Përgatitjet shëruese

KETU janë disa gjëra për të kaluar përpara se të fillojmë këtë tërheqje (i cili do të fillojë të dielën, më 14 maj 2023 dhe do të përfundojë të dielën e Rrëshajëve, më 28 maj) — gjëra të tilla si ku mund të gjeni banjat, orët e ngrënies, etj. Mirë, po bëj shaka. Ky është një tërheqje në internet. Do ta lë në dorën tënde të gjesh tualetet dhe të planifikosh vaktet e tua. Por ka disa gjëra që janë vendimtare nëse kjo do të jetë një kohë e bekuar për ju.Vazhdo te lexosh

Nga plagët e tij

 

JEZUSI dëshiron të na shërojë, Ai do që ne "Kaje jetën dhe ta kesh më me bollëk" (Gjoni 10:10). Ne në dukje mund të bëjmë gjithçka siç duhet: të shkojmë në meshë, në Rrëfim, të lutemi çdo ditë, të themi Rruzaren, të kemi përkushtim, etj. E megjithatë, nëse nuk i kemi trajtuar plagët tona, ato mund të na pengojnë. Ata, në fakt, mund ta ndalojnë atë "jetë" të rrjedhë në ne…Vazhdo te lexosh

Shërimi i Vogël i Shën Rafaelit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të premten, 5 qershor 2015
Memoriali i Shën Boniface, Ipeshkvi dhe Martiri

Tekste liturgjike këtu

Shën Rafaeli, "Mjekësia e Zotit ”

 

IT ishte ngrysur vonë dhe një hënë gjaku po ngrihej. Më tërhiqte ngjyra e thellë ndërsa endesha nëpër kuaj. Unë sapo kisha hedhur sanë e tyre dhe ata ishin duke qeshur në heshtje. Hëna e plotë, bora e freskët, zhurma paqësore e kafshëve të kënaqura ... ishte një moment i qetë.

Derisa ajo që më dukej si një rrufe në gjurin tim.

Vazhdo te lexosh

Prekja e Jezusit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 3 shkurt 2015
Zgjedhin Shën Blaise përkujtimore

Tekste liturgjike këtu

 

MANY Katolikët shkojnë në Meshë çdo të Dielë, bashkohen me Knights of Columbus ose CWL, vendosin disa para në shportën e mbledhjes, etj. Por besimi i tyre kurrë nuk thellohet në të vërtetë; nuk ka asnjë të vërtetë transformim e zemrave të tyre gjithnjë e më shumë në shenjtëri, gjithnjë e më shumë në vetë Zotin tonë, të tilla që ata të mund të fillojnë të thonë me Shën Palin, “Megjithatë unë jetoj, jo më unë, por Krishti jeton në mua; përderisa tani jetoj në mish, unë jetoj me besim në Birin e Perëndisë që më ka dashur dhe është dorëzuar për mua. " [1]krh. Gal 2: 20

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gal 2: 20

Flisni Zot, unë jam duke dëgjuar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 janar 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

Çdo gjë që ndodh në botën tonë kalon nëpër gishtat e vullnetit lejues të Zotit. Kjo nuk do të thotë që Zoti dëshiron të keqen - Ai nuk e bën. Por ai e lejon atë (vullneti i lirë i njerëzve dhe engjëjve të rënë për të zgjedhur të keqen) në mënyrë që të punojë drejt së mirës më të madhe, që është shpëtimi i njerëzimit dhe krijimi i një qiejsh të ri dhe një toke të re.

Vazhdo te lexosh

Armët e befasishme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 10 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

IT ishte një stuhi dëbore fanatike në mes të majit, 1987. Pemët u përkulën aq poshtë në tokë nën peshën e dëborës së rëndë të lagësht sa që, deri më sot, disa prej tyre qëndrojnë të përkulur sikur të përulur përgjithmonë nën dorën e Zotit. Unë isha duke luajtur kitarë në bodrumin e një shoku kur erdhi telefonata.

Eja në shtëpi, bir.

Pse? Unë pyeta.

