Duke dorëzuar gjithçka

 

Ne duhet të rindërtojmë listën tonë të abonimeve. Kjo është mënyra më e mirë për të qëndruar në kontakt me ju - përtej censurës. Abonohu këtu.

 

KJO në mëngjes, para se të ngrihej nga shtrati, Zoti vuri Novena e Braktisjes përsëri në zemrën time. A e dini se Jezusi tha: “Nuk ka novena më efektive se kjo”?  e besoj. Nëpërmjet kësaj lutjeje të veçantë, Zoti solli shërimin aq shumë të nevojshëm në martesën dhe jetën time dhe vazhdon ta bëjë këtë. Vazhdo te lexosh

Kur Ballë për Ballë Me Të Keqen

 

ONE nga përkthyesit e mi më përcollën këtë letër:

Për një kohë të gjatë Kisha po shkatërron veten duke refuzuar mesazhet nga qielli dhe duke mos ndihmuar ata që thërrasin qiellin për ndihmë. Zoti ka heshtur shumë gjatë, ai dëshmon se është i dobët sepse lejon që e keqja të veprojë. Unë nuk e kuptoj vullnetin e tij, as dashurinë e tij, as faktin që ai lejon që e keqja të përhapet. Megjithatë, ai krijoi SATAN -in dhe nuk e shkatërroi kur u revoltua, duke e bërë atë hi. Unë nuk kam më shumë besim te Jezusi që supozohet se është më i fortë se Djalli. Mund të duheshin vetëm një fjalë dhe një gjest dhe bota do të shpëtohej! Unë kisha ëndrra, shpresa, projekte, por tani kam vetëm një dëshirë kur të vijë fundi i ditës: të mbyll sytë përfundimisht!

Ku eshte ky Zoti? a është i shurdhër? eshte i verber? A kujdeset ai për njerëzit që vuajnë?…. 

Ju i kërkoni Zotit shëndet, ai ju jep sëmundje, vuajtje dhe vdekje.
Ju kërkoni punë, keni papunësi dhe vetëvrasje
Ju kërkoni fëmijë që keni infertilitet.
Ju kërkoni priftërinj të shenjtë, keni masonë.

Ju kërkoni gëzim dhe lumturi, keni dhimbje, pikëllim, persekutim, fatkeqësi.
Ju kërkoni Parajsën keni Ferrin.

Ai gjithmonë ka pasur preferencat e tij - si Abeli ​​tek Kaini, Isaku tek Ismaeli, Jakobi tek Esau, i ligu për të drejtët. Sadshtë e trishtueshme, por ne duhet të përballemi me faktet SATANI ISSHT MR I MIR SE T ALL GJITHA SHENJTRIT DHE GNGJJT E KOMBINUAR! Pra, nëse Zoti ekziston, le ta provojë atë për mua, mezi pres të bisedoj me të nëse kjo mund të më kthejë në besim. Unë nuk kërkova të lindja.

Vazhdo te lexosh

Lirimi i Madh

 

MANY mendoni se njoftimi i Papa Françeskut që shpall një "Jubile të Mëshirës" nga 8 Dhjetor 2015 deri më 20 Nëntor 2016 kishte një domethënie më të madhe nga sa mund të ishte shfaqur më parë. Arsyeja është se ajo është një nga shenjat e shumta duke konverguar të gjitha menjëherë. Kjo goditi për mua gjithashtu ndërsa reflektova për Jubileun dhe një fjalë profetike që mora në fund të vitit 2008 [1]shih Viti i Shpalosjes

Botuar për herë të parë më 24 mars 2015.

Shënimet

Shënimet
1 shih Viti i Shpalosjes

Tigri në kafaz

 

Meditimi i mëposhtëm bazohet në leximin e dytë masiv të ditës së parë të Advent 2016. Në mënyrë që të jeni një lojtar efektiv në Kundërrevolucioni, së pari duhet të kemi një të vërtetë revolucion i zemrës... 

