Shpresa e fundit e shpëtimit?

 

A e diela e dytë e Pashkëve është Mëshira Hyjnore E Diela. Isshtë një ditë që Jezusi premtoi të derdhë hire të pamatshme në atë shkallë që është, për disa "Shpresa e fundit e shpëtimit". Akoma, shumë katolikë nuk e kanë idenë se çfarë është kjo festë ose nuk dëgjojnë kurrë për këtë nga foltorja. Siç do ta shihni, kjo nuk është ditë e zakonshme

Vazhdo te lexosh

Armiku është brenda portave

 

KETU është një skenë në Lordin e Unazave të Tolkien ku Helms Deep është nën sulm. Supozohej se ishte një kështjellë e padepërtueshme, e rrethuar nga Muri masiv i thellë. Por zbulohet një vend i prekshëm, të cilin forcat e errësirës e shfrytëzojnë duke shkaktuar të gjitha llojet e shpërqendrimit dhe më pas duke mbjellë dhe ndezur një eksploziv. Momente para se një vrapues pishtari të arrijë në mur për të ndezur bombën, ai dallohet nga njëri prej heronjve, Aragorn. Ai i bërtet shigjetarit Legolas që ta zbresë poshtë ... por është tepër vonë. Muri shpërthen dhe thyhet. Armiku tani është brenda portave. Vazhdo te lexosh

Fatima dhe Apokalipsi


Të dashur, mos u habitni se
një provë nga zjarri po ndodh mes jush,
sikur po të ndodhte diçka e çuditshme.
Por gëzohu deri në atë masë sa ti
marrin pjesë në vuajtjet e Krishtit,
ashtu që kur të zbulohet lavdia e tij
ju gjithashtu mund të gëzoheni me gëzim. 
(1 Peter 4: 12-13)

[Njeriu] duhet të disiplinohet paraprakisht për prishje,
dhe do të shkojë përpara dhe do të lulëzojë në kohën e mbretërisë,
në mënyrë që ai të jetë i aftë të marrë lavdinë e Atit. 
- Shën. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140–202 Pas Krishtit) 

Adversus Haereses, Irenaeus i Lyons, pasim
Bk 5, Ch. 35, Etërit e Kishës, Co. botuese CIMA

 

JU janë të dashur Dhe kjo është arsyeja pse vuajtjet e kësaj ore të sotme janë kaq të forta. Jezusi po përgatit Kishën për të marrë një “shenjtëri e re dhe hyjnore”Që, deri në këto kohë, ishte e panjohur. Por përpara se Ai ta veshë Nusen e Tij në këtë veshje të re (Zbulesa 19: 8), Ai duhet të zhveshë të dashurit e Tij nga rrobat e saj të ndotura. Siç deklaroi kaq gjallërisht Kardinali Ratzinger:Vazhdo te lexosh

Sekret

 

… Agimi nga lart do të na vizitojë
të shkëlqejë ata që ulen në errësirë ​​dhe hijen e vdekjes,
për të udhëhequr këmbët tona në rrugën e paqes.
(Lluka 1: 78-79)

 

AS ishte hera e parë që Jezusi erdhi, kështu që është përsëri në pragun e ardhjes së Mbretërisë së Tij në tokë ashtu si është në parajsë, i cili përgatitet dhe i paraprin ardhjes së Tij përfundimtare në fund të kohës. Bota, edhe një herë, është "në errësirë ​​dhe hijen e vdekjes", por një agim i ri po afrohet shpejt.Vazhdo te lexosh

Agimi i Shpresës

 

ÇFARË do të jetë epoka e paqes? Mark Mallett dhe Daniel O'Connor shkojnë në detajet e bukura të Epokës së ardhshme siç gjenden në Traditën e Shenjtë dhe në profecitë e mistikëve dhe shikuesve. Shikoni ose dëgjoni këtë transmetim emocionues në internet për të mësuar rreth ngjarjeve që mund të shfaqen gjatë jetës tuaj!Vazhdo te lexosh

Pelini dhe Besnikëria

 

Nga arkivat: shkruar më 22 shkurt 2013. 

 

NJË LETËR nga një lexues:

Jam plotësisht dakord me ju - të gjithë kemi nevojë për një marrëdhënie personale me Jezusin. Unë kam lindur dhe jam rritur katolik, por e gjej veten duke ndjekur kishën Episkopale (Lartë Episkopale) të Dielën dhe duke u përfshirë me jetën e këtij komuniteti. Unë isha një anëtar i këshillit tim të kishës, një anëtar kori, një mësues CCD dhe një mësues me kohë të plotë në një shkollë katolike. Unë personalisht i njihja katër priftërinj të akuzuar me besueshmëri dhe të cilët rrëfyen për abuzim seksual të fëmijëve të mitur card Kardinali dhe peshkopët tanë dhe priftërinj të tjerë të mbuluar për këta burra. Shtrëngon besimin se Roma nuk e dinte se çfarë po ndodhte dhe, nëse nuk e dinte vërtet, turp për Romën dhe Papën dhe curia. Ata janë thjesht përfaqësues të tmerrshëm të Zotit tonë. Pra, unë duhet të mbetem një anëtar besnik i kishës RC? Pse Unë e gjeta Jezusin shumë vite më parë dhe marrëdhënia jonë nuk ka ndryshuar - në fakt ajo është edhe më e fortë tani. Kisha e RC nuk është fillimi dhe mbarimi i gjithë së vërtetës. Nëse ndonjë gjë, kisha ortodokse ka po aq besueshmëri po aq më shumë se Roma. Fjala "katolik" në Creed shkruhet me një "c" të vogël - që do të thotë "universale", nuk do të thotë vetëm dhe përgjithmonë Kisha e Romës. Ekziston vetëm një rrugë e vërtetë drejt Trinisë dhe ajo është ndjekja e Jezusit dhe lidhja me Trinitetin duke hyrë së pari në miqësi me Të. Asnjë nga ato nuk varet nga kisha romake. E gjithë kjo mund të ushqehet jashtë Romës. Asgjë nga këto nuk është faji juaj dhe unë e admiroj ministrinë tuaj, por unë vetëm duhej t'ju tregoja historinë time.

