Revolucioni Global!

 

… Rendi i botës është tronditur. (Psalmi 82: 5)
 

KUR Kam shkruar per Revolucion! disa vjet më parë, nuk ishte një fjalë që përdorej shumë në rrjedhën e zakonshme. Por sot, po flitet kudo… Dhe tani, fjalët “revolucion global" po valëzohen në të gjithë botën. Nga kryengritjet në Lindjen e Mesme, në Venezuelë, Ukrainë, etj. Deri te murmuritjet e para në Revolucioni "Tea Party" dhe "Okuponi Wall Street" në SH.B.A., trazirat po përhapen si "një virus”Ka vërtet një trazira globale në zhvillim e sipër.

Unë do të ngre Egjiptin kundër Egjiptit: vëllai do të luftojë kundër vëllait, fqinji kundër fqinjit, qyteti kundër qytetit, mbretëria kundër mbretërisë. (Isaia 19: 2)

Por është një Revolucion që ka qenë duke u bërë për një kohë shumë të gjatë

Vazhdo te lexosh

2014 dhe Bisha në rritje

 

 

KETU janë shumë gjëra shpresëdhënëse që zhvillohen në Kishë, shumica e tyre në heshtje, akoma shumë të fshehura nga sytë. Nga ana tjetër, ka shumë gjëra shqetësuese në horizontin e njerëzimit ndërsa hyjmë në vitin 2014. Edhe këto, edhe pse jo aq të fshehura, humbin për shumicën e njerëzve burimi i informacionit të të cilëve mbetet media kryesore; jeta e të cilëve është kapur në rutine e zënies; të cilët kanë humbur lidhjen e tyre të brendshme me zërin e Zotit përmes mungesës së lutjes dhe zhvillimit shpirtëror. Unë jam duke folur për shpirtra që nuk "shikojnë dhe luten" siç na kërkoi Zoti ynë.

Nuk mund të mos kujtoj atë që kam botuar gjashtë vjet më parë në këtë prag të festës së Nënës së Shenjtë të Zotit:

Vazhdo te lexosh

Ora e laikëve


Dita Botërore e Rinisë

 

 

WE po hyjnë në një periudhë më të thellë të pastrimit të Kishës dhe planetit. Shenjat e kohës janë kudo rreth nesh pasi përmbysja në natyrë, ekonomi dhe stabilitet social dhe politik flet për një botë në prag të një Revolucioni Global. Kështu, besoj se po i afrohemi edhe orës së Zotit "përpjekja e fundit" perpara se “Dita e drejtësisë”Arrin (shih Përpjekja e fundit), siç shënoi Shën Faustina në ditarin e saj. Jo fundi i botës, por fundi i një epoke:

Flisni botës për mëshirën Time; le të njohë gjithë njerëzimi mëshirën time të padallueshme. Shtë një shenjë për kohën e fundit; pasi do të vijë dita e drejtësisë. Ndërsa ka ende kohë, le të kërkojnë ndihmën e mëshirës Sime; le të përfitojnë nga Gjaku dhe Uji që u ndez për ta. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 848

Gjaku dhe Uji po derdh këtë moment nga Zemra e Shenjtë e Jezusit. Thisshtë kjo mëshirë që del nga Zemra e Shpëtimtarit që është përpjekja e fundit për të to

… Tërhiqeni [njerëzimin] nga perandoria e Satanit të cilën Ai dëshironte ta shkatërronte dhe kështu t'i fuste në lirinë e ëmbël të sundimit të dashurisë së Tij, të cilën Ai dëshironte ta rikthente në zemrat e të gjithë atyre që duhet ta përqafonin këtë përkushtim.- Shën. Margaret Mary (1647-1690), Holyheartdevotion.com

Forshtë për këtë që besoj se jemi thirrur Bastioni-një kohë lutjeje intensive, përqendrimi dhe përgatitjeje si Erërat e ndryshimit mbledh forca. Per qiejt dhe toka do të dridhen, dhe Zoti do ta përqendrojë dashurinë e Tij në një moment të fundit të hirit para se bota të pastrohet. [1]Shiko Syri i Stuhisë   Tërmeti i Madh Forshtë për këtë kohë që Zoti ka përgatitur një ushtri të vogël, kryesisht të laike

