Një pamje apokaliptike e pafalshme

 

...nuk ka më të verbër se ai që nuk dëshiron të shohë,
dhe pavarësisht nga shenjat e kohërave të parathënë,
edhe ata që kanë besim
refuzoni të shikoni se çfarë po ndodh. 
-Zoja tek Gisella Cardia, 26 tetor 2021 

 

UNË JAM supozohet të jetë i turpëruar nga titulli i këtij artikulli - turp të shqiptojë frazën "kohë të fundit" ose të citojë Librin e Zbulesës, aq më pak të guxojë të përmend shfaqjet e Marias. Antikitete të tilla supozohet se i përkasin koshit të pluhurit të besëtytnive mesjetare krahas besimeve arkaike në "zbulesë private", "profeci" dhe ato shprehje poshtëruese të "vulës së bishës" ose "Antikrishtit". Po, është më mirë t'i lëmë në atë epokë të lezetshme kur kishat katolike mbusheshin me temjan ndërsa nxirrnin shenjtorë, priftërinjtë ungjillizonin paganët dhe njerëzit e thjeshtë besonin se besimi mund të largonte murtajat dhe demonët. Në ato ditë, statujat dhe ikona nuk zbukuronin vetëm kishat, por edhe ndërtesat dhe shtëpitë publike. Imagjinoni atë. "Epokat e errëta" - i quajnë ateistët e shkolluar.Vazhdo te lexosh

Armiku është brenda portave

 

KETU është një skenë në Lordin e Unazave të Tolkien ku Helms Deep është nën sulm. Supozohej se ishte një kështjellë e padepërtueshme, e rrethuar nga Muri masiv i thellë. Por zbulohet një vend i prekshëm, të cilin forcat e errësirës e shfrytëzojnë duke shkaktuar të gjitha llojet e shpërqendrimit dhe më pas duke mbjellë dhe ndezur një eksploziv. Momente para se një vrapues pishtari të arrijë në mur për të ndezur bombën, ai dallohet nga njëri prej heronjve, Aragorn. Ai i bërtet shigjetarit Legolas që ta zbresë poshtë ... por është tepër vonë. Muri shpërthen dhe thyhet. Armiku tani është brenda portave. Vazhdo te lexosh

Falsifikimi që vjen

La Maskë, nga Michael D. O'Brien

 

Botuar për herë të parë, prill, 8 2010.

 

A paralajmërimi në zemrën time vazhdon të rritet për një mashtrim të ardhshëm, i cili mund të jetë në të vërtetë ai që përshkruhet në 2 Thesalëve 2: 11-13. Ajo që pason pas të ashtuquajturës "ndriçim" ose "paralajmërim" nuk është vetëm një periudhë e shkurtër, por e fuqishme e ungjillizimit, por një periudhë e errët kundër-ungjillizimi që, në shumë mënyra, do të jetë po aq bindëse. Një pjesë e përgatitjes për atë mashtrim është të dish paraprakisht se po vjen:

Në të vërtetë, Zoti, Zoti, nuk bën asgjë pa ua zbuluar planin e tij shërbëtorëve të tij, profetëve… Unë ua kam thënë të gjitha këto që të mos ju rrëzoheni. Ata do t'ju nxjerrin nga sinagogat; në të vërtetë, po vjen ora kur kushdo që të vret do të mendojë se po i ofron shërbim Zotit. Dhe ata do ta bëjnë këtë sepse nuk e kanë njohur Atin, as mua. Por unë jua kam thënë këto gjëra, që, kur të vijë ora e tyre, të kujtoni se ju thashë për to. (Amosi 3: 7; Gjoni 16: 1-4)

Satani jo vetëm që e di se çfarë po vjen, por ka planifikuar për të për një kohë të gjatë. Shtë e ekspozuar në gjuhe duke u përdorurVazhdo te lexosh

Koha e Fatimes është këtu

 

POPI BENEDIKT XVI tha në vitin 2010 se "Do të gabonim të mendonim se misioni profetik i Fatimas është i plotë".[1]Mesha në Shenjtëroren e Zojës së Fatimesë më 13 maj 2010 Tani, mesazhet e fundit të Qiellit drejtuar botës thonë se përmbushja e paralajmërimeve dhe premtimeve të Fatimes tani ka arritur. Në këtë transmetim të ri në internet, Prof. Daniel O'Connor dhe Mark Mallett prishin mesazhet e fundit dhe i lënë shikuesit me disa copa mençurie praktike dhe drejtimiVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Mesha në Shenjtëroren e Zojës së Fatimesë më 13 maj 2010

Politika e Vdekjes

 

LORI Kalner jetoi përmes regjimit të Hitlerit. Kur dëgjoi klasat e fëmijëve që filluan të këndonin këngë lavdërimi për Obamën dhe thirrjen e tij për "Ndryshim" (dëgjo këtu  këtu), ajo nisi alarmet dhe kujtimet e viteve të frikshme të transformimit të Hitlerit në shoqërinë e Gjermanisë. Sot, ne shohim frytet e "politikës së Vdekjes", jehonë në të gjithë botën nga "udhëheqësit progresivë" gjatë pesë dekadave të fundit dhe tani duke arritur kulmin e tyre shkatërrues, veçanërisht nën presidencën e "katolikut" Joe Biden ", Kryeministrit Justin Trudeau, dhe shumë udhëheqës të tjerë në të gjithë Botën Perëndimore dhe më gjerë.Vazhdo te lexosh