 

I jam si tigri ne kafaz.

Përmes Pagëzimit, Jezusi ka hapur derën e burgut tim dhe më ka lënë të lirë… e megjithatë, e gjej veten duke ecur para e mbrapa në të njëjtën rrip të mëkatit. Dera është e hapur, por unë nuk vrapoj drejt e në Shkretëtirën e Lirisë… fushat e gëzimit, malet e mençurisë, ujërat e freskimit… Unë mund t'i shoh ato në distancë, dhe megjithatë mbetem një i burgosur i vullnetit tim . Pse Pse nuk drejtuar? Pse po hezitoj? Pse qëndroj në këtë zhurmë të cekët të mëkatit, të papastërtive, kockave dhe mbeturinave, duke ecur para e mbrapa, prapa dhe prapa?

Pse?

Vazhdo te lexosh

Çelësi për hapjen e zemrës së Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën e javës së tretë të kreshmës, 10 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është një çelës për zemrën e Zotit, një çelës që mund të mbahet nga kushdo nga mëkatari më i madh te shenjtori më i madh. Me këtë çelës, zemra e Zotit mund të hapet, dhe jo vetëm zemra e Tij, por thesaret e parajsës.

Dhe ky çelës është përulësi.

Vazhdo te lexosh

Zoti nuk do të dorëzohet kurrë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Premten e Javës së Dytë të Kreshmëve, 6 Mars 2015

Tekste liturgjike këtu


Shpëtuar nga Love, nga Darren Tan

 

A shëmbëlltyra e qiramarrësve në vresht, të cilët vrasin pronarët e tokave dhe madje edhe djalin e tij është, sigurisht, simbolike e shekuj të profetëve që Ati u dërgoi popullit të Izraelit, duke arritur kulmin në Jezu Krishtin, Birin e tij të vetëm. Të gjithë ata u refuzuan.

Vazhdo te lexosh

Bartësit e Dashurisë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së dytë të kreshmëve, 5 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

VËRTETA pa bamirësi është si një shpatë e topitur që nuk mund ta shpojë zemrën. Kjo mund të bëjë që njerëzit të ndiejnë dhimbje, të hedhin, të mendojnë ose të largohen prej saj, por Dashuria është ajo që mpreh të vërtetën e tillë që të bëhet një jetuar fjala e Zotit. E shihni, edhe djalli mund të citojë Shkrimet e Shenjta dhe të prodhojë apologji më elegante. [1]krh. Mat 4; 1-11 Por është kur ajo e vërtetë transmetohet në fuqinë e Shpirtit të Shenjtë që bëhet becomes

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Mat 4; 1-11

Momenti i Ardhshëm Bjellorus

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Premten e Javës së Parë të Kreshmës, 27 Shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

Djali plangprishës 1888 nga John Macallan Swan 1847-1910Djali plangprishës, nga John Macallen Swan, 1888 (Koleksioni Tate, Londër)

 

KUR Jezusi tregoi shëmbëlltyrën e “birit plangprishës”, [1]krh. Luka 15: 11-32 Unë besoj se Ai gjithashtu po jepte një vizion profetik të koha e mbarimit. Kjo është, një pamje se si bota do të mirëpritet në shtëpinë e Atit përmes Sakrificës së Krishtit ... por përfundimisht e refuzon përsëri. Se ne do të merrnim trashëgiminë tonë, domethënë vullnetin tonë të lirë, dhe gjatë shekujve do ta frynim atë mbi llojin e paganizmit të shfrenuar që kemi sot. Teknologjia është viçi i ri i artë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Luka 15: 11-32

