Zemra e Revolucionit të Ri

 

 

IT dukej si një filozofi e mirë -deizmi Se bota u krijua me të vërtetë nga Zoti ... por më pas u la që njeriu ta zgjidhë vetë dhe të përcaktojë fatin e tij. Ishte një gënjeshtër e vogël, e lindur në shekullin e 16-të, që ishte katalizator pjesërisht për periudhën e "Iluminizmit", e cila lindi materializmin ateist, i cili u mishërua nga Komunizmi, e cila ka përgatitur tokën për këtu ku jemi sot: në pragun e a Revolucioni Global.

Revolucioni Global që po ndodh sot nuk është ndryshe nga çdo gjë që është parë më parë. Sigurisht që ka dimensione politiko-ekonomike si revolucionet e kaluara. Në fakt, vetë kushtet që çuan në Revolucionin Francez (dhe përndjekjen e tij të dhunshme të Kishës) janë mes nesh sot në disa pjesë të botës: papunësi e lartë, mungesa e ushqimit dhe zemërim që nxit autoritetin e Kishës dhe Shtetit. Në fakt, kushtet sot janë i pjekur për përmbysje (lexo Shtatë Vulat e Revolucionit).

Vazhdo te lexosh

Mungon Mesazhi… i një Profeti Papal

 

A Ati i Shenjtë është keqkuptuar jo vetëm nga shtypi laik, por edhe nga disa kope. [1]shih Benedikti dhe Rendi i Ri Botëror Disa më kanë shkruar duke sugjeruar se ndoshta ky pontifik është një "anti-papë" në kahootz me Antikrishtin! [2]shih Një Papë i Zi? Sa shpejt disa vrapojnë nga Kopshti!

Papa Benedikti XVI është nuk duke bërë thirrje për një "qeveri globale" qendrore të plotfuqishme - diçka që ai dhe papët para tij e kanë dënuar plotësisht (dmth. Socializmin) [3]Për citate të tjera nga papët mbi Socializmin, cf. www.tfp.org www.americaneedsfatima.org —Por një globale familje që e vendos personin njerëzor dhe të drejtat dhe dinjitetin e tij të pacenueshëm në qendër të gjithë zhvillimit njerëzor në shoqëri. Le të jemi absolutisht qartë për këtë:

Shteti i cili do të siguronte gjithçka, duke thithur gjithçka në vetvete, do të bëhej përfundimisht një burokraci e paaftë për të garantuar vetë atë që i duhet personit të vuajtur - çdo person - domethënë, dashurisë personale. Ne nuk kemi nevojë për një Shtet që rregullon dhe kontrollon gjithçka, por një Shtet i cili, në përputhje me parimin e subsidiaritetit, pranon bujarisht dhe mbështet iniciativat që dalin nga forca të ndryshme shoqërore dhe ndërthur spontanitetin me afërsinë me ata në nevojë. … Në fund, pretendimi se vetëm strukturat shoqërore do t'i bënin veprat e bamirësisë maska ​​të tepërta një konceptim materialist të njeriut: nocioni i gabuar që njeriu mund të jetojë 'vetëm me bukë' (Mt 4: 4; krh. Dt 8: 3) - një bindje që poshtëron njeriun dhe në fund të fundit shpërfill të gjitha ato që janë posaçërisht njerëzore. —POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Deus Caritas Est, n 28 Dhjetor 2005

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Benedikti dhe Rendi i Ri Botëror
2 shih Një Papë i Zi?
3 Për citate të tjera nga papët mbi Socializmin, cf. www.tfp.org www.americaneedsfatima.org