Rënia ekonomike - Vula e tretë

 

A ekonomia globale tashmë është në mbështetje të jetës; nëse Vula e Dytë do të jetë një luftë e madhe, ajo që ka mbetur nga ekonomia do të shembet - Vula e tretë. Por pastaj, kjo është ideja e atyre që orkestrojnë një Rend të Ri Botëror në mënyrë që të krijojnë një sistem të ri ekonomik të bazuar në një formë të re të Komunizmit.Vazhdo te lexosh

Paralajmërime në erë

Zoja e Vuajtjeve, pikturë nga Tianna (Mallett) Williams

 

Tri ditët e fundit, erërat këtu kanë qenë të pandërprera dhe të forta. Gjatë gjithë ditës së djeshme, ne ishim nën një "Paralajmërim të Erës". Kur fillova ta rilexoj këtë post vetëm tani, e dija se duhej ta ribotoja atë. Paralajmërimi këtu është vendimtar dhe duhet të kihet kujdes për ata që "po luajnë në mëkat". Ndjekja e këtij shkrimi është “Ferri i Liruar“, E cila jep këshilla praktike për mbylljen e çarjeve në jetën shpirtërore të dikujt, në mënyrë që Satanai të mos mund të marrë një fortesë. Këto dy shkrime janë një paralajmërim serioz rreth heqjes dorë nga mëkati… dhe shkuarjes në rrëfim ndërsa akoma mundemi. Botuar për herë të parë në 2012Vazhdo te lexosh

Ora e Shpatës

 

A Stuhi e Madhe për të cilën fola Spirale drejt syrit ka tre komponentë thelbësorë sipas Etërve të Hershëm të Kishës, Shkrimin e Shenjtë dhe të konfirmuar në zbulesa profetike të besueshme. Pjesa e parë e Stuhisë në thelb është e krijuar nga njeriu: njerëzimi korr atë që ka mbjellë (shih. Shtatë vulat e revolucionit) Pastaj vjen Syri i Stuhisë e ndjekur nga gjysma e fundit e Stuhisë e cila do të kulmojë në Vetë Perëndinë drejtpërdrejt ndërhyrë përmes a Gjykimi i të Gjallëve.
Vazhdo te lexosh

Ora e Fundit

Tërmeti Italian, 20 maj 2012, Associated Press

 

LIKE ka ndodhur në të kaluarën, u ndjeva i thirrur nga Zoti ynë për të shkuar dhe lutur para Sakramentit të Bekuar. Ishte intensiv, i thellë, i trishtuar… Ndjeva që Zoti kishte një fjalë këtë herë, jo për mua, por për ty… për Kishën. Pasi ia dhashë drejtorit tim shpirtëror, tani e ndaj me ju

Vazhdo te lexosh

Pelini dhe Besnikëria

 

Nga arkivat: shkruar më 22 shkurt 2013. 

 

NJË LETËR nga një lexues:

Jam plotësisht dakord me ju - të gjithë kemi nevojë për një marrëdhënie personale me Jezusin. Unë kam lindur dhe jam rritur katolik, por e gjej veten duke ndjekur kishën Episkopale (Lartë Episkopale) të Dielën dhe duke u përfshirë me jetën e këtij komuniteti. Unë isha një anëtar i këshillit tim të kishës, një anëtar kori, një mësues CCD dhe një mësues me kohë të plotë në një shkollë katolike. Unë personalisht i njihja katër priftërinj të akuzuar me besueshmëri dhe të cilët rrëfyen për abuzim seksual të fëmijëve të mitur card Kardinali dhe peshkopët tanë dhe priftërinj të tjerë të mbuluar për këta burra. Shtrëngon besimin se Roma nuk e dinte se çfarë po ndodhte dhe, nëse nuk e dinte vërtet, turp për Romën dhe Papën dhe curia. Ata janë thjesht përfaqësues të tmerrshëm të Zotit tonë. Pra, unë duhet të mbetem një anëtar besnik i kishës RC? Pse Unë e gjeta Jezusin shumë vite më parë dhe marrëdhënia jonë nuk ka ndryshuar - në fakt ajo është edhe më e fortë tani. Kisha e RC nuk është fillimi dhe mbarimi i gjithë së vërtetës. Nëse ndonjë gjë, kisha ortodokse ka po aq besueshmëri po aq më shumë se Roma. Fjala "katolik" në Creed shkruhet me një "c" të vogël - që do të thotë "universale", nuk do të thotë vetëm dhe përgjithmonë Kisha e Romës. Ekziston vetëm një rrugë e vërtetë drejt Trinisë dhe ajo është ndjekja e Jezusit dhe lidhja me Trinitetin duke hyrë së pari në miqësi me Të. Asnjë nga ato nuk varet nga kisha romake. E gjithë kjo mund të ushqehet jashtë Romës. Asgjë nga këto nuk është faji juaj dhe unë e admiroj ministrinë tuaj, por unë vetëm duhej t'ju tregoja historinë time.

I dashur lexues, faleminderit që ndave historinë tënde me mua. Unë gëzohem që, pavarësisht skandaleve që keni hasur, besimi juaj në Jezusin ka mbetur. Dhe kjo nuk më habit. Ka pasur raste në histori kur katolikët në mes të përndjekjeve nuk kishin më qasje në famullitë e tyre, priftërinë ose Sakramentet. Ata mbijetuan brenda mureve të tempullit të tyre të brendshëm ku banon Trinia e Shenjtë. Jetuan nga besimi dhe besimi në një marrëdhënie me Zotin, sepse, në thelbin e tij, krishterimi ka të bëjë me dashurinë e një Ati për fëmijët e tij, dhe fëmijët që e duan Atë në këmbim.