Thjesht eja në shtëpi

Ndërsa u tërhoqa në rrugën tonë, një ndjenjë e çuditshme më pushtoi. Me çdo hap që hidhja te dera e pasme, ndjeva që jeta ime do të ndryshonte. Kur hyra në shtëpi, më pritën prindërit dhe vëllezërit e njollosur me lot.

Motra juaj Lori vdiq sot në një aksident automobilistik.

Vazhdo te lexosh

Spitali në terren

 

BACK në qershor të vitit 2013, ju kam shkruar për ndryshimet që kam dalluar në lidhje me shërbesën time, si paraqitet, çfarë paraqitet etj. në shkrimin e quajtur Kënga e rojes. Pas disa muajsh reflektimi, unë do të doja të ndaja me ju vëzhgimet e mia nga ato që po ndodhin në botën tonë, gjëra që kam diskutuar me drejtorin tim shpirtëror dhe ku ndiej se po drejtohem tani. Unë gjithashtu dua të ftoj kontributi juaj direkt me një studim të shpejtë më poshtë.

 

Vazhdo te lexosh

Karizmatik? Pjesa III


Dritarja e Shpirtit të Shenjtë, Bazilika e Shën Pjetrit, Qyteti i Vatikanit

 

NGA ajo letër në Pjesa I:

Unë shkoj nga rruga për të marrë pjesë në një kishë shumë tradicionale - ku njerëzit vishen siç duhet, qëndrojnë të qetë përpara Tabernakullit, ku ne jemi katekizuar sipas Traditës nga foltorja, etj.

Unë qëndroj shumë larg kishave karizmatike. Unë thjesht nuk e shoh atë si katolicizëm. Shpesh ka një ekran filmi në altar me pjesë të meshës të renditura në të ("Liturgji", etj.). Gratë janë në altar. Të gjithë janë të veshur shumë rastësisht (xhinse, atlete, pantallona të shkurtra, etj.) Të gjithë ngrenë duart, bërtasin, duartrokasin - pa qetësi. Nuk ka gjunjëzim apo gjeste të tjera nderuese. Më duket se shumë nga këto u mësuan nga emërtimi Pentecostal. Askush nuk mendon se "detajet" e Traditës kanë rëndësi. Nuk ndiej paqe atje. Çfarë ndodhi me Traditën? Të heshtësh (si p.sh. pa duartrokitje!) Për respekt të Tabernakullit ??? Për veshje modeste?

 

I ishte shtatë vjeç kur prindërit e mi morën pjesë në një takim lutjeje Karizmatik në famullinë tonë. Atje, ata patën një takim me Jezusin që i ndryshoi thellësisht. Famullitari ynë ishte një bari i mirë i lëvizjes i cili vetë përjetoi “pagëzimi në Shpirt" Ai lejoi që grupi i lutjes të rritet në karizmat e tij, duke sjellë kështu më shumë konvertime dhe hire në komunitetin katolik. Grupi ishte ekumenik, e megjithatë, besnik ndaj mësimeve të Kishës Katolike. Babai im e përshkroi atë si një "përvojë vërtet të bukur".

Pas mendimit, ai ishte një model i llojeve të asaj që papët, që nga fillimi i Rinovimit, dëshironin të shihnin: një integrim të lëvizjes me të gjithë Kishën, në besnikëri ndaj Magjisteriut.

 

Vazhdo te lexosh

Karizmatik? Pjesa II

 

 

KETU është ndoshta asnjë lëvizje në Kishë që është pranuar kaq gjerësisht - dhe refuzuar me lehtësi - sa "Rinovimi Karizmatik". Kufijtë u thyen, zonat e rehatisë u zhvendosën dhe status quo-ja u shkatërrua. Ashtu si Rrëshaja, ka qenë gjithçka përveç një lëvizjeje të rregullt dhe të rregullt, që përshtatet bukur në kutitë tona të paramenduara se si duhet të lëvizë Shpirti mes nesh. Asgjë nuk ka qenë ndoshta polarizuese… ashtu si atëherë. Kur hebrenjtë dëgjuan dhe panë se Apostujt shpërthejnë nga dhoma e sipërme, duke folur në gjuhë dhe duke shpallur me guxim Ungjillin