I dashur lexues, faleminderit që ndave historinë tënde me mua. Unë gëzohem që, pavarësisht skandaleve që keni hasur, besimi juaj në Jezusin ka mbetur. Dhe kjo nuk më habit. Ka pasur raste në histori kur katolikët në mes të përndjekjeve nuk kishin më qasje në famullitë e tyre, priftërinë ose Sakramentet. Ata mbijetuan brenda mureve të tempullit të tyre të brendshëm ku banon Trinia e Shenjtë. Jetuan nga besimi dhe besimi në një marrëdhënie me Zotin, sepse, në thelbin e tij, krishterimi ka të bëjë me dashurinë e një Ati për fëmijët e tij, dhe fëmijët që e duan Atë në këmbim.

Kështu, ajo shtron pyetjen, së cilës ju jeni përpjekur t'i përgjigjeni: nëse dikush mund të mbetet i krishterë si i tillë: "A duhet të mbetem një anëtar besnik i Kishës Katolike Romake? Pse? ”

Përgjigja është një "po" kumbuese, pa hezitim. Dhe këtu është arsyeja pse: është çështje e qëndrimit besnik ndaj Jezusit.

 

Vazhdo te lexosh

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa III

 

P ONR dinjitetin e njeriut dhe gruas

 

KETU është një gëzim që ne duhet ta rizbulojmë si të krishterë sot: gëzimi për të parë fytyrën e Zotit tek tjetri - dhe kjo përfshin ata që kanë kompromentuar seksualitetin e tyre. Në kohët tona bashkëkohore, Shën Gjon Pali II, e Bekuara Nënë Tereza, Shërbëtorja e Zotit Catherine de Hueck Doherty, Jean Vanier dhe të tjerë vijnë në mendje si individë që gjetën kapacitetin për të njohur imazhin e Zotit, madje edhe në maskimin shqetësues të varfërisë, thyerjes , dhe mëkatin. Ata panë, si të thuash, "Krishtin e kryqëzuar" në tjetrin.

Vazhdo te lexosh

Interpretimi i Zbulesës

 

 

PA pa dyshim, Libri i Zbulesës është një nga më të diskutueshmit në të gjithë Shkrimet e Shenjta. Në njërin skaj të spektrit janë fondamentalistët që e marrin çdo fjalë fjalë për fjalë ose jashtë kontekstit. Nga ana tjetër janë ata që besojnë se libri tashmë është përmbushur në shekullin e parë ose që i përshkruajnë librit thjesht një interpretim alegorik.Vazhdo te lexosh

Kënga e rojes

 

Botuar për herë të parë më 5 qershor 2013… me azhurnimet sot. 

 

IF Mund të kujtoj shkurtimisht këtu një përvojë të fuqishme rreth dhjetë vjet më parë kur u ndjeva i shtyrë të shkoja në kishë për t'u lutur para Sakramentit të Bekuar

Vazhdo te lexosh

Po nese…?

Çfarë është rreth kthesës?

 

IN një të hapur letër për Papën, [1]shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! I përshkrova Shenjtërisë së Tij bazat teologjike për një "epokë paqeje" në krahasim me herezinë e Millenarianizmit. [2]shih Millenarianism: Çfarë është dhe nuk është dhe Katekizmi [CCC} n.675-676 Në të vërtetë, Padre Martino Penasa shtroi pyetjen mbi themelin e shkrimeve të shenjta të një epoke historike dhe universale të paqes kundër mijëvjeçarizmit në Kongregacionin për Doktrinën e Besimit: “In iminente una nuova epoka di vita cristiana?"(" A është e afërt një epokë e re e jetës së krishterë? "). Prefekti në atë kohë, Kardinal Joseph Ratzinger u përgjigj, "Pyetje për të gjitha llojet e diskutimit të diskutimeve, Santa Fee dhe nuk ju shqiptojnë shqiptimet në modo përcaktime"

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Papat dhe epoka e agimit

Foto, Max Rossi / Reuters

 

KETU mund të jetë pa dyshim se pontifikët e shekullit të kaluar kanë ushtruar detyrën e tyre profetike në mënyrë që të zgjojnë besimtarët për dramën që po zhvillohet në ditët tona (shih Pse nuk Bërtasin Papët?) Shtë një betejë vendimtare midis kulturës së jetës dhe kulturës së vdekjes ... gruaja e veshur me diellin - në punë për të lindur një epokë të re -kundër dragoi i cili kërkon të shkatërrojë nëse nuk përpiqet të vendosë mbretërinë e tij dhe "epokën e re" (shih Zbul. 12: 1-4; 13: 2). Por ndërsa ne e dimë që Satani do të dështojë, Krishti nuk do të. Shenjtori i madh Marian, Louis de Montfort, e kornizon mirë:

Vazhdo te lexosh

Krijimi i Rilindur

 

 


A "Kultura e vdekjes", që Tërheqja e Madhe   Helmimi i Madh, nuk janë fjala e fundit. Shkatërrimi i shkaktuar nga njeriu në planet nuk është fjala e fundit për çështjet njerëzore. Sepse as Dhiata e Re dhe as Dhiata e Vjetër nuk flasin për fundin e botës pas ndikimit dhe mbretërimit të "kafshës". Përkundrazi, ata flasin për një hyjnore rinovim të tokës ku paqja dhe drejtësia e vërtetë do të mbretërojë për një kohë ndërsa "njohuria e Zotit" përhapet nga deti në det (krh. Is 11: 4-9; Jer 31: 1-6; Ezek 36: 10-11; Mik 4: 1-7; Zek 9:10; Mat 24:14; Zbul. 20: 4).

të gjithë skajet e tokës do të kujtojnë dhe do të kthehen në LDSB; të gjithë familjet e kombeve do të përulen para tij. (Ps 22:28)

Vazhdo te lexosh

Arka e Madhe


Shikoni lart nga Michael D. O'Brien

 

Nëse ka një Stuhi në kohën tonë, a do të sigurojë Zoti një "arkë"? Përgjigja është "Po!" Por mbase asnjëherë më parë të krishterët nuk kanë dyshuar në këtë dispozitë aq shumë sa në kohën tonë, ndërsa po tërbohet polemika mbi Papa Françeskun dhe mendjet racionale të epokës sonë post-moderne duhet të ndeshen me mistiken. Sidoqoftë, këtu është Arka që Jezusi po na ofron në këtë orë. Unë gjithashtu do të trajtoj "çfarë të bëj" në Arkë në ditët në vazhdim. Botuar për herë të parë më 11 maj 2011. 