Kështu, ajo shtron pyetjen, së cilës ju jeni përpjekur t'i përgjigjeni: nëse dikush mund të mbetet i krishterë si i tillë: "A duhet të mbetem një anëtar besnik i Kishës Katolike Romake? Pse? ”

Përgjigja është një "po" kumbuese, pa hezitim. Dhe këtu është arsyeja pse: është çështje e qëndrimit besnik ndaj Jezusit.

 

Vazhdo te lexosh

Përpjekja e fundit

Përpjekja e fundit, Duke Tianna (Mallet) Williams

 

SOLEMNITETI I ZEMRS S S SHENJT

 

MENJËHERË pas vizionit të bukur të Isaisë për një epokë të paqes dhe drejtësisë, e cila paraprihet nga një pastrim i tokës duke lënë vetëm një mbetje, ai shkruan një lutje të shkurtër në lavdërim dhe falënderim të mëshirës së Zotit - një lutje profetike, siç do të shohim:Vazhdo te lexosh

Interpretimi i Zbulesës

 

 

PA pa dyshim, Libri i Zbulesës është një nga më të diskutueshmit në të gjithë Shkrimet e Shenjta. Në njërin skaj të spektrit janë fondamentalistët që e marrin çdo fjalë fjalë për fjalë ose jashtë kontekstit. Nga ana tjetër janë ata që besojnë se libri tashmë është përmbushur në shekullin e parë ose që i përshkruajnë librit thjesht një interpretim alegorik.Vazhdo te lexosh

Plotësia e mëkatit: E keqja duhet ta shterrojë vetveten

Kupa e Zemërimit

 

Botuar për herë të parë më 20 tetor 2009. Më poshtë kam shtuar një mesazh të fundit nga Zoja 

 

KETU është një kupë vuajtjeje nga e cila duhet të dehet dy herë në plotësinë e kohës. Ajo është zbrazur tashmë nga Vetë Zoti ynë Jezus, i cili, në Kopshtin e Gjetsemanit, e vendosi atë në buzët e Tij në lutjen e Tij të shenjtë të braktisjes:

Ati im, nëse është e mundur, le të kalojë kjo kupë nga unë; akoma, jo si dua unë, por si do ti. (Mat 26:39)

Filxhani duhet të mbushet përsëri në mënyrë që Trupi i tij, e cila, duke ndjekur Kokën e saj, do të hyjë në Pasionin e saj në pjesëmarrjen e saj në shpengimin e shpirtrave:

Vazhdo te lexosh

Shtatë Vulat e Revolucionit


 

IN e vërteta, mendoj se shumica prej nesh janë shumë të lodhur… të lodhur duke parë jo vetëm frymën e dhunës, papastërtisë dhe përçarjes që po përshkon botën, por edhe të lodhur duke pasur nevojë të dëgjojmë për të - mbase edhe nga njerëz si unë. Po, e di, unë i bëj disa njerëz shumë të pakëndshëm, madje edhe të zemëruar. Epo, mund t'ju siguroj se kam qenë i tunduar për të ikur në "jetën normale" shumë herë… por e kuptoj që në tundimin për t'i shpëtuar këtij apostulli të shkruar të çuditshëm është fara e krenarisë, një krenari e plagosur që nuk dëshiron të jetë "ai profet i dënimit dhe errësirës". Por në fund të çdo dite, unë them “Zot, te kush të shkojmë? Ju keni fjalët e jetës së përjetshme. Si mund t'i them "jo" Ty që nuk më tha "jo" në Kryq? " Tundimi është që thjesht të mbyll sytë, të biem në gjumë dhe të bëj sikur gjërat nuk janë ato që janë në të vërtetë. Dhe pastaj, Jezusi vjen me një lot në sytë e tij dhe butësisht më shtyn, duke thënë:Vazhdo te lexosh

Në prag

 

 

Një nga funksionet kryesore të këtij apostoliti shkrimor është të tregojë se Zoja dhe Kisha janë vërtet pasqyra të një një tjetër - domethënë, sa autentike e ashtuquajtura "zbulesë private" pasqyron zërin profetik të Kishës, veçanërisht atë të papëve. Në fakt, për mua ka qenë një hapje e shkëlqyeshme e syve për të parë se si pontifikët, për më shumë se një shekull, kanë paralelizuar mesazhin e Nënës së Bekuar të tillë që paralajmërimet e saj më të personalizuara janë në thelb "ana tjetër e medaljes" paralajmërimet e Kishës. Kjo është më e dukshme në shkrimet e mia Pse nuk Bërtasin Papët?

Vazhdo te lexosh

Ngrini velat (përgatituni për ndëshkim)

sails

 

Kur u plotësua koha për Rrëshajët, ata ishin të gjithë së bashku. Dhe papritmas nga qielli erdhi një zhurmë si një erë e fortë lëvizëse, dhe mbushi të gjithë shtëpinë në të cilën ndodheshin. (Veprat 2: 1-2)


NROPRMJET historia e shpëtimit, Zoti jo vetëm që e ka përdorur erën në veprimin e tij hyjnor, por Ai Vetë vjen si era (krh. Gjn 3: 8). Fjala greke pneuma si dhe hebraishten ruah do të thotë edhe "erë" dhe "shpirt". Zoti vjen si një erë për të fuqizuar, pastruar ose siguruar gjykim (shih Erërat e Ndryshimit).