Profecia më e rëndësishme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Javës së Parë të Kreshmës, 25 Shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është shumë muhabet sot se kur do të përmbushet kjo apo ajo profeci, veçanërisht gjatë disa viteve të ardhshme. Por unë shpesh mendoj për faktin se sonte mund të jetë nata ime e fundit në tokë, dhe kështu, për mua, unë e shoh garën për të "njohur datën" në rastin më të mirë. Unë shpesh buzëqesh kur mendoj për atë histori të Shën Françeskut i cili, ndërsa po lulishte, u pyet: "Çfarë do të bënit nëse do të dinit që bota do të mbaronte sot?" Ai u përgjigj, "Unë supozoj se do ta mbaroja këtë rresht fasuleje." Këtu qëndron mençuria e Françeskut: detyra e momentit është vullneti i Zotit. Dhe vullneti i Zotit është një mister, veçanërisht kur bëhet fjalë kohë.

Vazhdo te lexosh

Me?

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën pas të mërkurës së hirit, 21 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

eja-ndiq-me_Fotor.jpg

 

IF ju me të vërtetë ndaloni të mendoni për të, për të përthithur atë që sapo ndodhi në Ungjillin e sotëm, ai duhet të revolucionarizojë jetën tuaj.

Vazhdo te lexosh

Shërimi i Plagës së Edenit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të premten pas të mërkurës së hirit, 20 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

thewound_Fotor_000.jpg

 

A mbretëria e kafshëve në thelb është e përmbajtjes. Zogjtë janë të kënaqur. Peshqit janë të kënaqur. Por zemra e njeriut nuk është. Ne jemi të shqetësuar dhe të pakënaqur, duke kërkuar vazhdimisht përmbushjen në forma të panumërta. Ne jemi në një ndjekje të pafund të kënaqësisë ndërsa bota rrotullon reklamat e saj duke premtuar lumturi, por duke dhënë vetëm kënaqësi - kënaqësi kalimtare, sikur të ishte një qëllim në vetvete. Pse atëherë, pasi kemi blerë gënjeshtrën, ne vazhdojmë në mënyrë të pashmangshme të kërkojmë, të kërkojmë, të kërkojmë kuptim dhe vlerë?

Vazhdo te lexosh

Shkuarja Kundër Rrymës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten pas të mërkurës së hirit, 19 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

kundër baticës_Fotor

 

IT është mjaft e qartë, madje edhe me një vështrim të thjeshtë në titujt e lajmeve, se pjesa më e madhe e botës së parë është në rënie të lirë në hedonizëm të shfrenuar ndërsa pjesa tjetër e botës kërcënohet dhe fshihet gjithnjë e më shumë nga dhuna rajonale. Siç kam shkruar disa vjet më parë, koha e paralajmërimit ka skaduar praktikisht. [1]shih Ora e Fundit Nëse dikush nuk mund t'i perceptojë "shenjat e kohërave" deri tani, atëherë fjala e vetme që mbetet është "fjala" e vuajtjeve. [2]shih Kënga e rojes

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Ora e Fundit
2 shih Kënga e rojes

Gëzimi i Kreshmës!

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Hirit, 18 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

fytyrat-e-besimtarëve të mërkurën e hirit

 

ASHJE, thes, agjërim, pendim, keqardhje, sakrifica ... Këto janë temat e zakonshme të Kreshmës. Pra, kush do ta mendonte këtë sezon pendimi si një koha e gezimit? E diela e Pashkëve? Po, gëzim! Por dyzet ditët e pendimit?

Vazhdo te lexosh

Prekja e Jezusit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 3 shkurt 2015
Zgjedhin Shën Blaise përkujtimore

Tekste liturgjike këtu

 

MANY Katolikët shkojnë në Meshë çdo të Dielë, bashkohen me Knights of Columbus ose CWL, vendosin disa para në shportën e mbledhjes, etj. Por besimi i tyre kurrë nuk thellohet në të vërtetë; nuk ka asnjë të vërtetë transformim e zemrave të tyre gjithnjë e më shumë në shenjtëri, gjithnjë e më shumë në vetë Zotin tonë, të tilla që ata të mund të fillojnë të thonë me Shën Palin, “Megjithatë unë jetoj, jo më unë, por Krishti jeton në mua; përderisa tani jetoj në mish, unë jetoj me besim në Birin e Perëndisë që më ka dashur dhe është dorëzuar për mua. " [1]krh. Gal 2: 20