 

JEZUSI tha se periudha para kthimit të Tij përfundimtar do të ishte "siç ishte në ditët e Noeut… ” Kjo do të thotë, shumë do të ishin të pavëmendshëm stuhia duke u mbledhur rreth tyre:Ata nuk e dinin derisa erdhi përmbytja dhe i çoi të gjithë me vete". [1]Matt 24: 37-29 Shën Pali tregoi se ardhja e "Ditës së Zotit" do të ishte "si një hajdut natën". [2]1 Këta 5: 2 Kjo Stuhi, siç mëson Kisha, përmban ato Pasioni i Kishës, i cili do të ndjekë kokën e saj në kalimin e saj përmes një i korporatës "Vdekja" dhe ringjallja. [3]Katekizmi i Kishës Katolike, n 675 Ashtu si shumë nga "udhëheqësit" e tempullit dhe madje edhe vetë Apostujt dukej se nuk kishin dijeni, madje deri në momentin e fundit, se Jezusi duhej të vuante dhe vdiste me të vërtetë, po aq shumë në Kishë duken të pavëmendshëm ndaj paralajmërimeve të qëndrueshme profetike të papëve dhe Nëna e Bekuar — paralajmërime që shpallin dhe sinjalizojnë një

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Matt 24: 37-29
2 1 Këta 5: 2
3 Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

Çelësi i Gruas

 

Njohja e doktrinës së vërtetë katolike në lidhje me Zonjën e Bekuar do të jetë gjithmonë një çelës për të kuptuar saktë misterin e Krishtit dhe të Kishës. —POPA PAUL VI, Ligjërim, 21 nëntor 1964

 

KETU është një çelës i thellë që zhbllokon pse dhe si Nëna e Bekuar ka një rol kaq të shkëlqyeshëm dhe të fuqishëm në jetën e njerëzimit, por veçanërisht të besimtarëve. Sapo dikush ta kuptojë këtë, jo vetëm që roli i Marisë ka më shumë kuptim në historinë e shpëtimit dhe praninë e saj më të kuptueshme, por besoj se do t'ju lërë të dëshironi të kapni dorën e saj më shumë se kurrë.

Kryesorja është kjo: Maria është një prototip i Kishës.

 

Vazhdo te lexosh

Pas Ndriçimit

 

E gjithë drita në qiej do të shuhet dhe do të ketë errësirë ​​të madhe mbi të gjithë tokën. Atëherë shenja e kryqit do të shihet në qiell dhe nga hapjet ku duart dhe këmbët e Shpëtimtarit ishin gozhduar do të dalin drita të mëdha që do të ndriçojnë tokën për një periudhë kohe. Kjo do të ndodhë pak para ditës së fundit. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Jezusi te Shën Faustina, n. 83

 

PAS Vula e Gjashtë është thyer, bota përjeton një "ndriçim të ndërgjegjes" - një moment llogaritjeje (shih Shtatë Vulat e Revolucionit) Shën Gjoni më pas shkruan se Vula e Shtatë është thyer dhe në qiell ka heshtje "për rreth gjysmë ore". Isshtë një pauzë para Syri i Stuhisë kalon, dhe erërat e pastrimit fillojnë të fryjnë përsëri.

Heshtja në praninë e Zotit, Zotit! Për dita e Zotit është e afërt (Sofi 1: 7)

Shtë një pauzë e hirit, e Mëshira hyjnore, para se të vijë Dita e Drejtësisë

Vazhdo te lexosh

Marrëdhënia personale me Jezusin

Marrëdhënia personale
Fotografi i panjohur

 

 

Botuar për herë të parë më 5 tetor 2006. 

 

ME shkrimet e mia të vonshme mbi Papën, Kishën Katolike, Nënën e Bekuar dhe të kuptuarit se si rrjedh e vërteta hyjnore, jo përmes interpretimit personal, por përmes autoritetit mësues të Jezusit, kam marrë email-et dhe kritikat e pritura nga jo-katolikët ( ose më mirë, ish-katolikë). Ata e kanë interpretuar mbrojtjen time ndaj hierarkisë, të vendosur nga Vetë Krishti, me kuptimin që unë nuk kam një marrëdhënie personale me Jezusin; se disi besoj se jam shpëtuar, jo nga Jezusi, por nga Papa ose një peshkop; se nuk jam i mbushur me Shpirt, por një "shpirt" institucional që më ka lënë të verbër dhe pa shpëtim.

Vazhdo te lexosh

Përparimi i Totalitarizmit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së tretë të kreshmës, 12 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

Damiano_Mascagni_Joseph_Sold_Into_Slavery_by_His_Brothers_FotorJozefi Shitet në Skllavëri nga Vëllezërit e Tij nga Damiano Mascagni (1579-1639)

 

ME la vdekja e logjikës, ne nuk jemi larg kur jo vetëm e vërteta, por edhe vetë të krishterët, do të dëbohen nga sfera publike (dhe ajo tashmë ka filluar). Të paktën, ky është paralajmërimi nga selia e Pjetrit:

Vazhdo te lexosh

Ungjilli i Vuajtjes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 18 Prill 2014
Mirë e premte

Tekste liturgjike këtu

 

 

JU mund të ketë vërejtur në disa shkrime, kohët e fundit, tema e "burimeve të ujit të gjallë" që burojnë nga brenda shpirtit të një besimtari. Më dramatike është 'premtimi' i një "Bekimi" të ardhshëm për të cilin kam shkruar gjatë kësaj jave në Konvergjenca dhe Bekimi.

Por ndërsa meditojmë mbi Kryqin sot, unë dua të flas për një tjetër burim uji të gjallë, një që edhe tani mund të rrjedhë nga brenda për të ujitur shpirtrat e të tjerëve. Unë jam duke folur për të vuajtje.