Vazhdo te lexosh

Shenjtëria e Re… apo Herezia e Re?

trëndafil i kuq

 

NGA një lexues në përgjigje të shkrimit tim në Shenjtëria e Re dhe Hyjnore:

Jezu Krishti është Dhurata më e madhe nga të gjithë dhe lajmi i mirë është se Ai është me ne tani për tani me gjithë plotësinë dhe fuqinë e Tij përmes banimit të Frymës së Shenjtë. Mbretëria e Zotit tani është brenda zemrave të atyre që kanë lindur përsëri ... tani është dita e shpëtimit. Tani për tani, ne, të shpenguarit jemi bij të Zotit dhe do të shfaqemi në kohën e caktuar… nuk kemi nevojë të presim që të përmbushen të ashtuquajturat sekrete të ndonjë shfaqjeje të pretenduar ose të kuptuarit të Luisa Piccarreta-s për të Jetuar në Hyjnore Do në mënyrë që ne të bëhemi të përsosur perfect

Vazhdo te lexosh

I realizuar, por jo akoma i përfunduar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën e javës së katërt të kreshmave, 21 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KUR Jezusi u bë njeri dhe filloi shërbesën e Tij, Ai njoftoi se njerëzimi kishte hyrë në "Plotësia e kohës". [1]krh. Marku 1:15 Çfarë do të thotë kjo frazë misterioze dy mijë vjet më vonë? Shtë e rëndësishme të kuptojmë sepse na zbulon planin "koha e fundit" që po shpaloset

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Marku 1:15

Pse nuk Bërtasin Papët?

 

Me dhjetëra abonentë të rinj që vijnë në bord tani çdo javë, po shfaqen pyetje të vjetra si kjo: Pse nuk po flasin Papa për kohët e fundit? Përgjigja do të habisë shumë, do të sigurojë të tjerët dhe do të sfidojë shumë më tepër. Botuar për herë të parë në 21 Shtator 2010, unë e kam azhurnuar këtë shkrim në Papunë e tanishme. 

Vazhdo te lexosh

Mëshirë për një popull në errësirë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën e javës së dytë të kreshmës, 2 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është një linjë nga ajo e Tolkien Lord of the Rings që, ndër të tjera, më kërceu kur personazhi Frodo uron për vdekjen e kundërshtarit të tij, Gollum. Magjistari i mençur Gandalf përgjigjet:

Vazhdo te lexosh

Profecia më e rëndësishme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Javës së Parë të Kreshmës, 25 Shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është shumë muhabet sot se kur do të përmbushet kjo apo ajo profeci, veçanërisht gjatë disa viteve të ardhshme. Por unë shpesh mendoj për faktin se sonte mund të jetë nata ime e fundit në tokë, dhe kështu, për mua, unë e shoh garën për të "njohur datën" në rastin më të mirë. Unë shpesh buzëqesh kur mendoj për atë histori të Shën Françeskut i cili, ndërsa po lulishte, u pyet: "Çfarë do të bënit nëse do të dinit që bota do të mbaronte sot?" Ai u përgjigj, "Unë supozoj se do ta mbaroja këtë rresht fasuleje." Këtu qëndron mençuria e Françeskut: detyra e momentit është vullneti i Zotit. Dhe vullneti i Zotit është një mister, veçanërisht kur bëhet fjalë kohë.

Vazhdo te lexosh

Në Tokë si në Parajsë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën e javës së parë të kreshmës, 24 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

 

BUJDESI përsëri këto fjalë nga Ungjilli i sotëm:

Kingdom Mbretëria jote erdhi, vullneti yt u bë, në tokë ashtu si është në qiell.

Tani dëgjoni me kujdes leximin e parë:

Kështu do të jetë fjala ime që del nga goja ime; Ajo nuk do të kthehet tek unë e pavlefshme, por do të bëjë vullnetin tim, duke arritur fundin për të cilin e dërgova.

Nëse Jezusi na e dha këtë “fjalë” për t’iu lutur çdo ditë Atit tonë Qiellor, atëherë duhet pyetur nëse Mbretëria e Tij dhe Vullneti i Tij Hyjnor do të jenë apo jo në tokë siç është në parajsë? Nëse kjo "fjalë" që jemi mësuar të lutemi do të arrijë fundin e saj… apo thjesht do të kthehet e pavlefshme? Përgjigja, natyrisht, është se këto fjalë të Zotit me të vërtetë do të përmbushin fundin dhe vullnetin e tyre ...

Vazhdo te lexosh

Aktgjykimet e fundit

 


 

Unë besoj se shumica dërrmuese e Librit të Zbulesës i referohet, jo fundit të botës, por fundit të kësaj epoke. Vetëm kapitujt e fundit shikojnë me të vërtetë në fund të vitit bota ndërsa gjithçka tjetër më parë përshkruan kryesisht një "konfrontim përfundimtar" midis "gruas" dhe "dragoit", dhe të gjitha efektet e tmerrshme në natyrë dhe shoqëri të një rebelimi të përgjithshëm që e shoqëron atë. Ajo që ndan atë përballje përfundimtare nga fundi i botës është një gjykim i kombeve - ajo që ne kryesisht po dëgjojmë në leximet Masive të kësaj jave kur afrohemi javën e parë të Ardhjes, përgatitjen për ardhjen e Krishtit.