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gal 2: 20

Humbja e fëmijëve tanë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5-10 janar 2015
të Epifanisë

Tekste liturgjike këtu

 

I kanë pasur prindër të panumërt të vijnë tek unë personalisht ose të më shkruajnë duke thënë: "Unë nuk e kuptoj. Ne i çonim fëmijët tanë në meshë çdo të Dielë. Fëmijët e mi do të luteshin Rruzarja me ne. Ata do të shkonin në funksione shpirtërore… por tani, ata të gjithë janë larguar nga Kisha ”.

Pyetja është pse? Si prind i tetë fëmijëve vetë, lotët e këtyre prindërve ndonjëherë më kanë ndjekur. Atëherë pse jo fëmijët e mi? Në të vërtetë, secili prej nesh ka vullnet të lirë. Nuk ka forume, në vetvete, që nëse e bëni këtë, ose thoni atë lutje, që rezultati të jetë shenjtëria. Jo, ndonjëherë rezultati është ateizëm, siç kam parë në familjen time të gjerë.

Vazhdo te lexosh

Çfarë do të thotë të mirëpresim mëkatarët

 

A thirrja e Atit të Shenjtë që Kisha të bëhet më shumë një "spital fushor" për të "shëruar të plagosurit" është një vizion baritor shumë i bukur, me kohë dhe i zgjuar. Por çfarë saktësisht ka nevojë për shërim? Cilat janë plagët? Çfarë do të thotë të "mirëpresësh" mëkatarët brenda Barque of Peter?

Në thelb, për çfarë shërben "Kisha"?

Vazhdo te lexosh

Ne jemi Zotërimi i Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 tetor 2014
Memoriali i Shën Ignati i Antiokisë

Tekste liturgjike këtu

 


nga ato të Brian Jekel Merrni parasysh harabelat

 

 

'ÇFARË po bën Papa? Çfarë po bëjnë peshkopët? " Shumë janë duke i bërë këto pyetje në këmbë të gjuhës konfuze dhe deklaratave abstrakte që dalin nga Sinodi për Jetën Familjare. Por pyetja në zemrën time sot është çfarë po bën Fryma e Shenjtë? Sepse Jezusi dërgoi Frymën për të udhëhequr Kishën drejt “gjithë së vërtetës”. [1]John 16: 13 Ose premtimi i Krishtit është i besueshëm ose jo. Atëherë, çfarë po bën Fryma e Shenjtë? Unë do të shkruaj më shumë për këtë në një shkrim tjetër.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 John 16: 13

Mëkati që na mban larg Mbretërisë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 tetor 2014
Memoriali i Shën Terezës së Jezusit, Virgjëreshës dhe Doktorit të Kishës

Tekste liturgjike këtu

 

 

 

Liria e mirëfilltë është një shfaqje e jashtëzakonshme e imazhit hyjnor tek njeriu. - SHENJT JO JOHN PAUL II, Shkëlqimi Veritatis, n 34

 

SOT, Pali lëviz nga shpjegimi se si Krishti na ka lënë të lirë për liri, në të qenit specifik për ato mëkate që na çojnë, jo vetëm në skllavëri, por edhe ndarje të përjetshme nga Zoti: imoraliteti, papastërtia, periudhat e pirjes, zilia, etj.

