Letër e Hapur për Peshkopët Katolikë

 

Besimtarët e Krishtit janë të lirë të bëjnë të ditur nevojat e tyre,
veçanërisht nevojat e tyre shpirtërore dhe dëshirat e tyre për Pastorët e Kishës.
Ata kanë të drejtë, vërtet nganjëherë detyra,
në përputhje me njohuritë, kompetencën dhe pozicionin e tyre,
për t'u shfaqur Pastorëve të shenjtë pikëpamjet e tyre mbi çështjet
që kanë të bëjnë me të mirën e Kishës. 
Ata kanë të drejtë gjithashtu që t'ia bëjnë të njohur pikëpamjet e tyre të tjerëve besnikë të Krishtit, 
por duke vepruar kështu ata duhet të respektojnë gjithmonë integritetin e besimit dhe moralit,
tregojnë respektin e duhur ndaj Pastorëve të tyre,
dhe merren parasysh të dyja
e mira dhe dinjiteti i përbashkët i individëve.
-Kodi i Ligjit të Kanunit, 212

 

 

I dashur Peshkopët katolikë,

Pas një viti e gjysmë të jetuarit në një gjendje "pandemie", jam i detyruar nga të dhënat e pamohueshme shkencore dhe dëshmitë e individëve, shkencëtarëve dhe mjekëve që të luten hierarkinë e Kishës Katolike të rishqyrtojë mbështetjen e saj të përhapur për "shëndetin publik masat ”që në fakt po rrezikojnë rëndë shëndetin publik. Ndërsa shoqëria po ndahet midis "të vaksinuarve" dhe "të pavaksinuarve" - ​​me këtë të fundit që vuan gjithçka nga përjashtimi nga shoqëria deri te humbja e të ardhurave dhe jetesës - është tronditëse të shohësh disa barinj të Kishës Katolike duke inkurajuar këtë aparteid të ri mjekësor.Vazhdo te lexosh

Turma në rritje


Oqeani Avenue nga phyzer

 

Botuar për herë të parë në 20 Mars 2015. Tekstet liturgjike për leximet e referuara atë ditë janë këtu.

 

KETU është një shenjë e re e kohërave që shfaqen. Si një valë që arrin në breg që rritet dhe rritet derisa të bëhet një tsunami i madh, kështu që gjithashtu, ekziston një mentalitet në rritje i turmës ndaj Kishës dhe lirisë së fjalës. Ishte dhjetë vjet më parë që shkrova një paralajmërim për persekutimin që po vinte. [1]shih Përndjekje! … Dhe Tsunami Moral Dhe tani është këtu, në brigjet perëndimore.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Reframuesit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën e javës së pestë të kreshmës, 23 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

ONE të paralajmëruesve kryesorë të Turma në rritje sot është, në vend se të merremi me një diskutim të fakteve, [1]shih Vdekja e Logjikës ata shpesh përdorin thjesht etiketimin dhe stigmatizimin e atyre me të cilët nuk pajtohen. Ata i quajnë ata "urrejtës" ose "mohues", "homofobë" ose "fanatikë", etj. Isshtë një ekran tymi, një riformulim i dialogut në mënyrë që, në fakt, mbyll dialogu Isshtë një sulm ndaj lirisë së fjalës dhe gjithnjë e më shumë, lirisë së fesë. [2]shih Përparimi i Totalitarinizmit Remarkshtë e jashtëzakonshme të shohësh se si fjalët e Zojës së Fatimesë, të thëna gati një shekull më parë, po shpalosen saktësisht siç tha ajo: "gabimet e Rusisë" po përhapen në të gjithë botën - dhe fryma e kontrollit pas tyre. [3]shih Kontrolli! Kontrolli! 

Vazhdo te lexosh