Për dy javët e fundit unë vazhdoj të dëgjoj fjalët në zemrën time, "Si një hajdut natën". Theshtë kuptimi që ngjarjet po vijnë në botë që do të na marrin shumë prej nesh befasi, nëse jo shumë prej nesh në shtëpi. Ne duhet të jemi në një "gjendje hiri", por jo një gjendje frike, sepse çdokush prej nesh mund të thirret në shtëpi në çdo moment. Me këtë, ndihem i detyruar të ribotoj këtë shkrim në kohë nga 7 dhjetori 2010

Vazhdo te lexosh

vendosur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 shtator 2014
Memoriali i Shën Jeronimit

Tekste liturgjike këtu

 

 

ONE njeriu vajton vuajtjet e tij. Tjetri shkon drejt tyre. Një burrë vë në dyshim pse ka lindur. Një tjetër përmbush fatin e Tij. Të dy burrat dëshirojnë vdekjen e tyre.

Ndryshimi është se Jobi dëshiron të vdesë për t'i dhënë fund vuajtjeve të tij. Por Jezusi dëshiron të vdesë për t'i dhënë fund tonë vuajtje. Dhe kështu

Vazhdo te lexosh

Sundimi i Përjetshëm

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29 shtator 2014
Festa e Shenjtorëve Michael, Gabriel dhe Raphael, Archangels

Tekste liturgjike këtu


Pema e fikut

 

 

DYJA Daniel dhe Shën Gjoni shkruajnë për një kafshë të tmerrshme që ngrihet për të pushtuar të gjithë botën për një kohë të shkurtër… por pasohet nga vendosja e Mbretërisë së Perëndisë, "një sundim i përjetshëm". Isshtë dhënë jo vetëm një "Si një bir njeriu", [1]krh. Leximi i parë por

… Mbretëria, sundimi dhe madhështia e mbretërive nën tërë qiellin do t'u jepen njerëzve të shenjtorëve të Shumë të Lartit. (Dan 7:27)

kjo Dashuri si Qielli, prandaj shumë gabimisht flasin për fundin e botës pas rënies së kësaj kafshe. Por Apostujt dhe Etërit e Kishës e kuptuan ndryshe. Ata parashikuan që, në një moment në të ardhmen, Mbretëria e Zotit do të vinte në një mënyrë të thellë dhe universale para mbarimit të kohës.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Leximi i parë

Heqja e Frenuesit

 

A Muaji i kaluar ka qenë një nga trishtimet e prekshme ndërsa Zoti vazhdon të paralajmërojë se ka Kaq pak kohë ka mbetur. Kohët janë të trishtueshme sepse njerëzimi është gati të korrë atë që Zoti na ka lutur të mos mbjellim. Sshtë e trishtueshme sepse shumë shpirtra nuk e kuptojnë se janë në greminën e ndarjes së përjetshme nga Ai. Sshtë e trishtueshme sepse ka ardhur ora e pasionit të vetë Kishës kur një Judë do të ngrihet kundër saj. [1]shih Gjyqi Shtatëvjeçar-Pjesa VI Sshtë e trishtueshme sepse Jezusi jo vetëm që po lihet pas dore dhe harrohet në të gjithë botën, por abuzohet dhe tallet edhe një herë. Prandaj, Koha e kohërave ka ardhur kur e gjithë paligjësia do, dhe po shpërthen në të gjithë globin.

Para se të vazhdoj, meditoni për një moment fjalët e mbushura me të vërtetën e një shenjtori:

Mos kini frikë se çfarë mund të ndodhë nesër. I njëjti At i dashur që kujdeset për ju sot do të kujdeset për ju nesër dhe çdo ditë. Ose ai do t'ju mbrojë nga vuajtjet ose Ai do t'ju japë forcë të paepur për ta duruar atë. Jini në paqe atëherë dhe lini mënjanë të gjitha mendimet dhe imagjinatat e shqetësuara. - Shën. Francis de Sales, peshkop i shekullit të 17-të

Në të vërtetë, ky blog nuk është këtu për të trembur ose frikësuar, por për t'ju konfirmuar dhe përgatitur që, si pesë virgjëreshat e mençura, drita e besimit tuaj të mos shuhet, por të shkëlqejë gjithnjë e më e ndritshme kur drita e Zotit në botë është errësuar plotësisht, dhe errësira plotësisht e papërmbajtur. [2]krh. Mat 25: 1-13

Prandaj, qëndroni zgjuar, sepse nuk e dini as ditën, as orën. (Mat 25:13)

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Gjyqi Shtatëvjeçar-Pjesa VI
2 krh. Mat 25: 1-13

Përmbushja e Profecisë

    TANI FJALA N RE LEXIMET MASIVE
për 4 Mars 2014
Zgjedhin Përkujtimore për Shën Kazimirin

Tekste liturgjike këtu

 

 

A përmbushja e Besëlidhjes së Zotit me njerëzit e Tij, e cila do të realizohet plotësisht në Festën e Dasmës së Qengjit, ka përparuar gjatë mijëvjeçarëve si një spirale që bëhet gjithnjë e më e vogël me kalimin e kohës. Në Psalmin sot, Davidi këndon:

Zoti ka bërë të njohur shpëtimin e tij; ai ka parë drejtësinë e tij përpara kombeve.

