Ora për të Shkëlqyer

 

KETU është shumë muhabet këto ditë mes mbetjes katolike për "strehët" - vendet fizike të mbrojtjes hyjnore. Është e kuptueshme, pasi është brenda ligjit natyror që ne të dëshirojmë mbijetoj, për të shmangur dhimbjet dhe vuajtjet. Mbaresat nervore në trupin tonë zbulojnë këto të vërteta. E megjithatë, ka akoma një të vërtetë më të lartë: që shpëtimi ynë kalon Kryqi. Si të tilla, dhimbja dhe vuajtja tani marrin një vlerë shpenguese, jo vetëm për shpirtin tonë, por për atë të të tjerëve ndërsa mbushemi "Çfarë mungon në mundimet e Krishtit për trupin e tij, që është Kisha" (Kol 1:24).Vazhdo te lexosh

Të ngrira?

 
 
JANE ndihesh i ngrirë nga frika, i paralizuar në ecjen përpara drejt së ardhmes? Fjalë praktike nga Parajsa për t'i bërë këmbët tuaja shpirtërore të lëvizin përsëri…

Vazhdo te lexosh

Thelbi

 

IT ishte në vitin 2009, kur unë dhe gruaja ime u çuam të transferoheshim në vend me tetë fëmijët tanë. Me emocione të përziera u largova nga qyteti i vogël ku jetonim... por dukej se Zoti po na udhëhiqte. Ne gjetëm një fermë të largët në mes të Saskatchewan, Kanada, të vendosur midis sipërfaqeve të mëdha të tokës pa pemë, të arritshme vetëm nga rrugët e pastra. Vërtet, nuk mund të përballonim shumë më tepër. Qyteti aty pranë kishte një popullsi prej rreth 60 banorësh. Rruga kryesore ishte një sërë ndërtesash kryesisht të zbrazëta dhe të rrënuara; shkolla ishte bosh dhe e braktisur; banka e vogël, posta dhe dyqani ushqimor u mbyllën shpejt pas mbërritjes sonë, duke mos lënë dyer të hapura, përveç Kishës Katolike. Ishte një vend i shenjtë i mrekullueshëm i arkitekturës klasike - çuditërisht i madh për një komunitet kaq të vogël. Por fotot e vjetra zbuluan se ajo ishte e mbushur me xhemat në vitet 1950, kur kishte familje të mëdha dhe ferma të vogla. Por tani, ishin vetëm 15-20 të pranishëm në liturgjinë e së dielës. Praktikisht nuk kishte asnjë komunitet të krishterë për të folur, me përjashtim të një grushti të moshuarish besnikë. Qyteti më i afërt ishte gati dy orë larg. Ishim pa miq, familje, madje edhe pa bukurinë e natyrës me të cilën u rrita përreth liqeneve dhe pyjeve. Nuk e kuptova që sapo ishim zhvendosur në “shkretëtirë”…Vazhdo te lexosh

Kjo është Ora…

 

P THER SOLEMNITETIN E ST. JOSEPH,
BURRI I VIRGJERES SE BEKUARA

 

SO shumë po ndodh, kaq shpejt këto ditë - ashtu siç tha Zoti që do të ndodhte.[1]shih Shpejtësia e prishjes, tronditja dhe frika Në të vërtetë, sa më shumë t'i afrohemi "Syrit të Stuhisë", aq më shpejt erërat e ndryshimit po fryjnë. Kjo Stuhi e krijuar nga njeriu po lëviz me një ritëm të paperëndishëm drejt "tronditje dhe frikë"Njerëzimi në një vend nënshtrimi - gjithçka "për të mirën e përbashkët", natyrisht, nën nomenklaturën e "Rivendosjes së Madhe" në mënyrë që të "ndërtohet më mirë". Mesianistët pas kësaj utopie të re kanë filluar të nxjerrin të gjitha mjetet për revolucionin e tyre - luftën, trazirat ekonomike, urinë dhe murtajat. Me të vërtetë po vjen mbi shumë njerëz "si një hajdut natën".[2]1 Themes 5: 12 Fjala operative është "hajdut", e cila është në qendër të kësaj lëvizjeje neokomuniste (shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global).