Unë ju paralajmëroj, siç ju paralajmërova më parë, se ata që bëjnë gjëra të tilla nuk do të trashëgojnë Mbretërinë e Zotit. (Leximi i parë)

Sa popullor ishte Paul për të thënë këto gjëra? Paulit nuk i interesonte. Siç tha ai vetë më parë në letrën e tij drejtuar Galatasve:

Vazhdo te lexosh

Për Liri

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 13 tetor 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

ONE nga arsyet që ndjeva se Zoti donte që unë të shkruaja "Tani Fjala" në leximet Masive në këtë kohë, ishte pikërisht sepse ekziston një tani fjale në leximet që po flasin drejtpërdrejt për atë që po ndodh në Kishë dhe në botë. Leximet e Meshës rregullohen në cikle tre vjeçare, dhe kështu që janë të ndryshme çdo vit. Personalisht, mendoj se është një "shenjë e kohës" sesi leximet e këtij viti po rreshtohen me kohën tonë. Thjesht duke thënë.

Vazhdo te lexosh

Fuqia e Ringjalljes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 18 shtator 2014
Zgjedhin Memoriali i Shën Januarit

Tekste liturgjike këtu

 

 

SHUMË varet nga Ringjallja e Jezu Krishtit. Siç thotë Shën Pali sot:

… Nëse Krishti nuk është ringjallur, edhe predikimi ynë është i zbrazët; bosh, gjithashtu, besimi juaj. (Leximi i parë)

E gjitha është kot nëse Jezusi nuk është gjallë sot. Do të thoshte se vdekja ka pushtuar të gjithë dhe "Ju jeni akoma në mëkatet tuaja".

Por është pikërisht Ringjallja ajo që i jep ndonjë kuptim Kishës së hershme. Dua të them, nëse Krishti nuk ishte ringjallur, pse ndjekësit e Tij do të shkonin në vdekjet e tyre brutale duke këmbëngulur në një gënjeshtër, një trillim, një shpresë të hollë? Nuk është sikur ata po përpiqeshin të ndërtonin një organizatë të fuqishme - ata zgjodhën një jetë me varfëri dhe shërbim. Nëse ndonjë gjë, do të mendonit se këta burra do të kishin braktisur besimin e tyre përballë përndjekësve të tyre duke thënë: “Epo shiko, ishin mjaft tre vitet që jetuam me Jezusin! Por jo, ai ka shkuar tani, dhe kjo është ajo. ” E vetmja gjë që ka kuptim për kthimin e tyre radikal pas vdekjes së Tij është ajo ata e panë Atë të ringjallet së vdekuri.

Vazhdo te lexosh

Vala që vjen e unitetit

 N THE FESTASTN E KRYETARIT T ST ST. Pjetri

 

PËR dy javë, e kam ndjerë Zotin që më inkurajon vazhdimisht të shkruaj ekumenizëm, lëvizja drejt unitetit të krishterë. Në një moment, ndjeva se Shpirti më nxiti të kthehesha dhe të lexoja "Petalet", ato katër shkrime themelore nga të cilat ka dalë gjithçka tjetër këtu. Njëri prej tyre është për unitetin: Katolikë, protestantë dhe dasma e ardhshme.

Ndërsa fillova dje me lutje, më erdhën disa fjalë që, pasi i kisha ndarë me drejtorin tim shpirtëror, dua t'i ndaj me ju. Tani, para se ta bëj, duhet të të them se mendoj se të gjitha ato që do të shkruaj do të marrin kuptim të ri kur të shikoni videon më poshtë që u postua në Agjencia e Lajmeve Zenit 'Faqja e internetit dje në mëngjes. Nuk e shikova videon deri sa pas Kam marrë fjalët e mëposhtme në lutje, kështu që të them më së paku, unë jam shkatërruar plotësisht nga era e Shpirtit (pas tetë vjetësh nga këto shkrime, nuk jam mësuar kurrë!).

Vazhdo te lexosh

Flisni Zot, unë jam duke dëgjuar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 janar 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

Çdo gjë që ndodh në botën tonë kalon nëpër gishtat e vullnetit lejues të Zotit. Kjo nuk do të thotë që Zoti dëshiron të keqen - Ai nuk e bën. Por ai e lejon atë (vullneti i lirë i njerëzve dhe engjëjve të rënë për të zgjedhur të keqen) në mënyrë që të punojë drejt së mirës më të madhe, që është shpëtimi i njerëzimit dhe krijimi i një qiejsh të ri dhe një toke të re.

