vërtetës i shpon ata vet zemra. Ne mund të bëhemi krenarë, mbrojtës dhe argumentues kur përballemi me të vërtetën neve. Dhe a nuk është e vërtetë që sot ne shohim Trupin e Krishtit të thyhet dhe të ndahet përsëri në një mënyrë shumë skandaloze, ndërsa peshkopi kundërshton peshkopin, kardinali qëndron kundër kardinalit - ashtu siç parashikoi Zoja në Akita?

 

Pastrimi i Madh

Dy muajt e fundit, ndërsa vozisja shumë herë përpara dhe mbrapa midis provincave kanadeze për të zhvendosur familjen time, kam pasur shumë orë për të reflektuar mbi shërbimin tim, çfarë po ndodh në botë, çfarë po ndodh në zemrën time. Si përmbledhje, ne po kalojmë një nga pastrimet më të mëdha të njerëzimit që nga Përmbytja. Kjo do të thotë që edhe ne jemi i shoshitur si gruri - të gjithë, nga i varfëri te Papa. Vazhdo te lexosh

Qymyr djegëse

 

KETU është kaq shumë luftë. Luftë midis kombeve, luftë midis fqinjëve, luftë midis miqve, luftë midis familjeve, luftë midis bashkëshortëve. Jam i sigurt se secili prej jush është një viktimë në një farë mënyre nga ajo që ka ndodhur gjatë dy viteve të fundit. Ndarjet që shoh mes njerëzve janë të hidhura dhe të thella. Ndoshta në asnjë moment tjetër në historinë njerëzore fjalët e Jezusit nuk zbatohen kaq lehtë dhe në një shkallë kaq masive:Vazhdo te lexosh

Ka vetëm një bark

 

…si magjisteri i vetëm dhe i vetëm i pandashëm i Kishës,
Papa dhe peshkopët në bashkim me të,
mbaj
 përgjegjësia më e rëndë se asnjë shenjë e paqartë
ose mësim i paqartë vjen prej tyre,
duke i ngatërruar besimtarët ose duke i përgjumur ata
në një ndjenjë të rreme sigurie. 
- Kardinali Gerhard Müller,

ish-prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Besimit
Gjërat e para20th prill, 2018

Nuk bëhet fjalë për të qenë "pro" apo "kundër" Papa Françeskut.
Është çështje e mbrojtjes së besimit katolik,
dhe kjo do të thotë të mbrosh zyrën e Pjetrit
të cilën Papa ia ka dalë. 
- Kardinali Raymond Burke, Raporti Botëror Katolik,
Janar 22, 2018

 

PARA ai ndërroi jetë, gati një vit më parë në ditën e fillimit të pandemisë, predikuesi i madh Rev. John Hampsch, CMF (rreth 1925-2020) më shkroi një letër inkurajimi. Në të, ai përfshiu një mesazh urgjent për të gjithë lexuesit e mi:Vazhdo te lexosh

Një shtëpi e ndarë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 10 tetor 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

“ÇDO mbretëria e ndarë kundër vetvetes do të shkatërrohet dhe shtëpia do të bjerë kundër shtëpisë ". Këto janë fjalët e Krishtit në Ungjillin e sotëm që me siguri duhet të jehojnë në mes të Sinodit të Peshkopëve të mbledhur në Romë. Ndërsa dëgjojmë prezantimet që vijnë se si të merremi me sfidat e sotme morale me të cilat përballen familjet, është e qartë se midis disa prelatëve ka hapësira të mëdha se si të merren me pa. Drejtori im shpirtëror më ka kërkuar të flas për këtë, dhe kështu do ta bëj në një shkrim tjetër. Por mbase duhet të përfundojmë meditimet e kësaj jave mbi pagabueshmërinë e papatit duke dëgjuar me kujdes fjalët e Zotit tonë sot.

Vazhdo te lexosh