Dhe e gjithë kjo do të bëhej shkak që njeriu pa besim të dridhej. Siç dëgjoi Shën Gjoni në një vegim 2000 vjet më parë të njerëzve të kësaj ore duke thënë:

"Kush mund të krahasohet me bishën ose kush mund të luftojë kundër saj?" (Zbulesa 13:4)

Por për ata, besimi i të cilëve është te Jezusi, ata do të shohin mrekullitë e Providencës Hyjnore së shpejti, nëse jo tashmë…Vazhdo te lexosh

Shënimet

Bindja e thjeshtë

 

Kini frikë nga Zoti, Perëndia juaj,
dhe mbajeni gjatë gjithë ditëve të jetës suaj,
të gjitha statutet dhe urdhërimet e tij që unë ju urdhëroj,
dhe kështu të ketë jetë të gjatë.
Dëgjo, o Izrael, dhe ki kujdes t'i vëzhgosh,
që të rriteni dhe të përparoni më shumë,
sipas premtimit të Zotit, Perëndisë të etërve tuaj,
të të jap një tokë ku rrjedh qumësht e mjaltë.

(Leximi i parë, 31 tetor 2021 )

 

IMAGJYNO nëse do të të ftonin të takosh interpretuesin tënd të preferuar ose ndoshta një kryetar shteti. Ju ka të ngjarë të vishni diçka të bukur, të rregulloni flokët ashtu siç duhet dhe të jeni në sjelljen tuaj më të sjellshme.Vazhdo te lexosh

Kur Ballë për Ballë Me Të Keqen

 

ONE nga përkthyesit e mi më përcollën këtë letër:

Për një kohë të gjatë Kisha po shkatërron veten duke refuzuar mesazhet nga qielli dhe duke mos ndihmuar ata që thërrasin qiellin për ndihmë. Zoti ka heshtur shumë gjatë, ai dëshmon se është i dobët sepse lejon që e keqja të veprojë. Unë nuk e kuptoj vullnetin e tij, as dashurinë e tij, as faktin që ai lejon që e keqja të përhapet. Megjithatë, ai krijoi SATAN -in dhe nuk e shkatërroi kur u revoltua, duke e bërë atë hi. Unë nuk kam më shumë besim te Jezusi që supozohet se është më i fortë se Djalli. Mund të duheshin vetëm një fjalë dhe një gjest dhe bota do të shpëtohej! Unë kisha ëndrra, shpresa, projekte, por tani kam vetëm një dëshirë kur të vijë fundi i ditës: të mbyll sytë përfundimisht!

Ku eshte ky Zoti? a është i shurdhër? eshte i verber? A kujdeset ai për njerëzit që vuajnë?…. 

Ju i kërkoni Zotit shëndet, ai ju jep sëmundje, vuajtje dhe vdekje.
Ju kërkoni punë, keni papunësi dhe vetëvrasje
Ju kërkoni fëmijë që keni infertilitet.
Ju kërkoni priftërinj të shenjtë, keni masonë.

Ju kërkoni gëzim dhe lumturi, keni dhimbje, pikëllim, persekutim, fatkeqësi.
Ju kërkoni Parajsën keni Ferrin.

Ai gjithmonë ka pasur preferencat e tij - si Abeli ​​tek Kaini, Isaku tek Ismaeli, Jakobi tek Esau, i ligu për të drejtët. Sadshtë e trishtueshme, por ne duhet të përballemi me faktet SATANI ISSHT MR I MIR SE T ALL GJITHA SHENJTRIT DHE GNGJJT E KOMBINUAR! Pra, nëse Zoti ekziston, le ta provojë atë për mua, mezi pres të bisedoj me të nëse kjo mund të më kthejë në besim. Unë nuk kërkova të lindja.