Vazhdo te lexosh

Heqja e Frenuesit

 

A Muaji i kaluar ka qenë një nga trishtimet e prekshme ndërsa Zoti vazhdon të paralajmërojë se ka Kaq pak kohë ka mbetur. Kohët janë të trishtueshme sepse njerëzimi është gati të korrë atë që Zoti na ka lutur të mos mbjellim. Sshtë e trishtueshme sepse shumë shpirtra nuk e kuptojnë se janë në greminën e ndarjes së përjetshme nga Ai. Sshtë e trishtueshme sepse ka ardhur ora e pasionit të vetë Kishës kur një Judë do të ngrihet kundër saj. [1]shih Gjyqi Shtatëvjeçar-Pjesa VI Sshtë e trishtueshme sepse Jezusi jo vetëm që po lihet pas dore dhe harrohet në të gjithë botën, por abuzohet dhe tallet edhe një herë. Prandaj, Koha e kohërave ka ardhur kur e gjithë paligjësia do, dhe po shpërthen në të gjithë globin.

Para se të vazhdoj, meditoni për një moment fjalët e mbushura me të vërtetën e një shenjtori:

Mos kini frikë se çfarë mund të ndodhë nesër. I njëjti At i dashur që kujdeset për ju sot do të kujdeset për ju nesër dhe çdo ditë. Ose ai do t'ju mbrojë nga vuajtjet ose Ai do t'ju japë forcë të paepur për ta duruar atë. Jini në paqe atëherë dhe lini mënjanë të gjitha mendimet dhe imagjinatat e shqetësuara. - Shën. Francis de Sales, peshkop i shekullit të 17-të

Në të vërtetë, ky blog nuk është këtu për të trembur ose frikësuar, por për t'ju konfirmuar dhe përgatitur që, si pesë virgjëreshat e mençura, drita e besimit tuaj të mos shuhet, por të shkëlqejë gjithnjë e më e ndritshme kur drita e Zotit në botë është errësuar plotësisht, dhe errësira plotësisht e papërmbajtur. [2]krh. Mat 25: 1-13

Prandaj, qëndroni zgjuar, sepse nuk e dini as ditën, as orën. (Mat 25:13)

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Gjyqi Shtatëvjeçar-Pjesa VI
2 krh. Mat 25: 1-13

Në Bërjen e Shenjtë

 


Grua e Re duke fshirë, Vilhelm Hammershoi (1864-1916)

 

 

UNË JAM duke marrë me mend se shumica e lexuesve të mi mendojnë se nuk janë të shenjtë. Kjo shenjtëri, shenjtëri, është në të vërtetë një pamundësi në këtë jetë. Ne themi, "Unë jam shumë i dobët, shumë mëkatar, shumë i dobët për t'u ngritur ndonjëherë në radhët e të drejtëve." Ne lexojmë Shkrime si më poshtë dhe ndiejmë se janë shkruar në një planet tjetër:

… Pasi ai që ju thirri është i shenjtë, jini të shenjtë edhe në çdo aspekt të sjelljes tuaj, sepse është shkruar: “Bëhuni të shenjtë sepse unë jam i shenjtë”. (1 Manar 1: 15-16)

Ose një univers tjetër:

Prandaj duhet të jeni të përsosur, ashtu siç është i përsosur Ati juaj qiellor. (Mat 5:48)

E pamundur? A do të na pyeste Zoti — jo, komandë ne - të jemi diçka që nuk mundemi? Oh po, është e vërtetë, ne nuk mund të jemi të shenjtë pa Të, Ai që është burimi i gjithë shenjtërisë. Jezusi ishte i prerë:

Unë jam hardhia, ju jeni degët. Kush mbetet në mua dhe unë në të do të jap shumë fryt, sepse pa mua nuk mund të bësh asgjë. (Gjoni 15: 5)

E vërteta është - dhe Satanai dëshiron ta mbajë atë larg jush - shenjtëria nuk është vetëm e mundur, por është e mundur tani.

 

Vazhdo te lexosh

Përparimi i Njeriut


Viktimat e gjenocidit

 

 

PARAFAT aspekti më dritëshkurtër i kulturës sonë moderne është nocioni se jemi në një rrugë lineare të përparimit. Se po lëmë pas, në vazhdën e arritjeve njerëzore, barbarinë dhe mendimin me mendje të ngushtë të brezave dhe kulturave të kaluara. Se po heqim prangat e paragjykimeve dhe intolerancës dhe po marshojmë drejt një bote më demokratike, të lirë dhe të civilizuar.

Ky supozim është jo vetëm i rremë, por i rrezikshëm.

Vazhdo te lexosh

Keqkuptimi Francis


Ish Kryepeshkopi Jorge Mario Kardinal Bergogli0 (Papa Françesku) duke hipur në autobus
Burimi i skedarit nuk dihet

 

 

A letra në përgjigje të Të kuptuarit e Françeskut nuk mund të jetë më e larmishme. Nga ata që thanë se ishte një nga artikujt më të dobishëm për Papën që ata kanë lexuar, te të tjerët duke paralajmëruar se jam mashtruar. Po, kjo është pikërisht arsyeja pse unë kam thënë vazhdimisht se ne po jetojmë në "ditë të rrezikshme" Kjo është për shkak se katolikët po bëhen gjithnjë e më të përçarë mes tyre. Ekziston një re e hutisë, mosbesimit dhe dyshimit që vazhdon të depërtojë në muret e Kishës. Kjo tha, është e vështirë të mos jesh dashamirës me disa lexues, të tillë si një prift që shkroi:Vazhdo te lexosh

Të kuptuarit e Françeskut

 

PAS Papa Benedikti XVI hoqi dorë nga selia e Pjetrit, I ndjehen në lutje disa herë fjalët: Ju keni hyrë në ditë të rrezikshme. Ishte ndjenja se Kisha po hyn në një periudhë konfuzioni të madh.

Hyni: Papa Françesku.