Vazhdo te lexosh

Hidh zemrën tënde

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 14 janar 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

MË KUJTOHET duke vozitur nëpër një nga kullotat e vjehrrit tim, e cila ishte veçanërisht me gunga. Ai kishte tuma të mëdha të vendosura rastësisht në të gjithë fushën. "Cilat janë të gjitha këto tuma?" Unë pyeta. Ai u përgjigj, "Kur po pastronim koralet një vit, ne e hodhëm plehun në grumbuj, por kurrë nuk arritëm ta përhapnim atë." Ajo që vura re është se, kudo që ishin tumat, aty ishte bari më i gjelbër; aty ishte rritja më e bukur.

Vazhdo te lexosh

Pjesa tjetër e Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

MANY njerëzit e përkufizojnë lumturinë personale si të qenit pa hipotekë, të kesh shumë para, kohë pushimi, të vlerësohesh dhe të nderohesh, ose të arrish qëllime të mëdha. Por sa prej nesh mendojnë për lumturinë pushim?

Vazhdo te lexosh

Koha e Varrit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu


Artist i panjohur

 

KUR engjëlli Gabriel vjen te Maria për të njoftuar se ajo do të mbetet me barrë dhe do të lindë një djalë të cilit "Zoti Perëndi do t'i japë fronin e Davidit, babait të tij", [1]Luka 1: 32 ajo i përgjigjet shpalljes së tij me fjalët, "Ja, unë jam shërbyesja e Zotit. Më bëftë sipas fjalës sate". [2]Luka 1: 38 Një homologe qiellore e këtyre fjalëve është më vonë verbale kur Jezusit i afrohen dy të verbër në Ungjillin e sotëm:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Luka 1: 32
2 Luka 1: 38

Dëshmia juaj

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 4 dhjetor 2013

Tekste liturgjike këtu

 

 

A i çalë, i verbër, i deformuar, memec ... këta janë ata që u mblodhën rreth këmbëve të Jezusit. Dhe Ungjilli i sotëm thotë, "ai i shëroi ata". Disa minuta më parë, dikush nuk mund të ecte, një tjetër nuk mund të shihte, një nuk mund të punonte, një tjetër nuk mund të fliste dhe krejt papritur, ata munden. Mbase një moment më parë, ata po ankoheshin: “Pse më ka ndodhur kjo? Çfarë të kam bërë ndonjëherë, o Zot? Pse më ke braktisur ...? " Megjithatë, çaste më vonë, thuhet «ata përlëvdonin Perëndinë e Izraelit». Kjo është, papritmas këto shpirtra kishin një dëshmi.

Vazhdo te lexosh

Spitali në terren

 

BACK në qershor të vitit 2013, ju kam shkruar për ndryshimet që kam dalluar në lidhje me shërbesën time, si paraqitet, çfarë paraqitet etj. në shkrimin e quajtur Kënga e rojes. Pas disa muajsh reflektimi, unë do të doja të ndaja me ju vëzhgimet e mia nga ato që po ndodhin në botën tonë, gjëra që kam diskutuar me drejtorin tim shpirtëror dhe ku ndiej se po drejtohem tani. Unë gjithashtu dua të ftoj kontributi juaj direkt me një studim të shpejtë më poshtë.

 

Vazhdo te lexosh

Shtegu i Vogël

 

 

DO mos humbni kohë duke menduar për heroikat e shenjtorëve, mrekullitë e tyre, pendimet e jashtëzakonshme ose ekstazitë nëse kjo ju sjell vetëm dekurajim në gjendjen tuaj të tanishme ("Unë kurrë nuk do të jem një prej tyre", ne murmurisim, dhe pastaj kthehemi menjëherë te status quo nën thembrën e Satanit). Përkundrazi, atëherë, merreni veten thjesht duke ecur në Shtegu i Vogël, e cila nuk çon më pak, në lumturinë e shenjtorëve.