Vazhdo te lexosh

Zhveshja e Madhe

 

IN Prilli i këtij viti kur kishat filluan të mbyllen, "tani fjala" ishte me zë të lartë dhe të qartë: Dhimbjet e punës janë realeUnë e krahasova atë me kohën kur prishet uji i nënës dhe ajo fillon të lindë. Edhe pse kontraktimet e para mund të jenë të tolerueshme, trupi i saj tani ka filluar një proces që nuk mund të ndalet. Muajt ​​në vijim ishin të ngjashëm me nënën që po vinte çantën, voziste drejt spitalit dhe hynte në dhomën e lindjes për të kaluar, më në fund, lindjen e ardhshme.Vazhdo te lexosh

Kur vjen mençuria

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së pestë të kreshmës, 26 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

Grua-lutëse_Fotor

 

A fjalët më erdhën kohët e fundit:

Çfarëdo që të ndodhë, ndodh. Njohja për të ardhmen nuk ju përgatit për të; duke e ditur se Jezusi bën.

Ka një hendek gjigant midis njohuri Urtësi. Njohuritë ju tregojnë se çfarë është. Urtësia ju tregon se çfarë të bëni do me të. E para pa këtë të fundit mund të jetë katastrofike në shumë nivele. Për shembull:

Vazhdo te lexosh

Priftërinjtë e rinj të mi, mos kini frikë!

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 4 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

ord-sexhde_Fotor

 

PAS Mesha sot, fjalët më erdhën fuqishëm:

Priftërinjtë e mi të rinj, mos kini frikë! Unë ju vë në vend, si fara të shpërndara në mes të tokës pjellore. Mos kini frikë të predikoni Emrin Tim! Mos kini frikë të flisni të vërtetën në dashuri. Mos kini frikë nëse Fjala Im, përmes jush, shkakton një shoshitje të kopesë tuaj

Ndërsa i ndava këto mendime mbi kafe me një prift të guximshëm afrikan këtë mëngjes, ai tundi kokën. "Po, ne priftërinjtë shpesh duam t'i kënaqim të gjithë në vend që të predikojmë të vërtetën ... ne i kemi lënë besnikët laikë të rrëzohen."

Vazhdo te lexosh

Prekja e Jezusit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 3 shkurt 2015
Zgjedhin Shën Blaise përkujtimore

Tekste liturgjike këtu

 

MANY Katolikët shkojnë në Meshë çdo të Dielë, bashkohen me Knights of Columbus ose CWL, vendosin disa para në shportën e mbledhjes, etj. Por besimi i tyre kurrë nuk thellohet në të vërtetë; nuk ka asnjë të vërtetë transformim e zemrave të tyre gjithnjë e më shumë në shenjtëri, gjithnjë e më shumë në vetë Zotin tonë, të tilla që ata të mund të fillojnë të thonë me Shën Palin, “Megjithatë unë jetoj, jo më unë, por Krishti jeton në mua; përderisa tani jetoj në mish, unë jetoj me besim në Birin e Perëndisë që më ka dashur dhe është dorëzuar për mua. " [1]krh. Gal 2: 20

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gal 2: 20

Mos u trondit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 13 janar 2015
Zgjedhin Memoriali i Shën Hilarit

Tekste liturgjike këtu

 

WE kanë hyrë në një periudhë kohe në Kishë që do të lëkundë besimin e shumë njerëzve. Dhe kjo sepse do të shfaqet gjithnjë e më shumë sikur e keqja të ketë fituar, sikur Kisha të jetë bërë krejtësisht e parëndësishme, dhe në fakt, një armik të Shtetit. Ata që i përmbahen të gjithë besimit katolik do të jenë të paktë në numër dhe do të konsiderohen botërisht të vjetruar, të palogjikshëm dhe një pengesë për t'u hequr.

Vazhdo te lexosh

Njohja e Jezusit

 

HAVE keni takuar ndonjëherë dikë që është i apasionuar pas temës së tij? Një parashutist, kalorës, një tifoz sporti, apo një antropolog, shkencëtar ose rivendosës antikesh që jeton dhe merr frymë hobi ose karriera e tyre? Ndërsa ato mund të na frymëzojnë, dhe madje të ngjallin një interes në ne ndaj temës së tyre, krishterimi është ndryshe. Sepse nuk ka të bëjë me pasionin e një stili tjetër jetese, filozofie, apo edhe idealit fetar.