Jo ndryshe nga papati i Bekuar Gjon Pali II, papa ynë i ri gjithashtu ka përmbysur pellgun e rrënjosur thellë të status quo-së. Ai i ka sfiduar të gjithë në Kishë në një mënyrë apo në një tjetër. Sidoqoftë, disa lexues më kanë shkruar me shqetësim se Papa Françesku po largohet nga Besimi nga veprimet e tij joortodokse, vërejtjet e tij të prera dhe deklaratat në dukje kontradiktore. Unë kam qenë duke dëgjuar për disa muaj tani, duke parë dhe duke u lutur, dhe ndihem i detyruar t'u përgjigjem këtyre pyetjeve në lidhje me mënyrat e sinqerta të Papës sonë.

 

Vazhdo te lexosh

Dhurata e Madhe

 

 

IMAGINE një fëmijë i vogël, i cili sapo ka mësuar të ecë, duke u dërguar në një qendër tregtare të zënë. Ai është atje me nënën e tij, por nuk dëshiron t’i marrë dorën. Sa herë që ai fillon të endet, ajo butësisht zgjat dorën e tij. Po aq shpejt, ai e tërheq atë dhe vazhdon të shigjetojë në çdo drejtim që dëshiron. Por ai është i pavëmendshëm për rreziqet: turmat e blerësve të nxituar që mezi e vërejnë; daljet që çojnë në trafik; burimet e bukura, por të thella të ujit, dhe të gjitha rreziqet e tjera të panjohura që i mbajnë prindërit zgjuar natën. Ndonjëherë, nëna - e cila është gjithmonë një hap pas - arrin poshtë dhe kap pak dorë për ta mbajtur atë të mos hyjë në këtë dyqan apo në atë dyqan, të mos vrapojë në këtë person ose në atë derë. Kur ai dëshiron të shkojë në drejtim tjetër, ajo e kthen atë, por përsëri, ai dëshiron të ecë vetë.

Tani, imagjinoni një fëmijë tjetër i cili, kur hyn në qendër tregtare, ndjen rreziqet e së panjohurës. Ajo e lë nënën me dëshirë ta marrë atë për ta udhëhequr. Nëna di se kur duhet të drejtohet, ku të ndalet, ku të presë, sepse ajo mund të shohë rreziqet dhe pengesat përpara dhe merr rrugën më të sigurt për të voglin e saj. Dhe kur fëmija është i gatshëm të merret, nëna ecën drejt përpara, duke marrë rrugën më të shpejtë dhe më të lehtë për në destinacionin e saj.

Tani, imagjinoni që ju jeni një fëmijë, dhe Mary është nëna juaj. Pavarësisht nëse jeni protestante apo katolike, besimtare apo jobesimtare, ajo është gjithmonë duke ecur me ju… por a po ecni me të?

 

Vazhdo te lexosh

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

 

Shenjtëria e Tij, Papa Françesku:

 

I dashur At i Shenjtë,

Përgjatë pontifikatës së paraardhësit tuaj, Shën Gjon Pali II, ai vazhdimisht thirri ne, të rinjtë e Kishës, për t'u bërë "rojet e mëngjesit në agimin e mijëvjeçarit të ri". [1]Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)

… Roje që shpallin para botës një agim të ri shprese, vëllazërimi dhe paqeje. —POPE JOHN PAUL II, Fjala drejtuar Lëvizjes Rinore Guanelli, 20 Prill 2002, www.vatican.va

Nga Ukraina në Madrid, Peruja në Kanada, ai na bëri me shenjë që të bëhemi "protagonistë të kohërave të reja" [2]POPA JOHN PAUL II, Ceremonia e Mirëseardhjes, Aeroporti Ndërkombëtar i Madrid-Baraja, 3 maj 2003; www.fjp2.com që shtriheshin drejtpërdrejt përpara Kishës dhe botës:

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)
2 POPA JOHN PAUL II, Ceremonia e Mirëseardhjes, Aeroporti Ndërkombëtar i Madrid-Baraja, 3 maj 2003; www.fjp2.com

Ora e laikëve


Dita Botërore e Rinisë

 

 

WE po hyjnë në një periudhë më të thellë të pastrimit të Kishës dhe planetit. Shenjat e kohës janë kudo rreth nesh pasi përmbysja në natyrë, ekonomi dhe stabilitet social dhe politik flet për një botë në prag të një Revolucioni Global. Kështu, besoj se po i afrohemi edhe orës së Zotit "përpjekja e fundit" perpara se “Dita e drejtësisë”Arrin (shih Përpjekja e fundit), siç shënoi Shën Faustina në ditarin e saj. Jo fundi i botës, por fundi i një epoke:

Flisni botës për mëshirën Time; le të njohë gjithë njerëzimi mëshirën time të padallueshme. Shtë një shenjë për kohën e fundit; pasi do të vijë dita e drejtësisë. Ndërsa ka ende kohë, le të kërkojnë ndihmën e mëshirës Sime; le të përfitojnë nga Gjaku dhe Uji që u ndez për ta. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 848

Gjaku dhe Uji po derdh këtë moment nga Zemra e Shenjtë e Jezusit. Thisshtë kjo mëshirë që del nga Zemra e Shpëtimtarit që është përpjekja e fundit për të to

… Tërhiqeni [njerëzimin] nga perandoria e Satanit të cilën Ai dëshironte ta shkatërronte dhe kështu t'i fuste në lirinë e ëmbël të sundimit të dashurisë së Tij, të cilën Ai dëshironte ta rikthente në zemrat e të gjithë atyre që duhet ta përqafonin këtë përkushtim.- Shën. Margaret Mary (1647-1690), Holyheartdevotion.com

Forshtë për këtë që besoj se jemi thirrur Bastioni-një kohë lutjeje intensive, përqendrimi dhe përgatitjeje si Erërat e ndryshimit mbledh forca. Per qiejt dhe toka do të dridhen, dhe Zoti do ta përqendrojë dashurinë e Tij në një moment të fundit të hirit para se bota të pastrohet. [1]Shiko Syri i Stuhisë   Tërmeti i Madh Forshtë për këtë kohë që Zoti ka përgatitur një ushtri të vogël, kryesisht të laike

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Shiko Syri i Stuhisë   Tërmeti i Madh