E megjithatë, zbulesa e Jezusit ishte ende qindra vjet larg. Atëherë, si mund të njihej shpëtimi i Zotit? Dihej, ose më saktë parashikohej, përmes profeci

Vazhdo te lexosh

Françesku dhe Pasioni i Kishës që Vie

 

 

IN Shkurtin e vitit të kaluar, menjëherë pas dorëheqjes së Benediktit XVI, shkrova Dita e Gjashtë, dhe si duket se po i afrohemi "orës dymbëdhjetë", pragut të Dita e Zotit. Kam shkruar atëherë,

Edhe Papa tjetër do të na drejtojë… por ai po ngjitet në një fron që bota dëshiron ta përmbysë. Kjo është prag për të cilën po flas.

Ndërsa shikojmë reagimin e botës ndaj papnatit të Papa Françeskut, do të dukej e kundërta. Vështirë se kalon një ditë lajmesh që media laike nuk po transmeton ndonjë histori, që turret mbi papën e ri. Por 2000 vjet më parë, shtatë ditë para se Jezusi të kryqëzohej, ata po vërshonin edhe mbi Të

 

Vazhdo te lexosh

Bora në Kajro?


Bora e parë në Kajro, Egjipt në 100 vjet, AFP-Getty Images

 

 

SNOW ne Kajro? Akull në Izrael? Fluturake në Siri?

Për disa vite tani, bota ka parë si ngjarjet natyrore të tokës shkatërrojnë rajone të ndryshme nga vendi në vend. Por a ka ndonjë lidhje me atë që po ndodh gjithashtu në shoqëri në masë: rrënimi i ligjit natyror dhe moral?

Vazhdo te lexosh

Horizonti i Shpresës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 3 dhjetor 2013
Përkujtimore e Shën Francis Xavier

Tekste liturgjike këtu

 

 

ISAIA jep një vizion kaq ngushëllues të së ardhmes, saqë dikush mund të falet sepse sugjeroi se është thjesht një "ëndërr e llullës". Pas pastrimit të tokës nga "shufra e gojës [e Zotit] dhe frymëmarrja e buzëve të tij", Isaia shkruan:

Atëherë ujku do të jetë mysafir i qengjit dhe leopardi do të bjerë bashkë me kecin… Nuk do të ketë më asnjë dëm apo shkatërrim në të gjithë malin tim të shenjtë; sepse toka do të mbushet me njohurinë e Zotit, ashtu si uji mbulon detin. (Isaia 11)

Vazhdo te lexosh

Të mbijetuarit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU janë disa tekste në Shkrime që, pa dyshim, janë shqetësuese për t'u lexuar. Leximi i parë i sotëm përmban njërën prej tyre. Flet për një kohë që vjen kur Zoti do të lajë "papastërtitë e bijave të Sionit", duke lënë pas një degë, një popull, të cilët janë "shkëlqimi dhe lavdia" e Tij.

… Fryti i tokës do të jetë nder dhe shkëlqim për të mbijetuarit e Izraelit. Ai që do të mbetet në Sion dhe ai që do të mbetet në Jeruzalem do të quhen të shenjtë: të gjithë të shënuar për jetë në Jeruzalem. (Isaia 4: 3)

Vazhdo te lexosh

Kompromisi: Braktisja e Madhe

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 1 Dhjetor 2013
E diela e parë e Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

 

 

A libri i Isaisë - dhe kjo Ardhje - fillon me një vizion të bukur të një Dite që vjen kur "të gjithë kombet" do të derdhen drejt Kishës për t'u ushqyer nga dora e saj me mësimet jetëdhënëse të Jezusit. Sipas Etërve të hershëm të Kishës, Zoja e Fatimës dhe fjalët profetike të papëve të shekullit 20, ne mund të presim me të vërtetë një "epokë paqeje" që do të vijë kur ata "do të rrahin shpatat e tyre në plugje dhe heshtat e tyre në grepa krasitje" (shih I dashur At i Shenjtë… Ai po Vie!)

Vazhdo te lexosh

Bisha në ngritje

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29 nëntor 2013

Tekste liturgjike këtu.

 

A profetit Daniel i është dhënë një vizion i fuqishëm dhe i frikshëm i katër perandorive që do të dominonin për një kohë - e katërta ishte një tirani në mbarë botën nga e cila do të dilte Antikrishti, sipas Traditës. Si Danieli, ashtu edhe Krishti përshkruajnë se si do të duken kohët e kësaj 'kafshe', megjithëse nga këndvështrime të ndryshme.Vazhdo te lexosh

Spitali në terren

 

BACK në qershor të vitit 2013, ju kam shkruar për ndryshimet që kam dalluar në lidhje me shërbesën time, si paraqitet, çfarë paraqitet etj. në shkrimin e quajtur Kënga e rojes. Pas disa muajsh reflektimi, unë do të doja të ndaja me ju vëzhgimet e mia nga ato që po ndodhin në botën tonë, gjëra që kam diskutuar me drejtorin tim shpirtëror dhe ku ndiej se po drejtohem tani. Unë gjithashtu dua të ftoj kontributi juaj direkt me një studim të shpejtë më poshtë.