 

Vazhdo te lexosh

Përparimi i Njeriut


Viktimat e gjenocidit

 

 

PARAFAT aspekti më dritëshkurtër i kulturës sonë moderne është nocioni se jemi në një rrugë lineare të përparimit. Se po lëmë pas, në vazhdën e arritjeve njerëzore, barbarinë dhe mendimin me mendje të ngushtë të brezave dhe kulturave të kaluara. Se po heqim prangat e paragjykimeve dhe intolerancës dhe po marshojmë drejt një bote më demokratike, të lirë dhe të civilizuar.

Ky supozim është jo vetëm i rremë, por i rrezikshëm.

Vazhdo te lexosh

Ati sheh

 

 

NDONJEHERE Zoti zgjat shumë. Ai nuk përgjigjet aq shpejt sa do të dëshironim, ose me sa duket, aspak. Instinktet tona të para shpesh janë të besojmë se Ai nuk po dëgjon, ose nuk interesohet, ose po më dënon (dhe për këtë arsye, unë jam vetë).

Por Ai mund të thotë diçka si kjo në këmbim:

Vazhdo te lexosh

Kopshti i Shkretë

 

 

O Zot, dikur ishim shoqërues.
Ti dhe unë,
duke ecur dorë për dore në kopshtin e zemrës sime.
Por tani, ku je Zoti im?
Te kerkoj ty
por gjej vetëm qoshet e venitura ku dikur kemi dashur
dhe ti më zbulove sekretet e tua.
Edhe atje, gjeta Nënën tënde
dhe ndjeva prekjen e saj intime në vetullën time.

Por tani, ku jeni
Vazhdo te lexosh

A është Zoti i Heshtur?

 

 

 

I dashur Mark,

Zoti i fal SHBA-të. Normalisht do të filloja me Zotin Bekuar SHBA, por sot si mundet që ndokush prej nesh ta kërkojë atë që të bekojë atë që po ndodh këtu? Ne po jetojmë në një botë që po errësohet gjithnjë e më shumë. Drita e dashurisë po venitet dhe më duhen të gjitha forcat për ta mbajtur këtë flakë të vogël të ndezur në zemrën time. Por për Jezusin, unë e mbaj atë të ndezur akoma. I lutem Zotit Atit tonë që të më ndihmojë të kuptoj dhe të dalloj se çfarë po ndodh me botën tonë, por Ai papritmas është aq i heshtur. Unë shikoj te ata profetë të besuar të këtyre ditëve që besoj se flasin të vërtetën; ju, dhe të tjerët, blogët dhe shkrimet e të cilëve do t'i lexoja çdo ditë për forcë, mençuri dhe inkurajim. Por edhe ju të gjithë keni heshtur. Postimet që shfaqen çdo ditë, kthehen në javore dhe më pas çdo muaj, madje edhe në disa raste çdo vit. A ka ndaluar Zoti të flasë me të gjithë ne? A e ka kthyer Perëndia fytyrën e Tij të shenjtë nga ne? Mbi të gjitha, si mund të duronte shenjtëria e Tij e përsosur të shikonte mëkatin tonë?

KS 

Vazhdo te lexosh

Shpresë autentike

 

CHRIST është ringjallur!

ALELUIA!

 

 

BROTHERS dhe motra, si mund të mos ndiejmë shpresë në këtë ditë të lavdishme? E megjithatë, unë e di në realitet, shumë prej jush janë të shqetësuar ndërsa lexojmë tituj të rrahjeve të daulleve të luftës, të kolapsit ekonomik dhe të intolerancës në rritje për pozicionet morale të Kishës. Dhe shumë janë të lodhur dhe të fikur nga rryma e vazhdueshme e sharjeve, shthurjes dhe dhunës që mbush valët tona dhe internetin.