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Shiko Syri i Stuhisë   Tërmeti i Madh

Mungon Mesazhi… i një Profeti Papal

 

A Ati i Shenjtë është keqkuptuar jo vetëm nga shtypi laik, por edhe nga disa kope. [1]shih Benedikti dhe Rendi i Ri Botëror Disa më kanë shkruar duke sugjeruar se ndoshta ky pontifik është një "anti-papë" në kahootz me Antikrishtin! [2]shih Një Papë i Zi? Sa shpejt disa vrapojnë nga Kopshti!

Papa Benedikti XVI është nuk duke bërë thirrje për një "qeveri globale" qendrore të plotfuqishme - diçka që ai dhe papët para tij e kanë dënuar plotësisht (dmth. Socializmin) [3]Për citate të tjera nga papët mbi Socializmin, cf. www.tfp.org www.americaneedsfatima.org —Por një globale familje që e vendos personin njerëzor dhe të drejtat dhe dinjitetin e tij të pacenueshëm në qendër të gjithë zhvillimit njerëzor në shoqëri. Le të jemi absolutisht qartë për këtë:

Shteti i cili do të siguronte gjithçka, duke thithur gjithçka në vetvete, do të bëhej përfundimisht një burokraci e paaftë për të garantuar vetë atë që i duhet personit të vuajtur - çdo person - domethënë, dashurisë personale. Ne nuk kemi nevojë për një Shtet që rregullon dhe kontrollon gjithçka, por një Shtet i cili, në përputhje me parimin e subsidiaritetit, pranon bujarisht dhe mbështet iniciativat që dalin nga forca të ndryshme shoqërore dhe ndërthur spontanitetin me afërsinë me ata në nevojë. … Në fund, pretendimi se vetëm strukturat shoqërore do t'i bënin veprat e bamirësisë maska ​​të tepërta një konceptim materialist të njeriut: nocioni i gabuar që njeriu mund të jetojë 'vetëm me bukë' (Mt 4: 4; krh. Dt 8: 3) - një bindje që poshtëron njeriun dhe në fund të fundit shpërfill të gjitha ato që janë posaçërisht njerëzore. —POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Deus Caritas Est, n 28 Dhjetor 2005

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Benedikti dhe Rendi i Ri Botëror
2 shih Një Papë i Zi?
3 Për citate të tjera nga papët mbi Socializmin, cf. www.tfp.org www.americaneedsfatima.org

Revolucioni i Madh

 

AS premtuar, unë dua të ndaj më shumë fjalë dhe mendime që më erdhën gjatë kohës që isha në Paray-le-Monial, Francë.

 

MBI TREGJIN… NJ RE REVOLUCION GLOBAL

E ndjeva fort Zotin duke thënë se ne jemi pranëprag”I ndryshimeve të mëdha, ndryshime që janë edhe të dhimbshme edhe të mira. Imazhet biblike të përdorura vazhdimisht janë ato të dhimbjeve të lindjes. Siç e di çdo nënë, lindja është një kohë shumë e trazuar - tkurrjet e pasuara nga pushimi e ndjekur nga tkurrjet më të forta derisa më në fund të lindë fëmija… dhe dhimbja të bëhet shpejt një kujtim.

Dhimbjet e lindjes së Kishës kanë ndodhur me shekuj. Dy shtrëngime të mëdha ndodhën në përçarjen midis Ortodoksëve (Lindjes) dhe Katolikëve (Perëndimit) në fillimin e mijëvjeçarit të parë, dhe pastaj përsëri në Reformën Protestante 500 vjet më vonë. Këto revolucione tronditën themelet e Kishës, duke ia thyer muret ashtu që "tymi i Satanait" të ishte në gjendje të depërtonte ngadalë.

… Tymi i Satanit po depërton në Kishën e Zotit përmes çarjeve në mure. —POPA PAUL VI, së pari Homeli gjatë meshës për Shën. Peter & Paul, Qershor 29, 1972

Vazhdo te lexosh