Nga plagët e tij

 

JEZUSI dëshiron të na shërojë, Ai do që ne "Kaje jetën dhe ta kesh më me bollëk" (Gjoni 10:10). Ne në dukje mund të bëjmë gjithçka siç duhet: të shkojmë në meshë, në Rrëfim, të lutemi çdo ditë, të themi Rruzaren, të kemi përkushtim, etj. E megjithatë, nëse nuk i kemi trajtuar plagët tona, ato mund të na pengojnë. Ata, në fakt, mund ta ndalojnë atë "jetë" të rrjedhë në ne…Vazhdo te lexosh

Zoti është me ne

Mos kini frikë se çfarë mund të ndodhë nesër.
Do të bëjë i njëjti At i dashur që kujdeset për ju sot
kujdesuni për ju nesër dhe çdo ditë.
Ose ai do të të mbrojë nga vuajtjet
ose Ai do t'ju japë forcë të paepur për ta duruar atë.
Jini në paqe atëherë dhe lini mënjanë të gjitha mendimet dhe imagjinatat e shqetësuara
.

- Shën. Francis de Sales, peshkop i shekullit të 17-të,
Letër një zonje (LXXI), 16 janar 1619,
nga Letrat Shpirtërore të S. Francis de Sales,
Rivingtons, 1871, f. 185

Ja, virgjëresha do të mbetet me barrë dhe do të lindë një djalë,
dhe do ta emërojnë Emanuel,
që do të thotë "Zoti është me ne".
(Mat 1:23)

E FUNDIT Përmbajtja e javës, jam i sigurt, ka qenë po aq e vështirë për lexuesit e mi besnikë sa edhe për mua. Tema është e rëndë; Jam i vetëdijshëm për tundimin e vazhdueshëm për t'u dëshpëruar në spektrin në dukje të pandalshëm që po përhapet në të gjithë globin. Në të vërtetë, unë kam mall për ato ditë shërbimi kur do të ulesha në shenjtërore dhe thjesht do t'i çoja njerëzit në praninë e Zotit përmes muzikës. E gjej veten duke bërtitur shpesh me fjalët e Jeremias:Vazhdo te lexosh

Ora e Jonait

 

AS Po lutesha përpara Sakramentit të Bekuar këtë fundjavë, ndjeva pikëllimin e thellë të Zotit tonë - duke qarë, dukej se njerëzimi e ka refuzuar kaq shumë dashurinë e Tij. Për orën tjetër, ne qamë së bashku… mua, duke i lutur me të madhe faljen e Tij për dështimin tim dhe kolektiv për ta dashur Atë në këmbim… dhe Ai, sepse njerëzimi tani ka lëshuar një Stuhi të krijuar nga vetë.Vazhdo te lexosh

Duke dorëzuar gjithçka

 

Ne duhet të rindërtojmë listën tonë të abonimeve. Kjo është mënyra më e mirë për të qëndruar në kontakt me ju - përtej censurës. Abonohu këtu.

 

KJO në mëngjes, para se të ngrihej nga shtrati, Zoti vuri Novena e Braktisjes përsëri në zemrën time. A e dini se Jezusi tha: “Nuk ka novena më efektive se kjo”?  e besoj. Nëpërmjet kësaj lutjeje të veçantë, Zoti solli shërimin aq shumë të nevojshëm në martesën dhe jetën time dhe vazhdon ta bëjë këtë. Vazhdo te lexosh

Ka vetëm një bark

 

…si magjisteri i vetëm dhe i vetëm i pandashëm i Kishës,
Papa dhe peshkopët në bashkim me të,
mbaj
 përgjegjësia më e rëndë se asnjë shenjë e paqartë
ose mësim i paqartë vjen prej tyre,
duke i ngatërruar besimtarët ose duke i përgjumur ata
në një ndjenjë të rreme sigurie. 
- Kardinali Gerhard Müller,

ish-prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Besimit
Gjërat e para20th prill, 2018

Nuk bëhet fjalë për të qenë "pro" apo "kundër" Papa Françeskut.
Është çështje e mbrojtjes së besimit katolik,
dhe kjo do të thotë të mbrosh zyrën e Pjetrit
të cilën Papa ia ka dalë. 
- Kardinali Raymond Burke, Raporti Botëror Katolik,
Janar 22, 2018

 

PARA ai ndërroi jetë, gati një vit më parë në ditën e fillimit të pandemisë, predikuesi i madh Rev. John Hampsch, CMF (rreth 1925-2020) më shkroi një letër inkurajimi. Në të, ai përfshiu një mesazh urgjent për të gjithë lexuesit e mi:Vazhdo te lexosh