Ai Thërret Ndërsa Ne Slumber


Krishti i Mërzitur Për Botë
, nga Michael D. O'Brien

 

 

Ndihem fort i detyruar ta ribotoj këtë shkrim sonte këtu. Ne po jetojmë në një moment të pasigurt, qetësinë para Stuhisë, kur shumë tundohen të flenë. Por ne duhet të qëndrojmë vigjilentë, domethënë, sytë tanë të përqendruar në ndërtimin e Mbretërisë së Krishtit në zemrat tona dhe pastaj në botën përreth nesh. Në këtë mënyrë, ne do të jetojmë në kujdesin dhe hirin e vazhdueshëm të Atit, mbrojtjen dhe vajosjen e Tij. Ne do të jetojmë në Arkë dhe duhet të jemi aty tani, sepse së shpejti do të fillojë të bjerë shi drejtësia mbi një botë të thyer dhe të thatë dhe të etur për Perëndinë. Botuar për herë të parë më 30 prill 2011.

 

KRISHTI RSHTIS NGJITUR, ALLELUIA!

 

ME TË VËRTETË Ai është ringjallur, aleluja! Unë po ju shkruaj sot nga San Francisco, SHBA në prag dhe Vigjiljen e Mëshirës Hyjnore dhe Lumturimin e Gjon Palit II. Në shtëpinë ku po qëndroj, tingujt e shërbimit të lutjes që po zhvillohen në Romë, ku po luten misteret e Shkëlqimit, po derdhen në dhomë me butësinë e një burimi rrjedhës dhe forcën e një ujëvare. Dikush nuk mund të ndihmojë por të mbingarkohet me fruta të Ringjalljes aq të dukshme sa Kisha Universale lutet në një zë përpara se të bekohet pasardhësi i Shën Pjetrit. pushtet të Kishës - fuqia e Jezusit - është e pranishme, si në dëshminë e dukshme të kësaj ngjarjeje, ashtu edhe në praninë e bashkimit të Shenjtorëve. Fryma e Shenjtë po rri pezull

Aty ku po qëndroj, dhoma e përparme ka një mur të veshur me ikona dhe statuja: Shën Pio, Zemra e Shenjtë, Zoja e Fatimës dhe Guadalupe, Shën Tereza de Liseux. të gjithë ata janë njollosur me lot vaji ose gjak që u kanë rënë nga sytë gjatë muajve të fundit. Drejtori shpirtëror i çiftit që jeton këtu është Fr. Seraphim Michalenko, zëvendës-postulator i procesit të shenjtërimit të Shën Faustinës. Një fotografi e tij kur takohet me Gjon Palin II ulet në këmbët e një prej statujave. Një paqe e prekshme dhe prezencë e Nënës së Bekuar duket se përshkon dhomën

Dhe kështu, është në mes të këtyre dy botëve që unë ju shkruaj. Nga njëra anë, shoh lot gëzimi që bie nga fytyrat e atyre që luten në Romë; nga ana tjetër, lotët e pikëllimit bien nga sytë e Zotit dhe Zojës në këtë shtëpi. Dhe kështu unë pyes edhe një herë: "Jezus, çfarë dëshiron t'i them popullit tënd?" Dhe unë i ndiej në zemrën time fjalët,

Tregojuni fëmijëve të mi se i dua. Se unë jam vetë Mëshira. Dhe Mëshira i thërret fëmijët e Mi të zgjohen. 

 

Vazhdo te lexosh

Si epoka ishte e humbur

 

A shpresa e ardhshme e një "epoke paqeje" bazuar në "mijë vjet" që pasojnë vdekjen e Antikrishtit, sipas librit të Zbulesës, mund të tingëllojë si një koncept i ri për disa lexues. Për të tjerët, konsiderohet herezi. Por nuk është asnjëri. Fakti është, shpresa eskatologjike e një "periudhe" paqeje dhe drejtësie, e një "pushimi të Shabatit" për Kishën para mbarimit të kohës, bën e kanë bazën në Traditën e Shenjtë. Në të vërtetë, ajo është varrosur disi në shekuj të keqinterpretimit, sulmeve të padrejta dhe teologjisë spekulative që vazhdon edhe sot e kësaj dite. Në këtë shkrim, ne shikojmë në pyetjen e saktësisht si "Epoka ishte e humbur" - pak si një telenovelë në vetvete - dhe pyetje të tjera të tilla si nëse është fjalë për fjalë një "mijë vjet", nëse Krishti do të jetë dukshëm i pranishëm në atë kohë dhe çfarë mund të presim. Pse është e rëndësishme kjo? Sepse jo vetëm që konfirmon një shpresë të ardhshme që Nëna e Bekuar njoftoi si i pashmangshëm në Fatima, por të ngjarjeve që duhet të ndodhin në fund të kësaj epoke që do të ndryshojnë botën përgjithmonë… ngjarje që duket se janë në pragun e kohërave tona. 

 

Vazhdo te lexosh

Dyert e Faustinës

 

 

A "Ndriçim”Do të jetë një dhuratë e pabesueshme për botën. Kjo “Syri i Stuhisë“- kjo hapja në stuhi- është "dera e parafundit e mëshirës" që do të jetë e hapur për të gjithë njerëzimin përpara se "dera e drejtësisë" të jetë e vetmja derë e hapur. Të dy Shën Gjoni në Apokalipsin e tij dhe Shën Faustina kanë shkruar për këto dyer

 

Vazhdo te lexosh

Fundamentalist katolik?

 

NGA nje lexues:

Kam lexuar serinë tuaj "përmbytja e profetëve të rremë" dhe për t'ju thënë të vërtetën, jam pak i shqetësuar. Më lejoni të shpjegoj ... Unë jam një i sapo kthyer në Kishë. Unë dikur isha një Pastor Protestant Fundamentalist i "llojit më të ulët" - Unë isha një fanatik! Pastaj dikush më dha një libër nga Papa Gjon Pali II - dhe unë u dashurova me shkrimet e këtij njeriu. Unë dhashë dorëheqjen si Pastor në 1995 dhe në 2005 hyra në Kishë. Shkova në Universitetin Françeskan (Steubenville) dhe mora një Master në Teologji.