Të gjithë u çuditën dhe u hutuan dhe i thanë njëri-tjetrit: “Çfarë do të thotë kjo?” Por të tjerët thanë, duke u tallur, “Ata kanë pirë shumë verë të re. (Veprat 2: 12-13)

E tillë është edhe ndarja në çantën time të letrave

Lëvizja Karizmatike është një ngarkesë dredha-dredha, budallallëk! Bibla flet për dhuntinë e gjuhëve. Kjo i referohej aftësisë për të komunikuar në gjuhët e folura të asaj kohe! Nuk do të thoshte dredhi idiote ... Unë nuk do të kem asgjë me të. —TTS

Më trishton kur shoh këtë zonjë të flasë në këtë mënyrë për lëvizjen që më ktheu përsëri në Kishë… —MG

Vazhdo te lexosh

Karizmatik? Pjesa I

 

Nga një lexues:

Ju përmendni Rinovimin Karizmatik (në shkrimet tuaja) Apokalipsi i Krishtlindjes) në një dritë pozitive. Nuk e kuptoj Unë largohem nga rruga për të marrë pjesë në një kishë shumë tradicionale - ku njerëzit vishen siç duhet, qëndrojnë të qetë përpara Tabernakullit, ku ne jemi katekizuar sipas Traditës nga foltorja, etj.

Unë qëndroj shumë larg kishave karizmatike. Unë thjesht nuk e shoh atë si katolicizëm. Shpesh ka një ekran filmi në altar me pjesë të meshës të renditura në të ("Liturgji", etj.). Gratë janë në altar. Të gjithë janë të veshur shumë rastësisht (xhinse, atlete, pantallona të shkurtra, etj.) Të gjithë ngrenë duart, bërtasin, duartrokasin - pa qetësi. Nuk ka gjunjëzim apo gjeste të tjera nderuese. Më duket se shumë nga këto u mësuan nga emërtimi Pentecostal. Askush nuk mendon se "detajet" e Traditës kanë rëndësi. Nuk ndiej paqe atje. Çfarë ndodhi me Traditën? Të heshtësh (si p.sh. pa duartrokitje!) Për respekt të Tabernakullit ??? Për veshje modeste?

Dhe unë kurrë nuk kam parë dikë që të kishte një dhuratë REAL të gjuhëve. Ata ju thonë të thoni budallallëqe me ta…! E provova vite më parë, dhe nuk po thosha ASGJ! A nuk mundet që ai lloj gjëje të heqë ndonjë shpirt? Duket sikur duhet të quhet "charismania". "Gjuhët" në të cilat njerëzit flasin janë thjesht shqetësuese! Pas Rrëshajave, njerëzit e kuptuan predikimin. Thjesht duket sikur çdo frymë mund të depërtojë në këto gjëra. Pse dikush do të donte të vendoseshin duart që nuk janë shenjtëruar ??? Ndonjëherë unë jam i vetëdijshëm për mëkate të caktuara serioze në të cilat njerëzit janë, dhe megjithatë ata janë në altar me xhinse duke vënë duart mbi të tjerët. A nuk po kalojnë ato shpirtra? Nuk e kuptoj!

Më shumë preferoj të marr pjesë në një meshë të Tridentinës ku Jezusi është në qendër të gjithçkaje. Asnjë argëtim - vetëm adhurim.

 

I dashur lexues,

Ju ngrini disa pika të rëndësishme që ia vlen të diskutohen. A është Rinovimi Karizmatik nga Zoti? A është një shpikje protestante, apo edhe një djallëzore? A janë këto "dhurata të Shpirtit" apo "hire" të paudhët?

Vazhdo te lexosh

Fjala… Fuqia për të Ndryshuar

 

Papa Benedikti në mënyrë profetike sheh një "pranverë të re" në Kishë të nxitur nga meditimi i Shkrimit të Shenjtë. Pse leximi i Biblës mund ta transformojë jetën tuaj dhe të gjithë Kishën? Marku i përgjigjet kësaj pyetjeje në një transmetim në internet i sigurt se do të shkaktojë një uri të re në shikuesit për Fjalën e Zotit.

Për të parë Fjala .. Fuqia për të Ndryshuar, Të shkojnë në www.embracinghope.tv