Kur Ballë për Ballë Me Të Keqen

 

ONE nga përkthyesit e mi më përcollën këtë letër:

Për një kohë të gjatë Kisha po shkatërron veten duke refuzuar mesazhet nga qielli dhe duke mos ndihmuar ata që thërrasin qiellin për ndihmë. Zoti ka heshtur shumë gjatë, ai dëshmon se është i dobët sepse lejon që e keqja të veprojë. Unë nuk e kuptoj vullnetin e tij, as dashurinë e tij, as faktin që ai lejon që e keqja të përhapet. Megjithatë, ai krijoi SATAN -in dhe nuk e shkatërroi kur u revoltua, duke e bërë atë hi. Unë nuk kam më shumë besim te Jezusi që supozohet se është më i fortë se Djalli. Mund të duheshin vetëm një fjalë dhe një gjest dhe bota do të shpëtohej! Unë kisha ëndrra, shpresa, projekte, por tani kam vetëm një dëshirë kur të vijë fundi i ditës: të mbyll sytë përfundimisht!

Ku eshte ky Zoti? a është i shurdhër? eshte i verber? A kujdeset ai për njerëzit që vuajnë?…. 

Ju i kërkoni Zotit shëndet, ai ju jep sëmundje, vuajtje dhe vdekje.
Ju kërkoni punë, keni papunësi dhe vetëvrasje
Ju kërkoni fëmijë që keni infertilitet.
Ju kërkoni priftërinj të shenjtë, keni masonë.

Ju kërkoni gëzim dhe lumturi, keni dhimbje, pikëllim, persekutim, fatkeqësi.
Ju kërkoni Parajsën keni Ferrin.

Ai gjithmonë ka pasur preferencat e tij - si Abeli ​​tek Kaini, Isaku tek Ismaeli, Jakobi tek Esau, i ligu për të drejtët. Sadshtë e trishtueshme, por ne duhet të përballemi me faktet SATANI ISSHT MR I MIR SE T ALL GJITHA SHENJTRIT DHE GNGJJT E KOMBINUAR! Pra, nëse Zoti ekziston, le ta provojë atë për mua, mezi pres të bisedoj me të nëse kjo mund të më kthejë në besim. Unë nuk kërkova të lindja.

Vazhdo te lexosh

Jezusi është Ngjarja Kryesore

Kisha Shlyese e Zemrës së Shenjtë të Jezusit, Mali Tibidabo, Barcelona, ​​Spanjë

 

KETU a janë duke u zhvilluar kaq shumë ndryshime serioze në botë tani sa është pothuajse e pamundur të vazhdosh me to. Për shkak të këtyre "shenjave të kohës", unë i kam kushtuar një pjesë të kësaj faqe interneti herë pas here duke folur për ato ngjarje të ardhshme që Qielli na ka komunikuar kryesisht përmes Zotit dhe Zojës sonë. Pse Sepse Vetë Zoti ynë foli për gjërat e ardhshme që do të vijnë në mënyrë që Kisha të mos tërhiqet. Në fakt, aq shumë nga ato që fillova të shkruaj trembëdhjetë vjet më parë kanë filluar të shpalosen në kohë reale para syve tanë. Dhe të them të drejtën, ka një ngushëllim të çuditshëm në këtë sepse Jezusi i paratha tashmë këto kohë. 

Vazhdo te lexosh

Pushimi i Shabatit që Vjen

 

PËR 2000 vjet, Kisha është përpjekur të tërheqë shpirtrat në gjirin e saj. Ajo ka duruar përndjekjet dhe tradhëtitë, heretikët dhe skizmatikët. Ajo ka kaluar nëpër stinë të lavdisë dhe rritjes, rënies dhe përçarjes, fuqisë dhe varfërisë ndërkohë që në mënyrë të palodhur proklamon Ungjillin - qoftë edhe disa herë përmes një mbetjeje. Por një ditë, thanë Etërit e Kishës, ajo do të shijojë një "pushim të Sabatit" - një epokë e paqes në tokë para Fundi i botës. Por çfarë është saktësisht kjo pushim dhe çfarë e sjell atë?Vazhdo te lexosh

Mbetur në Shkëmb

JEZUSI paralajmëroi se ata që e ndërtojnë shtëpinë e tyre mbi rërë do ta shohin atë të shkërmoqet kur të vijë stuhia… Stuhia e Madhe e kohërave tona është këtu. A jeni duke qëndruar në "shkëmb"?Vazhdo te lexosh

Përgatitja për epokën e paqes

Foto nga Michał Maksymilian Gwozdek

 