 

Vazhdo te lexosh

Fllad i freskët

 

 

KETU është një erë e re që fryn nëpër shpirtin tim. Në netët më të errëta këto muajt e fundit, mezi ka qenë një pëshpëritje. Por tani ka filluar të lundrojë nëpër shpirtin tim, duke e ngritur zemrën time drejt Qiellit në një mënyrë të re. Unë ndiej dashurinë e Jezusit për këtë tufë të vogël të mbledhur këtu çdo ditë për Ushqimin Shpirtëror. Shtë një dashuri që pushton. Një dashuri që ka mposhtur botën. Një dashuri që do të kapërcejë gjithçka që po vjen kundër nesh në kohën përpara. Ju që po vini këtu, ji kurajo! Jezusi do të na ushqejë dhe forcojë! Ai do të na pajisë për Sprovat e Mëdha që tani shfaqen në të gjithë botën si një grua që do të hyjë në punë të vështirë.

Vazhdo te lexosh

Moving Forward

 

 

AS Ju kam shkruar në fillim të këtij muaji, jam prekur thellë nga shumë letra që kam marrë për të krishterët në të gjithë botën që mbështesin dhe duan që kjo shërbesë të vazhdojë. Unë kam dialoguar më tej me Lea dhe drejtorin tim shpirtëror dhe ne kemi marrë disa vendime se si të veprojmë.

Për vite, unë kam udhëtuar mjaft gjerësisht, veçanërisht në Shtetet e Bashkuara. Por ne kemi vërejtur sesi madhësitë e turmës janë zvogëluar dhe apatia ndaj ngjarjeve të Kishës është rritur. Jo vetëm kaq, por një mision i vetëm famullitar në SH.B.A. është minimumi një udhëtim 3-4 ditor. E megjithatë, me shkrimet e mia këtu dhe transmetimet në internet, unë kam qenë duke arritur mijëra njerëz në të njëjtën kohë. Ka kuptim, pra, që unë e përdor kohën time me efikasitet dhe mençuri, duke e kaluar aty ku është më fitimprurëse për shpirtrat.

Drejtori im shpirtëror gjithashtu tha që, një nga frutat që duhej të kërkoja si një "shenjë" se unë jam duke ecur në vullnetin e Zotit është që shërbesa ime - e cila ka qenë me kohë të plotë tani për 13 vjet - po siguron për familjen time. Gjithnjë e më shumë, ne po shohim që me turmat e vogla dhe indiferencën, ka qenë gjithnjë e më e vështirë të justifikosh kostot e të qenit në rrugë. Nga ana tjetër, gjithçka që bëj në internet është falas, siç duhet të jetë. Unë kam marrë pa kosto, dhe kështu dua të jap pa kosto. Çdo gjë për shitje janë ato artikuj në të cilët kemi investuar kostot e prodhimit, siç janë libri im dhe CD-të. Edhe ata ndihmojnë pjesërisht për këtë ministri dhe familjen time.

Vazhdo te lexosh

Snopokalipsi!

 

 

DJE në lutje, dëgjova fjalët në zemrën time:

Erërat e ndryshimit po fryjnë dhe nuk do të pushojnë tani derisa të pastroj dhe pastroj botën.

Dhe me këtë, një stuhi stuhish na erdhi! Ne u zgjuam këtë mëngjes në brigjet e borës deri në 15 metra në oborrin tonë! Pjesa më e madhe ishte rezultat, jo i reshjeve të dëborës, por erërave të forta dhe të palodhshme. Unë shkova jashtë dhe - në mes duke rrëshqitur malet e bardha me djemtë e mi - këputa disa të shtëna rreth fermës në një celular për t'i ndarë me lexuesit e mi. Unë kurrë nuk kam parë një stuhi ere të prodhojë rezultate si kjo!

Pa dyshim, nuk është aspak ajo që parashikova për ditën e parë të Pranverës. (Shoh që jam rezervuar për të folur në Kaliforni javën tjetër. Faleminderit Zotit….)

 

Vazhdo te lexosh

Mbrojtësi dhe mbrojtësi

 

 

AS Kam lexuar homazhin e instalimit të Papa Françeskut, nuk mund të mos mendoja për takimin tim të vogël me fjalët e pohuara të Nënës së Bekuar gjashtë ditë më parë ndërsa po lutesha përpara Shenjtërimit të Bekuar.

Ulur para meje ishte një kopje e Fr. Libri i Stefano Gobbi Priftërinjve, Bijtë e Dashur të Zonjës, mesazhe që kanë marrë Imprimatur dhe mbështetje të tjera teologjike. [1]Fr. Mesazhet e Gobbi parashikuan kulminacionin e Triumfit të Zemrës së Papërlyer deri në vitin 2000. Padyshim, ky parashikim ishte ose i gabuar ose i vonuar. Sidoqoftë, këto meditime ende ofrojnë frymëzime përkatëse dhe në kohë. Siç thotë Shën Pali në lidhje me profecinë, "Mbani atë që është e mirë". U ula përsëri në karrigen time dhe pyeta Nënën e Bekuar, e cila gjoja i dha këto mesazhe të ndjerit Fr. Gobbi, nëse ka ndonjë gjë për të thënë për papën tonë të ri. Numri "567" më doli në kokë, dhe kështu iu ktheva. Ishte një mesazh i dhënë për Fr. Stefano në Argjentinë në 19 Mars, Festa e Shën Jozefit, saktësisht 17 vjet më parë deri më sot që Papa Françesku merr zyrtarisht vendin e Pjetrit. Në kohën kur kam shkruar Dy shtylla dhe Helmuesi i Ri, Nuk kisha një kopje të librit para meje. Por unë dua të citoj këtu tani një pjesë të asaj që thotë Nëna e Bekuar atë ditë, e ndjekur nga fragmente të homazheve të Papa Françeskut të dhëna sot. Nuk mund të mos ndiej që Familja e Shenjtë po mbështjell krahët me të gjithë ne në këtë moment vendimtar në kohë

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Fr. Mesazhet e Gobbi parashikuan kulminacionin e Triumfit të Zemrës së Papërlyer deri në vitin 2000. Padyshim, ky parashikim ishte ose i gabuar ose i vonuar. Sidoqoftë, këto meditime ende ofrojnë frymëzime përkatëse dhe në kohë. Siç thotë Shën Pali në lidhje me profecinë, "Mbani atë që është e mirë".

