Profecia Kuptohet si duhet

 

WE po jetojnë në një kohë kur profecia mbase nuk ka qenë kurrë kaq e rëndësishme, dhe megjithatë, kaq e keqkuptuar nga shumica dërrmuese e katolikëve. Ekzistojnë tre pozicione të dëmshme që po merren sot në lidhje me zbulesat profetike ose "private" që, besoj, po bëjnë disa herë dëm të madh në shumë lagje të Kishës. Njëra është se "zbulimet private" asnjehere duhet të kihet parasysh pasi gjithçka që ne jemi të detyruar të besojmë është Zbulesa përfundimtare e Krishtit në "depozitimin e besimit". Një dëm tjetër që po bëhet është nga ata që tentojnë jo vetëm ta vënë profecinë mbi Magjisteri, por t'i japin të njëjtin autoritet si Shkrimi i Shenjtë. Dhe së fundmi, ekziston pozicioni që shumica e profecive, përveç nëse shqiptohen nga shenjtorë ose nuk gjenden pa gabime, duhet të shmangen kryesisht. Përsëri, të gjitha këto pozicione më sipër mbajnë kurthe fatkeqe dhe madje të rrezikshme.

 

Vazhdo te lexosh

Profecia, Papët dhe Piccarreta


Lutje, by Michael D. O'Brien

 

 

Qysh prej kohës heqja dorë nga vendi i Pjetrit nga Papa Emeritus Benedikti XVI, ka pasur shumë pyetje që lidhen me shpalljen private, disa profeci dhe disa profetë. Do të përpiqem t'u përgjigjem atyre pyetjeve këtu ...

I. Ju herë pas here u referoheni «profetëve». Por a nuk përfundoi profecia dhe rreshti i profetëve me Gjon Pagëzorin?

II. Megjithatë, nuk duhet të besojmë në ndonjë zbulesë private, apo jo?

III. Keni shkruar së fundmi se Papa Françesku nuk është një “anti-papa”, siç pretendon një profeci aktuale. Por a nuk ishte Papa Honorius një heretik, dhe për këtë arsye, a nuk mund të jetë Papa i tanishëm "Profeti i Rremë"?

IV. Por si mund të jetë një profeci ose një profet i rremë nëse mesazhet e tyre na kërkojnë të lutemi Rruzarja, Chaplet dhe të marrim pjesë në Sakramente?

V. A mund t'u besojmë shkrimeve profetike të Shenjtorëve?

VI. Si ndodhi që ju nuk shkruani më shumë për Shërbëtorin e Zotit Luisa Piccarreta?

 

Vazhdo te lexosh

Papa: Termometri i Apostazisë

Benedikti Qiri

Ndërsa i kërkova Nënës Sonë të Bekuar të drejtojë shkrimet e mia këtë mëngjes, menjëherë më erdhi në mendje ky meditim nga 25 Mars 2009:

 

Duke pasur udhëtova dhe predikova në mbi 40 shtete amerikane dhe pothuajse në të gjitha provincat e Kanadasë, më është dhënë një vështrim i gjerë i Kishës në këtë kontinent. Unë kam takuar shumë njerëz të mrekullueshëm laikë, priftërinj të përkushtuar thellë dhe fetarë të devotshëm dhe të nderuar. Por ato janë bërë aq të pakta në numër saqë unë kam filluar të dëgjoj fjalët e Jezusit në një mënyrë të re dhe befasuese:

Kur të vijë Biri i Njeriut, a do të gjejë besim në tokë? (Luka 18: 8)

Thuhet se nëse hidhni një bretkocë në ujë të valë, ajo do të hidhet. Por nëse ngrohni ujin ngadalë, ai do të mbetet në tenxhere dhe do të vlojë deri në vdekje. Kisha në shumë pjesë të botës ka filluar të arrijë pikën e vlimit. Nëse doni të dini se sa i nxehtë është uji, shikoni sulmin ndaj Pjetrit.

Vazhdo te lexosh

Arka për të gjitha Kombet

 

 

A Arka e Zotit ka siguruar për të kapërcyer jo vetëm stuhitë e shekujve të kaluar, por më së shumti Stuhia në fund të kësaj epoke, nuk është një barku i vetëruajtjes, por një anije shpëtimi e destinuar për botën. Kjo do të thotë, mentaliteti ynë nuk duhet të jetë "të shpëtojmë të pasmet tona", ndërkohë që pjesa tjetër e botës shkon larg në një det shkatërrimi.

Ne nuk mund ta pranojmë me qetësi pjesën tjetër të njerëzimit që bie përsëri në paganizëm. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Ungjillizimi i Ri, Ndërtimi i Qytetërimit të Dashurisë; Fjalimi drejtuar katekistëve dhe mësuesve të fesë, 12 dhjetor 2000

Nuk bëhet fjalë për "unë dhe Jezusi", por Jezusi, mua, komshiu im

Si mund të ishte zhvilluar ideja që mesazhi i Jezusit është ngushtë individualist dhe synon vetëm secilin person veç e veç? Si arritëm në këtë interpretim të “shpëtimit të shpirtit” si një ikje nga përgjegjësia për të tërën dhe si arritëm ta konceptonim projektin e krishterë si një kërkim egoist të shpëtimit që hedh poshtë idenë për t’i shërbyer të tjerëve? —POPE BENEDIKTI XVI, Spe Salvi (Ruajtur në Shpresë), n 16

Gjithashtu, ne duhet të shmangim tundimin për të vrapuar dhe për t'u fshehur diku në shkretëtirë derisa të kalojë Stuhia (përveç nëse Zoti thotë se dikush duhet ta bëjë këtë). Kjo është "koha e mëshirës,” dhe më shumë se kurrë, shpirtrat kanë nevojë për këtë "shijoni dhe shikoni" tek ne jeta dhe prania e Jezusit. Ne duhet të bëhemi shenja të shpresoj ndaj të tjerëve. Me një fjalë, zemra e secilit prej nesh duhet të bëhet një "arkë" për fqinjin tonë.

 

Vazhdo te lexosh