Burrat duhet të kërkojnë paqen e Krishtit në Mbretërinë e Krishtit.
OPPOPE PIUS XI, Kuas Primas, n 1; 11 dhjetor 1925

Shenjta Mari, Nëna e Zotit, Nëna jonë,
na mëso të besojmë, të shpresojmë, të duam me ty.
Na trego rrugën drejt Mbretërisë së tij!
Ylli i Detit, shkëlqe mbi ne dhe na udhëzo në rrugën tonë!
—POPE BENEDIKTI XVI, Flisni Salvin 50

 

ÇFARË në thelb është "Epoka e Paqes" që po vjen pas këtyre ditëve të errësirës? Pse teologu papnor për pesë papë, përfshirë Shën Gjon Palin II, tha se do të jetë "mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta pas Ringjalljes?"[1]Kardinali Mario Luigi Ciappi ishte teologu papnor për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Shën Gjon Pali II; nga Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35 Pse i tha Qielli Elizabeth Kindelmann nga HungariaVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Kardinali Mario Luigi Ciappi ishte teologu papnor për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Shën Gjon Pali II; nga Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35

Koha e Luftës e Zojës

N THE FESTASTN E ZOTRURS Sonë të LOURDES

 

KETU janë dy mënyra për t'iu afruar kohërave që po zhvillohen tani: si viktima ose protagonistë, si kalimtarë ose udhëheqës. Ne duhet të zgjedhim. Sepse nuk ka më rrugë të mesme. Nuk ka më vend për të vakët. Nuk ka më waffling në projektin e shenjtërisë sonë ose të dëshmisë sonë. Ose të gjithë jemi në favor të Krishtit - ose do të na kap shpirti i botës.Vazhdo te lexosh

Mposhtja e Shpirtit të Frikës

 

"Frika nuk është një këshilltar i mirë. ” Ato fjalë nga Peshkopi Francez Marc Aillet kanë jehuar në zemrën time gjatë gjithë javës. Sepse kudo që kthehem, takoj njerëz që nuk po mendojnë dhe veprojnë në mënyrë racionale; të cilët nuk mund të shohin kontradiktat para hundëve të tyre; të cilët u kanë dhënë "shefave të tyre mjekësorë" të pazgjedhur kontroll të pagabueshëm mbi jetën e tyre. Shumë po veprojnë në një frikë që është shtyrë në to përmes një makine të fuqishme mediatike - ose frika se do të vdesin, ose frika se do të vrasin dikë thjesht duke marrë frymë. Ndërsa Peshkopi Marc vazhdoi të thotë:

Frika… çon në qëndrime të këshilluara keq, vendos njerëzit kundër njëri-tjetrit, gjeneron një klimë tensioni dhe madje dhune. Ne mund të jemi në prag të një shpërthimi! - Peshkopi Marc Aillet, dhjetor 2020, Notre Eglise; countdowntothekingdom.com

Vazhdo te lexosh

Ardhja e Mesme

Rrëshajët (Rrëshaja), nga Jean II Restout (1732)

 

ONE nga misteret e mëdha të "kohërave të fundit" që zbulohen në këtë orë është realiteti që Jezu Krishti po vjen, jo me mish, por në Shpirt për të vendosur Mbretërinë e Tij dhe për të mbretëruar midis të gjitha kombeve. Po, Jezus do të ejani përfundimisht në mishin e Tij të lavdëruar, por ardhja e Tij e fundit është e rezervuar për atë "ditë të fundit" në tokë kur koha do të pushojë. Pra, kur disa shikues në të gjithë botën vazhdojnë të thonë: "Jezusi do të vijë së shpejti" për të vendosur Mbretërinë e Tij në një "epokë paqeje", çfarë do të thotë kjo? A është biblike dhe a është në Traditën Katolike? 

Vazhdo te lexosh

Ora e Shpatës

 

A Stuhi e Madhe për të cilën fola Spirale drejt syrit ka tre komponentë thelbësorë sipas Etërve të Hershëm të Kishës, Shkrimin e Shenjtë dhe të konfirmuar në zbulesa profetike të besueshme. Pjesa e parë e Stuhisë në thelb është e krijuar nga njeriu: njerëzimi korr atë që ka mbjellë (shih. Shtatë vulat e revolucionit) Pastaj vjen Syri i Stuhisë e ndjekur nga gjysma e fundit e Stuhisë e cila do të kulmojë në Vetë Perëndinë drejtpërdrejt ndërhyrë përmes a Gjykimi i të Gjallëve.
Vazhdo te lexosh