Thelbi i krishterimit nuk është një ide, por një Person. —POPA BENEDIKT XVI, fjalim spontan për klerikët e Romës; Zenit, maj 20, 2005

 

Vazhdo te lexosh

Flisni Zot, unë jam duke dëgjuar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 janar 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

Çdo gjë që ndodh në botën tonë kalon nëpër gishtat e vullnetit lejues të Zotit. Kjo nuk do të thotë që Zoti dëshiron të keqen - Ai nuk e bën. Por ai e lejon atë (vullneti i lirë i njerëzve dhe engjëjve të rënë për të zgjedhur të keqen) në mënyrë që të punojë drejt së mirës më të madhe, që është shpëtimi i njerëzimit dhe krijimi i një qiejsh të ri dhe një toke të re.

Vazhdo te lexosh

Koha e Varrit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu


Artist i panjohur

 

KUR engjëlli Gabriel vjen te Maria për të njoftuar se ajo do të mbetet me barrë dhe do të lindë një djalë të cilit "Zoti Perëndi do t'i japë fronin e Davidit, babait të tij", [1]Luka 1: 32 ajo i përgjigjet shpalljes së tij me fjalët, "Ja, unë jam shërbyesja e Zotit. Më bëftë sipas fjalës sate". [2]Luka 1: 38 Një homologe qiellore e këtyre fjalëve është më vonë verbale kur Jezusit i afrohen dy të verbër në Ungjillin e sotëm:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Luka 1: 32
2 Luka 1: 38

Qyteti i Gëzimit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

ISAIA shkruan:

Ne kemi një qytet të fortë; ai vendos mure dhe mure për të na mbrojtur. Hapni portat për të lejuar një komb që është i drejtë, ai që mban besimin. Një komb me qëllim të vendosur e mbani në paqe; në paqe, për besimin e saj te ti. (Isaia 26)

Kështu që shumë të krishterë sot kanë humbur paqen e tyre! Kaq shumë, me të vërtetë, e kanë humbur gëzimin e tyre! Dhe kështu, bota gjen që Krishterimi të duket disi jo tërheqës.

Vazhdo te lexosh

Dëshmia juaj

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 4 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

A i çalë, i verbër, i deformuar, memec ... këta janë ata që u mblodhën rreth këmbëve të Jezusit. Dhe Ungjilli i sotëm thotë, "ai i shëroi ata". Disa minuta më parë, dikush nuk mund të ecte, një tjetër nuk mund të shihte, një nuk mund të punonte, një tjetër nuk mund të fliste dhe krejt papritur, ata munden. Mbase një moment më parë, ata po ankoheshin: “Pse më ka ndodhur kjo? Çfarë të kam bërë ndonjëherë, o Zot? Pse më ke braktisur ...? " Megjithatë, çaste më vonë, thuhet «ata përlëvdonin Perëndinë e Izraelit». Kjo është, papritmas këto shpirtra kishin një dëshmi.

Vazhdo te lexosh

Arkeoteos

 

E FUNDIT verën, mua më kërkuan të prodhoja një promovim video për Arcātheos, një kamp veror djemsh katolikë me qendër në rrëzë të Maleve Shkëmbore Kanadeze. Pas shumë gjaku, djerse dhe lotësh, ky është produkti përfundimtar ... Në disa mënyra, ai është një kamp që paralajmëron betejën dhe triumfin e madh që do të vijë në këto kohë.

Videoja e mëposhtme përshkruan disa nga ngjarjet që ndodhin në Arcātheos. Butshtë vetëm një kampionim i ngazëllimit, mësimdhënies së fortë dhe argëtimit të pastër që ndodh atje çdo vit. Informacione të mëtejshme mbi qëllimet specifike të formimit të kampit mund të gjenden në të gjithë uebfaqen e Arcātheos: www.arcatheos.com

Teatrot dhe skenat e betejës këtu kanë për qëllim të frymëzojnë guxim dhe guxim në të gjitha fushat e jetës. Djemtë në kamp shpejt e kuptojnë se zemra dhe shpirti i Arcātheos është dashuria për Krishtin dhe bamirësia ndaj vëllezërve tanë

shikojnë: Arkeoteos at www.embracinghope.tv

Koleksioni bazik


Shën Françesku duke predikuar zogjve, 1297-99 nga Giotto di Bondone

 

CDO Katoliku thirret për të ndarë Lajmin e Mirë… por a e dimë madje se cili është "Lajmi i Mirë" dhe si t'ua shpjegojmë të tjerëve? Në këtë episod më të ri në Përqafimin e Shpresës, Marku kthehet në bazat e besimit tonë, duke shpjeguar shumë thjesht se çfarë është Lajmi i Mirë dhe cila duhet të jetë përgjigjja jonë. Ungjillizimi 101!

