Paralajmërime Varri

 

Mark Mallett është një ish reporter televiziv me CTV Edmonton dhe dokumentar i vlerësuar me çmime dhe autor i Përballja përfundimtare   Fjala Tani.


 

IT është gjithnjë e më shumë mantra e brezit tonë - fraza "shko tek" për t'i dhënë fund të gjitha diskutimeve, për të zgjidhur të gjitha problemet dhe për të qetësuar të gjitha ujërat e trazuara: "Ndiqni shkencën". Gjatë kësaj pandemie, ju dëgjoni politikanë që e evokojnë pa frymë, peshkopë që e përsërisin atë, laikët e përdorin atë dhe mediat sociale që e proklamojnë atë. Problemi është se disa nga zërat më të besueshëm në fushën e virologjisë, imunologjisë, mikrobiologjisë, etj. Sot po heshten, shtypen, censurohen ose injorohen në këtë orë. Prandaj, "ndiqni shkencën" de fakto do të thotë "ndiqni rrëfimin".

Dhe kjo është potencialisht katastrofike nëse rrëfimi nuk është i bazuar etikisht.Vazhdo te lexosh

Demaskimi i fakteve

Mark Mallett është një ish-gazetar fitues i çmimeve me CTV News Edmonton (CFRN TV) dhe banon në Kanada. Artikulli vijues azhurnohet rregullisht për të pasqyruar shkencën e re.


KETU mbase nuk është ndonjë çështje më e diskutueshme sesa ligjet e detyrueshme të maskave që përhapen në të gjithë botën. Përveç mosmarrëveshjeve të mprehta mbi efektivitetin e tyre, çështja po ndan jo vetëm publikun e gjerë por kishat. Disa priftërinj i kanë ndaluar famullitarët të hyjnë në shenjtëroren pa maska ndërsa të tjerët madje kanë thirrur policinë në kopenë e tyre.[1]27 Tetor 2020; lifesitenews.com Disa rajone kanë kërkuar që mbulesat e fytyrës të zbatohen në shtëpinë e dikujt [2]lifesitenews.com ndërsa disa vende kanë mandatuar që individët të mbajnë maska ​​ndërsa ngasin vetëm në makinën tuaj.[3]Republika e Trinidad dhe Tobago, looptt.com Dr. Anthony Fauci, duke drejtuar përgjigjen e SHBA COVID-19, shkon edhe më tej duke thënë se, përveç maskës së fytyrës, "Nëse keni syze ose mburojë të syve, duhet ta përdorni"[4]abcnews.go.com apo edhe vish dy.[5]webmd.com, 26 janar 2021 Dhe demokrati Joe Biden deklaroi, "maskat shpëtojnë jetë - periudhë",[6]usnews.com dhe se kur të bëhet President, i tij veprimi i parë do të jetë për të detyruar veshjen e maskave në të gjithë bordin duke pretenduar, "Këto maska ​​bëjnë një ndryshim gjigant".[7]brietbart.com Dhe se ai e bëri. Disa shkencëtarë brazilianë pretenduan se refuzimi në të vërtetë për të veshur një mbulesë fytyre është një shenjë e një "çrregullimi serioz të personalitetit".[8]the-sun.com Dhe Eric Toner, një studiues i vjetër në Qendrën Johns Hopkins për Sigurinë Shëndetësore, deklaroi qartë se veshja e maskave dhe distancimi social do të jetë me ne për "disa vite".[9]cnet.com siç bëri një virolog spanjoll.[10]marketwatch.comVazhdo te lexosh