A mund të na tradhtojë Papa?

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 8 tetor 2014

Tekste liturgjike këtu

 

Lënda e këtij meditimi është aq e rëndësishme, saqë po ua dërgoj këtë lexuesve të mi të përditshëm të Tani Word dhe atyre që janë në listën postare të Ushqimit Shpirtëror për Mendim. Nëse merrni dublikata, kjo është arsyeja. Për shkak të temës së sotme, ky shkrim është pak më i gjatë se zakonisht për lexuesit e mi të përditshëm ... por unë besoj se është e nevojshme.

 

I nuk mund të fle natën e kaluar. Unë u zgjova në atë që Romakët do ta quanin "ora e katërt", atë periudhë kohe para agimit. Fillova të mendoj për të gjitha postat elektronike që po marr, thashethemet që po dëgjoj, dyshimet dhe konfuzionet që po zvarriten… si ujqërit buzë pyllit. Po, i dëgjova qartë paralajmërimet në zemrën time menjëherë pasi Papa Benedikti dha dorëheqjen, se ne do të hynim në konfuzion i madh. Dhe tani, ndjehem pak si një bari, tension në shpinë dhe në krahë, stafi im i ngritur ndërsa hijet lëvizin për këtë tufë të çmuar që Zoti më ka besuar të ushqej me "ushqim shpirtëror". Ndihem mbrojtës sot.

Ujqërit janë këtu.

Vazhdo te lexosh

Profecia Kuptohet si duhet

 

WE po jetojnë në një kohë kur profecia mbase nuk ka qenë kurrë kaq e rëndësishme, dhe megjithatë, kaq e keqkuptuar nga shumica dërrmuese e katolikëve. Ekzistojnë tre pozicione të dëmshme që po merren sot në lidhje me zbulesat profetike ose "private" që, besoj, po bëjnë disa herë dëm të madh në shumë lagje të Kishës. Njëra është se "zbulimet private" asnjehere duhet të kihet parasysh pasi gjithçka që ne jemi të detyruar të besojmë është Zbulesa përfundimtare e Krishtit në "depozitimin e besimit". Një dëm tjetër që po bëhet është nga ata që tentojnë jo vetëm ta vënë profecinë mbi Magjisteri, por t'i japin të njëjtin autoritet si Shkrimi i Shenjtë. Dhe së fundmi, ekziston pozicioni që shumica e profecive, përveç nëse shqiptohen nga shenjtorë ose nuk gjenden pa gabime, duhet të shmangen kryesisht. Përsëri, të gjitha këto pozicione më sipër mbajnë kurthe fatkeqe dhe madje të rrezikshme.

 

Vazhdo te lexosh

Esperanza


Maria Esperanza, 1928 - 2004

 

Shkaku për kanonizimin e Maria Esperanza u hap më 31 janar 2010. Ky shkrim u botua për herë të parë më 15 shtator, 2008, në Festën e Zojës së Dhembjeve. Si me shkrimet trajektore, të cilën ju rekomandoj ta lexoni, ky shkrim gjithashtu përmban shumë "fjalë tani" që duhet t'i dëgjojmë përsëri.

Dhe perseri.

 

KJO vitin e kaluar, kur do të lutesha në Shpirt, një fjalë shpesh dhe papritmas ngrihej në buzët e mia: “shpresoj" Sapo mësova se kjo është një fjalë hispanike që do të thotë "shpresë".

Vazhdo te lexosh

Si një hajdut

 

A 24 orët e kaluara që nga koha e shkrimit Pas Ndriçimit, fjalët më kanë jehuar në zemrën time: Si një hajdut natën

Për sa i përket kohërave dhe stinëve, vëllezër, nuk keni nevojë që asgjë t'ju shkruhet. Sepse ju vetë e dini shumë mirë që dita e Zotit do të vijë si një vjedhës natën. Kur njerëzit po thonë: "Paqe dhe siguri", atëherë fatkeqësia e papritur u vjen mbi ta, si dhimbjet e lindjes mbi një grua shtatzënë, dhe ata nuk do të shpëtojnë. (1 Sel. 5: 2-3)

Shumë veta i kanë zbatuar këto fjalë në Ardhjen e Dytë të Jezusit. Në të vërtetë, Zoti do të vijë në një orë që askush përveç Ati nuk e di. Por nëse e lexojmë me kujdes tekstin e mësipërm, Shën Pali po flet për ardhjen e "ditës së Zotit", dhe ato që vijnë papritur janë si "dhimbje të lindjes". Në shkrimin tim të fundit, unë shpjegova se si "dita e Zotit" nuk është një ditë ose ngjarje e vetme, por një periudhë kohe, sipas Traditës së Shenjtë. Kështu, ajo që çon deri në dhe çon në Ditën e Zotit janë pikërisht ato dhimbje të lindjes për të cilat foli Jezusi [1]Mat 24: 6-8; Luka 21: 9-11 dhe Shën Gjoni pa në vizionin e Shtatë Vulat e Revolucionit.

Edhe ata, për shumë do të vijnë si një hajdut natën.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Mat 24: 6-8; Luka 21: 9-11