Për të parë Koleksioni bazik, Të shkojnë në www.embracinghope.tv

 

CD e re nën punë ER ADPTO NJ S KONNG!

Mark sapo po përfundon prekjet e fundit në shkrimet e këngëve për një CD të ri muzikor. Prodhimi do të fillojë së shpejti me një datë publikimi për më vonë në 2011. Tema është këngë që trajtojnë humbjen, besnikërinë dhe familjen, me shërimin dhe shpresën përmes dashurisë Eukaristike të Krishtit. Për të ndihmuar në mbledhjen e fondeve për këtë projekt, ne dëshirojmë të ftojmë individë ose familje të "adoptojnë një këngë" për $ 1000. Emri juaj dhe kujt doni t'i kushtohet kënga, do të përfshihen në shënimet e CD-ve nëse vendosni kështu. Do të ketë rreth 12 këngë në projekt, prandaj së pari vijnë, shërbejnë së pari. Nëse jeni të interesuar të sponsorizoni një këngë, kontaktoni Mark këtu.

Ne do t'ju mbajmë të informuar për zhvillimet e mëtejshme! Në ndërkohë, për ata që janë të ri në muzikën e Markut, mundeni degjo shembuj ketu. Të gjitha çmimet në CD ishin ulur kohët e fundit në dyqan online. Për ata që dëshirojnë të pajtohen në këtë buletin dhe të marrin të gjitha bloget, emisionet në internet dhe lajmet e Markut në lidhje me lëshimet e CD-ve, klikoni Regjistrohu.

Kujtim

 

IF ti lexon Kujdestaria e Zemrës, atëherë e dini deri tani sa shpesh nuk arrijmë ta mbajmë atë! Sa lehtë na tërheq vëmendja nga gjëja më e vogël, largohemi nga paqja dhe largohemi nga dëshirat tona të shenjta. Përsëri, me Shën Palin ne bërtasim:

Unë nuk bëj atë që dua, por bëj atë që urrej…! (Rom 7:14)

Por ne duhet të dëgjojmë përsëri fjalët e Shën James:

Merrni parasysh të gjithë gëzimin, vëllezërit e mi, kur hasni sprova të ndryshme, sepse e dini që sprovimi i besimit tuaj prodhon këmbëngulje. Dhe këmbëngulja le të jetë e përsosur, në mënyrë që të jesh perfekte dhe e plotë, duke mos munguar asgjë. (Jakovi 1: 2-4)

Hiri nuk është i lirë, i dorëzuar si fast-food ose me një klikim të miut. Ne duhet të luftojmë për të! Kujtimi, i cili po merr përsëri kujdestarinë e zemrës, është shpesh një luftë midis dëshirave të mishit dhe dëshirave të Shpirtit. Dhe kështu, ne duhet të mësojmë të ndjekim mënyra e Shpirtit

 

Vazhdo te lexosh

Matja e Zotit

 

IN një shkëmbim letrash së fundmi, një ateist më tha,

Nëse do të më tregohej provë e mjaftueshme, nesër do të filloja të dëshmoja për Jezusin. Nuk e di cilat do të ishin ato prova, por jam i sigurt se një hyjni e gjithëfuqishme, e gjithëdijshme siç është Zoti do ta dinte se çfarë do të duhej për të më besuar. Kjo do të thotë që Zoti nuk duhet të dëshirojë që unë të besoj (të paktën në këtë kohë), përndryshe Zoti mund të më tregojë provat.

A është që Zoti nuk dëshiron që ky ateist të besojë në këtë kohë, apo është që ky ateist nuk është i përgatitur të besojë në Zot? Kjo është, a po i zbaton ai parimet e "metodës shkencore" ndaj Vetë Krijuesit?Vazhdo te lexosh