Por ndërsa lexoja blogun tënd - pashë diçka që nuk më pëlqeu - një imazh i vetvetes 15 vjet më parë. Po pyes veten, sepse u betova kur u largova nga Protestantizmi Fundamentalist se nuk do ta zëvendësoja një fondamentalizëm me një tjetër. Mendimet e mia: ki kujdes që të mos bëhesh aq negativ sa të humbasësh nga vëmendja misionin.

A është e mundur që ekziston një entitet i tillë si "Katolik Fundamentalist?" Shqetësohem për elementin heteronomik në mesazhin tuaj.

Vazhdo te lexosh

Më shumë për Profetët e Rremë

 

KUR drejtori im shpirtëror më kërkoi të shkruaj më tej për "profetët e rremë", unë meditova se si ata përcaktohen shpesh në ditët tona. Zakonisht, njerëzit i shohin «profetët e rremë» si ata që parashikojnë të ardhmen gabimisht. Por kur Jezusi ose Apostujt flisnin për profetë të rremë, ata zakonisht flisnin për ata brenda kisha që i çoi të tjerët në humbje ose duke mos thënë të vërtetën, duke e ujitur atë ose duke predikuar krejtësisht një ungjill tjetër.

Të dashur, mos i besoni çdo fryme, por sprovoni shpirtrat për të parë nëse i përkasin Zotit, sepse shumë profetë të rremë kanë dalë në botë. (1 Gjonit 4: 1)

 

Vazhdo te lexosh

Populli im po Vdes


Pjetri Martir Bën heshtjen
, Fra Angelico

 

TE GJITHA duke folur për të. Hollywood, gazeta laike, spiker lajmesh, të krishterë ungjillorë ... të gjithë, me sa duket, por pjesa më e madhe e Kishës Katolike. Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz po përpiqen të përballen me ngjarjet ekstreme të kohës sonë - nga modele të çuditshme të motit, për kafshët që vdesin në masë, të sulmeve të shpeshta terroriste - kohët në të cilat po jetojmë janë bërë, nga një perspektivë bindëse, proverbiale "elefanti në dhomën e ndenjes.”Shumica e të gjithëve e kupton në një shkallë ose në një tjetër që po jetojmë në një moment të jashtëzakonshëm. Po hidhet nga titujt e gazetave çdo ditë. Megjithatë, foltoret në famullitë tona katolike shpesh heshtin

Kështu, katoliku i hutuar shpesh lihet në skenarët e pashpresë të Hollywood-it në fund të botës që lënë planetin ose pa një të ardhme, ose një të ardhme të shpëtuar nga të huajt. Ose ka mbetur me racionalizimet ateiste të mediave laike. Ose interpretimet heretike të disa sekteve të krishtera (thjesht kryqëzoni gishtat dhe vareni deri në rrëmbim). Ose rrjedha e vazhdueshme e "profecive" nga Nostradamus, okulistë të epokës së re, ose shkëmbinj hieroglifë.

 

 

Vazhdo te lexosh

Ardhja e Dytë

 

NGA nje lexues:

Ka kaq shumë konfuzion në lidhje me "ardhjen e dytë" të Jezusit. Disa e quajnë atë "mbretërimi Eukaristik", përkatësisht Prania e Tij në Sakramentin e Bekuar. Të tjerët, prania fizike aktuale e Jezusit që mbretëron në mish. Cili është mendimi juaj për këtë? Jam i hutuar

 

Vazhdo te lexosh

Çfarë është e Vërteta?

Krishti Para Ponc Pilatit nga Henry Coller

 

Kohët e fundit, isha duke marrë pjesë në një ngjarje ku një djalë i ri me një foshnjë në krahë më afroi. "A jeni Mark Mallett?" Babai i ri vazhdoi të shpjegojë se, disa vjet më parë, ai u ndesh me shkrimet e mia. "Ata më zgjuan nga gjumi," tha ai. “E kuptova që duhej të merrja jetën time së bashku dhe të qëndroja e përqendruar. Shkrimet tuaja më kanë ndihmuar që nga ajo kohë ”. 

Ata që e njohin këtë faqe të internetit e dinë se shkrimet këtu duket se vallëzojnë midis inkurajimit dhe "paralajmërimit"; shpresa dhe realiteti; nevoja për të qëndruar në tokë dhe megjithatë e përqendruar, ndërsa një Stuhi e Madhe fillon të vërtitet rreth nesh. «Rri i matur» shkroi Pjetri dhe Pali. "Shikoni dhe lutuni" tha Zoti ynë. Por jo në një frymë të zymtë. Jo në frymën e frikës, përkundrazi, parashikimi i gëzueshëm i gjithçkaje që Zoti mund të bëjë dhe do të bëjë, pa marrë parasysh sa e errët bëhet nata. Unë rrëfej, është një akt i vërtetë balancimi për një ditë ndërsa peshoj se cila "fjalë" është më e rëndësishme. Në të vërtetë, unë shpesh mund t'ju shkruaj çdo ditë. Problemi është se shumica prej jush kanë një kohë mjaft të vështirë për të vazhduar siç është! Prandaj po lutem për ri-prezantimin e një formati të shkurtër të transmetimit në internet. më shumë për këtë më vonë. 

Kështu që, sot nuk ishte ndryshe pasi unë u ula para kompjuterit tim me disa fjalë në mendje: "Ponc Pilati… Çfarë është e Vërteta?… Revolucioni Pass Pasioni i Kishës ..." dhe kështu me radhë. Kështu që unë kërkova në blogun tim dhe gjeta këtë shkrim timin nga 2010. Ai përmbledh të gjitha këto mendime së bashku! Kështu që unë e kam ribotuar atë sot me disa komente këtu dhe atje për ta azhurnuar. Unë e dërgoj me shpresë se ndoshta do të zgjohet një shpirt tjetër që është në gjumë.