Preciselyshtë pikërisht në fund të mijëvjeçarit të dytë që re të pafund, kërcënuese bashkohen në horizontin e gjithë njerëzimit dhe errësira zbret mbi shpirtrat njerëzorë. —POPA JOHN PAUL II, nga një fjalim (përkthyer nga italishtja), dhjetor, 1983; www.vatican.va

Ky është realiteti ynë. Dhe unë mund të shkruaj "mos ki frikë" pa pushim, dhe megjithatë shumë mbeten të shqetësuar dhe të shqetësuar për shumë gjëra.

Së pari, ne duhet të kuptojmë se shpresa autentike është konceptuar gjithmonë në barkun e së vërtetës, përndryshe, ajo rrezikon të jetë shpresë e rreme. Së dyti, shpresa është shumë më tepër sesa thjesht "fjalë pozitive". Në fakt, fjalët janë thjesht ftesa. Shërbesa tre vjeçare e Krishtit ishte një nga ftesat, por shpresa aktuale u ngjiz në Kryq. Pastaj u inkubatua dhe u lind në Varr. Kjo, miq të dashur, është rruga e shpresës autentike për ju dhe unë në këto kohë

 

Vazhdo te lexosh

Hapni Gjerësisht Draftin e Zemrës suaj

 

 

KA zemra juaj u ftoh? Zakonisht ka një arsye të mirë dhe Marku ju jep katër mundësi në këtë transmetim frymëzues. Shikoni këtë transmetim të ri të Shpresës së Përqafimit me autor dhe nikoqir Mark Mallett:

Hapni Gjerësisht Draftin e Zemrës suaj

Shko tek: www.embracinghope.tv për të parë transmetime të tjera nga Mark.

 

Vazhdo te lexosh

Benedikti dhe Fundi i Botës

PopePlane.jpg

 

 

 

21shtë 2011 maj XNUMX, dhe mediat kryesore, si zakonisht, janë më se të gatshme t'u kushtojnë vëmendje atyre që mbajnë emrin "i krishterë", por mbështesin ide heretike, nëse jo të çmendura (shih artikujt këtu këtu. Faljet e mia për ata lexues në Evropë për të cilët bota përfundoi tetë orë më parë. Unë duhet ta kisha dërguar këtë më herët). 

 A po mbaron bota sot, apo në 2012? Ky meditim u botua për herë të parë më 18 dhjetor 2008

 

 

Vazhdo te lexosh

Fjala… Fuqia për të Ndryshuar

 

Papa Benedikti në mënyrë profetike sheh një "pranverë të re" në Kishë të nxitur nga meditimi i Shkrimit të Shenjtë. Pse leximi i Biblës mund ta transformojë jetën tuaj dhe të gjithë Kishën? Marku i përgjigjet kësaj pyetjeje në një transmetim në internet i sigurt se do të shkaktojë një uri të re në shikuesit për Fjalën e Zotit.

Për të parë Fjala .. Fuqia për të Ndryshuar, Të shkojnë në www.embracinghope.tv

 

Fillo perseri

 

WE jetoni në një kohë të jashtëzakonshme ku ka përgjigje për gjithçka. Nuk ka një pyetje në faqen e dheut që dikush, me qasje në një kompjuter ose dikush që ka një të tillë, nuk mund të gjejë një përgjigje. Por, një përgjigje që mbetet akoma, e cila po pret të dëgjohet nga turmat, është çështja e urisë së thellë të njerëzimit. Uria për qëllim, për kuptim, për dashuri. Dashuria mbi gjithçka tjetër. Për kur na duan, disi të gjitha pyetjet e tjera duket se pakësojnë mënyrën se si yjet zbehen në agim. Unë nuk jam duke folur për dashurinë romantike, por pranimi, pranimi dhe shqetësimi i pakushtëzuar i një tjetri.Vazhdo te lexosh