Dy Shtylla & Helmuesi i Ri


Foto nga Gregorio Borgia, AP

 

 

Unë po ju them, ju jeni Peter, dhe

kjo
shkëmb
Unë do të ndërtoj kishën time dhe portat e botës tjetër
nuk do të mbizotërojë kundër tij.
(Mat 16:18)

 

WE dje po vozisnin mbi rrugën e akullit të ngrirë në liqenin Winnipeg kur i hodha një vështrim telefonit tim. Mesazhi i fundit që mora para se të venitej sinjali ynë ishte “Habemus Papam! ”

Këtë mëngjes, unë kam qenë në gjendje të gjej një vendas këtu në këtë rezervë të largët Indian që ka një lidhje satelitore - dhe me këtë, imazhet tona të para të Helmetuesit të Ri. Një argjentinas besnik, i përulur, solid.

Një shkëmb.

Disa ditë më parë, u frymëzova për të reflektuar në ëndrrën e Shën Gjon Boskos në Të jetosh ëndrrën? duke ndjerë pritjen që Qielli do t'i dhuronte Kishës një timon i cili do të vazhdonte të drejtojë Barkën e Pjetrit midis Dy Shtyllave të ëndrrës së Boskos.

Papa i ri, duke e vendosur armikun të shkatërrojë dhe të kapërcejë çdo pengesë, e drejton anijen deri në dy kolonat dhe pushon midis tyre; ai e bën atë të shpejtë me një zinxhir të lehtë që varet nga harku në një spirancë të kolonës në të cilën qëndron Pritësi; dhe me një zinxhir tjetër të lehtë që varet nga sterna, ai e fikson atë në skajin e kundërt me një spirancë tjetër të varur nga kolona në të cilën qëndron Virgjëresha e Papërlyer.-https://www.markmallett.com/blog/2009/01/pope-benedict-and-the-two-columns/

Vazhdo te lexosh

Të jetosh ëndrrën?

 

 

AS E përmenda kohët e fundit, fjala mbetet e fortë në zemrën time, "Po hyni në ditë të rrezikshme.”Dje, me një“ intensitet ”dhe“ sy që dukeshin të mbushur me hije dhe shqetësim ”, një Kardinal iu kthye një blogeri të Vatikanit dhe tha:“ isshtë një kohë e rrezikshme. Lutuni për ne. ” [1]Mars 11th, 2013, www.themoynihanletters.com

Po, ekziston një ndjenjë që Kisha po hyn në ujëra të paeksploruar. Ajo është përballur me shumë sprova, disa shumë të rënda, në historinë e saj dy mijë vjeçare. Por kohët tona janë të ndryshme

… Jona ka një errësirë ​​të ndryshme në natyrë nga çdo që ka qenë para tij. Rreziku i veçantë i kohës para nesh është përhapja e asaj murtaje të pabesisë, që Apostujt dhe Vetë Zoti ynë kanë parashikuar si fatkeqësinë më të rëndë të kohërave të fundit të Kishës. Dhe të paktën një hije, një imazh tipik i kohëve të fundit po vjen në të gjithë botën. -i bekuar John Henry Cardinal Newman (1801-1890), predikim në hapjen e Seminarit të Shën Bernardit, 2 tetor 1873, Pabesia e së Ardhmes

E megjithatë, në shpirtin tim po ngrihet një eksitim, një ndjenjë e parashikim e Zojës dhe Zotit tonë. Sepse ne jemi në majën e sprovave më të mëdha dhe fitoreve më të mëdha të Kishës.

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Mars 11th, 2013, www.themoynihanletters.com

Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit


Foto nga Oli Kekäläinen

 

 

Botuar për herë të parë në 17 Prill 2011, u zgjova këtë mëngjes duke ndjerë se Zoti donte që unë ta ribotoja këtë. Pika kryesore është në fund, dhe nevoja për mençuri. Për lexuesit e rinj, pjesa tjetër e këtij meditimi mund të shërbejë gjithashtu si një thirrje zgjimi për seriozitetin e kohërave tona.

 

DISA kohë më parë, dëgjova në radio një lajm për një vrasës serial diku në Nju Jork, dhe të gjitha përgjigjet e tmerruara. Reagimi im i parë ishte zemërimi ndaj marrëzisë së këtij brezi. A besojmë seriozisht se duke lavdëruar vazhdimisht vrasësit psikopatë, vrasësit masivë, përdhunuesit e poshtër dhe luftën në "argëtimin" tonë nuk ka asnjë efekt në mirëqenien tonë emocionale dhe shpirtërore? Një vështrim i shpejtë në raftet e një dyqani me qira të filmit zbulon një kulturë kaq të shurdhër, aq të pavëmendshme, aq të verbër ndaj realitetit të sëmundjes sonë të brendshme sa që në të vërtetë besojmë se fiksimi ynë me idhujtarinë seksuale, tmerrin dhe dhunën është normale.

Vazhdo te lexosh