Botuar për herë të parë më 2 dhjetor 2010

 

 

"ÇFARË është e vërteta? " Kjo ishte përgjigjja retorike e Ponc Pilatit ndaj fjalëve të Jezuit:

Për këtë kam lindur dhe për këtë kam ardhur në botë, për të dëshmuar të vërtetën. Gjithkush që i përket së vërtetës e dëgjon zërin tim. (Gjoni 18:37)

Pyetja e Pilatit është pyetja pika e kthimit, mentesha në të cilën do të hapej dera për Pasionin e fundit të Krishtit. Deri në atë kohë, Pilati rezistoi që Jezusi të dorëzohej për vdekje. Por pasi Jezusi e identifikon veten si burim i së vërtetës, Pilati zhytet në presion, shpella në relativizëm, dhe vendos të lërë fatin e së Vërtetës në duart e njerëzve. Po, Pilati lan duart e vetë së Vërtetës.

Nëse trupi i Krishtit do të ndjekë kokën e tij në Pasionin e tij - atë që Katekizmi e quan «një provë përfundimtare që do shkund besimin nga shumë besimtarë " [1]KKK 675 - atëherë besoj se edhe ne do të shohim kohën kur përndjekësit tanë do të hedhin poshtë ligjin moral natyror duke thënë: "Çfarë është e vërteta?"; një kohë kur bota gjithashtu do të lajë duart e saj nga "sakramenti i së vërtetës",[2]KKK 776, 780 vetë Kisha.

Më tregoni vëllezër dhe motra, a nuk ka filluar kjo tashmë?

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 KKK 675
2 KKK 776, 780

Dy eklipset e fundit

 

 

JEZUSI tha, "Unë jam drita e botës."Ky" Diell "i Zotit u bë i pranishëm në botë në tre mënyra shumë të prekshme: personalisht, në të Vërtetë dhe në Eukaristinë e Shenjtë. Jezusi e tha në këtë mënyrë:

Unë jam rruga dhe e vërteta dhe jeta. Askush nuk vjen tek Ati përveçse përmes meje. (Gjoni 14: 6)

Kështu, duhet të jetë e qartë për lexuesin se qëllimet e Satanit do të ishin të pengonin këto tre rrugë për Atin

 

Vazhdo te lexosh

Fjala… Fuqia për të Ndryshuar

 

Papa Benedikti në mënyrë profetike sheh një "pranverë të re" në Kishë të nxitur nga meditimi i Shkrimit të Shenjtë. Pse leximi i Biblës mund ta transformojë jetën tuaj dhe të gjithë Kishën? Marku i përgjigjet kësaj pyetjeje në një transmetim në internet i sigurt se do të shkaktojë një uri të re në shikuesit për Fjalën e Zotit.

Për të parë Fjala .. Fuqia për të Ndryshuar, Të shkojnë në www.embracinghope.tv

 

Profecia në Romë - Pjesa VII

 

WATCH ky episod mbërthenës i cili paralajmëron një mashtrim të ardhshëm pas "Ndriçimit të Ndërgjegjes". Pas dokumentit të Vatikanit mbi Epokën e Re, Pjesa VII trajton temat e vështira të një antikrishti dhe persekutimi. Një pjesë e përgatitjes është të dish paraprakisht se çfarë po vjen

Për të parë pjesën VII, shkoni te: www.embracinghope.tv

Gjithashtu, vini re se nën çdo video ka një seksion "Leximi i Ndërlidhur" që lidh shkrimet në këtë faqe në internet me transmetimin në internet për referencë të lehtë.

Faleminderit të gjithëve që kanë klikuar në butonin e vogël "Donacion"! Ne varemi nga donacionet për të financuar këtë shërbesë me kohë të plotë dhe jemi të bekuar që kaq shumë prej jush në këto kohë të vështira ekonomike e kuptojnë rëndësinë e këtyre mesazheve. Donacionet tuaja më mundësojnë që të vazhdoj të shkruaj dhe të ndaj mesazhin tim përmes internetit në këto ditë të përgatitjes… kësaj radhe mëshirë.

 

Pse habiteni?

 

 

NGA nje lexues:

Pse famullitarët janë kaq të heshtur për këto kohë? Më duket se priftërinjtë tanë duhet të na udhëheqin… por 99% janë të heshtur pse heshtin… ??? Pse janë kaq shumë, shumë njerëz në gjumë? Pse nuk zgjohen? Unë mund të shoh se çfarë po ndodh dhe nuk jam i veçantë… pse nuk munden të tjerët? Likeshtë si një mandat nga Qielli që është dërguar të zgjohet dhe të shohë se sa është ora… por vetëm disa janë zgjuar dhe madje edhe më pak po përgjigjen.

Përgjigja ime është pse habitesh Nëse ndoshta jemi duke jetuar në "kohët e fundit" (jo fundi i botës, por një "periudhë" fundi) siç duket se shumë nga papët menduan si Pius X, Paul V dhe Gjon Pali II, nëse jo prezent Atin e Shenjtë, atëherë këto ditë do të jenë saktësisht siç ka thënë Shkrimi se do të ishin.

Vazhdo te lexosh

Romakëve unë

 

IT është vetëm në mendje tani që mbase Kapitulli 1 i Romakëve është bërë një nga pjesët më profetike në Dhjatën e Re. Shën Pali paraqet një përparim intrigues: mohimi i Zotit si Zot i Krijimit çon në arsyetime të kota; arsyetimi i kotë çon në adhurimin e krijesës; dhe adhurimi i krijesës çon në përmbysje të njerëzimit dhe shpërthim të së keqes.

Romakëve 1 është ndoshta një nga shenjat kryesore të kohërave tona

 

Vazhdo te lexosh

Profecia në Romë - Pjesa III

 

A Profecia në Romë, dhënë në prani të Papa Palit VI në 1973, vazhdon të thotë

Ditët e errësirës po vijnë bota, ditë shtrëngimi

In Episodi 13 i Përqafimit të Shpresës TV, Marku i shpjegon këto fjalë në dritën e paralajmërimeve të fuqishme dhe të qarta të Etërve të Shenjtë. Zoti nuk i ka braktisur delet e Tij! Ai po flet përmes barinjve të Tij të mëdhenj dhe ne duhet të dëgjojmë se çfarë po thonë ata. Nuk është koha të kesh frikë, por të zgjohesh dhe të përgatitesh për ditët e lavdishme dhe të vështira përpara.

Vazhdo te lexosh